Connect with us

Actueel

Moeder bevalt van doodgeboren baby, maar shockeert na opmerking van verpleegster

Wanneer een vrouw een kind verliest, is het verlies zo verwoestend en schokkend dat ze vaak niet in staat is om foto’s te maken van het kind dat ze heeft verloren. Zoals te verwachten is, weken of maanden na het verlies, betreuren de moeders het niet om een foto te nemean, waardoor hun baby’s zich meer echt en levend voor hen zouden voelen.

Gelukkig nemen veel verpleegkundigen foto’s van de baby’s, zelfs als de moeders zeggen dat ze er geen willen. Ze weten dat er een goede kans is dat de moeder van gedachten verandert. Eén verpleegster op Facebook heeft dit ontroerende verhaal gedeeld.

Rachel Whalen, een kleuterjuf uit Vermont, is haar baby dochter Dorothy in 2016 verloren en is diep dankbaar dat een speciale ziekenhuismedewerker, waarschijnlijk een verpleegster, vooruitdenkend was om een foto van haar kleine meisje te maken.

Er is een hartverscheurend achtergrondverhaal van Rachel’s verlies. Helaas had ze twee keer een miskraam voordat ze zwanger werd van Dorothy, waarbij beide zwangerschappen eindigden in de eerste 3 maanden. Na 28 weken zwangerschap van Dorothy ontdekte Rachel dat ze pre-eclampsie had, een gevaarlijke aandoening die een zwangere vrouw kan treffen.

De Mayo Clinic beschrijft de symptomen van de complicatie als volgt:

“[…] GEKENMERKT MET EEN HOGE BLOEDDRUK EN TEKENS VAN SCHADE AAN ORGANEN, VAAK AAN DE LEVER EN DE NIEREN. … Niet geneesbaar, PREECLAMPSIE KAN LEIDEN TOT ERNSTIGe – NOCH fatale – COMPLICATIES VOOR jou EN JE BABY. “

Zelfs met medische vooruitgang in de 21e eeuw eindigt pre-eclampsie vaak in een gebroken hart, waarbij zowel de moeder als de baby ernstig gevaar lopen. Rachel verloor haar zwangerschap toen ze in het ziekenhuis werd opgenomen en Dorothy stierf na een placentaire abruptie veroorzaakt door complicaties van de ernstige pre-eclampsie.

Meteen na de dood van Dorothy vroeg het ziekenhuispersoneel of ze foto’s wilde hebben. Ze weigerde en voelde dat ze geen herinnering wilde hebben aan de dood van haar kind. Later had ze er spijt van.

Ze wist de naam niet van de persoon die daadwerkelijk een foto van Dorothy nam, maar ze zal altijd dankbaar zijn dat iemand de emoties begreep die ze had op de dag dat Dorothy werd geboren.

Ze tilde haar op en zette haar in een goede positie en nam een foto – onze enige foto met DOROTHY.

Mooi en pijnlijk, aangrijpend en vol vreugde – dat zijn alle emoties die door je heen zullen gaan als hieraan denkt! Bekijk de video hieronder:

Als gevolg van haar ervaring heeft Rachel Whalen haar leven gewijd aan het helpen van vrouwen die het verlies hebben geleden dat zij zelf heeft geleden. Dit verhaal heeft een happy end. Op 19 maart 2017 werd dan eindelijk moeder van Frances Michele Whalen geboren, het zusje van Dorothy!

Lees verder

Actueel

Vreselijk nieuws: 3 jonge kinderen en hun oma zwaargewond bij woningbrand

Zeer schokkend nieuws vanuit het Belgische Waasmunster. Hier zijn bij een woningbrand vanmorgen negen mensen van dezelfde familie gewond geraakt. Vier van de slachtoffers, drie kinderen en hun oma, hebben zware rookintoxinatie opgelopen.

De vlammen ontstonden rond 04.00 uur vannacht in een van de slaapkamers. De in totaal 11 bewoners werd verrast in hun slaap, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De oma en de kinderen sliepen op zolder en zaten als ratten in de val. Gelukkig konden brandweermensen hen op tijd van de dood redden. Helaas hebben zij wel zware rookvergiftiging opgelopen. De vier gezinsleden liggen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Gezin vlucht woning uit
De andere zeven gezinsleden, twee volwassenen en vijf kinderen, vluchtten op eigen kracht de woning uit. Negen van de elf gezinsleden moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De Belgische krant meldt dat het om een familie van allochtone origine gaat. De eerste verdieping van het huis is volledig uitgebrand, de rest van het huis liep zware rook- en waterschade op waardoor het onbewoonbaar verklaard is. De oorzaak van de brand kon nog niet achterhaald worden. Tijdens de interventie was de straat volledig afgesloten voor alle verkeer.

Lees verder

Actueel

Marokkaanse man spreekt relschoppers aan: geen wonder dat Nederlanders een hekel aan ons hebben

Heeft Marokko het WK 2022 in Qatar gewonnen? Nee, ze hebben gewonnen van Belgie en toen brak letterlijk de pleuris uit. Eerst in Brussel waar de straten meer weg hadden van een ‘oorlogsgebied’, maar ook in andere steden werd het rellen. Zo moest in Nederland de Mobiele Eenheid (ME) in Den Haag en Rotterdam optreden en gaan er veel beelden rond van een auto die op het Mercatorplein in Amsterdam in de fik werd gestoken.

Een verslaggever van het Belgische VTM Nieuws werd belaagd in een live-uitzending en zo zijn er waarschijnlijk nog wel meer beelden die de komende dagen boven komen drijven.

Als Marokko blijft winnen en als deze mensen op dezelfde manier dit blijven vieren, dan hoeft Geert Wilders helemaal geen campagne te voeren voor de komende verkiezingen, want reken maar dat dit geen goede PR is voor de Marokkaanse gemeenschap. Een Marokkaanse man heeft een video opgenomen en deze gaat op dit moment viraal op Tik Tok. In deze video spreekt hij de relschoppers aan op hun gedrag. Bekijk de beelden hieronder:

Lees verder

Actueel

Vermiste kind (12) dood teruggevonden met steekwonden

MARSEILLE – Een twaalfjarig kind is zaterdag dood teruggevonden in de Franse stad Marseille. Het kind was sinds vrijdag verdwenen. Het lichaam bevond zich aan de oever van de rivier Huveaune en vertoonde steekwonden, meldden de autoriteiten.

De moeder van het autistische kind is gearresteerd. Het kind was volgens Zuid-Franse media vrijdag tijdens een wandeling aan de aandacht van de moeder ontsnapt. De familie meldde de verdwijning aan de politie. Het waren de vader en de oom van het kind die het lichaam terugvonden, nadat ze eerder de jas van het kind hadden ontdekt.

Volgens het parket was er sprake van steekwonden en waren er bloedsporen in de buurt van waar het lichaam werd gevonden.

Deze maand werd in Parijs ook al de 24-jarige Dahbia B. gearresteerd. Die vrouw zou de moord op tiener Lola hebben bekend. Het meisje werd in een koffer teruggevonden en zou zwaar zijn mishandeld.

Lees verder

Trending