Connect with us

Actueel

Vreselijk: Schoolbus met 60 kinderen betrokken bij zwaar ongeluk

Een bus met leerlingen van de Sint-Antoniusschool in Liedekerke had vannacht een ongeval op de snelweg in Duitsland. De leerlingen keerden terug van sneeuwklassen in Oostenrijk. Van de kinderen en leerkrachten werd niemand gewond, meldt de gemeente Liedekerke. De chauffeur is lichtgewond en is voor verzorging kortstondig naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 2.30 uur op de A3 richting Würzburg bij Höchstadt an der Aisch waar wegwerkzaamheden aan de gang zijn. Volgens de politie heeft de bestuurder van de bus uit België, die 60 schoolkinderen vervoerde, op de snelweg ‘s nachts een aanhangwagen van de verkeersveiligheid geraakt. De A3 werd volledig afgesloten in beide richtingen.

Vijf kinderen werden ter plaatse door de ambulancedienst behandeld voor kleine verwondingen. Alle kinderen werden medisch gecheckt door de Duitse hulpdiensten en worden momenteel opgevangen in een sporthal, waar ze eten en drinken ter beschikking hebben. Een andere bus is onderweg om hen veilig naar huis te brengen. Naar verwachting zal die om 13 uur terug naar België vertrekken en daar om 20 uur aankomen. De ouders worden om 17 uur via aparte kanalen op de hoogte gebracht van het exacte aankomstuur.

Alle ouders werden op de hoogte gebracht. De gemeente Liedekerke verwittigde ook het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding), zij kunnen indien nodig psychologische bijstand verlenen aan zowel de kinderen als de ouders en zullen aanwezig zijn bij aankomst van de bus.

Ook de leerlingen van Wegwijzer uit Ruisbroek waren op het moment van het ongeval op weg naar huis. Hun bus reed toen voorop. Zij zullen rond 9 uur aankomen in Ruisbroek. De leerlingen van Populiertje en klas L6B van Den Top zaten in een bus die op een zekere afstand van de betrokken bus reed. Op deze bus werden de kinderen die bij het ongeval betrokken waren in eerste instantie opgevangen. Zij krijgen een ontbijt in de sporthal waar ze worden opgevangen en vertrokken omstreeks 7.30 uur opnieuw richting Sint-Pieters-Leeuw.

Bron: leefspiritueel

Verder lezen

Actueel

Heftige beelden van enorme ravage na schietpartij en brandstichting in het Erasmus MC

Nederland werd donderdag 28 september opgeschrikt door twee schietpartijen in Rotterdam. Daarbij zijn drie doden gevallen.

De schietpartijen vonden plaats in een huis en in het Erasmus MC. Een 43-jarige docent, een 39-jarige vrouw en haar dochter van 14 lieten het leven.

De verdachte werd opgepakt. Het gaat om Faoud L., een bekende van justitie en politie, waarvoor eerder al gewaarschuwd werd.

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, is enorm aangeslagen en heeft het over een afschuwelijk incident.

Overal hakten de beelden van de schietpartijen en de nasleep daarvan er zwaar in. Er heerste grote paniek en chaos rond het centrum.

Het ziekenhuis is ondertussen weer vrijgegeven. De 32-jarige verdachte Faoud L. rende met een kogelvrij vest en een wapen het medisch centrum binnen.

Hij loste meerdere schoten en stichtte brand. Even daarvoor was hij de woning van een buurvrouw binnengevallen, waar hij de bewoonster en haar dochter neerschoot.

Een van de slachtoffers is een 43-jarigte docent van het Erasmus MC, Jurgen Damen. Ook de 39-jarige Marlous kwam om het leven. Haar dochter van veertien raakte zwaargewond en bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Ondertussen duiken er talloze beelden op van het moment waarop de schutter het medisch centrum binnendringt.

Ook zijn er beelden van de enorme ravage in het Erasmus MC na de schietpartij en de brandstichting.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VKMag (@vkmagcom)

Verder lezen

Actueel

Joran van der Sloot bekent wat hij met Natalee Holloway deed: ‘Zweer het op mijn kind’

Heel Nederland is vertrouwd met de naam Joran van der Sloot. Jammer genoeg om de foute redenen. Tot voorheen zweeg hij altijd over de verdwijning van Natalee Holloway. In een nieuwe documentaire vertelt hij eindelijk de waarheid.

Het nieuws over Natalee Holloway houdt mensen in Nederland en de Verenigde Staten nog altijd bezig. Dat komt omdat Joran er nooit iets over wilde vertellen.

Het is duidelijk dat de vrouw niet meer leeft. Tot dusver vertelde Joran nooit wat er precies gebeurde.

Joran onthulde in een undercoveroperatie van wijlen Peter R. de Vries enkele details aan Patrick van der Eem, die toen undercover ging. Later kwam Joran daar weer op terug. Hij beweerde toen dat het allemaal verzonnen was en dat hij verder niks wist over de verdwijning van de jongedame.

Op 30 mei 2010 bracht Joran de Peruaanse studente Stephany Flores om het leven. Na een avondje uit in een casino ging hij met de vrouw naar een hotelkamer.

Daar vertrok hij later alleen, zo is te zien op camerabeelden. Uiteindelijk werd hij opgepakt in Chili en in Peru veroordeeld tot 28 jaar cel.

Daar gedroeg hij zich niet meteen voorbeeldig. Hij bleek namelijk de spil te zijn in een netwerk van smokkelaars. In de gevangenis werd hij betrapt op het verhandelen van wit poeder.

Daarvoor kreeg hij nog eens een celstraf van 18 jaar en vier maanden. In Peru mag je maximaal 35 jaar in de cel zitten. Indien hij nog leeft in 2045 zou hij dus vrij kunnen komen. Misschien moet hij daarna nog een gevangenisstraf uitzitten in de VS.

Dit jaar werd Joran in juni overgebracht naar Amerika. Daar moet hij zich voor de rechter verantwoorden voor het afpersen van de moeder van Natalee Holloway. Hij maakte de moeder wijs dat hij haar lichaam kon vinden in ruil voor geld. Dat leidde echter tot niks.

Nu maakte Videoland bekend dat er een documentaire komt over Joran van der Sloot waarin hij de hele waarheid zal vertellen.

Misdaadjournalist John van den Heuvel bezocht Joran in de gevangenis van Alabama, waar hij momenteel wordt vastgehouden.

Joran blijkt een dagboek te hebben bijgehouden. Dat is nu de basis van de nieuwe reeks. John van den Heuvel is nog niet helemaal klaar met het onderzoek. Nu zal Joran na jarenlang stilzwijgen toch de waarheid gaan vertellen.

Verder lezen

Actueel

Dit weten we over schietverdachte Faoud L.: ‘Hoog IQ en passie voor martelen van dieren’

Ondertussen komt er belangrijke informatie naar buiten over verdachte Fouad L., die in Rotterdam dood en verderf zaaide. Blijkt dat het OM al eerder waarschuwde voor deze gestoorde man.

Donderdag 28 september 2023 maakte Fouad een einde aan het leven van zijn buurvrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige docent aan het Erasmus MC. De man stichtte ook brand in het huis van de moeder en dochter. Daarna deed hij hetzelfde in het medisch centrum.

De verdachte was een goede bekende van justitie en politie. Hij hield ervan om dieren pijn te doen. De man mishandelde een hond en deed gestoorde dingen met een konijn. Hij had ook een kruisboog waarmee hij op duiven en vissen schoot.

Faoud schopte het konijn en gooide voor de lol bakstenen op het beestje. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van 40 uur.

Zijn buurvrouw zag de mishandeling gebeuren en belde de politie. Het is die buurvrouw die door Faoud om het leven werd gebracht.

Daarbij kwam ook haar veertienjarige dochter om het leven. Het meisje bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De website GeenStijl publiceerde nu een brief die door het OM werd verstuurd aan het Erasmus MC.

Daarin waarschuwde justitie al voor de gestoorde student. De man was bijna basisarts, maar moest nog enkele psychologische testen ondergaan. Het OM wees erop dat de man al meerdere malen met justitie in aanraking was gekomen.

Faoud is gewoon een bare gek. Volgens de brief lag hij halfnaakt in de tuin op een stapel bladeren en vertoonde psychotisch gedrag.

 

Het OM doorzocht de telefoon van de verdachte. Daarop vonden ze beelden van hoe mensen in koelen bloede worden omgebracht.

Verder lezen

Actueel

Getinte medelanders slaan jongetje van 10 in elkaar en eisen horloge van zijn vader

Het gaat al een lange tijd helemaal fout in Nederland. Hele groepen jongeren zijn helemaal losgeslagen en doen gewoon waar ze zin in hebben.

