Connect with us

Actueel

Kabinet neemt extern bureau onder de arm om te bepalen wat groente en fruit is

groente en fruit

Om de btw op fruit en groente naar het nultarief te brengen, wil het kabinet uitzoeken wat nu precies groente of fruit is. Daarvoor huren ze een extern bureau in. Verder onderzoekt het kabinet hoe ze een suikertaks op frisdrank kunnen invoeren.

In 2024 wil het kabinet de btw op groente en fruit verlaagd hebben. Dat schrijven staatssecretarissen Van Rij (Fiscaliteit) en Van Ooijen (Preventie) dinsdag aan de Kamer.

De btw-verlaging zal om en bij de 1 miljard gaan kosten. Dat gat wil de overheid dan compenseren met een suikertaks op frisdrank.

Definitie van groente en fruit

Het kabinet heeft het echter moeilijk met de definitie van groente en fruit. De grote vraag is of bewerkte groente- en fruitproducten ook onder de btw-verlaging vallen. De staatssecretarissen leggen uit: “Afbakening van groente- en fruitproducten voor de btw is een puzzel. Er zijn vele varianten van groente en fruit(producten) verkrijgbaar die in meer of mindere mate gezond zijn en in meer of mindere mate door consumenten en ondernemers als groente- en fruitproducten worden gezien.” Denk aan een potje pastasaus. Is dat ook groente?

De bewindslieden hebben het ook moeilijk om te bepalen wanneer iets al of niet bewerkt is. “Ter illustratie: wassen, schillen, snijden en verpakken zijn in zekere zin ook bewerkingen, maar van een andere orde dan bijvoorbeeld het toevoegen van zout aan een product.”

Actueel

‘Ik vond an*le seks niet fijn, maar mijn man wil het vaker doen’ Wat nu?

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

We hebben onlangs an*le seks geprobeerd, maar ik vond het niet fijn. Ik wil het nooit meer doen en mijn man respecteerde dat. Maar nu begint hij er toch weer over. Waarom is mijn nee niet genoeg?
Wat vervelend om te horen dat je man en toch weer over begint, wanneer je hebt aangegeven dit niet meer te willen.

Wanneer je iets nieuws uitprobeert kan het twee kanten opgaan. Je kunt het voor herhaling vatbaar vinden of niet. Nu is het wel lastig wanneer jullie hier beide anders overdenken. Soms kan het ook zijn dat je iets uitprobeert omdat de ander het heel graag wilt, maar dat je zelf deze fantasie niet deelt.

Vraag van de week

‘Een vrijpartij met m’n vriend duurt te lang, minstens eens een uur. Hoe kaart ik dit aan?’

Het is heel goed dat je een grens stelt en na je onprettige ervaring met an*le seks hebt aangegeven dit niet meer te willen. Je geeft ook aan dat je man dit respecteerde, maar wanneer is hij er dan weer over begonnen? Je mag hierin heel duidelijk zijn want een nee hoort genoeg te zijn! Het kan dat hij het misschien wel als prettig of opwindend heeft ervaren, maar draai dan de rollen eens om. Wat is iets wat hij absoluut niet wilt of prettig vindt. Je kunt dit als voorbeeld gebruiken om uit te leggen hoe vervelend het is dat hij toch steeds begint over iets wat jij niet fijn vindt.

In veel gevallen is de fantasie om bepaalde seksuele handelingen uit te voeren veel meer opwindend dan het daadwerkelijk doen. We hebben het al vaak gezegd, maar praat erover en geef ook aan dat jou nee, genoeg moet zijn en dat deze gerespecteerd dient te worden.

Liefs,
Anne en Leila
De Seksuologen met Twee

Verder lezen

Actueel

Dode en vier gewonden bij bedrijfsongeval, hulpdiensten groots opgeroepen

VLISSINGEN – Bij een bedrijfsongeval bij Zeeland Refindery in Vlissingen-Oost is een persoon overleden. Vier andere personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 12:00 uur kwam de melding van het bedrijfsongeval binnen bij de meldkamer. Hierop rukten de hulpdiensten met meerdere brandweerwagens, vier ambulances en een traumahelikopter uit. Wat er precies heeft plaatsgevonden is vooralsnog onduidelijk. Wel is bekend dat één persoon om het leven is gekomen en vier andere gewond naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

De Arbeidsinspectie en de politie doen onderzoek naar wat er precies heeft plaatsgevonden.

Verder lezen

Actueel

14-jarige jongen gestoken op speelplein

HILVERSUM – Vrijdagmiddag is een 14-jarige jongen gewond geraakt bij een steekpartij op het speelplein aan de Neuweg in Hilversum.

De hulpdiensten werden rond 16:45 uur gealarmeerd nadat het slachtoffer zich meldde bij het Medisch Centrum De Arstenij aan de Rembrandtlaan. Het slachtoffer is vanuit daar met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Speelplein
Volgens de politie is de steekpartij het gevolg van een ruzie tussen enkele tieners. Volgens omwonende waren zo’n tien jongeren aanwezig die er plotseling vandoor gingen. Agenten hebben het plein afgezet en waren met zaklampen iets aan het zoeken. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Verder lezen

Trending