Connect with us

Lifestyle

Word je nu echt sneller dronken als je door een rietje drinkt?

oranje cocktail

Over alcohol circuleren er talrijke onwaarheden. Sommige mensen beweren dat je sneller dronken wordt als je door een rietje drinkt. Maar is dat wel zo?

Iedere student heeft het weleens gehoord: je wordt sneller dronken als je door een rietje drinkt. Dat lijkt op het eerste zicht onzin, want je krijgt toch dezelfde hoeveelheid alcohol binnen als je van een normaal glas drinkt. Senior preventiedeskundige bij Jellinek, Judith Noijen, schept duidelijkheid.

Sneller dronken met rietje

Noijen legt uit: “Ja, als je het puur sec bekijkt, dan kan een glas alcohol door een rietje drinken er inderdaad voor zorgen dat je ietsje sneller dronken wordt. Als je alcohol door een rietje drinkt, komt het namelijk wat sneller in het bloed terecht.”

Volgens haar spelen je mond en gehemelte een belangrijke rol. “Als je normaal een slokje neemt, dan komt de alcoholische drank via je tong, bloed, maag en darmen in je lichaam. Maar als je het door een rietje drinkt, dan zorgt het rietje er vaak voor dat de alcohol tegen je gehemelte aankomt”, aldus de expert.

Maar waarom maakt dat nou zo’n verschil? Noijen verklaart: “De huid van je gehemelte is heel erg dun, en is heel sterk doorbloed. Wanneer de alcohol tegen je gehemelte aankomt, kan het via die weg al snel in je bloed terechtkomen. Het slaat dan in feite een paar stappen over. Dat kan er inderdaad voor zorgen dat je iets sneller dronken wordt.”

cocktail met rietje op de bar

Verdampt sneller

Maar er is nog een reden waarom je iets sneller dronken wordt wanneer je door een rietje drinkt. Wanneer je op een rietje zuigt, is de druk in je mond lager. De preventiedeskundige vervolgt: “Wanneer de druk in je mond lager is, dan verdampt de alcohol sneller. Alles wat verdampt, wordt ook sneller opgenomen via de longen. Lucht met verdampte alcohol inademen zorgt uiteindelijk voor een snellere opname van de alcohol in je bloed.”

Klein verschil

De combinatie van een dun gehemelte en de lagere druk zorgen er samen voor dat je inderdaad ietsje rapper dronken wordt. Noijen zegt er wel meteen bij dat je hiervan in de praktijk niet al te veel zult merken. “Het is echt een klein verschil”, merkt ze op.

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending