Connect with us

Actueel

Vrouw laat haar eicel “bevruchten” met sperma van hond

De Sloveense Maja Smrekar heeft één van haar eicellen laten samenbrengen met het sperma van haar hond Byron.

Dat deed ze naar aanleiding van één van haar controversiële artistieke projecten ‘K-9 Topology’. Kunst, zo zegt de kunstenares. Verontrustend, zo klinkt het bij tegenstanders.

Een menselijke eicel in een laboratorium laten “bevruchten” met het sperma van een Schotse bordercollie. Heel veel mensen vinden die actie onverantwoord.

Wie zich al begint zorgen te maken over het vreemde wezen dat geboren zal worden, mag daar meteen mee stoppen.

De combinatie van menselijk en dierlijke genetisch materiaal is niet levensvatbaar, zo legt Smrekar zelf uit.

Haar project gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Sommige mensen zijn vol lof over haar werk en Smrekar ontving zelfs de prestigieuze Prix Ars Electronica.

Maar niet iedereen is het eens met die prijs. Volgens verschillende tegenstanders zijn haar acties walgelijk en overschrijden ze de grens tussen dierenrechten en ethiek.

Het is niet de eerste keer dat Smrekar een golf van gechoqueerde reacties veroorzaakt. De bevruchting van haar eicel is slechts één deel van haar controversiële kunstproject.

Eerder gaf ze ook al borstvoeding aan een puppy, waarvoor ze ook een speciaal melkdieet heeft gevolgd.

Volgens haar is die actie een tekenend beeld van haar werk waarin ze de zorgende relatie tussen hond en mens in de schijnwerpers wil zetten.

Verder lezen

Actueel

Emma heeft een ongebruikelijke eetgewoonte van 20 sponsjes per dag

Emma Thompson, 25, heeft een ongewone gewoonte. Ze eet 20 keukensponsjes per dag. Ze nam van kinds af aan deel aan dit ongewone “gerecht”.

‘Ik probeerde te stoppen, maar het lukte niet. Sommige mensen gaan uit voor biefstuk, ik geef de voorkeur aan sponzen.’

Toen ze drie was, begon ze op badsponsjes te kauwen. Ze ontdekte echter al snel dat ze de voorkeur gaf aan de smaak van het gerecht.

Vandaag is ze 25 jaar oud en woont ze in Newcastle, VK. Ze lijdt aan een vorm van obsessief-compulsieve stoornis genaamd pica, waardoor patiënten herhaaldelijk vreemde dingen eten zonder voedingswaarde.

Wat Emma betreft draait het allemaal om de keukenspons. Ze weekt ze een nacht in afwasmiddel met appelsmaak en geniet er ’s ochtends als eerste van.

Ik hou van de geur, meer dan van het eten, vooral als ik afwasmiddel op de spons doe. Het smaakte naar appels en was erg schuimig.

Zodra iemand het zegt, of als ik aan het afwassen ben of een pak sponzen zie in de winkel, dan moet ik er een hebben. Het is een schuldgevoel.

Sommige mensen roken – ik eet sponzen. Het is geen vieze gewoonte, het is schoon’, zei Emma tegen The Mirror.

Ze eet tussen de 2 en 20 keukensponsjes per dag, een gewoonte die haar ongeveer £ 6 ($ 9) per week kost.

“Ik heb amandelontsteking”
Ze snijdt soms sponzen en stopt ze in de broodtrommel om te werken.

“Ik zou geen sponzen gebruiken als iemand ze had aangeraakt. Mijn vriend vond me eerst raar, maar nu kocht hij me”, zegt Emma.

Het eten van in afwasmiddel gedrenkte keukensponsjes is niet zonder risico’s, maar ze zocht geen hulp voor haar aandoening. Ze zei dat ze dit zou overwegen als het erger zou worden en haar leven zou gaan overnemen.

“Ik zou er geen genoeg van krijgen, tenzij het eenmalig was. Ik had amandelontsteking, kon niet slikken en had witte vlekken op mijn keel. Natuurlijk moet je niet elke dag afwasmiddel eten. De doktoren zeg er niet veel over.”

Bekijk hieronder een video van haar bizarre eetgewoonten:

Verder lezen

Actueel

Pauline (49) ervaart veel spijt over het hebben van vier kinderen

Pauline, 49, is een moeder van vier kinderen die nu 15, 18, 20 en 21 zijn. Maar je zou verwachten dat ze er blij mee is, en het tegendeel is waar. “Ik heb ze liever niet.”

