Connect with us

Actueel

Moeder die dochter verloor na bevalling krijgt na 36 jaar te horen dat ze nog leeft

Heidi beviel 36 jaar geleden van een dochtertje. Kort na haar bevalling werd het meisje bij haar moeder weggenomen. Heidi kreeg te horen kreeg dat haar pasgeboren baby was overleden. Nu blijkt haar dochter springlevend te zijn.

Georganiseerde kinderroof

De vrouw beviel in 1981 van haar dochter in Leipzig. Omdat ze minderjarig was, kon ze niet tegenwerken op het moment dat haar dochter bij haar werd weggehaald. Achteraf bleek dat moeder en dochter slachtoffer waren van een georganiseerde kinderroof van de voormalige DDR (Duitse Democratische Republiek). In die tijd gebeurde dit veel vaker. Zelfs dertig jaar na de val van de Muur schijnen nog vele families niet herenigd te zijn met hun kinderen.

Springlevend

In november 2017 kwam Heidi erachter dat haar dochter Maria nog leeft en al drie jaar op zoek is naar haar. Na 36 jaar krijgt Heidi de vraag van het jeugdwelzijnbureau of ze haar kind wil zien. Wat bleek? Vlak na de geboorte bleek haar dochter als ‘weeskind’ door een ander gezin te zijn geadopteerd.

“Ik heb het eerst moeten laten bezinken”, vertelt de moeder aan de Duitse radiozender MDR. “Natuurlijk wil ik haar zien.” Om de twijfels weg te nemen, vroeg Heidi naar de vingernagels van haar dochter. “In onze familie hebben alle meisjes kromme vingernagels.” Ook Maria blijkt dit te hebben.

Bron: HLN, Grazia Beeld: istock

Verder lezen

Actueel

GTST-acteur gekidnapt, gegijzeld en mishandeld met spijkerpistool: ‘Heftige beelden’

In een krantenbericht wordt gesproken over een man die met een spijkerpistool op de ex van zijn vriendin had geschoten.

Volgens Yvonne Coldeweijer is GTST-acteur Bas Muijs het slachtoffer. De gossip queen begint met een foto van het bericht in de media.

Ze schrijft: “Heel bizar verhaal, gepubliceerd in juni dit jaar. Maar ik heb gehoord dat dit slachtoffer een BN’er is.”

Daarna krijgt ze van verschillende spionnen inderdaad de bevestiging. “Meerdere spionnen bevestigen mij dat het slachtoffer soapie Bas Muys zou zijn.”

Een 40-jarige Arnhemmer lokte Bas naar zijn huis en gijzelde hem daar. Verder is hij ook mishandeld met een spijkerpistool. De Arnhemmer drukte zijn keel dicht en eiste om op camera toe te geven dat hij zijn ex verkrachtte.

Maar het verhaal wordt nog gekker. “Okay volgens meerdere spionnen is dit het verhaal. Bas is dus afgelopen maart door die vriendin van de dader daarheen gelokt en toen ontvoerd, toegetakeld en afgeperst.”

“Daarna heeft de dader Bas zelf naar het ziekenhuis gebracht om hem te laten helpen aan zijn verwondingen. De dader bleef zelf in de auto zitten en Bas heeft dus de hulp gezocht van de verpleegkundigen.”

“Bas scheet natuurlijk echt 7 kleuren en was bang om de politie te bellen. Maar uiteindelijk hebben de verpleegkundigen dit toch gedaan. De dader is toen bij het ziekenhuis gearresteerd. Dit verzinnen ze bij GTST nog niet eens. BI-ZAR!”

Verder lezen

Actueel

99% van de mensen heeft geen flauw idee wat dit ‘leeg’ verkeersbord betekent

Iedereen met een rijbewijs heeft op het theoretisch gedeelte van het examen ook vragen over verkeersborden moeten beantwoorden.

Die zijn er in allerlei maten en soorten. Het is belangrijk om ze allemaal te kennen alvorens de weg op te gaan.

Er zijn niet alleen talrijke wegmarkeringen, maar ook honderden verschillende verkeersborden. Je moet achter het stuur ook direct snappen waarover een verkeersbord gaat.

In de Kerkstraat in Essen is hilariteit ontstaan over een vreemd verkeersbord. Het is een blauw bord met een leeg wit vlak.

Werkelijk niemand weet wat dit bord betekent. Op de sociale media doen mensen de wildste gokken.

