Connect with us

Actueel

Gruwelijke drama: Tankstation explodeert, tenminste 9 doden

Groot verdriet in het noorden van Ierland, waar gisteravond een bezinestation ontploft is. Bij het drama zijn negen mensen om het leven gekomen, terwijl acht personen in het ziekenhuis liggen. Dit melden de Ierse hulpdiensten.

De explosie vond plaats in County Donegal. Getuigen maken melding van een enorme chaos, terwijl een lokale politicus het drama omschrijft als een ramp. ”Dit is je ergste nachtmerrie. Dit is een rustig dorp, een zeer hecht dorp. Dit is dus de enige winkel in het dorp, het is het benzinestation, het is de supermarkt, het is het postkantoor.”

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en om naar mensen, die nog onder het puin liggen, te zoeken en hen te helpen. Tot dusver zijn er meerdere doden gevonden onder de brokstukken.

Oorzaak onbekend
Het is momenteel nog onduidelijk wat de oorzaak is. Lokale media vermoeden een gasexplosie. Premier Micheál Martin noemt het incident ”tragedie voor een kleine gemeenschap met slechts een paar honderd inwoners.” Volgens de premier zullen mensen door heel Ierland net zo ”verdoofd door het gevoel van schok en totale verwoesting zijn” als inwoners van Creeslough zelf. Hij sprak zijn dank uit voor de hulpdiensten die ”non-stop doorwerken onder extreem traumatiserende omstandigheden.”

 

Verder lezen

Actueel

Hartverscheurend: brandweerman treft zijn ‘prachtige’ dochter dood aan in autowrak tijdens oproep

Het is de ergste nachtmerrie van een hulpverlener: aankomen op de plaats van een ongeval en iemand ontmoeten van wie je houdt.

Dit is echter precies de tragische situatie waarin Adrian Smith zich bevond. De 47-jarige brandweerman werd opgeroepen na een auto-ongeluk, waar hij zijn 21-jarige dochter Ella Brooke Smith aantrof.

Volgens de Daily Mirror namen de vader en dochter eerder op de dag afscheid in Ella voordat ze naar de kust vertrokken.

Adrian was al op weg naar zijn werk met zijn collega-brandweerlieden toen hij later die dag werd gebeld over een ongeval met meerdere voertuigen dat brand had veroorzaakt.

Bij het ongeval kwamen drie auto’s met elkaar in botsing in Haverfordwest, Pembrokeshire, Wales. Als Adrian op de plaats van het ongeval aankomt, realiseert hij zich dat zijn dochter er ook bij betrokken was.

Ella, die werd opgeleid tot verpleegster, stierf ter plaatse, aldus de politie. Drie anderen raakten ernstig gewond.

Adrian plaatste een foto op sociale media waarop hij danst met de jonge Ella tijdens een familiereünie:

“We zijn er kapot van door het verlies van onze geliefde Ella. Ze was een zeer liefhebbende en zorgzame dochter, zus en kleindochter.”

“Ze was een mooie meid en zal door iedereen gemist worden. We willen iedereen bedanken voor hun steun in deze verschrikkelijke tijd. Omdat we om Ella rouwen, betekent dat zoveel voor de hele familie.”

“nachtmerrie”

Een vriend van Ella’s familie zei: “Je kunt je niet voorstellen hoe Adrian zich voelde. Erachter komen dat je kind een slachtoffer is, is de ergste nachtmerrie van een hulpverlener.”

“Ze zijn zo’n geweldige familie. Ella is altijd vol energie en haar hele toekomst ligt voor haar.”

Rust zacht Ella. Een mooie, jonge ziel sterft een wreed leven.

We missen Adrian en de rest van Ella’s familie. Als je het leuk vindt, kun je dit artikel doorsturen om je respect te tonen.

