Connect with us

Actueel

Na komend weekend weer warmer: zeer lokaal 28 graden zelfs niet helemaal uitgesloten

Komende dagen kan nog genoten worden van droog en vrij zonnig najaarsweer, maar later in de week slaat het weer om. Dan krijgen we te maken met wisselvallig herfstweer. Al duurt dat niet al te lang.

Vanaf donderdag trekken enkele buien over en wordt de bewolking hardnekkiger. De temperatuur is daarbij wel nog vrij hoog voor de tijd van het jaar: tussen 15 en 17 graden. ,,Een dikke jas is dus nog niet nodig, maar de paraplu kan donderdag soms wel goed van pas komen”, stelt meteoroloog Roosmarijn Knol van Weeronline.

Fraaie nazomerweek gloort: woensdag warmste dag met 22 graden
De wind zwelt verder aan en wordt vrijdag op de stranden en langs het IJsselmeer vrij krachtig of krachtig, windkracht 5 of 6. Knol: ,,Boven land is de wind ook duidelijk merkbaar.” Er trekken buien over het land en vooral als het even kort en krachtig doorregent is de wind vlagerig. Met deze windrichting wordt vrij zachte lucht aangevoerd, dus koud is het tijdens de middag wederom niet met temperaturen rond 16 graden.

Temperatuur doet klein stapje terug
Tussen de buien door zijn er mooie wolkenluchten met stapelwolken te zien. Bij nadering van een bui wordt de lucht juist dreigend en donker. ,,Houd de regenradar in de gaten om te zien of je droog op je plek van bestemming kunt aankomen”, waarschuwt de meteoroloog.

Neem op proef
Komend weekend weet het wisselvallige weer nog niet van wijken. Beide dagen blijft de kans op buien en is vooral in de kustgebieden een forse zuidwestenwind merkbaar. De temperatuur doet een klein stapje terug en komt rond 15 graden uit.

Warmer na het weekend?
Op de langere termijn stijgt de kans op een terugkeer van kalm najaarsweer. In combinatie met een zuidelijke windrichting kan de temperatuur behoorlijk oplopen, zelfs nog halverwege oktober. Begin volgende week kan het op een droge middag met wat zon gemakkelijk 20 graden worden. In Zuid-Nederland is zowel op maandag- als dinsdagmiddag zeer lokaal 25 graden zelfs niet eens helemaal uitgesloten.

Lees verder

Actueel

Vreselijk nieuws: 3 jonge kinderen en hun oma zwaargewond bij woningbrand

Zeer schokkend nieuws vanuit het Belgische Waasmunster. Hier zijn bij een woningbrand vanmorgen negen mensen van dezelfde familie gewond geraakt. Vier van de slachtoffers, drie kinderen en hun oma, hebben zware rookintoxinatie opgelopen.

De vlammen ontstonden rond 04.00 uur vannacht in een van de slaapkamers. De in totaal 11 bewoners werd verrast in hun slaap, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De oma en de kinderen sliepen op zolder en zaten als ratten in de val. Gelukkig konden brandweermensen hen op tijd van de dood redden. Helaas hebben zij wel zware rookvergiftiging opgelopen. De vier gezinsleden liggen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Gezin vlucht woning uit
De andere zeven gezinsleden, twee volwassenen en vijf kinderen, vluchtten op eigen kracht de woning uit. Negen van de elf gezinsleden moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De Belgische krant meldt dat het om een familie van allochtone origine gaat. De eerste verdieping van het huis is volledig uitgebrand, de rest van het huis liep zware rook- en waterschade op waardoor het onbewoonbaar verklaard is. De oorzaak van de brand kon nog niet achterhaald worden. Tijdens de interventie was de straat volledig afgesloten voor alle verkeer.

Lees verder

Actueel

Marokkaanse man spreekt relschoppers aan: geen wonder dat Nederlanders een hekel aan ons hebben

Heeft Marokko het WK 2022 in Qatar gewonnen? Nee, ze hebben gewonnen van Belgie en toen brak letterlijk de pleuris uit. Eerst in Brussel waar de straten meer weg hadden van een ‘oorlogsgebied’, maar ook in andere steden werd het rellen. Zo moest in Nederland de Mobiele Eenheid (ME) in Den Haag en Rotterdam optreden en gaan er veel beelden rond van een auto die op het Mercatorplein in Amsterdam in de fik werd gestoken.

Een verslaggever van het Belgische VTM Nieuws werd belaagd in een live-uitzending en zo zijn er waarschijnlijk nog wel meer beelden die de komende dagen boven komen drijven.

Als Marokko blijft winnen en als deze mensen op dezelfde manier dit blijven vieren, dan hoeft Geert Wilders helemaal geen campagne te voeren voor de komende verkiezingen, want reken maar dat dit geen goede PR is voor de Marokkaanse gemeenschap. Een Marokkaanse man heeft een video opgenomen en deze gaat op dit moment viraal op Tik Tok. In deze video spreekt hij de relschoppers aan op hun gedrag. Bekijk de beelden hieronder:

Lees verder

Actueel

Vermiste kind (12) dood teruggevonden met steekwonden

MARSEILLE – Een twaalfjarig kind is zaterdag dood teruggevonden in de Franse stad Marseille. Het kind was sinds vrijdag verdwenen. Het lichaam bevond zich aan de oever van de rivier Huveaune en vertoonde steekwonden, meldden de autoriteiten.

De moeder van het autistische kind is gearresteerd. Het kind was volgens Zuid-Franse media vrijdag tijdens een wandeling aan de aandacht van de moeder ontsnapt. De familie meldde de verdwijning aan de politie. Het waren de vader en de oom van het kind die het lichaam terugvonden, nadat ze eerder de jas van het kind hadden ontdekt.

Volgens het parket was er sprake van steekwonden en waren er bloedsporen in de buurt van waar het lichaam werd gevonden.

Deze maand werd in Parijs ook al de 24-jarige Dahbia B. gearresteerd. Die vrouw zou de moord op tiener Lola hebben bekend. Het meisje werd in een koffer teruggevonden en zou zwaar zijn mishandeld.

Lees verder

Trending