Connect with us

Entertainment

‘Top Gun: Maverick’ is belachelijk, maar ook belachelijk goed

Top Gun trailer

Wat te denken van Top Gun: Maverick? In een van de meest memorabele oneliners van Top Gun krijgt Maverick de levieten gespeld door een overste die hem zegt: “Jongen, je ego schrijft cheques uit die je lichaam niet kan betalen.” Het lijkt erop dat Tom Cruise dit als een persoonlijke uitdaging neemt. Geen enkele filmster lijkt zich dezer dagen zo uit sloven als Cruise om altijd net dat tikkeltje verder te gaan. 

Cruise was begin in de 20 toen hij voor het eerst in de huid kroop van Pete ‘Maverick’ Mitchell, de knappe en ietwat arrogante gevechtspiloot en blitse Kawasaki motorfiets. In de sequel is hij arroganter en ongehoorzamer als nooit tevoren. In de openingsscene is te zien hoe de Navy piloot in zijn late vijftiger jaren er nog altijd in slaagt om zijn oversten compleet horendol te maken. Deels als straf is Maverick gedwongen om terug te keren naar TOPGUN, de eliteschool voor piloten, om er de meest begaafde piloten op te leiden voor een nagenoeg onmogelijke missie.

Een van zijn leerlingen is een jonge piloot genaamd Rooster, vertolkt door Miles Teller. Rooster was de zoon van zijn geliefde co-piloot, Goose, die tijdens de eerste Top Gun tragisch om het leven kwam. De relatie met Goose wordt natuurlijk grondig beïnvloed door spijtgevoelens over de dood van zijn kameraad. Daarom besluit hij Rooster te beschermen en dat leidt ook tot de nodige spanning of Rooster de opdracht inderdaad zal krijgen.

Top Gun: Maverick, beter dan het origineel?

De drie scenarioschrijvers van Top Gun: Maverick hebben hun uiterste best gedaan om de nostalgie van de eerste film te verwerken tot een originele, tijdloze sequel met epische proporties. Daarom is ook gekozen voor de soundtrack ‘Hold My Hand’ van Lady Gaga, niet zo iconisch als ‘Take My Breath’ van de eerste Top Gun, maar toch voldoende om wat traantjes los te weken.

Het grootste deel van het verhaal is een afkooksel van het origineel. Co-actrice Kelly McGillis komt niet meer in de film voor, maar nu laat Maverick zijn oogje vallen op een barmeisje genaamd Penny, geweldig vertolkt door Jennifer Connelly.

Waarom toch gaan kijken?

Wat ‘Top Gun: Maverick’ qua stijl in niets te vergelijken is met zijn voorganger. De actiescenes zijn veel spannender en intenser dan in het origineel. Het voelt alsof je echt samen met de piloot in de cockpit zit, en dat is omdat je dat eigenlijk een beetje doet. De acteurs ondergingen allemaal een intense vliegopleiding en bestuurden tijdens het filmen echt een vliegtuig. Top Gun grijpt dan ook terug naar het praktische filmen, voor computereffecten Hollywood compleet overnamen.

Als je de film hebt gezien, begrijp je waarom Tom Cruise er zijn schouders onder zetten. Als drijvende creatieve geest achter de sequel was hij heel gepassioneerd om zijn verhaal te vertellen. Het verhaal waarin oudere en jongere piloten botsen, hypermoderne F-18’s het opnemen tegen oude, roestige F-14’s toont Cruise aan de nieuwe en de oude generatie wel degelijk kunnen samenleven. De makers tonen hoe je een sequel wél moet maken en daarom zal je deze film niet willen missen.

Val Kilmer

En dat brengt ons bij de meest krachtige scene, waarin Val Kilmer terug even in de huid kruipt van Iceman. Kilmer is in bepaalde aspecten de tegenpool van Cruise: een eendagsvlieg wiens carrière nooit helemaal uit de startblokken is geschoten. De laatste tijd kent Kilmer ook op persoonlijk gebied de nodige tegenslag vanwege zijn wankele gezondheid en zelfs het verlies van zijn stem als gevolg van keelkanker. Zijn aanwezigheid maakt van Top Gun 2 een echt melodrama dat ongetwijfeld hoge toppen zal scheren. Cruise is wellicht de onsterfelijke held van deze film, maar het is de acteerprestatie van Kilmer die je adem zal doen afsnijden. ‘Top Gun: Maverick’ is vanaf donderdag 26 mei te zien in de bioscoop.

Verder lezen

Entertainment

Mick Jagger maakt superleuk grapje over Frans Bauer: ‘Een hele eer’

Frans Bauer

Frans Bauer vindt het een grote eer dat hij tijdens het concert van The Rolling Stones in de Johan Cruiff ArenA is vernoemd door Mick Jagger. De leadzanger van de wereldberoemde band zei voor het concert dat hij blij is “dat jullie hier zijn en niet bij Frans Bauer.”

