Connect with us

Actueel

Slecht nieuws voor alle passagiers: Schiphol neemt ingrijpende maatregel

Schiphol heeft nog grotere problemen dan gedacht. Het personeelstekort heeft een dusdanige uitwerking op onze grootste luchthaven, dat Schiphol zich genoodzaakt voelt het maximum aantal passagiers wederom naar beneden bij te stellen.

Tot eind oktober zullen er dagelijks 9.250 passagiers minder mogen vertrekken. Het komt erop neer dat er dagelijks zo’n 18 procent minder reizigers mogen vertrekken. Opmerkelijk is dat de luchthaven de schuld in de schoenen schuift van beveiligingsbedrijven, die minder beveiligers inzetten dan zij ”in eerste instantie aangaven.”

Slecht nieuws voor passagiers
“Dit besluit is slecht nieuws voor passagiers en voor luchtvaartmaatschappijen”, zegt operationeel directeur Hanne Buis van Royal Schiphol Group. “Reductie is noodzakelijk om de veiligheid van onze passagiers én medewerkers te waarborgen.”

Luchtvaartmaatschappij KLM, de grootste klant van Schiphol, reageert zeer ’teleurgesteld’ op de maatregelen ‘zo kort van tevoren’. “Deze hebben verreikende consequenties voor onze passagiers, collega’s en de nationale en internationale reputatie van Schiphol en dus KLM”, aldus het bedrijf.

Verder lezen

Actueel

Luxe asielschip kost belastingbetaler 110.000 euro per dag: ‘Waar zijn we mee bezig?’

De tegenkanting van gemeenten tegen nieuwe asielzoekerscentra heeft een astronomisch hoge prijs. Het cruiseschip Galaxy in Amsterdam, dat dient als noodopvang, kost de belastingbetaler 110.000 euro per dag.

Een groot deel daarvan had helemaal niet moeten uitgegeven worden, meldt het AD. De Tweede Kamer buigt zich deze week over de spreidingswet. Deze moet een einde maken aan deze vorm van belachelijk dure opvang. “Dit gaat helemaal nergens over”, klinkt het.

Soms zijn de situaties zo absurd, dat ook de uitvoerders van het beleid er om moeten lachen. In de noodopvang worden in Nederland al jarenlang miljarden euro’s uitgegeven.

Nederland telt ondertussen 129 noodopvanglocaties, dat is heel wat meer dan de 81 reguliere asielzoekerscentra. Van de 56.000 asielzoekers die in een opvanglocatie wonen, verblijven er 26.000 in de noodopvang.

Langdurige opvanglocaties zijn voor de asielzoekers zelf een stuk aangenamer om te wonen. Een reguliere opvang kost ook minder dan een noodopvanglocatie.

COA-bestuurder Milo Schoenmaker legde onlangs nog uit: “Een plek in de noodopvang is twee tot drie keer duurder dan een opvangplek in een regulier azc. Dat gaat dus om forse bedragen.”

De bedragen liepen zo op omdat het kabinet zijn toevlucht moest nemen tot hotelketens en cruiseschepen als opvanglocaties.

“Noodopvang is altijd duurder dan reguliere opvang. En in geval van nood zeg je ook sneller ‘ja’ tegen een aanbod”, onthult een vastgoedregisseur van het COA.

Voor Nederland lopen de kosten van de cruiseschepen, alleen aan huur, al op tot 100.000 euro per dag per schip. Wekelijks moet de belastingbetaler dus 1,5 miljoen euro betalen voor de opvang van amper 3.000 mensen op twee schepen.

Wel zijn de schepen ontdaan van alle luxe. Zo zijn de entertainmenthoeken en de taxfreewinkel gesloten. Ook het zonnedek is niet open.

