Connect with us

Actueel

Pikant filmpje FC Volendam blijft Jan Smit achtervolgen

Jan Smit

Afgelopen voorjaar was het groot feest bij FC Volendam. De club keert na dertien jaar immers terug naar de Nederlandse Eredivisie. Maar een video waarin een van de spelers schunnige handelingen verricht, gaat door heel Volendam. De nieuwe voorzitter van de club, niemand minder dan Jan Smit, zit heel verveeld met de zaak.

Tijdens een feest gingen enkele voetballers over de schreef. Volendammers hoorden algauw dat ze zich onheus hadden gedragen. Ze zouden enkele vrouwen verleid hebben tot pikante handelingen.

Op een toilet

Tegen de wil van de dames zijn er ook beelden gemaakt. Ondertussen heeft heel Volendam de beelden onder ogen gekregen. Kees Kwakman, voetbalanalist bij ESPN, onthult: “Ik heb één filmpje gezien. Dat ging om een speler die oraal werd bevredigd en dat heeft hij gefilmd. Het was op een toilet, meende ik te zien.”

Op zich is het verhaal niet zo spannend, maar Kees vindt dat het niet zo verstandig was om het ook te filmen. “Volgens mij ging het die avond inderdaad om meerdere jongens die een feestje vierden met vrouwen. Op zich niet zo spannend, vind ik, maar niet zo handig om dat te gaan filmen natuurlijk.”

Zorgen voor Jan Smit

De club zit heel verveeld met de zaak. Jan Smit begint deze week officieel als voorzitter en ook voor hem is dit een zware domper. Moest de kwestie nog een juridisch staartje krijgen, mag Jan het immers oplossen. Best lastig om te beginnen.

Kees vertelt: “Ik spreek Jan weleens, maar hij heeft het de laatste week wel erg druk. Ik hoop dat hij af en toe zijn rust pakt. Hij legt zichzelf heel wat op, maar over het algemeen wordt wat hij doet een succes, dus ik heb er vertrouwen in.”

Lees verder

Actueel

Nederlands echtpaar verdronken in de zee

Een Nederlands echtpaar is op tragische wijze om het leven gekomen bij de Spaanse badplaats Torrevieja. Spaanse media brachten naar buiten dat de twee uit het water werden gehaald door omstanders, onder wie medewerkers van een restaurant.

De man van 56 jaar zou gisteren in de problemen zijn gekomen door sterke stroming langs de kust van Playa de la Mata. Hij kreeg het niet voor elkaar om terug naar het strand te komen. Zijn 55-jarige vrouw sprong in het water om hem te helpen, maar kwam daardoor zelf ook om het leven, meldt de lokale krant Informacion.

De man was al gestorven toen hij aan land werd gebracht, maar de vrouw zou nog even hebben geleefd. Pogingen om haar te reanimeren haalde niets meer uit.

De zee bij Torrevieja was gisteren verraderlijk vanwege de harde wind. Op het strand waren bovendien geen badmeesters aanwezig, omdat het vakantieseizoen sinds 15 september voorbij is.

Op dagen dat de zee gevaarlijk is wordt er vaak een rode vlag gehesen. Het is niet duidelijk of die vlag gisteren op Playa de la Mata hing. Ondanks het weer waren er toch tientallen mensen in het water.

Er komen vaker zwemmers in de problemen in de zee bij Torrevieja, melden Spaanse media. Een jaar geleden kwamen in september een Zweedse vrouw en een Russische man om. Een maand eerder verdronk een Scandinavisch stel en in 2020 een 60-jarige Duitse man toen hij zijn echtgenote uit het water probeerde te redden.

Lees verder

Actueel

Verzorgingshuis kan de energierekening niet meer betalen, 66 ouderen in de kou

Tragisch nieuw vanuit een Belgisch verzorgingstehuis. Residentie Malvina in de plaats Limenette heeft geen geld meer voor de energierekening. De 66 bewoners van het tehuis dreigen hierdoor letterlijk in de kou te komen zitten.

Manager Alexandre Dobbelaere vertelt aan de Franstalige zender RTL TVI dat hij maandelijks vreest voor de rekening die op de mat valt. ”Eind juni was ons budget voor energie al op. Moest er vorig jaar zo’n 25.000 euro worden afgetikt voor gas en elektra, ”dit jaar was de rekening eind vorige maand al 29.000 euro. ”

In Malvina wonen 66 ouderen die te kampen hebben met dementie, alzheimer en veelal invalide zijn. ”Een wollen trui en sokken dragen is geen oplossing. Het wordt overleven.”

Bezuinigen haast onmogelijk
Volgens Dobbelaere is bezuinigen op energie vrijwel onmogelijk. ”Het is belangrijk dat het overal in het rusthuis de juiste temperatuur van 22 graden is. Oudere mensen krijgen het over het algemeen eerder koud. We gaan ze niet dwingen een wollen trui en sokken te dragen.”

15.000 euro per maand
Dat de rekening nu al zo hoog uitvalt is dramatisch, want de donkere en koude maanden november, december en januari moeten nog komen. De manager weet wat hem te wachten staat. ”Dat worden rekeningen die drie keer zoveel zijn als nu: 15.000 euro per maand.”

Dobbelaere hoopt op coulance van de energieleverancier. Komt die niet, dan is de kans aanwezig dat het rusthuis haar deuren moet sluiten, met alle gevolgen van dien.

Lees verder

Actueel

Sylvana Simons: “Verwijder gewoon lekker al die witte mannen in de Tweede kamer”

Nederlands politica, televisie- en radiopresentatrice Silvana Simons is van mening dat alle ‘problemen’ in dit land ontstaan door ‘witte mannen’.

Sylvana die partijleider is Bij1 vind dus dat deze ‘witte mannen’ vervangen moeten worden door vrouwen, of mannen met een andere huidskleur.

Dit is heel ironisch omdat haar partij tegen racisme zou zijn. Sylvana heeft in de afgelopen jaren gestreden voor minder racisme, en een gelijke behandeling.

Sylvana zei: “Het is mijn persoonlijke ervaring, onder andere in de politiek. Dat veel van wat er misgaat, misgaat onder leiding van witte mannen.

Lees verder

Trending