Pauline zei tegen Linda.nl: “Ik hou van mijn kinderen, laten we duidelijk zijn. Ik heb ze nooit aan hun lot overgelaten, maar heb ze liefdevol opgevoed. Maar is dat eerlijk? Ik zal het nooit meer doen. Ik heb spijt dat ik moeder ben en liever geen kinderen.”

omgeving

Haar omgeving speelde een grote rol in haar beslissing om kinderen te krijgen. “Ik zie het ouderschap bijna als iets waar je als volwassene niet aan ontkomt, een fase die je gewoon van nature tegenkomt. Ook in mijn vriendengroep gaat het snel. Zwangerschap na zwangerschap.”

“Ik had die droom zelf niet, maar mijn schoonmoeder begon er steeds vaker naar te hinten.” Toen ook haar man aangaf een kind te willen, besloot het stel een baby te krijgen. “Ik was jong en heb nog nooit iemand horen zeggen dat moeder zijn een teleurstelling was, dus dat deed ik.”

vreselijk

In het begin vond Pauline het heerlijk om moeder te zijn. Dat veranderde toen de “dubbele fase” aanbrak. “Al het lawaai en de constante chaos. Ik ben geen moedergans die opspringt als er iets gebeurt. Ik heb ook nooit gebrabbeld met mijn kinderen gecommuniceerd.”

mis de kinderen niet

Na 25 jaar huwelijk gingen Pauline en haar man uit elkaar. Behalve haar jongste dochter, die 15 is, wonen de andere kinderen bij hun vader. Het ging niet erg goed.

“Soms praat ik weken niet met ze. We maken geen ruzie, maar ik heb ook niet de behoefte om elke dag met ze te praten. Onze band is vriendelijker. Als we elkaar af en toe zien, zal binnen twee uur volledig verwoest zijn. Ook de stroom raakt op.’

“Dat is altijd al zo geweest. Als de kinderen een week gaan kamperen of met iemand op vakantie gaan, vind ik dat prima. Ik wil ze daarna niet meer zien. Als ze thuiskomen, zijn ze zo opgewonden dat 10 minuten later wil ik dat ze weer vertrekken.”

Mijn vrienden zeggen me vaak dat ik voorzichtig moet zijn met wat ik zeg, want als mijn kinderen het horen, zal het hen pijn doen. Daarom vertel ik mijn verhaal anoniem. Nee, als ik eerlijk ben, had ik liever geen kinderen gehad, maar ja…”

Verder lezen

Actueel

Ruby (45) beschrijft het leven als een hel als alleenstaande moeder van drie kinderen

Ruby Romain, 45, uit Nieuwerkerk, België, is een alleenstaande moeder die voor drie kinderen zorgt. Het was niet gemakkelijk voor Ruby, die te maken kreeg met stijgende prijzen: “Ik leef al jaren in een hel.”

“Niemand die het niet heeft meegemaakt, kan zich niet voorstellen hoe het is om een ​​kind alleen op te voeden.” In 2019 verliet Ruby haar man. Sindsdien zorgt ze voor haar dochter Alessa (15) en haar 10-jarige tweeling Kieran en Killian.

betalen

Ruby vindt het moeilijk. Haar beide zonen hebben autisme en ADHD, maar het grootste obstakel is haar welzijn. Die komt niet boven de 1.400 euro uit. “Er komt nog 968 euro kinderbijslag en 300 euro alimentatie bij. In totaal zo’n 2.700 euro.”

Dat was niet genoeg voor Ruby, die via ‘mentale coaching’ online wat extra geld probeerde te verdienen. “Soms verdien ik hier 200 tot 400 euro per maand aan. Dat is niet veel.”

mentale gezondheidsproblemen

Het helpt ook niet mee dat Ruby lijdt aan psychologische decompensatie. “In menselijke termen: ik zit sinds 2016 in de hel en ik kom er niet meer uit. Het eist een psychologische tol. In de praktijk betekent het dat ik financieel niet meer levensvatbaar ben. Alles wordt alleen maar erger. wordt duurder, dan moet het echt stoppen.”

“Het is niet meer houdbaar. De kinderen eten zich vol. Mijn zoons krijgen medicijnen, waardoor ze geen enkele beperking hebben in hun eetgedrag. Ik zie geen uitweg, ik heb het gewoon moeilijk.”

Verder lezen

Actueel

Verspreiding van dodelijke schimmel neemt razendsnel toe

Als je dacht dat het fiasco voorbij was, denk dan nog eens goed na.

