Connect with us

Actueel

Nieuwe coronagolf zet hard door: ‘Eind van de week 200+ opnames’

Nederland opgelet, het gevaar loert! De coronagolf zet door. Als de huidige groei doorzet (70% t.o.v. een week geleden) tikken we eind deze week 200+ opnames door* corona per dag aan.

Grijp uw mondkap uit de kast en sluit ramen en deuren. Alleen zo houdt u het virus buiten uwen deur. Hieronder enkele grafieken:

Met oplopende besmettingscijfers groeit in de Tweede Kamer het ongemak: is Nederland wel voorbereid op een nieuwe grote coronagolf? ,,We hadden het dak moeten repareren toen de zon scheen.’’

Het kan verkeren. Na scepsis over het coronabeleid als Haags dictaat met weinig maatwerk is nu juist de kritiek dat er 29 verschillende afwijkende sectorplannen liggen, vol specifieke ingrepen voor horeca, cultuur en casino’s. Het ontbreekt dus aan uniformiteit en overzicht, klonk het onder anderen bij Lisa Westerveld van GroenLinks, het zoveelste Kamerlid dat woensdag haar gal spuwde over de gebrekkige voorbereidingen van het kabinet op de derde winter met het coronavirus.

Kort samengevat luidt de kritiek bij fracties én experts: Nederland is niet klaar voor een grote virusgolf. De zwaarste scenario’s zijn niet uitgewerkt, er zijn nog geen massa’s CO2-meters, de coronawetgeving is nog niet klaar, de nieuwe landelijke GGD-koepel is niet begonnen. En wat doet Nederland straks eerst als het misgaat, mondkapjes weer op? Winkels deels dicht? Afstand houden? Coronapas invoeren?

Niemand die het weet. D66-minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers kon slechts verwijzen naar de ruggengraat van de nieuwe kabinets-aanpak: de sectorplannen dus, met de zogenoemde ‘maatregelladders’. Die vormen het spoorboekje per branche als het virus harder rondgaat. Ingrepen variëren van looproutes en spatschermen bij weinig infecties tot een coronapas in het ergste geval.

Lees verder

Actueel

Vreselijk nieuws: 3 jonge kinderen en hun oma zwaargewond bij woningbrand

Zeer schokkend nieuws vanuit het Belgische Waasmunster. Hier zijn bij een woningbrand vanmorgen negen mensen van dezelfde familie gewond geraakt. Vier van de slachtoffers, drie kinderen en hun oma, hebben zware rookintoxinatie opgelopen.

De vlammen ontstonden rond 04.00 uur vannacht in een van de slaapkamers. De in totaal 11 bewoners werd verrast in hun slaap, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De oma en de kinderen sliepen op zolder en zaten als ratten in de val. Gelukkig konden brandweermensen hen op tijd van de dood redden. Helaas hebben zij wel zware rookvergiftiging opgelopen. De vier gezinsleden liggen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Gezin vlucht woning uit
De andere zeven gezinsleden, twee volwassenen en vijf kinderen, vluchtten op eigen kracht de woning uit. Negen van de elf gezinsleden moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De Belgische krant meldt dat het om een familie van allochtone origine gaat. De eerste verdieping van het huis is volledig uitgebrand, de rest van het huis liep zware rook- en waterschade op waardoor het onbewoonbaar verklaard is. De oorzaak van de brand kon nog niet achterhaald worden. Tijdens de interventie was de straat volledig afgesloten voor alle verkeer.

Lees verder

Actueel

Marokkaanse man spreekt relschoppers aan: geen wonder dat Nederlanders een hekel aan ons hebben

Heeft Marokko het WK 2022 in Qatar gewonnen? Nee, ze hebben gewonnen van Belgie en toen brak letterlijk de pleuris uit. Eerst in Brussel waar de straten meer weg hadden van een ‘oorlogsgebied’, maar ook in andere steden werd het rellen. Zo moest in Nederland de Mobiele Eenheid (ME) in Den Haag en Rotterdam optreden en gaan er veel beelden rond van een auto die op het Mercatorplein in Amsterdam in de fik werd gestoken.

Een verslaggever van het Belgische VTM Nieuws werd belaagd in een live-uitzending en zo zijn er waarschijnlijk nog wel meer beelden die de komende dagen boven komen drijven.

Als Marokko blijft winnen en als deze mensen op dezelfde manier dit blijven vieren, dan hoeft Geert Wilders helemaal geen campagne te voeren voor de komende verkiezingen, want reken maar dat dit geen goede PR is voor de Marokkaanse gemeenschap. Een Marokkaanse man heeft een video opgenomen en deze gaat op dit moment viraal op Tik Tok. In deze video spreekt hij de relschoppers aan op hun gedrag. Bekijk de beelden hieronder:

Lees verder

Actueel

Vermiste kind (12) dood teruggevonden met steekwonden

MARSEILLE – Een twaalfjarig kind is zaterdag dood teruggevonden in de Franse stad Marseille. Het kind was sinds vrijdag verdwenen. Het lichaam bevond zich aan de oever van de rivier Huveaune en vertoonde steekwonden, meldden de autoriteiten.

De moeder van het autistische kind is gearresteerd. Het kind was volgens Zuid-Franse media vrijdag tijdens een wandeling aan de aandacht van de moeder ontsnapt. De familie meldde de verdwijning aan de politie. Het waren de vader en de oom van het kind die het lichaam terugvonden, nadat ze eerder de jas van het kind hadden ontdekt.

Volgens het parket was er sprake van steekwonden en waren er bloedsporen in de buurt van waar het lichaam werd gevonden.

Deze maand werd in Parijs ook al de 24-jarige Dahbia B. gearresteerd. Die vrouw zou de moord op tiener Lola hebben bekend. Het meisje werd in een koffer teruggevonden en zou zwaar zijn mishandeld.

Lees verder

Trending