Verder lezen

Actueel

Nog meer juice over Dave Roelvink: ‘Niet alleen zwaar aan de drugs, maar ging ook vreemd’

Momenteel vecht Dave Roelvink in een afkickkliniek in Zuid-Afrika opnieuw tegen een drank- en drugsverslaving. Nu brengt Yvonne Coldeweijer nog meer juice over hem naar buiten. “Hij is vreemdgegaan”, klinkt het.

Afgelopen zomer kondigde Yvonne al aan dat er juice over de zoon van Dries Roelvink op komst was.

Ze schreef toen: “Er gaan helaas echt dingen over hem rond. Ik hoop natuurlijk op iets meer verschillende spionnen, zodat ik het uiteindelijk ook kan brengen.”

Heel wat mensen kunnen maar moeilijk geloven dat Dave zijn prachtige vriendin Jazzlyn bedrogen zou hebben. Nu komt de gossip queen met harde bewijzen.

“In Ermelo gaat het rond dat Dave op 2 september na een avondje draaien met een meid mee naar huis is gegaan. Het is bij iedereen bekend om welk meisje het gaat.”

Yvonne zelf weet ook wie het is. “Heb ook haar Instagram gezien. Ze zijn samen gespot en daarnaast heeft het meisje ook aan haar vriendinnen verteld dat ze het die nacht heeft gedaan met Dave bij haar thuis. Oh oh oh.”

Tijdens de laatste aflevering van de realityserie De Roelvinkjes vertelt Dries dat het weer goed fout is met zijn zoon Dave.

“Als ik terugkijk naar deze serie, dan hebben we een hoop lol gehad. Alleen is het toch niet helemaal goed afgelopen, want afgelopen week heeft Dave toch voor de tweede keer een terugval gehad.”

Dries zit heel erg in met Dave. “Ik vind het zo zielig. Ik heb echt met die jongen te doen. Hij is verslaafd en heeft levenslang. ‘Moet je nagaan, pa, dat jij nooit meer een wijntje zou mogen drinken’, zei hij tegen mij.”

Dave heeft nog een lange weg te gaan. “Het zal nog een heel gevecht worden, maar gelukkig heeft Dave veel om voor te strijden en is hij daar op tijd weer mee begonnen.”

Verder lezen

Actueel

Knappe blondine trakteert werkmannen op verrassing: ‘Opgewonden van zwetende mannen’

Vaak zijn mannen in witte bestelbusjes hardwerkende mannen in de bouw. Het kunnen natuurlijk ook pakjesbezorgers zijn. Doorgaans gaat het echter om werkmannen.

Feit is dat werkmannen in bestelbusjes doorgaans geen saaie kantoorbaan hebben. Het gaat om echte mannen met echte mannengeur en mannenklauwen.

Sommige vrouwen denken dat aantrekkelijke mannen alleen met een dure Mercedes of Porsche rijden.

Het gaat echter niet alleen om de auto, maar om de man zelf. Maar wil je als man echt indruk maken, dan moet je in een wit bestelbusje de baan op.

 

TikTokker Zeynep Fermanova laat duidelijk weten wat ze van mannen in witte bestelbusjes vindt.

Ze laat ook even weten wat ze van mannen in peperdure auto’s vindt. Hoewel er witte busjes bestaan die duurder zijn dan een Mercedes, gaat het natuurlijk om de inhoud van het voertuig.

In het witte busjes gaat het dan om een hardwerkende man die zich in het zweet werkt. Daarom trakteert deze influencer de zwetende mannen op een mooie verrassing: een flinke dosis zelfvertrouwen.

Verder lezen

Actueel

Nu ook Jada Borsato volledig uit de kleren: ‘Geweldige shoot gehad!’

Vorige zondag liet de dochter van Marco Borsato, Jada, zich van een heel andere kant zien. Ze deelde namelijk enkele pikante kiekjes op Instagram. Deze foto’s zijn het resultaat van een gewaagde fotoshoot.

Bij de foto laat Jada Borsato weten: “Dankzij het team een geweldige shoot gehad.” Het is niet duidelijk waarom deze shoot plaatsvond.