De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten maken zich nu opnieuw zorgen over een nieuwe en mogelijk dodelijke schimmel die zich snel verspreidt in ziekenhuizen in het hele land.

De schimmel, bekend als Candida auris, kan ernstige gevolgen hebben voor mensen met een verzwakt immuunsysteem, melden onderzoekers.

Deze mensen zijn kwetsbaar omdat de schimmel ernstige infecties kan veroorzaken bij deze doelgroep.

Candida auris werd voor het eerst gemeld in Azië in 2009.

Maar sinds 2016 duikt de schimmel ook op in de Verenigde Staten en verspreidt zich razendsnel.

Zo werden er in 2020 nog maar 756 gevallen van het virus vastgesteld, maar dit is snel opgelopen tot 1.471 in 2021.

Sinds 2016 wordt de schimmel ook in ons land bij de mens vastgesteld.

Candida auris komt veel voor in ziekenhuizen en verspreidt zich goed. Daarnaast kan deze schimmel goed leven op bijna alle oppervlakken, zoals meubels, muren, deurknoppen en meer.

resistentie tegen geneesmiddelen

Artsen maken zich grote zorgen over de groeiende resistentie van de schimmel tegen de medicijnen die nodig zijn om patiënten met de infectie te behandelen.

Patiënten met schimmelinfecties ontwikkelen schimmelinfecties en huiduitslag over het hele lichaam.

In meer ernstige gevallen kunnen organen, het zenuwstelsel en de bloedstroom worden aangetast. Uit actuele gegevens blijkt dat ongeveer een derde van de patiënten de infectie niet overleeft.

Verder lezen

Actueel

Madi (23) laat haar man delen met haar moeder en soms ook met haar zusje

Madi Brooks, 23, onthulde in een video op TikTok dat ze bij haar moeder en echtgenoot woont, en dat haar zus ook het bed kan delen met haar man.

mama kan lenen

In de video legt Madi uit dat zij en haar moeder allebei swingers zijn, wat betekent dat hun relatie open is. Ze houden van swingende partners en Maddy’s man heeft ook seks met haar moeder. “Geweldig, als ik het vandaag niet leuk vind, kan mijn moeder het lenen.”

“Spelen met mijn zus”

Madi’s moeder had ‘meerdere keren’ per week seks met de man. Hoe opmerkelijk dit ook is, het wordt nog gekker. Maddy ging verder. In de video vertelt ze ook hoe ze haar man tevreden houdt: “Ik heb hem laten spelen met mijn zus”, zei de Amerikaan.

Mijn zus is 19, dus voor degenen die zich afvragen, het is niet minderjarig. We houden van ons seksleven en mijn man klaagt nooit. Hij mag vandaag kiezen met wie hij seks wil hebben”, aldus Madi, die inmiddels van TikTok is verdwenen. Waarschijnlijk vanwege de talloze haatreacties.

Verder lezen

Actueel

Dood van baby na ernstig fysiek geweld door vriend van moeder

Een man is gearresteerd voor het misbruiken van zijn 18 maanden oude baby bij een aanval waarbij zijn vriendin om het leven kwam.

Gabriel Robert Marincat, 25, werd door de politie in Italië gearresteerd nadat doktoren zeiden dat het kind s&ksueel was misbr*ikt en geslagen.

Het kind werd gevonden door haar oma, die het kind bewusteloos aantrof, met braaksel en een bebloed topje.

Op de dag dat het kind in het ziekenhuis werd opgenomen, beweerde de verdachte dat de eerdere verwonding was veroorzaakt doordat het kind de hete pot aan zijn lichaam trok.

De man is door de politie aangehouden en zal binnenkort voor de rechter verschijnen. Hij kan meer dan 10 jaar gevangenisstraf krijgen.

Verder lezen

Actueel

Spelende kleindochter (1,5) overreden door opa op heftruck

In de stad Fréjus in het departement Var in het zuidoosten van Frankrijk is een anderhalfjarig meisje overleden.

Haar grootvader reed met een vorkheftruck over haar heen.

Niet gezien

Volgens Het Laatste Nieuws gebeurde het tragische ongeval eergisteren.

Opa en zoon waren aan het werk in het magazijn en merkten niet dat het meisje naar binnen glipte.

Niet lang daarna reed opa het kleine meisje aan met een vorkheftruck.

Hulpdiensten probeerden het meisje te reanimeren, maar helaas is ze overleden. Familieleden krijgen momenteel psychologische hulp.

