Connect with us

Entertainment

Wetenschappers beweren: elke dag chocolade eten is goed voor je hersenen

chocolade

Brownies. Chocoladerepen. Pralines. Wie is er niet dol op? En hierna volgt een geweldige boodschap voor iedereen die van chocolade houdt. Chocolade is niet alleen hemels lekker, het is ook nog eens goed voor onze hersenen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.

Chocolade is er in alle vormen en smaakcombinaties. Zeker is dat er voor ieder wat wils is. Het oude gezegde ‘Een appel per dag houdt de dokter weg’, is zeker waar. Maar volgens dit nieuw onderzoek is er nog een andere manier om gezond te blijven, en het antwoord is chocolade.

In een nieuwe studie van de Universiteit van L’Aquila in Italië ontdekten onderzoekers dat regelmatig chocolade eten je hersenen beschermt tegen cognitieve aftakeling.

Chocolade zit boordevol antioxidanten en ijzer. Chocolade is een standaard ingrediënt in talrijke desserten en is de favoriet van iedere zoetekauw. Volgens de studie heeft een stof in cacao, met name flavanol, ook een positief effect op lange termijn op onze hersenen.

Brownie

Flavanol

Flavanol is bevorderlijk voor de concentratie, helpt in het effectief verwerken van informatie en verbetert het geheugen.

In het magazine Frontiers in Nutrition legt auteur Valentina Socci uit: “De regelmatige consumptie van cacao en chocolade kan na verloop van tijd inderdaad voordelige effecten hebben op de cognitieve functies.”

“Het eten van cacao en chocolade kan potentiële neveneffecten hebben”, zegt Socci.

“Deze zijn vooral gelinkt aan de caloriewaarde van chocolade, enkele inherente chemische bestanddelen van de cacaoplant zoals cafeïne en theobromine, en een brede waaier van additieven die we aan chocolade toevoegen zoals suiker of melk.”

Hoeveel chocolade per dag?

Hoewel het dus zeker verstandig is om iedere dag een appeltje te eten, beklemtoont deze studie het belang van een dagelijkse portie chocolade.

“30 gram chocolade per dag eten, of ongeveer 150 of 200 calorieën, heeft zeker verschillende voordelen. Hoewel geen enkel voedsel wonderen verricht, ben ikzelf een grote fan van mezelf iedere dag verwennen met chocolade.”

Dus wees dus niet bang om die reep chocolade naar binnen te smikkelen. En als je de volgende dag een belangrijke proef of taak hebt, iets waarvoor je je hersenen echt nodig hebt, dan kan een stukje donkere chocolade zeker geen kwaad.”

Ben jij een chocolade fan? Had jij al eens gehoord van de voordelen van chocolade voor je hersenen?

Continue Reading

Entertainment

Mick Jagger maakt superleuk grapje over Frans Bauer: ‘Een hele eer’

Frans Bauer

Frans Bauer vindt het een grote eer dat hij tijdens het concert van The Rolling Stones in de Johan Cruiff ArenA is vernoemd door Mick Jagger. De leadzanger van de wereldberoemde band zei voor het concert dat hij blij is “dat jullie hier zijn en niet bij Frans Bauer.”

Jagger verwees daarbij naar een filmpje waarbij een vrouw teleurgesteld reageerde naar aanleiding van de annulering van het concert van 13 juni. De leadzanger testte toen positief op corona. De vrouw zei voor de camera van Shownieuws dat ze voortaan wel naar Frans Bauer zou gaan, want “die is altijd gezond.”

Bauer reageert: “Superleuk en een eer dat zo een wereldster en icoon je noemt in zijn concert.” De schlagerzanger deelt de video van het concert en het nieuws ook op Twitter.

Voor het eerst sinds vijf jaar stonden The Rolling Stones nog eens op een podium in Nederland. De band moest op 13 juni al optreden, maar toen kreeg Jagger dus corona. Toen de show op het laatste nippertje werd afgezegd, waren heel wat fans al in de ArenA in Amsterdam komen opdagen.

