Connect with us

Lifestyle

5 verrassend eenvoudige tips om gas te besparen

gas besparen douche

Omdat Europa voor een groot stuk afhankelijk is van Russisch gas, draaien heel wat mensen daarom de thermostaat een graadje lager. De gasprijzen swingen de laatste tijd de pan uit en het lijkt er niet op dat dit meteen gaat veranderen. Gelukkig zijn er nog andere manieren om te besparen op gasverbruik. En die zijn eenvoudiger dan je zou denken.

In Nederland zijn we voor ons gas voor 15 procent afhankelijk van Russische invoer. Het is nog maar de vraag of we hier verlost van raken door met z’n allen op ons gasverbruik te letten. Maar alle kleine beetjes helpen. Maak zelf het verschil met deze vijf tips, en ook je portefeuille zal er wel bij varen.

Leidingen van je cv-keten isoleren

Alvorens dat het warme water van de cv-ketel bij je verwarming aankomt, loopt het door buizen. Wanneer deze buizen door een koude omgeving lopen, gaat er veel warmte verloren.

De leidingen kan je dus eenvoudig isoleren met buisisolatie die je in elke bouwmarkt kunt kopen. Met goed geïsoleerde retourleidingen, kan je makkelijk 40 euro per jaar aan gas besparen.

Voldoende verse lucht = minder gas

Dit lijkt op het eerste zicht een beetje raar. “Wil je minder gas verbruiken, zet dan een raam open!”, klinkt het advies. Omdat verse buitenlicht minder vocht bevat, is het ook makkelijker te verwarmen dan oude binnenlucht. Dat brengt ook met zich dat je dan minder moet stoken. Volgens United Consumers kan je met een ventilatie-unit jaarlijks gemiddeld 100 euro besparen.

Radiatorfolie plaatsen

Het is geen geheim dat je verwarming warmte afgeeft aan de voor- en achterkant. Doordat je dan eigenlijk de muur verwarmt, gaat een deel van die warmte verloren. Plaats radiatorfolie achter de verwarming om de warmte beter in je huis te verdelen. Op die manier kan je om en bij de 8 euro per vierkante meter per jaar besparen.

Ventilator onder je radiator

Ook een radiatorventilator kan voor een forse besparing zorgen. Je kunt een ruimte zo sneller verwarmen omdat een ventilator de warmte sneller door je huis verspreidt. Tegelijk verlies je ook minder warmte aan de onderkant en achterkant.

De warme luchtstroom creëert een warmer gevoel, terwijl het misschien toch iets kouder is in je huis. Met een ventilator zou je tussen de 130 en 180 euro per jaar aan gas kunnen besparen.

Gas- en waterbesparende douchekop

We spenderen ongeveer 20 procent van ons gasverbruik aan warm water. Korter douchen is een goede optie om te besparen, wat je sowieso zou moeten doen, maar er zijn nog meer ingrepen die je kunt doorvoeren in de badkamer.

Vervang je huidige douchekop door een waterbesparende douchekop en bespaar om en bij de 45 euro per jaar. De precieze besparing is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je doucht. Welke van deze tips voor minder gasverbruik pas jij al toe?

Verder lezen

Lifestyle

Gekookt ei dieet: zo verlies je 4.5 kg in een week

Helaas is er geen magisch recept om af te vallen en ongezond vet te laten vallen, maar er zijn enkele diëten die je echt een voorsprong kunnen geven!

Het is bijna onmogelijk om gewicht te verliezen zonder je calorie-inname te verminderen, en het kan een moeilijke balansoefening zijn.

Maar geef de hoop niet op! Er is een dieet dat al veel mensen heeft geholpen om af te vallen, meldt Healthline.

Veel mensen zeggen dat het dieet hen in de eerste week 4.5kg heeft helpen verliezen – het klinkt bijna te mooi om waar te zijn!

In dit dieet zijn eieren het belangrijkste ingrediënt. Onthoud! Dit is een caloriearm dieet dat is ontworpen om snel resultaat te geven en dat niet moet worden gebruikt voor langdurig gewichtsverlies.

Waarom eieren?

Eieren zijn in veel opzichten het essentiële voedsel.

Ze bevatten alle voedingsstoffen die een mens nodig heeft, behalve vitamine C – maar als je een beetje fruit aan je dieet toevoegt, is dat probleem snel opgelost. Eieren zijn beladen met vitamine B12, vitamine B2, vitamine A en vitamine B5.

Het bevat ook bijna alle mineralen die essentieel zijn voor ons lichaam, zoals ijzer, zink, calcium, magnum, kalium en vitamine E.

De vetsamenstelling in eieren is gunstig, 25% is enkelvoudig onverzadigd vet, 9,4% is meervoudig onverzadigd en 18,1% is afkomstig van verzadigd vet.

Het cholesterolgehalte is relatief hoog, vandaar de aanhoudende mythe dat eieren het LDL-cholesterolgehalte in het bloed verhogen. Dit is echter niet het geval gebleken bij verder gezonde individuen.

Gekookt ei dieet

Sommigen die dit dieet testten, voelden zich moeier dan normaal, omdat ze niet zoveel energie kregen via koolhydraten.

Probeer echter tijdens dit dieet ten minste elke dag te sporten om dit te voorkomen want je zult zelf dan ook direct merken dat je je veel fitter en gezonder voelt en het helpt ook nog eens om beter te slapen!

Zie hieronder wat je moet eten in Week 1 en week 2 van dag tot dag.

Week 1:

Maandag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – fruit en 2 sneetjes brood
• Diner – salade en gegrilde kip

Dinsdag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – groene salade en gegrilde kip
• Diner – 2 gekookte eieren, salade en een sinaasappel.

Woensdag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – kaas, een sneetje brood en een tomaat
• Diner – salade en gegrilde kip

Donderdag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – fruit
• Diner – salade en gegrilde kip

Vrijdag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – gekookte groenten en 2 gekookte eieren.
• Diner – gegrilde vis en salade.

Zaterdag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – fruit.
• Diner – salade en gegrilde kip

Zondag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren.
• Lunch – gekookte groenten met kip en een tomatensalade
• Diner – gekookte groenten

Week 2:

Maandag:
Ontbijtfruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – kip en salade
• Diner – 2 gekookte eieren, salade en een sinaasappel

Dinsdag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – gekookte groenten en 2 gekookte eieren
• Diner – gegrilde vis en salade.

Woensdag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – salade en kip
• Diner – 2 gekookte eieren, salade en een sinaasappel

Donderdag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – kaas, 2 gekookte eieren en gekookte groenten
• Diner – salade en gegrilde kip

Vrijdag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – tonijnsalade
• Diner – salade en 2 gekookte eieren

Zaterdag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch – salade en kip
• Diner – fruit.

Zondag:
Ontbijt – fruit en 2 gekookte eieren
• Lunch en diner – gegrilde kip en groenten

Klinkt als een moeilijk programma, toch? Maar als je het gevoel hebt dat je een paar kilo’s kwijt moet en een voorsprong nodig hebt, probeer dit dan! Natuurlijk is het altijd goed om je arts te raadplegen voordat je je dieet drastisch verandert.

In elk geval denk ik dat het de moeite waard is om te proberen en dat het echt goed kan werken als je je eraan vasthoudt!

Deel dit dieet als je ook van eieren houdt!

Verder lezen

Lifestyle

Niet normaal: Zoveel gewicht verlies jij tijdens een grote boodschap

Voel jij je na een bezoekje op de wc een paar kilo lichter? Dan zou dat wel kunnen. Je verliest namelijk gewicht na een grote boodschap.

Lees snel verder hoeveel dat is!

Opluchting

Het kan heel erg opluchten als je even naar de wc gaat om te poepen. Nu blijkt dat je er ook nog eens veel gewicht mee verliest, snappen wij dat al helemaal. Je raakt er zelfs meer mee kwijt dan na een uurtje op de hometrainer. Wow!

Vezels

Door bepaald eten kan het nog meer worden. Daarvoor is het van belang dat er vezels inzitten. Eet jij dus volkorenbrood, zilvervliesrijst, aardappelen en fruit? Dan raak je nog meer kwijt…

Het gewicht

Uit onderzoek van de University van Cambridge blijkt dat je ongeveer zo’n 750 gram per dol verliest na een wc-bezoekje en dat is erg veel. Eet jij een product met vezels erin? Dan kan het zelfs oplopen tot 1,5 kilo. Wow!

Bekijk hieronder een video van vijf topsporters die per ongeluk een grote boodschap deden tijdens het sporten.