Onlangs liet de advocaat van Marco weten dat het OM deze maand een beslissing zal nemen in de nog hangende zedenzaak tegen de zanger. Dan is geweten of de zanger wel of niet vervolgd wordt.

De raadsman ziet de zaak rooskleurig in en denkt dat het OM niet tot vervolging zal overgaan. Volgens de advocaat is er onvoldoende bewijs.

In gesprek met Nouveau liet Leontine onlangs weten dat ze Marco nooit zal laten vallen. Ze gelooft rotsvast in zijn onschuld.

Leontine zit na een donkere periode opnieuw goed in haar vel. Dat was zeker niet altijd het geval.

Daarover getuigt ze: “Ik kom wel ergens vandaan waar het niet zo gezellig was, waar het echt moeilijk en donker was.” Daarmee verwijst ze natuurlijk naar de echtscheiding, wat een lastige tijd voor haar was.

“Als je zo lang samen bent geweest en allebei je eigen rol en plekje in dat huwelijk hebt, dan is het heel moeilijk om jezelf daarna weer te herontdekken”, legt Leontine uit.

Vooral voorbije winter had ze het heel moeilijk. “Er kwam toen veel bij mij binnen. De scheiding, het gemis van mijn gezin, dat was heel lastig. Ik heb dan de neiging om mezelf te verstoppen.”

Ze zou het liefst va al alles alleen oplossen, al beseft ze dat dit niet altijd verstandig is. “Ik weet dat het niet goed is, maar ik vind het moeilijk om mezelf te laten zien als het slecht met me gaat.”

Leontine

Ze haalt veel kracht uit het feit dat ook haar kinderen overtuigd zijn van de onschuld van hun vader.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jada Borsato (@jadaborsato)

Verder lezen

Actueel

Asielzoeker Youssef eist zo snel mogelijk een huis: ‘Hebben erge dingen meegemaakt’

Youssef (22) dobberde met een rubberen bootje naar Europa. Hij doorkruiste een heleboel veilige landen, maar Nederland is voor hem het beloofde land. Toch is hij niet blij met hoe hij hier behandeld wordt.

Nederland zit ondertussen proppetjes vol. Iedere dag komen er tientallen, zelfs honderden, gelukszoekers bij. Ter Apel kan de instroom nog nauwelijks aan en iedereen wil natuurlijk een eigen huis.

Een van deze mensen is Youssef. Hij komt uit Syrië en is nu al enkele maanden in Nederland. Hij geeft aan dat hij de enige van zijn familie is in het buitenland.

De rest van zijn familie is nog ginder. De jongeman is vooruitgestuurd op verkenning. Het doel is dat hij zijn hele familie kan laten overkomen.

Heeft hij hier dan doelbewust voor gekozen? Het antwoord is ja. Youssef vertelt: “In onze familie werden de voordelen in landen met elkaar vergeleken. We kwamen tot de conclusie dat Nederland een goed land is, waar ze goed voor mensen zorgen. Op internet hebben we met een aantal landgenoten gesproken. Hier krijg je een woning en ook geld.”

Maar met het krijgen van een eigen huis loopt het niet zo vlot. Dat is niet verwonderlijk, want er zijn gewoon bijna geen opvangplaatsen. Mensen staan al jaren op de wachtlijst voor een huis en dat zal niet snel veranderen. Youssef zegt dat hij voorrang moet krijgen.

Daarover zegt hij: “Nederland moet mij en andere vluchtelingen als gasten behandelen. Wanneer je ergens te gast bent, moet de gastheer wel zorgen dat je het naar je zin hebt. Je gaat op een verjaardag toch ook niemand uitnodigen en ze dan helemaal niets te eten of drinken geven?”

Dit is natuurlijk een vreemde redenering, want Youssef is niet echt uitgenodigd. “Kijk, ik en mijn broeders hebben dingen gezien die ze in Nederland niet kennen. Wij hebben echt iets meegemaakt.”