Continue Reading

Entertainment

Droevig nieuws over gezondheid van Ron Brandsteder (72)

Iedereen kent Ron Brandsteder en zijn presentator al jaren op televisie en vertonen shows als Let Them Laugh. Je kunt hem ook bewonderen in het theater met André van Duin. Mensen begonnen zich echter steeds meer zorgen te maken over Rons gezondheid.

Medische zorgen Ron Brandsteder

Met Ron’s zoon Rick Brandster is alles gelukkig goed zoals je hem overal op tv ziet, hij heeft de carrière van zijn zoon overgenomen. Zijn vader is echter nergens op televisie te vinden, hij doet alleen een radioprogramma.

Steeds meer Nederlandse fans en mensen maken zich echter zorgen over zijn gezondheid, als ze merken dat hij aan het afvallen is, ziet André van Duin, die maar een paar jaar jonger is, er veel gezonder en dag uit. Meer en meer foto’s gaan viraal op de internetten. je kunt echt zien dat hij onwel is.

Nog niet zo lang geleden brak er een film uit rondom de presentator in Media Park. Hij kreeg een driftbui en stopte de auto midden in het park en gooide een stoel naar de presentator.

Ron is een lange en flamboyante gastheer en probeert al jaren alle ogen op zijn uiterlijk te richten. Hij was vier jaar jonger dan André van Duin maar zag er vele jaren ouder uit dan zijn goede vriend. Eerder was Ron te zien in een show over hem ter ere van de 70e verjaardag van Andre Hazes. Velen op sociale media vroegen zich af wat er met Ron aan de hand was; De vorige puzzelbaas is enorm afgevallen en heeft een slechte gezondheid.

Zonder officieel antwoord ging Privé over tot speculatie. ‘Misschien is hij op dieet geweest? Of heeft hij de afgelopen maanden een gezondheidsprobleem gehad dat hij niet met de buitenwereld wil delen en toch voor zichzelf wil houden? ”

Entertainment-flyer bovenaan. “De presentator zelf blijft onbereikbaar met de tekst en uitleg, wat zijn zorgen over zijn gezondheidstoestand alleen maar vergroot.”

Continue Reading

Entertainment

Groot verdriet koningin Máxima (51): Geliefde overleden

Groot verdriet voor koningin Máxima: haar oom is overleden aan het coronavirus. De royal heeft een goede band met haar oom, maar kan vanwege beperkingen helaas geen afscheid van hem nemen. Jorge Horacio zou al enige tijd aan kanker lijden en niet opgewassen zijn tegen het dodelijke virus. Hij woont in San Nicolás, zo’n 250 kilometer ten noordwesten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Na zijn overlijden zijn afgelopen weekend diverse overlijdensberichten gepubliceerd in de landelijke krant La Nación. Jorge, die een vrouw en vier kinderen achterliet, werd overgebracht naar de begraafplaats Pergamino.

Niet op de begrafenis

Máxima kon helaas niet aanwezig zijn op de begrafenis. Dat moet haar heel verdrietig hebben gemaakt: ze was lid van de familie en had een goede band met haar oom. De koningin bracht immers een groot deel van haar jeugd door op het platteland van Pergamino, in de Argentijnse regio, waar het gezin van Máxima’s moeder woonde. Ze gaat regelmatig naar haar oom – een dierenarts – om te blijven slapen.

Sterfgeval

De koningin heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke familieleden verloren. In augustus 2017 stierf zijn vader, Jorge Zorreguieta, op 89-jarige leeftijd, eveneens aan kanker. Hij was in Nederland altijd omstreden vanwege de Argentijnse dictator Jorge Videla (1976-1981). Dit weerhield Zorreguieta van premier Wim Kok er zelfs van om de huwelijksceremonie van Máxima en prins Willem-Alexander op 2 februari 2002 bij te wonen. De vader van Máxima zou op de hoogte zijn geweest van de verdwijning van duizenden duizenden legers tegen het regime.

Bron: Story Afbeelding: Youtube

Continue Reading

Trending