Een vrouw laat weten: “Is dit bord verkleurd en mist er iets in het witte vlak, of is dit echt een verkeersbord? Ik ben benieuwd wat het betekent!”

Onder het bordje hangt nog een bordje met daarop 100 meter. Niemand weet echter wat ze binnen 100 meter moeten doen of mogen verwachten.

Sommige sociale mediagebruikers denken dat er binnen honderd meter dan een zwembad of plein ligt. Ondanks de talrijke suggesties, heeft niemand het bij het rechte eind.

Daarom vroeg Het Nieuwsblad de lokale schepen van mobiliteit Brigitte Quick om duidelijkheid. Die vertelt waar het bord echt voor staat.

Ooit stond er een i op het bord, maar dat is door de jaren heen vervaagd. Het blijkt te gaan om een verouderd bord. Op deze borden werden informatiepunten aangekondigd.

Quick vindt het niet kunnen dat er nu een betekenisloos bord hangt. “Onze technische dienst gaat het bord in kwestie nu snel verwijderen.”

“Dat deden ze onlangs ook in Horendonk, waar een soortgelijk bord boven de weg hing. Het is maar goed dat we inwoners hebben die opletten.”

Verder lezen

Actueel

Blinde Jan (36), oudste zeehond van Ecomare, overleden: ‘Hij was compleet op’

Jan, de oudste zeehond van Ecomare, is overleden. De zeehondenopvang op Texel schrijft over het bejaarde dier: “Het was geen eenvoudig besluit om deze markante zeehond te laten inslapen, maar hij was echt op.”

Jan werd 36 jaar. Nadat hij als pup in de zomer van 1987 op het strand werd gevonden, woonde hij zijn hele leven in Ecomare.

Omdat het dier aan beide ogen blind was, kon hij niet meer in het wild worden losgelaten. Daarom ving Ecomare hem op.

Ecomare laat weten: “Jan was een heel stabiele zeehond. Waar sommige dieren het bij het voeren wel eens laten afweten, was Jan er altijd.”

“Als de dierverzorger twee keer op zijn of haar dijen klopte, wist Jan dat het de bedoeling was dat hij op de kant kwam.”

“Dan kon de verzorger hem even goed bekijken. Jan lustte alles en wist wat hij waard was. In het algemeen was hij heel rustig, maar duurde het te lang voor hij een vis kreeg, dan begon hij hard te spetteren.”

Jan hield ervan om als een dobber in het water te chillen, met zijn snuit lekker in het zonnetje.

De zeehondenopvang geeft nog mee dat het de komende tijd wel raar zal zijn om zijn vaste plek tijdens het voeren leeg te zien.

Verder lezen

Actueel

Maxime Meiland laat arme kindjes keihard in de steek: ‘Nooit meer iets gehoord’

Tijdens de opnames van Chateau Bijstand zette Maxime Meiland zich in voor Stichting Babyspullen. Dat zou ze ook buiten het oog van de camera’s blijven doen.

Jammer genoeg bleek dit een loze belofte. Sindsdien heeft de stichting immers niks meer van Maxime gehoord.

Vorig jaar verbleven de Meilandjes een maand lang in een rijtjeshuis in Uithoorn. Daar moesten ze leven op bijstandsniveau.

Tijdens de opnames zette de familie zich in voor allerlei goede doelen, zo ook voor Stichting Babyspullen. Deze stichting heeft als doel om de armoede van jonge kinderen te bestrijden.

Maxime heeft zelf twee dochtertjes en wilde zich maar al te graag inzetten voor dit goede doel. De blondine beloofde plechtig om zich te blijven inzetten voor de stichting.

Bij de woning van Maxime werd een speciale kledinginzamelcontainer geplaatst. Daar konden mensen dan spullen achterlaten voor arme gezinnen met kinderen.

Mary Kearney, directeur van de stichting, laat weten dat Maxime zelfs ambassadeur zou worden. Die afspraak is ze niet nagekomen.

De directrice vertelt: “Korte tijd heeft ze een inzamelcontainer van ons gehad. De activiteiten die daarbij hoorden, bleken niet te passen, dus dat is vrij snel gestopt. De familie is inderdaad verder niet bij ons betrokken.”

Tijdens de periode van de uitzendingen meldden er zich heel wat hulpverleners. Toch heeft het noemen in de show weinig opgeleverd.