In het programma Opsporing Verzocht komen onopgeloste misdrijven aan bod. Deze keer wordt er gezocht naar twee nieuwe Nederlanders. Het duo was op 5 augustus onderweg in de outlet van Roermond. Het was erg druk.

De twee mannen hebben grote haast. Ze probeerden een familie met kinderen te beroven. Het gezin liep met een kinderwagen.

De boeven zien dat de vader een mooi horloge om zijn pols had. De een zegt tegen de andere dat ze moeten volgen. Liefst naar een plek waar het minder druk is.

Daarna volgen ze het gezin naar de parking. Op de beelden zien we de vader en zijn zoontje van tien. De mannen komen bij de vader.

Hij getuigt aan het programma: “Een van de mannen wilde mij een high five geven. Uit reactie gaf ik die. Maar op dat moment trok een van de mannen aan mijn pols, waaraan ik mijn Rolex-horloge droeg.”

Daarop ontstaat een schermutseling waarbij een van de mannen een scherp voorwerp tevoorschijn haalt. De vader kan de aanval afweren, maar wordt geraakt in zijn hand.

Dit gebeurt allemaal onder de ogen van het tienjarige jongetje. Het ventje springt ertussen en incasseert enkele rake klappen.

Omstanders snellen ondertussen toe om te helpen. Vervolgens zetten de medelanders het op een lopen. Op de beelden is te zien dat ze van kleding wisselen om niet herkend te worden.

Sinds de gebeurtenissen kan de jongen niet meer goed slapen. De politie vraagt dat getuigen zich zouden melden.

Verder lezen

Actueel

Nicol Kremers emigreert naar buitenland om celstraf te ontlopen: ‘Kom nooit meer terug’

Reality FBI laat op Instagram weten dat Nicol Kremers verhuisplannen heeft. En daar heeft ze een goede reden voor.

De ex van Peter Gillis wil naar Dubai verhuizen. Ze is nu even terug in Nederland om al het papierwerk in orde te maken.

Het juicekanaal schrijft: “We gaan hier nog even achteraan, want hopelijk probeert ze hiermee niet een eventuele straf te ontlopen voor de zaak die 10 oktober voorkomt.”

Nicol werd in maart van dit jaar door de politie aan de kant gezet op verdenking van rijden onder invloed.

Omdat ze toen een bloedtest weigerde, moet ze nu voor de rechter verschijnen. “Weigeren van een bloedonderzoek is een zwaarder vergrijp dan rijden onder invloed.”

De politie zette op 6 maart de achtervolging in omdat ze vermoedden dat de bestuurder onder invloed van drank of drugs was.

Na een korte achtervolging werd het voertuig staande gehouden. Toen troffen de agenten een verwarde Nicol achter het stuur aan. Ze zagen dat de vrouw een zeer emotionele, verdrietige en angstige indruk maakte.

Nicol zou ook geroepen hebben dat ze een einde wilde maken aan haar leven en dat ze het allemaal niet meer zag zitten.

Tijdens haar verhoor verklaarde ze dat ze op de vlucht was voor Peter Gillis, die haar zwaar zou mishandelen.

De agenten vermoedden dat ze onder invloed was van drugs en daarom wilde ze een bloedproef afnemen. Dat weigerde de brunette.

Justitie deelt mee dat dit een zwaar vergrijp is. Daarom moet de vrouw zich op 10 oktober verantwoorden voor de rechter. Het OM laat weten: “Anders zou iedereen met drank op achter het stuur een test kunnen weigeren zonder gevolgen.”

Haar advocaat bevestigt dat ze naar de rechtbank moet: “Op het moment van het incident zat Nicol in een bijzonder moeilijke fase. Nadien heeft ze actief hulp gezocht en intensief aan zichzelf gewerkt.”

Verder lezen

Actueel

Rotterdamse verdachte eerder veroordeeld wegens mishandelen konijn: ‘Zieke geest’

De verdachte F.L. (32) laat een spoor van verdriet achter in Rotterdam, waar hij drie mensen vermoordde. Uit politiebronnen blijkt dat de man al bekend was bij de politie.

In 2021 kreeg hij een taakstraf van 40 uur wegens het mishandelen van zijn eigen konijn. Hij schopte het diertje en legde er een baksteen op.

Bij de politierechter bleek dat de geneeskundestudent zich niet meer kon herinneren wat hij op die mooie zomerdag in augustus had uitgevreten.

