Connect with us

Actueel

Nederland zet zich schrap voor extreme hitte: meer dan 40 graden

hitte

De zomervakantie is nu echt begonnen en dat zullen we de komende dagen ook merken aan de temperaturen. Meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline voorspelt: “In de loop van volgende week kan het kwik oplopen naar zo’n 35 graden in het zuidoosten van het land.” En daarmee komt de hitte uit Zuid-Europa onze kant op. “De vraag is nog hoe warm het precies zal worden, daar zit best veel spreiding in. Maar de temperatuur zal hoe dan ook behoorlijk gaan stijgen.”

Na het weekend krijgen we na een periode van relatief zomerweer tropische hitte. Ook de kans op warme nachten neemt gestaag toe. “In die zeer warme lucht wordt afkoelen tijdens de avond- en nachturen een stuk moeilijker en ligt een reeks plaknachten ligt op de loer.”

Het is wel nog de vraag of het tot een hittegolf komt. Daarvoor moet het vijf dagen lang boven de 25 graden zijn en drie dagen boven de 35 graden.

Extreme hitte

Mensen die naar het zuiden trekken mogen zich opmaken voor temperaturen boven de 40 graden. “In Spanje, Portugal en het zuiden van Frankrijk wordt het echt heet.”

Volgens een Amerikaans weermodel op langere termijn krijgen we in de week van 18 juli ook in Nederland temperaturen boven de 40 graden. Willemsen geeft aan dat we dit model wel met enkele korrels zout moeten nemen. Hij legt uit: “Pluimen in het Amerikaanse model laten wel vaker extreme uitschieters zien, dus dan is het leuk om die er uit te pikken. Het Amerikaanse model komt bovendien met meerdere berekeningen per dag, die wijzen niet allemaal in die richting. Bovendien is die voorspelling nog erg ver weg, dus erg onzeker.”

Continue Reading

Actueel

Voor déze sterrenbeelden wordt 2023 financieel een goed jaar

Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het leven natuurlijk wel iets makkelijker. De volgende vijf sterrenbeelden hebben geluk, want zij hebben een fantastisch jaar in het vooruitzicht. De sterren voorspellen namelijk dat het jullie, dit jaar, financieel voor de wind zal gaan.

Kreeft

Het begin van het jaar zal misschien nog een beetje zwaar zijn voor de Kreeft, maar zodra jij je financiële situatie op orde krijgt wordt het alleen maar beter. De sterren voorspellen zelfs een financieel goed jaar! De maanden maart en september zijn jouw geluksmaanden, want dan komt er meer geld binnen dan je gewend bent. Kleine tip: geef deze extraatjes niet meteen uit, maar spaar het lekker op!

Ram

2023 is gunstig als we kijken naar de portemonnee van Ram. Hoewel er dit jaar onverwachtse kosten zullen opduiken, houd jij financieel gezien je hoofd boven water. Daarnaast is je baas zeer tevreden, dus wellicht zit er een fijn extraatje in het vak, of een beter loonstrookje. Kortom, jij hoeft je geen zorgen te maken over je bankrekening.

Leeuw

Leeuwen zijn altijd al goed gewest in sparen. Dit jaar wordt ook nog eens een financieel goed jaar voor dit sterrenbeeld. Jouw werkmentaliteit wordt beloond met promotie en er komen nieuwe inkomstenbronnen bij. Hierdoor, en je gespaarde geld, kun je dit jaar meer uitgeven aan je gezin of jezelf verwennen met iets moois van je wensenlijstje.

Weegschaal

Weegschaal start het jaar met een flinke financiële boost. Vooral tussen januari en maart ziet het er goed uit, maar ook de maanden juni, juli en augustus zijn tijden om naar uit te kijken. Er komt dan meer geld binnen dan normaal. Niet vanwege het harde weken, maar omdat je geluk hebt dit jaar. Houd wel een spaarpot achter de hand, want er kan ook onverwachts iets kapot gaan.

Vissen

In 2023 zal Vissen een heel aangenaam salarisstrookje krijgen. Ook zal de financiële situatie flink verbeteren. Er blijven ook dit jaar obstakels op je pad komen die voor kosten zorgen, maar door de juiste mindset zal dit niet voor grote problemen zorgen. Een mooi vooruitzicht!

Continue Reading

Actueel

Zeker 28 doden bij zelfmoordaanslag in moskee

In de Pakistaanse stad Peshawar zijn door een zelfmoordaanslag in een moskee zeker 28 mensen om het leven gekomen. Ook vielen er zo’n 150 gewonden, van wie sommigen in kritieke toestand verkeren. De vrees is dat het dodental verder oploopt.

In de moskee in de noordwestelijke stad waren volgens de politie ongeveer 300 tot 350 mensen bijeengekomen voor het gebed, toen de aanslagpleger zijn bomvest tot ontploffing bracht. Een deel van het gebouw is ingestort en er liggen meerdere mensen onder het puin, liet de politie weten. Een woordvoerder van een ziekenhuis in Peshawar zei dat er tachtig gewonden waren binnengebracht. Volgens politiefunctionarissen zijn zeker 150 gewonden gevallen.

De meeste slachtoffers zijn medewerkers van de politie, aangezien de moskee staat op een terrein waar ook het hoofdbureau van politie van de stad is gevestigd. Het is een zwaarbeveiligde zone, waar ook andere overheidsgebouwen staan, en het is onduidelijk hoe de aanslagpleger ongemerkt zo diep het terrein door kon dringen. Niemand heeft onmiddellijk de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag, zei Saddique Khan, een hoge politiefunctionaris. De Pakistaanse taliban hebben in het verleden de schuld gekregen van soortgelijke zelfmoordaanslagen.

Geschreeuw en gehuil

Een overlevende, de 38-jarige politieagent Meena Gul, was in de moskee was toen de bom afging. Hij snapt niet hoe hij ongedeerd is gebleven, zegt hij tegen persbureau AP. Hij kon geschreeuw en gehuil horen nadat de bom ontplofte. Reddingswerkers proberen slachtoffers te vinden die nog steeds onder het puin vastzitten.

Premier Shahbaz Sharif veroordeelt in een verklaring het bombardement en beveelt de autoriteiten om de slachtoffers de best mogelijke medische behandeling te geven. Hij zweert ook ‘strenge actie’ tegen degenen die achter de aanval zaten.

In maart vorig jaar viel een zelfmoordterrorist van terreurbeweging Islamitische Staat een sjiitische moskee in Peshawar aan, waarbij 64 doden vielen. Het was de dodelijkste terreuraanslag in Pakistan sinds 2018. Pakistan kent een golf van aanslag sinds november, toen de Pakistaanse taliban hun staakt-het-vuren met regeringstroepen beëindigden.

Continue Reading

Actueel

Man sterft bij verschrikkelijk bedrijfsongeval op bouwplaats in Den Haag

Op een bouwterrein aan de Saturnusstraat in Den Haag is een man overleden. Hij zou mogelijk zijn gevallen.

Ooggetuigen stellen tegenover Omroep West dat de man op het dak aan het werk was en vervolgens gevallen zou zijn. Vervolgens is het werk direct stilgelegd. Al snel waren er meerdere ambulances ter plaatse, maar dat mocht niet meer baten. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Bron: Trendnieuws

Continue Reading

Trending