Maxime Meiland

Mary onthult: “Deze periode viel echter ook samen met het begin van de oorlog in Oekraïne en de toenemende inflatie, waarmee meer mensen in Nederland het financieel zwaar kregen.”

“Naar verwachting heeft het op het gebied van naamsbekendheid het meeste gedaan. Qua donaties is er geen verschil ten opzichte van de jaren 2021 en 2023. In dat opzicht heeft het niet veel gedaan.”

Verder lezen

Actueel

Marco Borsato krijgt nekschot: ‘Vervolgd wegens ontucht met minderjarige’

Marco Borsato zal toch worden vervolgd voor het seksueel misbruiken van een indertijd minderjarig meisje. Dat maakte het OM woensdag bekend.

De inmiddels 22-jarige vrouw deed in december 2021 aangifte tegen de zanger. Marco Borsato wordt ontucht met een minderjarige ten laste gelegd.

Hij zou het slachtoffer onzedelijk hebben betast. De Telegraaf meldt dat er nog geen zittingsdatum is vastgelegd.

Na het overlijden van de vader van het meisje, zou de zanger zich hebben opgeworpen als een soort pleegvader.

De vrouw onthulde dat Marco indertijd aan haar billen en borsten zat. En ook onder haar rokje gleed en tussen haar benen greep. De feiten vonden plaats tussen 2014 en 2019.

De bal ging aan het rollen nadat de moeder van het meisje haar dagboek vond. Daarin stond het misbruik uitgebreid beschreven.

De moeder was werkzaam voor de zanger en sprak hem hierover aan op 4 juli 2019. Uiteindelijk deed de moeder ook melding bij de politie. Haar dochter was toen mentaal nog niet in staat om officieel aangifte te doen.

Omdat Marco voor haar een vertrouwenspersoon was, durfde ze de zanger niet meteen terecht te wijzen.

Ze was immers haar vader al verloren en nu vreesde ze ook om Marco kwijt te raken. Pas na enkele sessies met de psychologe durfde ze dan toch aangifte te doen.

Volgens zijn advocaat is Marco Borsato heel teleurgesteld met de beslissing van het OM tot vervolging. Hij zegt 29 getuigenverklaringen te hebben die zijn aangifte van laster en smaad staven.

Verder lezen

Actueel

Luxe asielschip kost belastingbetaler 110.000 euro per dag: ‘Waar zijn we mee bezig?’

De tegenkanting van gemeenten tegen nieuwe asielzoekerscentra heeft een astronomisch hoge prijs. Het cruiseschip Galaxy in Amsterdam, dat dient als noodopvang, kost de belastingbetaler 110.000 euro per dag.

Een groot deel daarvan had helemaal niet moeten uitgegeven worden, meldt het AD. De Tweede Kamer buigt zich deze week over de spreidingswet. Deze moet een einde maken aan deze vorm van belachelijk dure opvang. “Dit gaat helemaal nergens over”, klinkt het.

Soms zijn de situaties zo absurd, dat ook de uitvoerders van het beleid er om moeten lachen. In de noodopvang worden in Nederland al jarenlang miljarden euro’s uitgegeven.

Nederland telt ondertussen 129 noodopvanglocaties, dat is heel wat meer dan de 81 reguliere asielzoekerscentra. Van de 56.000 asielzoekers die in een opvanglocatie wonen, verblijven er 26.000 in de noodopvang.

Langdurige opvanglocaties zijn voor de asielzoekers zelf een stuk aangenamer om te wonen. Een reguliere opvang kost ook minder dan een noodopvanglocatie.

COA-bestuurder Milo Schoenmaker legde onlangs nog uit: “Een plek in de noodopvang is twee tot drie keer duurder dan een opvangplek in een regulier azc. Dat gaat dus om forse bedragen.”

De bedragen liepen zo op omdat het kabinet zijn toevlucht moest nemen tot hotelketens en cruiseschepen als opvanglocaties.

“Noodopvang is altijd duurder dan reguliere opvang. En in geval van nood zeg je ook sneller ‘ja’ tegen een aanbod”, onthult een vastgoedregisseur van het COA.

Voor Nederland lopen de kosten van de cruiseschepen, alleen aan huur, al op tot 100.000 euro per dag per schip. Wekelijks moet de belastingbetaler dus 1,5 miljoen euro betalen voor de opvang van amper 3.000 mensen op twee schepen.

Wel zijn de schepen ontdaan van alle luxe. Zo zijn de entertainmenthoeken en de taxfreewinkel gesloten. Ook het zonnedek is niet open.

Verder lezen

Actueel

Nog meer juice over Dave Roelvink: ‘Niet alleen zwaar aan de drugs, maar ging ook vreemd’

Momenteel vecht Dave Roelvink in een afkickkliniek in Zuid-Afrika opnieuw tegen een drank- en drugsverslaving. Nu brengt Yvonne Coldeweijer nog meer juice over hem naar buiten. “Hij is vreemdgegaan”, klinkt het.

Afgelopen zomer kondigde Yvonne al aan dat er juice over de zoon van Dries Roelvink op komst was.

Ze schreef toen: “Er gaan helaas echt dingen over hem rond. Ik hoop natuurlijk op iets meer verschillende spionnen, zodat ik het uiteindelijk ook kan brengen.”

Heel wat mensen kunnen maar moeilijk geloven dat Dave zijn prachtige vriendin Jazzlyn bedrogen zou hebben. Nu komt de gossip queen met harde bewijzen.

“In Ermelo gaat het rond dat Dave op 2 september na een avondje draaien met een meid mee naar huis is gegaan. Het is bij iedereen bekend om welk meisje het gaat.”

Yvonne zelf weet ook wie het is. “Heb ook haar Instagram gezien. Ze zijn samen gespot en daarnaast heeft het meisje ook aan haar vriendinnen verteld dat ze het die nacht heeft gedaan met Dave bij haar thuis. Oh oh oh.”

Tijdens de laatste aflevering van de realityserie De Roelvinkjes vertelt Dries dat het weer goed fout is met zijn zoon Dave.

“Als ik terugkijk naar deze serie, dan hebben we een hoop lol gehad. Alleen is het toch niet helemaal goed afgelopen, want afgelopen week heeft Dave toch voor de tweede keer een terugval gehad.”

Dries zit heel erg in met Dave. “Ik vind het zo zielig. Ik heb echt met die jongen te doen. Hij is verslaafd en heeft levenslang. ‘Moet je nagaan, pa, dat jij nooit meer een wijntje zou mogen drinken’, zei hij tegen mij.”

Dave heeft nog een lange weg te gaan. “Het zal nog een heel gevecht worden, maar gelukkig heeft Dave veel om voor te strijden en is hij daar op tijd weer mee begonnen.”

Verder lezen

Actueel

Knappe blondine trakteert werkmannen op verrassing: ‘Opgewonden van zwetende mannen’

Vaak zijn mannen in witte bestelbusjes hardwerkende mannen in de bouw. Het kunnen natuurlijk ook pakjesbezorgers zijn. Doorgaans gaat het echter om werkmannen.

Feit is dat werkmannen in bestelbusjes doorgaans geen saaie kantoorbaan hebben. Het gaat om echte mannen met echte mannengeur en mannenklauwen.

Sommige vrouwen denken dat aantrekkelijke mannen alleen met een dure Mercedes of Porsche rijden.

Het gaat echter niet alleen om de auto, maar om de man zelf. Maar wil je als man echt indruk maken, dan moet je in een wit bestelbusje de baan op.

 

TikTokker Zeynep Fermanova laat duidelijk weten wat ze van mannen in witte bestelbusjes vindt.

Ze laat ook even weten wat ze van mannen in peperdure auto’s vindt. Hoewel er witte busjes bestaan die duurder zijn dan een Mercedes, gaat het natuurlijk om de inhoud van het voertuig.

In het witte busjes gaat het dan om een hardwerkende man die zich in het zweet werkt. Daarom trakteert deze influencer de zwetende mannen op een mooie verrassing: een flinke dosis zelfvertrouwen.

Verder lezen

Actueel

Nu ook Jada Borsato volledig uit de kleren: ‘Geweldige shoot gehad!’

Vorige zondag liet de dochter van Marco Borsato, Jada, zich van een heel andere kant zien. Ze deelde namelijk enkele pikante kiekjes op Instagram. Deze foto’s zijn het resultaat van een gewaagde fotoshoot.

Bij de foto laat Jada Borsato weten: “Dankzij het team een geweldige shoot gehad.” Het is niet duidelijk waarom deze shoot plaatsvond.

Onlangs liet de advocaat van Marco weten dat het OM deze maand een beslissing zal nemen in de nog hangende zedenzaak tegen de zanger. Dan is geweten of de zanger wel of niet vervolgd wordt.

De raadsman ziet de zaak rooskleurig in en denkt dat het OM niet tot vervolging zal overgaan. Volgens de advocaat is er onvoldoende bewijs.

In gesprek met Nouveau liet Leontine onlangs weten dat ze Marco nooit zal laten vallen. Ze gelooft rotsvast in zijn onschuld.

Leontine zit na een donkere periode opnieuw goed in haar vel. Dat was zeker niet altijd het geval.

Daarover getuigt ze: “Ik kom wel ergens vandaan waar het niet zo gezellig was, waar het echt moeilijk en donker was.” Daarmee verwijst ze natuurlijk naar de echtscheiding, wat een lastige tijd voor haar was.

“Als je zo lang samen bent geweest en allebei je eigen rol en plekje in dat huwelijk hebt, dan is het heel moeilijk om jezelf daarna weer te herontdekken”, legt Leontine uit.

Vooral voorbije winter had ze het heel moeilijk. “Er kwam toen veel bij mij binnen. De scheiding, het gemis van mijn gezin, dat was heel lastig. Ik heb dan de neiging om mezelf te verstoppen.”

Ze zou het liefst va al alles alleen oplossen, al beseft ze dat dit niet altijd verstandig is. “Ik weet dat het niet goed is, maar ik vind het moeilijk om mezelf te laten zien als het slecht met me gaat.”

Leontine

Ze haalt veel kracht uit het feit dat ook haar kinderen overtuigd zijn van de onschuld van hun vader.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jada Borsato (@jadaborsato)

Verder lezen

Actueel

Asielzoeker Youssef eist zo snel mogelijk een huis: ‘Hebben erge dingen meegemaakt’

Youssef (22) dobberde met een rubberen bootje naar Europa. Hij doorkruiste een heleboel veilige landen, maar Nederland is voor hem het beloofde land. Toch is hij niet blij met hoe hij hier behandeld wordt.

Nederland zit ondertussen proppetjes vol. Iedere dag komen er tientallen, zelfs honderden, gelukszoekers bij. Ter Apel kan de instroom nog nauwelijks aan en iedereen wil natuurlijk een eigen huis.

Een van deze mensen is Youssef. Hij komt uit Syrië en is nu al enkele maanden in Nederland. Hij geeft aan dat hij de enige van zijn familie is in het buitenland.

De rest van zijn familie is nog ginder. De jongeman is vooruitgestuurd op verkenning. Het doel is dat hij zijn hele familie kan laten overkomen.

Heeft hij hier dan doelbewust voor gekozen? Het antwoord is ja. Youssef vertelt: “In onze familie werden de voordelen in landen met elkaar vergeleken. We kwamen tot de conclusie dat Nederland een goed land is, waar ze goed voor mensen zorgen. Op internet hebben we met een aantal landgenoten gesproken. Hier krijg je een woning en ook geld.”

Maar met het krijgen van een eigen huis loopt het niet zo vlot. Dat is niet verwonderlijk, want er zijn gewoon bijna geen opvangplaatsen. Mensen staan al jaren op de wachtlijst voor een huis en dat zal niet snel veranderen. Youssef zegt dat hij voorrang moet krijgen.

Daarover zegt hij: “Nederland moet mij en andere vluchtelingen als gasten behandelen. Wanneer je ergens te gast bent, moet de gastheer wel zorgen dat je het naar je zin hebt. Je gaat op een verjaardag toch ook niemand uitnodigen en ze dan helemaal niets te eten of drinken geven?”

Dit is natuurlijk een vreemde redenering, want Youssef is niet echt uitgenodigd. “Kijk, ik en mijn broeders hebben dingen gezien die ze in Nederland niet kennen. Wij hebben echt iets meegemaakt.”

De jongeman vervolgt: “We willen een nieuw leven beginnen en verwachten dat we dat hier kunnen doen. Maar ik wacht nu al een paar maanden op een huis. Mijn leven staat stil op deze manier. En ik heb mijn familie ook al maanden niet gezien. Ik zou graag willen dat dit voor mij wordt geregeld.”

Maar wat dan met al die Nederlanders die al jaren tevergeefs wachten op een woning? Youssef vindt: “Ik snap dat het vervelend is, maar nogmaals: wij hebben dingen meegemaakt. Een beetje begrip zou fijn zijn.”

Verder lezen

Trending