De jongeman vervolgt: “We willen een nieuw leven beginnen en verwachten dat we dat hier kunnen doen. Maar ik wacht nu al een paar maanden op een huis. Mijn leven staat stil op deze manier. En ik heb mijn familie ook al maanden niet gezien. Ik zou graag willen dat dit voor mij wordt geregeld.”

Maar wat dan met al die Nederlanders die al jaren tevergeefs wachten op een woning? Youssef vindt: “Ik snap dat het vervelend is, maar nogmaals: wij hebben dingen meegemaakt. Een beetje begrip zou fijn zijn.”

Verder lezen

Actueel

Winston schiet confettikanon recht in oog van thuiswinnaar: ‘Die is ook wakker’

Dit weekend was Miljoenjacht weer een enorm succes. Een speler slaagde erin om maar liefst 200.000 euro bij elkaar te sprokkelen in de studio.

Vorige week nam nog niemand 679.000 euro meer naar huis. Maar bijna 200.000 euro is ook niet slecht natuurlijk.

Ook kreeg weer iemand een bezoekje thuis van Winston. Die persoon krijgt dan hetzelfde bedrag overhandigd.

Soms is het zo dat mensen het programma aan het kijken zijn en zien dat Winston bij hen aan de deur staat. Andere kijkers weten van niks en zijn dan ook compleet verrast als de vliegende reporter voor hun deur staat.

Zondag was Maxime uit Drunen de gefortuneerde thuiswinnaar. Zij gaat volgende week verhuizen. Een week later en het adres was niet meer van haar geweest, dus ze had echt wel veel geluk.

Met twee ton kom je wel een eind. Een deel van je hypotheek aflossen of een grote verbouwingen laten doen, de opties zijn velerlei.

Zelfs een mooie vakantie of een nieuwe auto kan er dan af. Of gewoon lekker sparen voor later kan natuurlijk ook altijd.

Maar Maxime zal misschien eerst wat geld moeten uitgeven aan de oogarts. Winston liet het confettikanon namelijk afgaan los in haar gezicht.

Winston had eerder opgegeven dat het kanon nog zou afgaan. Toen zwaaide hij het achteloos in de richting van de winnaar, waarop het alsnog afging.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Al het moois (@al.het.moois)

Verder lezen

Actueel

Dave Roelvink opnieuw opgenomen in afkickkliniek: ‘Compleet van het padje af’

Dave Roelvink is weer compleet van het padje af. Al drie weken verblijft hij in het grootste geheim in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Daar is hij om zijn verslaving aan drank en drugs te behandelen.

“Het is weer helemaal misgegaan”, klinkt het. In de laatste aflevering van De Roelvinkjes is te zien hoe Dries Roelvink samen met zoons Dave en Donny op vakantie is in Oostenrijk.

Dave zegt dat hij het weleens moeilijk heeft, maar dat het voor de rest uitstekend met hem gaat. De realiteit blijkt heel naders. Later onthult een scene dat Dave een terugval heeft geleden.

Dries onthult: “Als ik terugkijk naar deze serie, dan hebben we een hoop lol gehad. Alleen is het toch niet helemaal goed afgelopen, want afgelopen week heeft Dave toch voor de tweede keer een terugval gehad.”

De vrouw van Dries, Honoria, vindt het vreselijk. “Ik vind het zo erg voor hem. Hij is zo’n lieve jongen.”

Dave is al drie weken opgenomen in een afkickkliniek en moet nog drie weken daar blijven. Dries zag een maand terug dat het weer de verkeerde kant opging.

“Dave belde tegen de ochtend, om een uur of vijf. Hij zat tegen een angstpsychose aan. Oververhit en zó onrustig. ‘Te veel genomen, te veel genomen’, bleef hij maar herhalen.”

