Connect with us

Actueel

Wanneer krijg je geld terug van de Belastingdienst?

Belastingdienst geld terugkrijgen

Je hebt je belastingaangifte gedaan en je krijgt geld terug. Dat is natuurlijk echt mazzel en dan is het angstvallig wachten tot het bedrag op je rekening verschijnt. Maar wanneer krijg je dit geld precies terug van de Belastingdienst?

Een exacte datum is er niet, maar er zijn wel enkele belangrijke data om extra in de gaten te houden.

Wanneer krijg je geld terug?

Na het invullen van de belastingaangifte krijg je te zien of je moet betalen of je geld terugkrijgt. Dit is altijd een voorlopige aanslag. Later krijg je nog een brief met de definitieve aangifte. Meestal is dat gewoon dezelfde als de voorlopige aanslag. Pas wanneer je deze brief hebt gekregen, mag je het geld verwachten. Je moet echter niet te lang wachten. Doorgaans wordt het geld dan binnen de week overgemaakt.

Maar wanneer krijg je die definitieve aanslag dan? Dat is helaas moeilijk te voorspellen. Dit is immers voor iedereen anders. Wanneer je samen met je partner de belastingaangifte indient, kan het voorkomen dat een van de twee de aanslag sneller krijgt dan de andere.

Belangrijke data

Wanneer je voor 1 april aangifte doet, dan mag je voor 1 juli een reactie verwachten van de Belastingdienst. Daarna krijg je dus binnen een week je geld terug. Dat kan uiteraard ook voor 1 juli zijn.

De uiterste datum om je aangifte in te dienen is 1 mei. Ook wanneer je dus na 1 april je aangifte inlevert, krijg je doorgaans voor 1 juli antwoord. Daar is dan wel geen garantie op. Het kan in dat geval ook zijn dat de brief pas na 1 juli komt.

Mensen die hun aangifte te laat indienen, krijgen meestal binnen de drie maanden een reactie. Dat is echter niet noodzakelijk zo. Het kan dus veel langer duren. De boodschap is dan ook om je aangifte tijdig in te vullen.

Waarom krijg je geld terug?

Op je loonstrook zie je dat je eigenlijk al iedere maand belasting betaalt in de vorm van een loonheffing. Je werkgever stort dit bedrag al door naar de Belastingdienst. Daar moet je zelf niets voor doen. Aan de hand van de belastingaangifte bekijkt de fiscus dan een keer per jaar of je te veel of te weinig belastingen betaalde. Heeft de werkgever te veel betaald namens jou, dan krijg je geld terug!

Continue Reading

Actueel

Politie waarschuwt: gigantische asielcrisis op komst

Nederland staat aan de vooravond van een nieuwe asielcrisis. Al binnen slechts enkele weken zullen er problemen uitbreken in asielzoekerscentra, omdat er simpelweg geen plekken meer zijn voor nóg meer nieuwkomers.

De politie en het COA voorzien dat asielzoekers zonder registratie en opvangplek, op straat zullen belanden. “Zij zullen in de grote steden voor overlast gaan zorgen, aldus bovenstaande instanties in interne documenten die in bezit zijn van het NRC.

Als er niets verandert in het beleid, loopt het aantal plekken dat tekort komt met duizenden per maand op. Daardoor zijn er in april al 8.000 plekken te weinig, zo blijkt uit de interne stukken van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), immigratiedienst IND, de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Grotere problemen dan vorig jaar

Aan aankomende problemen zijn nog veel groter dan vorig jaar, toen honderden mensen bij aanmeldcentrum Ter Apel buiten moesten slapen.

Naar schatting zijn er zo’n 45.000 vluchtelingen onderweg naar Nederland. Dat zijn er veel meer dan het ministerie in eerste instantie verwachtte.

Continue Reading

Actueel

Overleden persoon in huis aangetroffen, medebewoner gearresteerd op verdenking van moord

Op dinsdag 24 januari is in een woning aan de Van Heuven Goedhartlaan een overleden persoon aangetroffen. De politie vermoedt dat het slachtoffer, een 51-jarige man, het slachtoffer is van een misdrijf. Een 51-jarige medebewoner is aangehouden als verdachte.

Rond 09.00 uur werd de politie gebeld naar de woning, waar zij de overleden persoon aantroffen. Meteen is er een uitgebreid onderzoek gestart in de buurt. De omstandigheden van de dood worden momenteel onderzocht door de recherche en de Forensische Opsporing.

De verdachte, een man uit ‘s-Gravenzande, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood. Hij zit momenteel in voorarrest en wordt gehoord door de politie. Op vrijdag 27 januari zal hij voorgeleid worden aan een rechter-commissaris. De politie roept op om met informatie over de zaak naar voren te komen.

Continue Reading

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Zeer slecht nieuws voor automobilisten, want de prijzen voor benzine en diesel gaan weer flink stijgen. Aanleiding is de ommekeer op de oliemarkten.

Halverwege december lag de prijs van Euro95/E10 nog ruim onder de €1,90 euro. Vandaag kwam het bedrag alweer over de €2,00 heen, zo blijkt uit cijfers van United Consumers.

China

Wat voornamelijk invloed heeft op de prijsstijgingen, is de heropening van China. Doordat de coronaregels volledig zijn losgelaten, verwacht men op korte termijn een enorme vraag naar olie. Dat zorgt ervoor dat de prijzen omhoog schieten, omdat de vraag hoger is dan het aanbod.

Hoewel de prijs op korte termijn weer keihard omhoog zal gaan, bereiken we volgens prognoses nog niet de recordstand van €2,50 euro, die in juni vorig jaar te noteren viel.

Diesel

Voor dieselrijders is het verschil met eind vorig jaar eveneens zichtbaar. De adviesprijs voor diesel heeft de opgaande lijn ingezet en is weer teruggekeerd naar €1,95 per liter tegen €1,83 halverwege december.

De adviesprijzen voor brandstoffen zijn vooral te zien bij tankstations langs snelwegen. De kans is groot dat je bij lokale pompen door kortingen goedkoper uit bent.

Bron: trendnieuws

Continue Reading

Trending