Connect with us

Actueel

3-jarig jongetje door oma achtergelaten in snikhete auto en overleden

Columbus

Zondag is in de Amerikaanse stad Columbus een driejarige jongen overleden, nadat hij door oma was achtergelaten in een hete auto. De jongen werd pas ruim twee uur later ontdekt.

De lokale autoriteiten melden dat de jongen, Kendrick Engram Jr., op stap was met zijn oma en nog drie zussen. Toen ze thuiskwamen, gingen de kinderen spelen. Oma trok zich terug in haar slaapkamer.

Ruim twee uur later besefte ze dat Kendrick niet aan het meespelen was. Ze belde meteen haar zoon (niet de vader, maar de broer van de vader) die de auto had geleend. De man was naar een fastfoodrestaurant gereden, maar besefte niet dat zijn neefje op de derde rij van de SUV lag.

Verstikking

Hij controleerde de auto en trof het jongetje levenloos aan. Kort daarna werd de jongen dood verklaard. Lijkschouwer Buddy Bryan legt uit aan ABC News: “Hij is gestikt in de auto, waar het ver boven de dertig graden was.”

De organisatie SafeKids laat weten dat Kendrick dit jaar in Amerika al het zevende kind is dat omkomt in een hete auto.

Actueel

Voor déze sterrenbeelden wordt 2023 financieel een goed jaar

Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het leven natuurlijk wel iets makkelijker. De volgende vijf sterrenbeelden hebben geluk, want zij hebben een fantastisch jaar in het vooruitzicht. De sterren voorspellen namelijk dat het jullie, dit jaar, financieel voor de wind zal gaan.

Kreeft

Het begin van het jaar zal misschien nog een beetje zwaar zijn voor de Kreeft, maar zodra jij je financiële situatie op orde krijgt wordt het alleen maar beter. De sterren voorspellen zelfs een financieel goed jaar! De maanden maart en september zijn jouw geluksmaanden, want dan komt er meer geld binnen dan je gewend bent. Kleine tip: geef deze extraatjes niet meteen uit, maar spaar het lekker op!

Ram

2023 is gunstig als we kijken naar de portemonnee van Ram. Hoewel er dit jaar onverwachtse kosten zullen opduiken, houd jij financieel gezien je hoofd boven water. Daarnaast is je baas zeer tevreden, dus wellicht zit er een fijn extraatje in het vak, of een beter loonstrookje. Kortom, jij hoeft je geen zorgen te maken over je bankrekening.

Leeuw

Leeuwen zijn altijd al goed gewest in sparen. Dit jaar wordt ook nog eens een financieel goed jaar voor dit sterrenbeeld. Jouw werkmentaliteit wordt beloond met promotie en er komen nieuwe inkomstenbronnen bij. Hierdoor, en je gespaarde geld, kun je dit jaar meer uitgeven aan je gezin of jezelf verwennen met iets moois van je wensenlijstje.

Weegschaal

Weegschaal start het jaar met een flinke financiële boost. Vooral tussen januari en maart ziet het er goed uit, maar ook de maanden juni, juli en augustus zijn tijden om naar uit te kijken. Er komt dan meer geld binnen dan normaal. Niet vanwege het harde weken, maar omdat je geluk hebt dit jaar. Houd wel een spaarpot achter de hand, want er kan ook onverwachts iets kapot gaan.

Vissen

In 2023 zal Vissen een heel aangenaam salarisstrookje krijgen. Ook zal de financiële situatie flink verbeteren. Er blijven ook dit jaar obstakels op je pad komen die voor kosten zorgen, maar door de juiste mindset zal dit niet voor grote problemen zorgen. Een mooi vooruitzicht!

Continue Reading

Actueel

Zeker 28 doden bij zelfmoordaanslag in moskee

In de Pakistaanse stad Peshawar zijn door een zelfmoordaanslag in een moskee zeker 28 mensen om het leven gekomen. Ook vielen er zo’n 150 gewonden, van wie sommigen in kritieke toestand verkeren. De vrees is dat het dodental verder oploopt.

In de moskee in de noordwestelijke stad waren volgens de politie ongeveer 300 tot 350 mensen bijeengekomen voor het gebed, toen de aanslagpleger zijn bomvest tot ontploffing bracht. Een deel van het gebouw is ingestort en er liggen meerdere mensen onder het puin, liet de politie weten. Een woordvoerder van een ziekenhuis in Peshawar zei dat er tachtig gewonden waren binnengebracht. Volgens politiefunctionarissen zijn zeker 150 gewonden gevallen.

De meeste slachtoffers zijn medewerkers van de politie, aangezien de moskee staat op een terrein waar ook het hoofdbureau van politie van de stad is gevestigd. Het is een zwaarbeveiligde zone, waar ook andere overheidsgebouwen staan, en het is onduidelijk hoe de aanslagpleger ongemerkt zo diep het terrein door kon dringen. Niemand heeft onmiddellijk de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag, zei Saddique Khan, een hoge politiefunctionaris. De Pakistaanse taliban hebben in het verleden de schuld gekregen van soortgelijke zelfmoordaanslagen.

Geschreeuw en gehuil

Een overlevende, de 38-jarige politieagent Meena Gul, was in de moskee was toen de bom afging. Hij snapt niet hoe hij ongedeerd is gebleven, zegt hij tegen persbureau AP. Hij kon geschreeuw en gehuil horen nadat de bom ontplofte. Reddingswerkers proberen slachtoffers te vinden die nog steeds onder het puin vastzitten.

Premier Shahbaz Sharif veroordeelt in een verklaring het bombardement en beveelt de autoriteiten om de slachtoffers de best mogelijke medische behandeling te geven. Hij zweert ook ‘strenge actie’ tegen degenen die achter de aanval zaten.

In maart vorig jaar viel een zelfmoordterrorist van terreurbeweging Islamitische Staat een sjiitische moskee in Peshawar aan, waarbij 64 doden vielen. Het was de dodelijkste terreuraanslag in Pakistan sinds 2018. Pakistan kent een golf van aanslag sinds november, toen de Pakistaanse taliban hun staakt-het-vuren met regeringstroepen beëindigden.

Continue Reading

Actueel

Man sterft bij verschrikkelijk bedrijfsongeval op bouwplaats in Den Haag

Op een bouwterrein aan de Saturnusstraat in Den Haag is een man overleden. Hij zou mogelijk zijn gevallen.

Ooggetuigen stellen tegenover Omroep West dat de man op het dak aan het werk was en vervolgens gevallen zou zijn. Vervolgens is het werk direct stilgelegd. Al snel waren er meerdere ambulances ter plaatse, maar dat mocht niet meer baten. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Bron: Trendnieuws

Continue Reading

Trending