Verder lezen

Actueel

Mandy (34) laat haar drie kinderen in de steek en vertrekt stiekem met geboekt vliegticket

Mandy, 34, deelde een geweldig verhaal. In een opwelling besloot ze haar man en drie kinderen achter te laten. Ze boekte stiekem een ​​ticket naar Bangkok. Maar eenmaal op Schiphol veranderde ze van gedachten. in de laatste minuut.

Mandy deelt haar verhaal op de website Famme.nl. “Mijn hele leven deed ik wat mensen van me verwachtten. Ik studeerde en nam toen het familiebedrijf van mijn vader over. Ik leerde mijn man kennen en we trouwden. Vier jaar na ons huwelijk werd onze eerste dochter geboren. Vier Er werden nog twee kinderen geboren twee jaren later, en we zijn een gezin van vijf. Alles leek toen perfect.’

Wijziging

Maar toen veranderde er iets voor Mandy. “Toen ik 33 was, begon ik me anders te voelen. Ik voelde me zo verloren, maar ik wist niet wat het was. Ik hield van ons gezin, maar als ik ’s nachts in bed lag, kon ik alleen maar denken dat ik eruit wilde. ”

“Wat als ik nu mijn koffers pak, mijn paspoort pak en een enkele reis naar Thailand boek? Ik denk er al een jaar lang elke dag aan.”

vliegticket

“Op een dag viel mijn hart gewoon uit elkaar. Ik vertelde mijn man dat ik een beetje ziek was en wat tijd voor mezelf nodig had. Toen bracht mijn man de kinderen naar zijn moeder, dus een tijdje was het huis helemaal voor mij. Toen ik begon Hij verliet nauwelijks het huis terwijl hij verwoed inpakte, mijn paspoort zocht en een Uber belde.

“Op dat moment wist niemand dat ik stiekem een ​​ticket naar Bangkok had geboekt. Enkele reis. Ik had al besloten dat ik niet meer terug wilde.”

Luchthaven Schiphol

Toen ik bij de gate van Schiphol stond, kreeg ik ineens een reality check. Ik werd heel verdrietig. Hoe kan ik mijn kind achterlaten? Ik vertelde het grondpersoneel dat ik om familieredenen niet kon vliegen. Mijn bagage werd uit het ruim gehaald en ik ging naar huis. ”

Mijn man wacht thuis op me. Hij was totaal in shock en kon niet geloven dat ik gewoon ons gezin wilde dumpen. We hebben erover gepraat en ik voel me gelukkiger nu ik mijn gevoelens met mijn man kan delen. Terugkijkend ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb. “

Verder lezen

Actueel

Bereid je voor op het ergste: hevig onweer op komst in deze provincies

Het KNMI waarschuwt voor zeer gevaarlijk weer. In drie provincies zijn vanaf 14.00 uur zeer zware onweersbuien mogelijk. Dit gaat gepaard met hagel en windstoten van 60 km/u.

Het Zuidoostelijk en Oostelijk Instituut voor Meteorologie meldt dat de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg zijn. Daarom werd code geel afgegeven voor het zuidoosten en oosten.

U wordt verzocht zeer alert te zijn. “Deze weersomstandigheden komen veel voor in Nederland en voorzichtigheid is geboden, zeker op de weg”, aldus het Meteorologisch Instituut.

Zaterdag ook code geel Het KNMI heeft zaterdag code geel afgegeven voor Friesland, Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Van 12.00 uur tot 16.00 uur kunnen in de kustprovincies harde windstoten van rond de 80 kilometer per uur voorkomen en in de noordwestelijke kustgebieden harde wind van 90 kilometer per uur. In de late namiddag ging de harde wind weer liggen.

Verder lezen

Actueel

Politie doet schokkende ontdekking bij betreden van woning: 2 doden

In Beveren is een ouder echtpaar dood aangetroffen. De oudere man en vrouw, die in de tachtig waren, werden pas weken na hun dood ontdekt. Het stel zou een natuurlijke dood zijn gestorven.