 

Verder lezen

Lifestyle

8 natuurlijke manieren om je tanden vanuit huis aanzienlijk witter te maken

We geven meer dan 3 miljard uit om onze tanden te bleken. Deze procedures zijn vrij duur en moeten steeds opnieuw worden herhaald. Maar we vergeten dat onze huizen vol staan ​​met producten die ons kunnen helpen een Hollywood-glimlach te hebben.

Wij geloven dat gewone goederen magie kunnen creëren als we ze correct gebruiken. En daarom zijn we klaar om een ​​aantal hacks voor het bleken van tanden met je te delen die je gemakkelijk thuis kunt herhalen.

1. Gember en zout

Wat je nodig hebt: gember, zout en citroen

Hoe te gebruiken: Maal een klein stukje gember, dit kan worden gedaan met een rasp. Neem 1/4 theelepel zout en voeg dit toe aan de gember. Snijd een schijfje citroen, pers het sap in het mengsel en meng opnieuw goed. Breng het aan met een tandenborstel.

2. Kaolienklei

Wat je nodig hebt: kaolienklei

Hoe te gebruiken: Breng gewoon de kaolienklei op je tanden aan en poets ze goed met een tandenborstel. Gebruik niet veel druk, doe het voorzichtig. Spoel vervolgens uw mond met schoon water.

3. Epsom zout

Wat je nodig hebt: Epsom zout, water

Hoe te gebruiken: Meng zout en water in gelijke delen. Roer tot het zout volledig is opgelost. Breng het mengsel op je tanden aan met een tandenborstel. Je kunt er ook mee gorgelen en je mond spoelen met schoon water.

4. Neem bladeren

Wat je nodig hebt: neem bladeren, water

Hoe te gebruiken: Breng de neembladeren in een pan met water aan de kook. Zeef het zodat de vloeistof schoon is. Laat het afkoelen en gorgelen met de resulterende oplossing.

5. Muntbladeren en kokosolie

Wat je nodig hebt: pepermuntbladeren, kokosolie

Hoe te gebruiken: maal de bladeren en voeg ze toe aan de kokosolie. Meng goed en breng het mengsel op je tanden aan met een tandenborstel. Gebruik niet veel pepermunt, 3-5 bladeren is meer dan genoeg.

6. Waterstofperoxide en baking soda

Wat je nodig hebt: waterstofperoxide, baking soda

Hoe te gebruiken: Meng zuiveringszout met waterstofperoxide in een verhouding van 1: 2. Roer tot er zich een pasta vormt. Poets je tanden voorzichtig met dit mengsel en spoel je mond vervolgens met een grote hoeveelheid water.

7. Cacaopoeder

Wat je nodig hebt: cacaopoeder en water of kokosolie.

Hoe te gebruiken: meng het cacaopoeder met de kokosolie of water. Roer ze tot een pasta. Poets je tanden zoals gewoonlijk met dit mengsel.

8. Azijn en baking soda

Wat je nodig hebt: baking soda, appelazijn

Hoe te gebruiken: Meng 1 theelepel appelazijn met 1 theelepel baking soda. Roer ze tot ze een homogeen mengsel vormen. Poets je tanden met de resulterende pasta en spoel je mond met veel water.

Houd er rekening mee dat al deze remedies zorgvuldig moeten worden gebruikt. Gebruik deze methoden 2-3 keer per week gedurende enkele weken en neem pauzes. Als u pijn begint te voelen of de gevoeligheid van uw tanden toeneemt, stop dan onmiddellijk met de procedure.

Over welke andere manieren om tanden witter te maken weet je? Wilt u uw tanden liever thuis witten of op het kantoor van de tandarts? Vertel het ons in de comments.

Verder lezen

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Verder lezen

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Verder lezen

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Verder lezen

Lifestyle

Mysterie rond dodelijk drama bij school prinses Alexia

Er is een lichaam gevonden in de buurt van de Britse school waar prinses Alexia op zat. Het is niet bekend wat er met de man is gebeurd, de politie doet nog onderzoek. De dodelijke film gaat over de Britse stad Llantwit Major.

Niemand weet wat er is gebeurd

Een drama als dit gebeurt nooit in dit kleine stadje van slechts 13.366 inwoners. De gemeenschap is dan ook verontrust. Het lichaam werd vorige maand in een winkel gevonden en behoorde toe aan Stuart Sloan, meldt Story Weekly. Hij is al lang een lokale beroemdheid in de stad en runt daar een dameskledingwinkel.