Ondanks een slaaptekort was hij een eindje gaan fietsen, waarna hij compleet uitgedroogd thuiskwam. Hij leste zijn grote dorst met enkele biertjes en sterke drank. Daarna belandde hij naar eigen zeggen in een psychose.

Hij onthulde toen: “Ik weet niet meer dat ik het konijn geschopt heb, maar ik denk wel dat het klopt.”

Stomdronken begon hij het konijn te schoppen en legde een baksteen op het diertje. Een dierenarts kon niet anders dan het zwaargehavende diertje uit zijn lijden verlossen.

Een buurvrouw filmde het tafereel in de tuin en zag dat hij het beestje bij de achterpoten vasthad en op de grond liet vallen. Daarna begon hij beest keihard te schoppen. Ze belde de politie, die de man laveloos in zijn bed vonden. Nu moesten de vrouw en haar dochter deze aangifte bekopen met hun leven. Het is ondertussen duidelijk dat de verdachte beide personen neerschoot.

Het OM hield de verdachte ook verantwoordelijk voor het neerschieten van een duif met een kruisboog. Dat gebeurde diezelfde dag.

De pijl boorde zich los door het lijfje van de vogel, maar als bij wonder raakte de pijl geen vitale organen. Na wekenlang herstel kon de duif weer uitvliegen.

Een getuige had de verdachte zien rondlopen met een kruisboog en zag ook de vogel op de grond liggen. Toch vond de rechter deze verklaring niet voldoende om hem ook hiervoor te veroordelen.

Begin dit jaar moest F.L. zich ook verantwoorden voor het schoppen van een hond. Het is niet geweten of hij ook hiervoor veroordeeld is.

Verder lezen

Actueel

Nieuwe beelden: ‘Moment waarop arrestatieteam aanslagpleger Rotterdam oppakt’

Ondertussen is er meer bekend over de 32-jarige Rotterdammer die donderdag werd opgepakt voor de schietpartijen in Rotterdam. Het gaat om een student geneeskunde die in december 2021 werd veroordeeld wegens het mishandelen van zijn eigen konijn. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van 40 uur.

De man werd indertijd aangehouden na een tip van zijn buurvrouw. Nu is deze vrouw samen met haar dochter doodgeschoten door de man. De politie wil dit nog niet bevestigen, maar er is wel onderzoek in die richting.

Voorlopig geeft de politie alleen mee dat het gaat om een bekende van de politie. De verdachte mishandelde het dier onder invloed van een liter sterke drank.

Hij legde een baksteen op het diertje en schopte ertegen. Een dierenarts moest het konijn laten inslapen.

Voor de rechter verklaarde hij dat hij in een psychose verkeerde en zwaar gedronken had. De buurvrouw zag hoe hij zijn huisdier mishandelde en belde de politie.

Ook werd de Rotterdammer verdacht van het doodschieten van een duif met een kruisboog. Ondanks een getuigenverklaring werd de man hiervoor vrijgesproken.

Hoewel het OM eiste dat de man zijn andere konijnen zou afgeven, wees de rechter dit verzoek af.

Verder werd de verdachte nog veroordeeld voor enkele andere kleine feiten. Nu wordt hij dus verdacht van de schietpartijen in Rotterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CESTMOCRO 🇳🇱/🇧🇪 (@cestmocrotv)

Donderdag zou hij een docent, zijn buurvrouw en haar dochter hebben doodgeschoten. Na een massale klopjacht kon hij uiteindelijk opgepakt worden.

Verder lezen

Actueel

Werkende asielzoekers moeten geen huur meer betalen: ‘Alles gratis’

Nieuwkomers zouden alles gratis krijgen in onze contreien. Tenminste dat wordt altijd gezegd. In België is de situatie zo dat asielzoekers die gewoon werken hun hele inkomen voor zich mogen houden, ook al wonen ze in een asielzoekerscentrum.

Dit is wel een beetje een scheve situatie. In Nederland moeten mensen die bij het Leger des Heils slapen, uitgezonderd in Rotterdam, een bedrag van 500 euro betalen.

De vraag is dan ook waarom dit voor asielzoekers gratis moet zijn. Nicole de Moor, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, vindt dit niet kunnen. Daarom kondigt ze aan dat nieuwkomers die werken, gewoon huur moeten betalen. Dat heeft ze ook uitgewerkt in een wetsontwerp.