Hulpdiensten werden afgelopen maandag gebeld nadat meerdere bouwvakkers het incident hadden gemeld aan Luitenant Van Eepoelstraat.

Bouwvakkers ruimen auto’s van de straat.

Tien dagen later zagen ze nog steeds een van de auto’s, dat bleek die van een ouder echtpaar te zijn dat aan de overkant van de straat woonde.

Nadat bouwvakkers meerdere keren probeerden aan te bellen, besloten ze de hulpdiensten te bellen.

Bij hun aankomst vonden ze het dode paar in verdachte omstandigheden.

Maar na tussenkomst van het onderzoeksteam en een arts stierf het paar een natuurlijke dood.

Volgens ambtenaren zou eerst de man sterven en daarna ook zijn vrouw, die hulp nodig had en afhankelijk was van haar man.

“Hun lichamen zijn vrijgelaten”, zegt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). “Misschien is het stel eenzaam. Anders hadden familie of vrienden al langer aan de bel getrokken omdat ze nog niet zo lang geleden zijn overleden.”

Nu vonden ze het per ongeluk. Een zeer tragische gebeurtenis. ”

Volgens de politie had het stel weinig vrienden of familie in de buurt en leefden ze een eenzaam bestaan.

Verder lezen

Actueel

Tragisch ongeluk: Meisje (7) overlijdt na aanrijding met stadsbus, ander kind (5) zwaar gewond

Op de Vleutenseweg in Utrecht heeft vanochtend een gruwelijk ongeval plaatsgevonden. Een 7-jarig meisje kwam om het leven toen ze in botsing kwam met een stadsbus. Een ander kind van vijf raakte zwaargewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie meldt dat de aanrijding rond 8.00 uur vanmorgen heeft plaatsgevonden nabij een stationskruising. Hulpdiensten zijn opgestaan. De omgeving is afgezet voor onderzoek.

Velen zagen catastrofale ongelukken gebeuren. De politie heeft bevestigd dat er slachtofferhulp beschikbaar is voor degenen die dat nodig hebben. Uiteraard wensen wij de dierbaren sterkte bij dit tragische verlies.

Verder lezen

Actueel

ING getroffen door enorme storing: Slecht nieuws voor klanten

De website allestoringen.nl krijgt nu steeds meer meldingen van ING-storingen, wat een bittere pil is om te slikken deze vrijdag.

Op het moment van schrijven zijn er bijna 5.000 meldingen geweest van het niet kunnen overmaken van geld en het inloggen op mobiel bankieren. Acht procent van de meldingen ging over problemen met inloggen op mobiele apps.

ING heeft nog niet gereageerd via Twitter. Sterker nog, het gaat helemaal niet goed met de bank. Zo was er op 1 februari een enorme stroomstoring van meer dan 12 uur.

Hoop dat het deze keer sneller wordt opgelost.

Verder lezen

Actueel

Emma heeft een ongebruikelijke eetgewoonte van 20 sponsjes per dag

Emma Thompson, 25, heeft een ongewone gewoonte. Ze eet 20 keukensponsjes per dag. Ze nam van kinds af aan deel aan dit ongewone “gerecht”.

‘Ik probeerde te stoppen, maar het lukte niet. Sommige mensen gaan uit voor biefstuk, ik geef de voorkeur aan sponzen.’

Toen ze drie was, begon ze op badsponsjes te kauwen. Ze ontdekte echter al snel dat ze de voorkeur gaf aan de smaak van het gerecht.

Vandaag is ze 25 jaar oud en woont ze in Newcastle, VK. Ze lijdt aan een vorm van obsessief-compulsieve stoornis genaamd pica, waardoor patiënten herhaaldelijk vreemde dingen eten zonder voedingswaarde.

Wat Emma betreft draait het allemaal om de keukenspons. Ze weekt ze een nacht in afwasmiddel met appelsmaak en geniet er ’s ochtends als eerste van.

Ik hou van de geur, meer dan van het eten, vooral als ik afwasmiddel op de spons doe. Het smaakte naar appels en was erg schuimig.

