Connect with us

Lifestyle

Dit is de reden waarom paaseitjes altijd in aluminiumfolie zitten

paaseitjes

Met het paasweekend voor de deur liggen de winkels en wellicht ook je proviandkast boordevol kleurrijke paaseitjes. Maar wat is de reden waarom deze kleine chocolade-eitjes stuk voor stuk verpakt zitten in aluminiumfolie?

Iedereen denkt natuurlijk dat dit is om de smaak aan te geven, maar er is nog een belangrijke functie. En bestaan er dan geen groenere alternatieven?

Zwitserland

De Zwitser Robert V. Neher vond het aluminiumfolie uit. In het stadje Schaffhausen kwam Neher in 1910 op het idee om aluminium plat te rollen, zodat er een dunne folie ontstond. En dat bleek een geniale uitvinding, want het is ideaal om allerlei voedingswaren te bewaren. Twee verschillende laagjes zorgen voor extra stevigheid. Amper een jaar later begon chocolademaker Toblerone de folie te gebruiken.

Smaak

De paaseitjes zitten in aluminiumfolie om ze te beschermen tegen temperatuurschommelingen en zonlicht. Ze krijgen geen kleurrijk jasje om te vermijden dat ze oxideren en dat de smaak verloren gaat. Dan verandert de cacaoboter, het vet in de chocola, namelijk van structuur. Het zijn vooral de witte paaseitjes die veel smaak verliezen als gevolg van temperatuurschommelingen.

paaseitjes in aluminium

Niet zo goed voor milieu

Aluminiumfolie is dus best handig, maar niet zo goed voor het milieu. Het kan niet gerecycleerd worden en het kost veel energie om te maken. Momenteel zijn de fabrikanten van paaseitjes nog altijd op zoek naar een geschikt groen alternatief.

Hoe lang bewaren?

Het Voedingscentrum geeft aan dat je melkchocolade makkelijk langer dan twee maanden kunt bewaren. Bij voorkeur doe je dat niet in de koelkast, maar gewoon in een keukenkastje. Bij langdurig bewaren of grote temperatuurwisselingen kan er een witte uitslag op de eitjes komen. Dit is niets om je zorgen om te maken, want het is gewoon het vet dat naar buiten komt. Het is helemaal niet schadelijk en je kunt de paaseitjes dan nog altijd eten.

Op chocolade zit dus geen vaste houdbaarheidsdatum. Hoe kan je weten dat de paaseitjes niet goed meer zijn? Dat is heel eenvoudig: gewoon op gevoel. Als de eitjes muf ruiken en er zit veel witte aanslag op, dan zijn ze wellicht ook niet meer zo lekker. Bij twijfel kan je natuurlijk altijd een klein stukje proeven.

Nu we het toch hebben over lekkernijen: Wist je dat kaas net zo verslavend kan zijn als alcohol of tabak?

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending