Connect with us

Actueel

Moeder kijkt toe hoe haar vriend haar baby met bokshandschoenen in elkaar slaat waardoor hij vervolgens sterft

Een inwoner van Texas in de Verenigde Staten is veroordeeld tot zestig jaar gevangenisstraf vanwege het toestaan van mishandeling van haar baby door haar partner, wat leidde tot de dood van het kind.

Christy Wedgeworth werd de afgelopen week veroordeeld, terwijl haar partner Joshua Lowe levenslang kreeg opgelegd.

Volgens rechtbankdocumenten werd de baby met ernstige verwondingen opgenomen en overleed vervolgens. De man beweerde dat de verwondingen het gevolg waren van een val, maar artsen stellen dat ze consistent zijn met mishandeling.

Het is onduidelijk waarom de vrouw geen stappen heeft ondernomen om haar zoon te redden.

Verder lezen

Actueel

Peuter gedood door suïcidale man die van een gebouw sprong en bovenop hem belandde

In Oekraine is een jongen omgekomen, nadat een suicidale man op hem viel. De jongen, die amper 21 maanden oud was, wandelde met zijn vader in de buurt van de entree van het appartementsgebouw toen de 39-jarige sprong. Het kind overleed enkele minuten na de impact, ondanks de inspanningen van de hulpverleners om hem te reanimeren. De suïcidale man, een bouwvakker geïdentificeerd als “Yevgeny” kwam eveneens om het leven bij het voorval in Zaporizhia, Oekraïne.

Buurman Sergey Borisov getuigde: “De moeder van de jongen liep naar buiten. Ze rende naar de ambulance waar de hulpverleners het kind probeerden te reanimeren. Ik moest de ramen sluiten want ze schreeuwde van de verscheurende pijn. Ik kon het gewoon niet lang verdragen.”

Een andere buur zei: “Er kwam een hulpverlener uit de ambulance en zag dat we allemaal op nieuws aan het wachten waren. Ze vroeg ons om voor de jongen te bidden. Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik zoveel mensen hardop heb horen bidden.”

Hulpverlener Vitaly Reznikov bevestigde: “De man die zelfmoord pleegde, viel bovenop de jongen. De jongen werd verpletterd door de kracht van de impact. We probeerden zijn hart en longen te reanimeren. De jongen stierf in de ambulance.

Een woordvoerder van de politie bevestigde dat er een onderzoek gevoerd wordt naar de beweegredenen van de zelfmoord. “We controleren of hij dronken was, en of er andere reden waren die hem hiertoe brachten.”

Verder lezen

Actueel

Nel (90) is eenzaam: ”Ik hoop elke dag dat er iemand langskomt”

Voordat je begint met lezen: wij hebben dit artikel in december reeds geplaatst. Nel is echter nog steeds eenzaam en met het herplaatsen van dit artikel, hopen wij de situatie van Nel en andere eenzame mensen onder de aandacht te brengen. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Nel uit Den Haag is 90 jaar, maar van haar hoeft het leven niet meer. Ze voelt zich erg eenzaam en hoopt elke dag dat er iemand bij haar langskomt. Tegen Omroep West vertelt Nel haar verdrietige verhaal: ”Ik ben heel erg eenzaam.”

De vrouw uit Transvaal werd vorig jaar getroffen door een herseninfarct en dat heeft haar leven volledig op zijn kop gezet. ”Je bent afhankelijk en dat ben ik nooit geweest.”

Eenzaamheid
Tegen een verslaggever van Omroep West zegt Nel dat ze elke dag wacht tot er mensen langskomen. Maar die komen niet of nauwelijks. ”Buiten mijn dochter had ik ook een zoon. Die kwam iedere woensdagmiddag eten en elke zaterdagochtend koffiedrinken. Hij was vrijgezel.”

Ze vervolgt: ”In november 2019 hadden we zijn jubileum gevierd, veertig dienstjaren werkte hij voor dezelfde werkgever. Maar in maart brachten we hem weg: lymfeklierkanker.”

Nel is er logischerwijs nog steeds kapot van en begint te huilen. ”Ze zeggen wel dat het verdriet slijt, maar het slijt niet. Ze hebben een stuk uit me gehaald. ” En het gemis is alleen maar groter geworden omdat Nel sinds haar herseninfarct zo erg afhankelijk is geworden.

Wanneer de verslaggever vraagt hoe Nel haar eigen leven zou omschrijven komt er een vreselijk antwoord: ”Waardeloos! Wat heeft het leven nog voor zin?”

Verder lezen

Actueel

Renee (59) heeft geen geld voor de tandarts: ”Heb overal gaten”

Het zorgsysteem in Nederland staat enorm onder druk. Het is inmiddels zo duur geworden, dat steeds meer mensen zorg mijden. Simpelweg omdat ze het niet kunnen betalen. Renee van der Elburg uit het pittoreske Ridderkerk is zo iemand.

Het gebit van Renee is in verschrikkelijke staat en er moet veel gerepareerd worden. Haar tandarts acht het nodig dat er kronen geplaatst worden, maar dat kan de 59-jarige vrouw niet betalen.

”Mijn vorige tandarts zat maar te drammen dat ik de gaten in mijn kiezen moet opvullen. Ik had al gezegd ‘nee dat ga ik niet doen. De laatste keer dat ik bij de tandarts was, lag ik jankend in de stoel en bleef ik maar herhalen ‘ik kan het niet betalen, ik kan het niet betalen.”

10.000 euro
Renee leeft al jaren van een bijstandsuitkering en dat is geen vetpot. De tandarts heeft voorgerekend dat ze 10.000 euro moet betalen voor de nodige kronen. Ze heeft een minimale aanvullende verzekering en zou een vergoeding krijgen van 450 euro. ”Het is voor mij onmogelijk om de rest te betalen.”

Renee zegt geen andere keuze te hebben. En zorg is niet het enige waarop ze bespaart. Ook bij de boodschappen let ze op de kleintjes. ”Sommige mensen zeggen dat het wel meevalt qua de prijzen maar ik schrik mij telkens het apezuur. Het is bijna twee keer zo duur geworden.”

Daarnaast gaat ze nauwelijks naar buiten. ”Alles kost geld in dit land: een kopje koffie, naar de film. En als iemand mij koffie aanbiedt, dan vind ik het lastig om ja te zeggen. Ik heb mijn eigenwaarde. Ik wil graag wat terugdoen maar ik heb eigenlijk het geld niet.”

Geen vertrouwen in gemeente
Omdat Renee geen geld heeft, weigert ze soms ook om de verwarming aan te zetten. ”Het is maar 16 graden in huis. Dat is echt niet te harden. Ik heb vochtvreters in huis gehaald, want deze temperatuur is natuurlijk niet zo goed voor je spullen.”

Renee heeft geen zin om aan te kloppen bij de gemeente voor hulp. Ze vertrouwt de gemeente namelijk niet. Vorig jaar besloot de gemeente Ridderkerk haar bijstandsuitkering maandenlang stop te zetten omdat ze niet kon bewijzen dat ze de wekelijkse boodschappen die ze voor haar moeder van de en/of-rekeningen betaalde niet voor zichzelf had gedaan. Maar uiteindelijk draaide de gemeente dat besluit terug en kreeg Renee het geld alsnog met terugwerkende kracht. Toch wil ze er niets meer mee te maken hebben.

Vakbond FNV vindt het onbegrijpelijk dat mensen rondlopen met pijn en nodige zorg mijden vanwege de kosten. Om die reden willen zij dat tandzorg wordt opgenomen in het basispakket. Dit zou Renee toejuichen: ”Dan kan ik tenminste iets aan mijn gebit laten doen.”

Verder lezen

Trending