Zodra iemand het zegt, of als ik aan het afwassen ben of een pak sponzen zie in de winkel, dan moet ik er een hebben. Het is een schuldgevoel.

Sommige mensen roken – ik eet sponzen. Het is geen vieze gewoonte, het is schoon’, zei Emma tegen The Mirror.

Ze eet tussen de 2 en 20 keukensponsjes per dag, een gewoonte die haar ongeveer £ 6 ($ 9) per week kost.

“Ik heb amandelontsteking”
Ze snijdt soms sponzen en stopt ze in de broodtrommel om te werken.

“Ik zou geen sponzen gebruiken als iemand ze had aangeraakt. Mijn vriend vond me eerst raar, maar nu kocht hij me”, zegt Emma.

Het eten van in afwasmiddel gedrenkte keukensponsjes is niet zonder risico’s, maar ze zocht geen hulp voor haar aandoening. Ze zei dat ze dit zou overwegen als het erger zou worden en haar leven zou gaan overnemen.

“Ik zou er geen genoeg van krijgen, tenzij het eenmalig was. Ik had amandelontsteking, kon niet slikken en had witte vlekken op mijn keel. Natuurlijk moet je niet elke dag afwasmiddel eten. De doktoren zeg er niet veel over.”

Bekijk hieronder een video van haar bizarre eetgewoonten:

Verder lezen

Actueel

Pauline (49) ervaart veel spijt over het hebben van vier kinderen

Pauline, 49, is een moeder van vier kinderen die nu 15, 18, 20 en 21 zijn. Maar je zou verwachten dat ze er blij mee is, en het tegendeel is waar. “Ik heb ze liever niet.”

Pauline zei tegen Linda.nl: “Ik hou van mijn kinderen, laten we duidelijk zijn. Ik heb ze nooit aan hun lot overgelaten, maar heb ze liefdevol opgevoed. Maar is dat eerlijk? Ik zal het nooit meer doen. Ik heb spijt dat ik moeder ben en liever geen kinderen.”

omgeving

Haar omgeving speelde een grote rol in haar beslissing om kinderen te krijgen. “Ik zie het ouderschap bijna als iets waar je als volwassene niet aan ontkomt, een fase die je gewoon van nature tegenkomt. Ook in mijn vriendengroep gaat het snel. Zwangerschap na zwangerschap.”

“Ik had die droom zelf niet, maar mijn schoonmoeder begon er steeds vaker naar te hinten.” Toen ook haar man aangaf een kind te willen, besloot het stel een baby te krijgen. “Ik was jong en heb nog nooit iemand horen zeggen dat moeder zijn een teleurstelling was, dus dat deed ik.”

vreselijk

In het begin vond Pauline het heerlijk om moeder te zijn. Dat veranderde toen de “dubbele fase” aanbrak. “Al het lawaai en de constante chaos. Ik ben geen moedergans die opspringt als er iets gebeurt. Ik heb ook nooit gebrabbeld met mijn kinderen gecommuniceerd.”

mis de kinderen niet

Na 25 jaar huwelijk gingen Pauline en haar man uit elkaar. Behalve haar jongste dochter, die 15 is, wonen de andere kinderen bij hun vader. Het ging niet erg goed.

“Soms praat ik weken niet met ze. We maken geen ruzie, maar ik heb ook niet de behoefte om elke dag met ze te praten. Onze band is vriendelijker. Als we elkaar af en toe zien, zal binnen twee uur volledig verwoest zijn. Ook de stroom raakt op.’

“Dat is altijd al zo geweest. Als de kinderen een week gaan kamperen of met iemand op vakantie gaan, vind ik dat prima. Ik wil ze daarna niet meer zien. Als ze thuiskomen, zijn ze zo opgewonden dat 10 minuten later wil ik dat ze weer vertrekken.”