Een week later was het weer foute boel. “Toen belde Donny dat ik beter even kon langsgaan. Onderweg liep ik te bedenken: nu moeten er maatregelen worden genomen. Maar dat zei Dave zelf al, toen hij de deur opendeed: ‘Ik ga het liefst morgen weg, afkicken.”

Jazzlyn, de vriendin van Dave, heeft het ook lastig door de situatie van haar vriend. Maar hoe gaat ze ermee om? “Gelukkig heel verstandig. Ze hadden ook al eens verkering toen ze zestien waren. Ze kennen elkaar door en door en zij laat hem niet vallen door wat er nu is gebeurd”, aldus Dries.

Eens om de zoveel dagen mag Dave in de kliniek zijn telefoon tien minuutjes gebruiken. Dan facetimed hij met zoontje Dean en zijn vriendin. “Hij mist zijn gezinnetje enorm en als hij hoort van opa met Dean in het zwembad, dan weet je: dat had hij zelf willen doen.”

Dries zit erg in met zijn zoon. “Ik vind het zo zielig. Ik heb echt met die jongen te doen. Hij is verslaafd en heeft levenslang. ‘Moet je nagaan, pa, dat jij nooit meer een wijntje zou mogen drinken’, zei hij tegen mij.”

“Het zal nog een heel gevecht worden, maar gelukkig heeft Dave veel om voor te strijden en is hij daar op tijd weer mee begonnen”, besluit de zanger.

Verder lezen

Actueel

Moeder wil niet dat dochter (9) tijdens gymles meisjeskleedkamer moet delen met transkind

Het is flink hommeles op een basisschool in Huizen. Een woedende moeder wil niet dat een transgenderkind de meisjeskleedkamer deelt met haar dochter. Daarom wil haar dochter niet meer naar de gymles. De school zoekt ondertussen naar een oplossing voor de kwestie.

Jessica Kakiay-Yavuz (40) slaapt al wekenlang slecht. Haar dochter van negen gaat naar een rooms-katholieke basisschool. Daar gaat ook een transleerling naar school.

Het kind is biologisch een jongen, maar al op negenjarige leeftijd identificeert hij zich meer als een jongen. Hij wil dan ook meedoen met de meisjes.

Kakiay doet haar verhaal bij De Telegraaf: “Mijn dochtertje kwam naar me toe omdat ze het gek vond dat er een jongen kwam in de kleedkamer. Ik heb bij de school een gesprek aangevraagd om naar een oplossing te zoeken. Daar stond de directrice eerst wel voor open.”

Het eerste gesprek verliep goed, maar een oplossing kwam er niet. Er volgde dus geen tweede gesprek. De moeder moet maar accepteren dat er een transkind in de meisjeskleedkamer zit.

“Er stond letterlijk in de mail dat ik bezig was het beleid inzake genderinclusiviteit van de school te ondermijnen. Als ik dat wilde, kon ik voorlichting krijgen. Dit zodat ik begrip zou krijgen voor de lastige situatie waar gender- en seksediverse mensen mee te maken hebben. Dat is echt venederend.”

De moeder deed haar verhaal ook op Facebook, waar ze talloze reacties kreeg. Van de andere ouders van de school hoorde ze niks. “Dit ligt heel gevoelig, ik denk dat veel ouders hun mening niet willen geven uit angst.”

“Ze voelt zich er niet fijn bij als ze zich moet omkleden waar een jongen bij is. Dit is niet de situatie waar je als ouders in wilt zitten. We zijn al weken van slag, de kwestie kan me maar niet loslaten.”

Schoolbestuurder Rob Hageman wenst een oplossing waar beide ouders zich lekker bij voelen. Momenteel is er echter geen landelijk beleid. “Beleidmatig ligt er niks. Er is alleen jurisprudentie voor volwassenen als het gaat om kleedkamers bij sportclubs, niet voor kinderen in deze leeftijd.”