Verder lezen

Actueel

Pasgeboren baby overlijdt op mysterieuze wijze tijdens slaap na onverklaarbare bloedneus

Baby Edwarda (foto) is afgelopen zondag onverwacht overleden. Volgens de familie werd ze tijdens het slapen plotseling onwel.

De 4 weken oude baby uit Grande Vitoria, Brazilië, kreeg op de ochtend van het probleem borstvoeding van haar moeder.

“Ze liet de baby boeren en legde haar in bed”, schreef mediabedrijf Globo.

Daarna gingen de ouders naar de keuken. Een paar minuten later vonden ze Edwarda met een bloedneus.

Ze verloor ook het bewustzijn.

Pogingen van de vader om het kleine meisje te reanimeren waren niet succesvol en ze werd dood verklaard nadat ambulancepersoneel arriveerde.

Vader Eduardo zei ook dat zijn dochter te vroeg was geboren.

Een autopsie moet de exacte doodsoorzaak bepalen.

Verder lezen

Actueel

11-jarig meisje herstelt goed na bevalling; stiefvader achter tralies

Een 11-jarig meisje uit Brazilië klaagde vrijdag bij haar moeder over hevige buikpijn en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht om erachter te komen dat ze zeven maanden zwanger was.

Het meisje zei dat de stiefvader van het kind verantwoordelijk was voor de zwangerschap en voegde eraan toe dat ze met de dood was bedreigd als ze de zaak openbaar zou maken.

De minderjarige verliet dinsdag met haar zoontje het Barbara Heliodora-ziekenhuis in Rio Blanco.

In dat geval maakt ze het goed, meldden Braziliaanse media deze week.

Politiechef Alberto Dara Costa zei dat hij, gezien de leeftijd van het slachtoffer, zo min mogelijk details over het onderzoek wilde vrijgeven.

Wel zei hij dat de stiefvader sinds afgelopen zondag in hechtenis zat en dat het recherchewerk aanstaande dinsdag zou worden voortgezet.

Verder lezen

Actueel

Rob (41) spoort zijn vrouw aan tot vreemdgaan

Rob (41) en zijn vrouw zijn tien jaar samen en hebben een dochtertje van vier jaar. De laatste tijd is de partner van Rob echter niet zo gelukkig, en ook zijn vader loopt het gevaar zijn vrouw te verliezen. Dus nam Rob een moedige beslissing: hij moedigde zijn vrouw aan om vreemd te gaan.

psycholoog
Rob vertelde aan de website Famme.nl dat zijn vrouw een paar maanden na hun huwelijk zwanger raakte. Het was ongepland en zijn vrouw raakte in paniek. Als stewardess koestert ze haar vrijheid heel erg en heeft ze andere plannen met haar leven. Omdat ze het allemaal niet aankon, schakelde ze een therapeut in die haar moest helpen.

“Tijdens haar zwangerschap mocht ze niet meer vliegen en na de bevalling bracht ze veel tijd thuis door. Na het einde van haar zwangerschapsverlof ging ze parttime werken en vroeg ze om de vliegtijd in te korten zodat ze naar huis kon terugkeren.” vaker. .. Ik heb echter enkele veranderingen bij mijn vrouw opgemerkt.’

“Die spontane, vrije vrouw had niks meer. Ze was gewoon een stelletje mensen die ook nog eens 20 kilo bijkwamen. Het maakte me niet uit, maar ze was er erg van geschrokken. Het zorgde er ook voor dat ze begon te voelen. ongemakkelijker.”

Bedrieg me “We zijn een jaar geleden een week samen op vakantie geweest. Mijn moeder zorgde voor onze dochter zodat we veel konden praten. Daarna moedigde ik haar aan om weer leuke dingen te gaan doen en moedigde haar zelfs aan om affaires te hebben met andere Heren.”

“Ik denk dat vreemdgaan haar zal helpen zich weer levend en zelfverzekerd te voelen. Ze stemde ermee in en wilde met andere mannen naar bed. We hebben een deal gesloten: ‘Zorg ervoor dat ik er nooit achter kom met wie je dit doet.’ ”

“We zijn nu een paar maanden verder en het gaat de goede kant op met mijn vrouw. Ik weet niet of ze vreemdging, hoewel ik denk dat ze dat deed. Ik vind het prima, want het heeft onze relatie gered. Ik Ik zeg niet dat vals spelen goed is, maar het werkte voor ons.”

Verder lezen

Trending