Connect with us

Actueel

Boze boeren willen jongen (16) waarop politie schoot uit cellencomplex bevrijden

boeren

Meer dan honderd boeren troepen samen bij het politiebureau in Leeuwarden, waar een 16-jarige boer vastzit die dinsdagavond is aangehouden bij rellen in Heerenveen. Agenten en politiebusjes blokkeren de straat.

De voorman van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) had opgeroepen om te komen demonstreren. Volgens hem zit de jongen onterecht vast. “Hij moet vrij, daarom staan we hier. Dat hij wordt verdacht van poging tot doodslag is belachelijk. Hij wordt gezien als de grootste crimineel van Nederland, als een Taghi, dat is belachelijk.”

De minderjarige zit vast na een politieactie waarbij gericht op de boeren is geschoten. Op de sociale media circuleren beelden van het incident. Agenten met getrokken wapens staan op de weg terwijl een tractor met aanhanger langs een politieblokkade rijdt. Daarna zijn er schoten te horen. De beelden tonen niet dat de boeren inderdaad op de agenten zouden ingereden zijn.

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Zeer slecht nieuws voor automobilisten, want de prijzen voor benzine en diesel gaan weer flink stijgen. Aanleiding is de ommekeer op de oliemarkten.

Halverwege december lag de prijs van Euro95/E10 nog ruim onder de €1,90 euro. Vandaag kwam het bedrag alweer over de €2,00 heen, zo blijkt uit cijfers van United Consumers.

China

Wat voornamelijk invloed heeft op de prijsstijgingen, is de heropening van China. Doordat de coronaregels volledig zijn losgelaten, verwacht men op korte termijn een enorme vraag naar olie. Dat zorgt ervoor dat de prijzen omhoog schieten, omdat de vraag hoger is dan het aanbod.

Hoewel de prijs op korte termijn weer keihard omhoog zal gaan, bereiken we volgens prognoses nog niet de recordstand van €2,50 euro, die in juni vorig jaar te noteren viel.

Diesel

Voor dieselrijders is het verschil met eind vorig jaar eveneens zichtbaar. De adviesprijs voor diesel heeft de opgaande lijn ingezet en is weer teruggekeerd naar €1,95 per liter tegen €1,83 halverwege december.

De adviesprijzen voor brandstoffen zijn vooral te zien bij tankstations langs snelwegen. De kans is groot dat je bij lokale pompen door kortingen goedkoper uit bent.

Bron: trendnieuws

Continue Reading

Actueel

Gescheiden koppel wil niets meer van kinderen weten en laat zoontjes in pyjama achter op de stoep

Frankrijk is opgeschrikt door een extreem geval van kinderverwaarlozing. Twee jongetjes van 6 en 4 jaar oud werden achtergelaten op het voetpad in het departement Aisne nabij de Belgische grens.

De kindjes droegen enkel een pyjama en zaten in de regen. Ze weenden. Zowel de vader als de moeder zeiden “dat ze hen niet meer wilden”. Dat meldt BFM-TV.

Toen het stel uit de Thiérache ging scheiden, werd er co-ouderschap afgesproken. Maar geen van beiden wilde echt voor de jongetjes zorgen.

Op een ochtend zette de vader, een dertiger, de kinderen af bij de moeder vooraleer ze kon in actie schieten om hem tegen te houden.

In de loop van de dag probeerde de moeder de jongens terug te brengen naar hun vader, die op dat moment niet thuis bleek te zijn.

Buurman

De regionale krant L’Union schrijft dat de moeder de kinderen met hun tas voor het huis van de vader heeft afgezet en achtergelaten in de regen. Het oudste kind rende nog achter de auto aan.

De twee jongetjes zochten vervolgens hun toevlucht bij de buurman die op zijn beurt de politie verwittigde.

Toen daarop de moeder telefonisch werd gecontacteerd, zei ze dat “ze hen niet meer wilde”, net zoals hun vader.

Pingpong

“De moeder heeft nog iets anders te doen, ze werkt, haar situatie laat volgens haar niet toe om de kinderen in goede omstandigheden op te vangen”, verklaarde de advocaat die de kinderen vertegenwoordigde.

“De vader van zijn kant wil de kleintjes ook niet onder zijn hoede nemen. Om er zeker van te zijn dat hij niet voor ze moet zorgen heeft hij tegen de sociale dienst gezegd dat hij op elk moment de trappers kan verliezen en zijn kinderen zou kunnen slaan.

Dus zijn de ouders pingpong blijven spelen en werden de kinderen telkens van de ene naar de andere ouder gestuurd.”

Cursus

Beide ouders zijn nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden met uitstel. De vader moet ook op eigen kosten een cursus volgen over de verantwoordelijkheden van het ouderschap en 3.000 euro overmaken aan elk zoontje. De moeder heeft een gelijkaardige straf gekregen.

Zij moet aan ieder kind 2.000 euro overmaken. De kinderen zijn ondergebracht bij een pleeggezin. De ouders mogen de zoontjes een uurtje per maand bezoeken.

Continue Reading

Actueel

Groot politieonderzoek na het vinden van een overleden persoon in woning

In ‘s-Gravenzande is dinsdagochtend een dode gevonden in een woning aan de Van Heuven Goedhartlaan. De politie is ter plaatse en doet uitgebreid onderzoek. De straat is afgezet met linten en er is een speciale container neergezet. Een wit busje, dat voor de woning stond geparkeerd, is afgedekt met een witte tent.

Volgens een man die in de buurt woont, stond de bus er al sinds zaterdagavond en knipperde de alarmlichten tot zondagmiddag. Een vrouw die in het naastgelegen huizenblok woont, is geschrokken van de gebeurtenissen. Volgens haar waren de twee broers die in de woning woonden altijd samen en vriendelijk.

Op straat hebben zich dinsdag rond het middaguur zo’n tien mensen verzameld. Een directe buurman zegt geschrokken te zijn van de vondst van het lichaam. Volgens hem hadden de twee broers regelmatig ruzie en gingen dan vreselijk tekeer tegen elkaar. De politie verwacht later op de dag meer details bekend te maken over de gebeurtenissen.

Bron: novapost

Continue Reading

Trending