De ouders van het transkind wensen anoniem te blijven. Ze staan open voor een gesprek maar niet via de media. “De steun van de overgrote meerderheid van de andere ouders is hartverwarmend. Ook wij kijken uit naar een oplossing en het stelt ons gerust dat de school zorgvuldig onderzoekt – met alle betrokken instanties – wat de beste manier is om hiermee om te gaan.”

Verder lezen

Actueel

Nieuwe beelden: ‘Ajax-hooligans breken eigen stadion compleet af’

Doldwaze supporters van Ajax hebben de eigen Johan Cruijff ArenA compleet gesloopt afgelopen weekend. Ze konden het waardeloze spel tegen landskampioen Feyenoord maar moeilijk verkroppen. Daarom vonden ze het een goed idee om het stadion dan maar compleet af te breken.

Feyenoord had een makkelijke middag afgelopen zondag. Waar de club uit Rotterdam al jarenlang niet kon winnen tegen Ajax was dit helemaal anders dit jaar.

Het spel van de Rotterdammers was niet meteen om over naar huis te schrijven, maar Ajax slaagde erin om nog slechter te spelen. Binnen een kwartiertje stond het team van Arne Slot al voor met 0 – 2.

Na de eerste goal van Gimenez werd er al een bekertje op het veld gegooid. Daarom lag de wedstrijd negen minuten stil. De dader werd uit het stadion geleid.

Toen Gimenez nog een keertje scoorde, gingen de poppen aan het dansen. Maar bij de 0 -3 was het hek van de dam. Supporters besloten om de wedstrijd te saboteren door brandende fakkels op het veld te gooien.

Na een nieuwe onderbreking kwamen de spelers terug op het veld. Maar niet voor lang. Rond minuut 60 lagen er weer fakkels op de grasmat. De scheidsrechter nam het besluit om de wedstrijd definitief te staken.

Daarop bestormde een grote groep hooligans de hoofdingang. De deur van de ArenA werd daarbij ingetrapt. Ondanks de klappen die ze kregen van de mobiele eenheid van de politie, zijn deze mensen er niet slimmer op geworden.

De wedstrijd wordt normaal woensdag uitgespeeld, maar Ajax verzet zich daartegen vanwege de geplande uitgestelde wedstrijd tegen Volendam.

Verder lezen

Actueel

Nieuwe Nederlanders slaan jongetje van zijn fiets en gaan met zijn AirPods aan de haal

Het is onderhand duidelijk dat Nederland zwaar in verval is. Nu bereikt ons weer een bericht waarvan onze haren overeind gaan staan.

In een dorpje in Noord-Holland, Blokker, is een jongen dit weekend aangevallen door een groep laffe kansparels.

De jongen was op de fiets onderweg naar De Strip, op het kruispunt van de Kloosterhout met de Westerblokker. Daar werd hij omsingeld door een groep van vijf tot zes nieuwe Nederlanders.

Hij raakte in gesprek met de groep. Maar veel viel er niet te praten. Een van de jongeren eiste dat hij zijn AirPods zou afgeven. Dat wilde de jongen niet, dus kreeg hij meteen een paar harde klappen in zijn gezicht.

Een andere jongen was gewapend met een slagersmes en zette zo zijn eis kracht bij. De jongen kon niet anders dan zijn geliefde oortjes afgeven.

Daarna mocht de jongen verder rijden. Zijn aanvallers vluchtten weg in de richting van de Oscar Romeroschool. Ondertussen deed de jongen aangifte.

Gezien de leeftijd van de jongen wordt de zaak heel serieus genomen. Een van de belagers is een jongen van rond de 17 of 18. Hij heeft een getinte huidskleur. De jongeman was gekleed in een zwarte jas met capuchon en was ongeveer 1.80 meter groot.

De andere verdachte is rond de zestien. Ook hij heeft een licht getinte huid. Deze jongen is rond de 1.70 meter lang. De derde verdachte had een bivakmuts op en had het mes bij zich.

Verder lezen

Trending