Jagger verwees daarbij naar een filmpje waarbij een vrouw teleurgesteld reageerde naar aanleiding van de annulering van het concert van 13 juni. De leadzanger testte toen positief op corona. De vrouw zei voor de camera van Shownieuws dat ze voortaan wel naar Frans Bauer zou gaan, want “die is altijd gezond.”

Bauer reageert: “Superleuk en een eer dat zo een wereldster en icoon je noemt in zijn concert.” De schlagerzanger deelt de video van het concert en het nieuws ook op Twitter.

Voor het eerst sinds vijf jaar stonden The Rolling Stones nog eens op een podium in Nederland. De band moest op 13 juni al optreden, maar toen kreeg Jagger dus corona. Toen de show op het laatste nippertje werd afgezegd, waren heel wat fans al in de ArenA in Amsterdam komen opdagen.

Verder lezen

Entertainment

Droevig nieuws over gezondheid van Ron Brandsteder (72)

Iedereen kent Ron Brandsteder en zijn presentator al jaren op televisie en vertonen shows als Let Them Laugh. Je kunt hem ook bewonderen in het theater met André van Duin. Mensen begonnen zich echter steeds meer zorgen te maken over Rons gezondheid.

Medische zorgen Ron Brandsteder

Met Ron’s zoon Rick Brandster is alles gelukkig goed zoals je hem overal op tv ziet, hij heeft de carrière van zijn zoon overgenomen. Zijn vader is echter nergens op televisie te vinden, hij doet alleen een radioprogramma.

Steeds meer Nederlandse fans en mensen maken zich echter zorgen over zijn gezondheid, als ze merken dat hij aan het afvallen is, ziet André van Duin, die maar een paar jaar jonger is, er veel gezonder en dag uit. Meer en meer foto’s gaan viraal op de internetten. je kunt echt zien dat hij onwel is.

Nog niet zo lang geleden brak er een film uit rondom de presentator in Media Park. Hij kreeg een driftbui en stopte de auto midden in het park en gooide een stoel naar de presentator.

Ron is een lange en flamboyante gastheer en probeert al jaren alle ogen op zijn uiterlijk te richten. Hij was vier jaar jonger dan André van Duin maar zag er vele jaren ouder uit dan zijn goede vriend. Eerder was Ron te zien in een show over hem ter ere van de 70e verjaardag van Andre Hazes. Velen op sociale media vroegen zich af wat er met Ron aan de hand was; De vorige puzzelbaas is enorm afgevallen en heeft een slechte gezondheid.

Zonder officieel antwoord ging Privé over tot speculatie. ‘Misschien is hij op dieet geweest? Of heeft hij de afgelopen maanden een gezondheidsprobleem gehad dat hij niet met de buitenwereld wil delen en toch voor zichzelf wil houden? ”

Entertainment-flyer bovenaan. “De presentator zelf blijft onbereikbaar met de tekst en uitleg, wat zijn zorgen over zijn gezondheidstoestand alleen maar vergroot.”

Verder lezen

Entertainment

Groot verdriet koningin Máxima (51): Geliefde overleden

Groot verdriet voor koningin Máxima: haar oom is overleden aan het coronavirus. De royal heeft een goede band met haar oom, maar kan vanwege beperkingen helaas geen afscheid van hem nemen. Jorge Horacio zou al enige tijd aan kanker lijden en niet opgewassen zijn tegen het dodelijke virus. Hij woont in San Nicolás, zo’n 250 kilometer ten noordwesten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Na zijn overlijden zijn afgelopen weekend diverse overlijdensberichten gepubliceerd in de landelijke krant La Nación. Jorge, die een vrouw en vier kinderen achterliet, werd overgebracht naar de begraafplaats Pergamino.

Niet op de begrafenis

Máxima kon helaas niet aanwezig zijn op de begrafenis. Dat moet haar heel verdrietig hebben gemaakt: ze was lid van de familie en had een goede band met haar oom. De koningin bracht immers een groot deel van haar jeugd door op het platteland van Pergamino, in de Argentijnse regio, waar het gezin van Máxima’s moeder woonde. Ze gaat regelmatig naar haar oom – een dierenarts – om te blijven slapen.

Sterfgeval

De koningin heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke familieleden verloren. In augustus 2017 stierf zijn vader, Jorge Zorreguieta, op 89-jarige leeftijd, eveneens aan kanker. Hij was in Nederland altijd omstreden vanwege de Argentijnse dictator Jorge Videla (1976-1981). Dit weerhield Zorreguieta van premier Wim Kok er zelfs van om de huwelijksceremonie van Máxima en prins Willem-Alexander op 2 februari 2002 bij te wonen. De vader van Máxima zou op de hoogte zijn geweest van de verdwijning van duizenden duizenden legers tegen het regime.

Bron: Story Afbeelding: Youtube

Verder lezen

Trending