Die bijdrage is afhankelijk van het inkomen, vastgesteld op basis van schalen. Als een asielzoeker bijvoorbeeld 900 euro netto verdient, is de bijdrage 222.25 euro.

Maar wat als een asielzoeker zijn inkomen niet correct aangeeft? Dan volgt er een boete van 50 procent van het brutoloon.

De Moor legt uit: “We vragen een redelijk bedrag, waarmee we asielzoekers blijven aanmoedigen om te werken. Het überhaupt aan de slag krijgen van hen, is iets waar ik al langer op inzet.”

Toch zijn er ook uitzonderingen. Erkende vluchtelingen in de transitiefase mogen wel nog sparen.

Vluchtelingen met een langdurige tewerkstelling en een vast inkomen, wordt gevraagd om zelf een onderkomen te zoeken.

Verder lezen

Actueel

Nieuwe harde bewijzen in zedenzaak Marco Borsato: ‘Hij zat in haar broekje’

Advocaat Peter Plasman zegt dat het OM geen andere keuze heeft dan Marco Borsato te vervolgen wegens ontucht met een minderjarig meisje.

Nu onthult hij dat er belangrijk ander bewijs is. Humberto Tan heeft in zijn talkshow een gesprek met de advocaat van het vermeende slachtoffer.

Deze woensdag besliste het OM dat ze de zanger inderdaad gaan vervolgen wegens het misbruiken van een minderjarig meisje.

Plasman zegt dat hij dit wel verwacht had. “Dat is een duidelijke beslissing en ik snap ook waarom die genomen is. Voor mij kon het ook niet anders, gezien wat er ligt.”

De verklaring van het slachtoffer is volgens hem volkomen verklaarbaar. Onder andere de dagboeken gelden als bewijs. Maar is meer. De advocaat heeft het over nog ander belangrijk bewijs.

Plasman wenst niet te vertellen wat dat ander bewijs precies is. “Dat is aan de strafrechter. Ik wil ook niet alsnog een trial by media opstarten. We hebben aangifte gedaan, er zijn onderzoekshandelingen geweest en de officier heeft besloten te vervolgen. Dat is een duidelijke beslissing.”

De tegenaangifte van de zanger wegens smaad en laster is volgens de advocaat kansloos. “De Officier van Justitie kan natuurlijk niet zeggen: ‘We nemen de aangifte serieus en ik start een vervolging’ om vervolgens te zeggen: ‘Ja, het is een valse aangifte.’”

“Dat lijkt mij een kansloze zaak. Ik snap ook niet waarom de heer Borsato die stap heeft gezet destijds”, besluit Plasman.

Verder lezen

Actueel

Tino Martin valt stomdronken in slaap achter het stuur: ‘Hij zit er zwaar doorheen’

Juicechannel lanceerde een bizar verhaal over Tino Martin. De zanger werd opgemerkt terwijl hij lag te slapen in zijn auto bij een tankstation.

Het kanaal meldt op Instagram: “Een volger van ons is Tino een tijd terug tegen gekomen vanuit een nachtdienst.”

“Hij moest onderweg tanken en ging er bij de snelweg af. Toen hij langs de parkeerplaatsen voor de kiosk liep zag hij een Mercedes staan. De motor draaide nog en de muziek stond ook nog aan.”

De bron ging vervolgens even een kijkje nemen. “Toen hij goed keek lag Tino Martin te slapen in de bestuurdersstoel.”

“De vrouw bij de balie zag dat hij aan het kijken was bij de auto en vertelde dat die auto er al 2 uur stond. Hij vertelde niet tegen haar dat het om Tino ging, maar zei wel dat hij even ging kijken of alles goed was met hem.”

Toen de bron op het raampje tikte, schoot Tino wakker. “Hij deed toen zijn raampje open en heeft onze volger uitgescholden met de vraag of hij wel helemaal goed bij zijn hoofd was.”

“Tino stonk ook erg naar drank en voor onze volger uitleg kon geven ging hij in zijn achteruit en scheurde ervandoor.”

Tino Martin

Maar dat is nog lang niet het enige verhaal dat het kanaal te horen kreeg. Een andere bron zag de zanger een maand terug bij de Harbour Club in Vinkeveen.

Daar vroeg Tino twee flessen champagne om mee naar huis te nemen. De bron vertelt: “Hij zat er zwaar doorheen.”

“Dat was het merkwaardige. Het was geen vreugdige avond. De alcohol leek meer een troost op een moeilijk gesprek.”

Verder lezen

Trending