Mijn vrienden zeggen me vaak dat ik voorzichtig moet zijn met wat ik zeg, want als mijn kinderen het horen, zal het hen pijn doen. Daarom vertel ik mijn verhaal anoniem. Nee, als ik eerlijk ben, had ik liever geen kinderen gehad, maar ja…”

Verder lezen

Actueel

Ruby (45) beschrijft het leven als een hel als alleenstaande moeder van drie kinderen

Ruby Romain, 45, uit Nieuwerkerk, België, is een alleenstaande moeder die voor drie kinderen zorgt. Het was niet gemakkelijk voor Ruby, die te maken kreeg met stijgende prijzen: “Ik leef al jaren in een hel.”

“Niemand die het niet heeft meegemaakt, kan zich niet voorstellen hoe het is om een ​​kind alleen op te voeden.” In 2019 verliet Ruby haar man. Sindsdien zorgt ze voor haar dochter Alessa (15) en haar 10-jarige tweeling Kieran en Killian.

betalen

Ruby vindt het moeilijk. Haar beide zonen hebben autisme en ADHD, maar het grootste obstakel is haar welzijn. Die komt niet boven de 1.400 euro uit. “Er komt nog 968 euro kinderbijslag en 300 euro alimentatie bij. In totaal zo’n 2.700 euro.”

Dat was niet genoeg voor Ruby, die via ‘mentale coaching’ online wat extra geld probeerde te verdienen. “Soms verdien ik hier 200 tot 400 euro per maand aan. Dat is niet veel.”

mentale gezondheidsproblemen

Het helpt ook niet mee dat Ruby lijdt aan psychologische decompensatie. “In menselijke termen: ik zit sinds 2016 in de hel en ik kom er niet meer uit. Het eist een psychologische tol. In de praktijk betekent het dat ik financieel niet meer levensvatbaar ben. Alles wordt alleen maar erger. wordt duurder, dan moet het echt stoppen.”

“Het is niet meer houdbaar. De kinderen eten zich vol. Mijn zoons krijgen medicijnen, waardoor ze geen enkele beperking hebben in hun eetgedrag. Ik zie geen uitweg, ik heb het gewoon moeilijk.”

Verder lezen

Actueel

Verspreiding van dodelijke schimmel neemt razendsnel toe

Als je dacht dat het fiasco voorbij was, denk dan nog eens goed na.

De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten maken zich nu opnieuw zorgen over een nieuwe en mogelijk dodelijke schimmel die zich snel verspreidt in ziekenhuizen in het hele land.

De schimmel, bekend als Candida auris, kan ernstige gevolgen hebben voor mensen met een verzwakt immuunsysteem, melden onderzoekers.

Deze mensen zijn kwetsbaar omdat de schimmel ernstige infecties kan veroorzaken bij deze doelgroep.

Candida auris werd voor het eerst gemeld in Azië in 2009.

Maar sinds 2016 duikt de schimmel ook op in de Verenigde Staten en verspreidt zich razendsnel.

Zo werden er in 2020 nog maar 756 gevallen van het virus vastgesteld, maar dit is snel opgelopen tot 1.471 in 2021.

Sinds 2016 wordt de schimmel ook in ons land bij de mens vastgesteld.

Candida auris komt veel voor in ziekenhuizen en verspreidt zich goed. Daarnaast kan deze schimmel goed leven op bijna alle oppervlakken, zoals meubels, muren, deurknoppen en meer.

resistentie tegen geneesmiddelen

Artsen maken zich grote zorgen over de groeiende resistentie van de schimmel tegen de medicijnen die nodig zijn om patiënten met de infectie te behandelen.

Patiënten met schimmelinfecties ontwikkelen schimmelinfecties en huiduitslag over het hele lichaam.

In meer ernstige gevallen kunnen organen, het zenuwstelsel en de bloedstroom worden aangetast. Uit actuele gegevens blijkt dat ongeveer een derde van de patiënten de infectie niet overleeft.

Verder lezen

Trending