Connect with us

Actueel

Vrijgelaten boerenzoon Jouke reageert: ‘Ineens pang in mijn rechteroor’

Jouke

De moeder van boerenzoon Jouke (16), die beschoten werd door de politie, denkt erover na om aangifte te doen tegen de agenten wegens poging doodslag. De familie is niet van plan om het hierbij te laten.

De advocaat van de jongen, Robert Snorn, legt uit aan Omroep Friesland: “Het is een persoonlijke afweging van de familie, maar ik zou me kunnen voorstellen dat ze aangifte doen.”

De politie schoot bij de oprit naar de A32 in Heerenveen gericht op de trekker van Jouke. Een politiekogel raakte zijn voertuig. Op hoofdhoogte zat een gat van 12 mm. Enkele millimeters verderop en Jouke was wellicht overleden. Daarna is hij samen met twee volwassen mannen aangehouden.

Jouke reageert

Ondertussen doet Jouke op Facebook zijn kant van het verhaal. “Ik dacht ik moet er ook omheen. Dus ik rustig over het stoepje en ineens ’pang’ in mijn rechteroor.” Daarom besloot Jouke om te vluchten. “Ik denk snel wegwezen, straks komt er een tweede achteraan.”

Vervolgens is Jouke aangehouden wegens poging doodslag. Daarover zegt de advocaat: “Er zijn duidelijke beelden van wat er is gebeurd. Als je die bekijkt, zie je dat er van poging tot doodslag geen sprake is. Jouke staat in een rij trekkers, rijdt om politieauto’s heen en komt zelfs niet in de buurt van politieauto’s.”

Actueel

Politie waarschuwt: gigantische asielcrisis op komst

Nederland staat aan de vooravond van een nieuwe asielcrisis. Al binnen slechts enkele weken zullen er problemen uitbreken in asielzoekerscentra, omdat er simpelweg geen plekken meer zijn voor nóg meer nieuwkomers.

De politie en het COA voorzien dat asielzoekers zonder registratie en opvangplek, op straat zullen belanden. “Zij zullen in de grote steden voor overlast gaan zorgen, aldus bovenstaande instanties in interne documenten die in bezit zijn van het NRC.

Als er niets verandert in het beleid, loopt het aantal plekken dat tekort komt met duizenden per maand op. Daardoor zijn er in april al 8.000 plekken te weinig, zo blijkt uit de interne stukken van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), immigratiedienst IND, de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Grotere problemen dan vorig jaar

Aan aankomende problemen zijn nog veel groter dan vorig jaar, toen honderden mensen bij aanmeldcentrum Ter Apel buiten moesten slapen.

Naar schatting zijn er zo’n 45.000 vluchtelingen onderweg naar Nederland. Dat zijn er veel meer dan het ministerie in eerste instantie verwachtte.

Continue Reading

Actueel

Overleden persoon in huis aangetroffen, medebewoner gearresteerd op verdenking van moord

Op dinsdag 24 januari is in een woning aan de Van Heuven Goedhartlaan een overleden persoon aangetroffen. De politie vermoedt dat het slachtoffer, een 51-jarige man, het slachtoffer is van een misdrijf. Een 51-jarige medebewoner is aangehouden als verdachte.

Rond 09.00 uur werd de politie gebeld naar de woning, waar zij de overleden persoon aantroffen. Meteen is er een uitgebreid onderzoek gestart in de buurt. De omstandigheden van de dood worden momenteel onderzocht door de recherche en de Forensische Opsporing.

De verdachte, een man uit ‘s-Gravenzande, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood. Hij zit momenteel in voorarrest en wordt gehoord door de politie. Op vrijdag 27 januari zal hij voorgeleid worden aan een rechter-commissaris. De politie roept op om met informatie over de zaak naar voren te komen.

Continue Reading

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Zeer slecht nieuws voor automobilisten, want de prijzen voor benzine en diesel gaan weer flink stijgen. Aanleiding is de ommekeer op de oliemarkten.

Halverwege december lag de prijs van Euro95/E10 nog ruim onder de €1,90 euro. Vandaag kwam het bedrag alweer over de €2,00 heen, zo blijkt uit cijfers van United Consumers.

China

Wat voornamelijk invloed heeft op de prijsstijgingen, is de heropening van China. Doordat de coronaregels volledig zijn losgelaten, verwacht men op korte termijn een enorme vraag naar olie. Dat zorgt ervoor dat de prijzen omhoog schieten, omdat de vraag hoger is dan het aanbod.

Hoewel de prijs op korte termijn weer keihard omhoog zal gaan, bereiken we volgens prognoses nog niet de recordstand van €2,50 euro, die in juni vorig jaar te noteren viel.

Diesel

Voor dieselrijders is het verschil met eind vorig jaar eveneens zichtbaar. De adviesprijs voor diesel heeft de opgaande lijn ingezet en is weer teruggekeerd naar €1,95 per liter tegen €1,83 halverwege december.

De adviesprijzen voor brandstoffen zijn vooral te zien bij tankstations langs snelwegen. De kans is groot dat je bij lokale pompen door kortingen goedkoper uit bent.

Bron: trendnieuws

Continue Reading

Trending