Het was dan ook een enorme schok voor velen toen de man dood werd aangetroffen in een kamer achter de winkel. Niemand weet wat er met hem is gebeurd. Ze praten over een groot mysterie. Dreigen? Nieuwssite Wales Online meldt dat de lokale bevolking in het betreffende weekend twee forensische teams heeft gezien die de site hebben bezocht. Er werd een met wit omzoomde gang opgericht en rechercheurs in witte pakken verdwenen in de compound. Het politieonderzoek loopt nog.

Meteen werd er in de gemeenschap veel gespeculeerd over wat er met de man zou kunnen gebeuren. Zo kwamen er een week voordat de tragedie plaatsvond meerdere dealers naar de winkel. Het bedrijf moest onmiddellijk sluiten, maar ging de volgende week weer open.

Wordt de man bedreigd?

Prinses Alexia meldde zich vorige week bij Atlantic University in Llantwit Major. Wat er met de man is gebeurd, blijft een mysterie en daarom is het onvermijdelijk dat ze nu weet van de film…

Verder lezen

Lifestyle

Dankzij IKEA tas hack hoeven bruiden nooit meer te zwoegen op toilet

IKEA tas hack

De dag van je huwelijk is zonder twijfel een van de mooiste dagen van je leven. Het is een dag om voor altijd te herinneren en te koesteren. Maar je trouwdag is ook een dag van stress. Er kruipen maanden voorbereiding in. Uiteraard moet alles gewoon perfect zijn.

Bruiden weten hoe lastig het is om naar het toilet te gaan in een bruidsjurk. En dat moment breekt zeker aan, want de zenuwen staan strak gespannen. Het is niet echt praktisch om de jurk dan telkens uit en weer aan te moeten doen.

Tina bedacht gelukkig een geniale oplossing. En daarvoor maakte ze gebruik van de vertrouwde blauwe IKEA tassen.

Ze postte de foto’s van haar slimme hack online op de IKEA hackers blog en haar bericht gaat nu de hele wereld over.

Eerst knipt ze een gat in de beroemde tas. Vervolgens tilt ze de plooien van haar jurk op en steekt ze de handvatten over haar schouders. Op die manier is de trouwjurk keurig opgerold en wordt ze niet bevuild door de smerige badkamervloer. Dit is best slim, toch?

Tina schreef over haar uitvinding: “Nou, ik ben enkele weken geleden getrouwd in een zeemeermin bruidsjurk en ik maakte me echt zorgen om naar toilet te gaan en mezelf niet te kunnen behelpen.”

De vrouw vervolgt: “Iemand die me helpt of naar me kijkt als ik naar de wc ga op mijn trouwdag? Mijn handen niet vrij hebben om toiletpapier te kunnen gebruiken? Of nog erger: Wat als ik ongesteld wordt? Nee, echt niet!”

De slimme bruid besluit: “Mijn trucje kost ongeveer 0,80 euro en ik knutselde het de dag voor mijn trouwdag in elkaar. Het duurt amper drie minuten. Het leukst van al is nog dat het bijna gratis is en dat het mijn leven op mijn trouwdag een stuk aangenamer maakte.”

Op de sociale media wordt de hack alvast heel enthousiast onthaald. Weet jij misschien iemand die deze truc binnenkort goed kan gebruiken?

Verder lezen

Lifestyle

Wetenschap bevestigt: lijfgeur partner doet ons veiliger en minder gestrest voelen

lijfgeur partner

Alle mogelijke situaties in het leven, de mensen die we tegenkomen, de plekken die we bezoeken, in het leven heeft alles naast indrukken ook een bepaalde geur. De reuk is een cruciaal zintuig en veel meer dan we soms denken is het gekoppeld aan emoties. Aan een bepaalde geur blijven voor lange tijd positieve of negatieve gedachten verbonden.

Geur speelt ook een belangrijke rol bij de partnerkeuze. Het reukvermogen speelt een belangrijke rol in relaties. De geur draagt bij aan de talrijke factoren die ons voor een bepaalde partner doen kiezen. En dat toont ook dit onderzoek nog maar eens aan.

Lijfgeur partner

Lijfgeur

Onderzoekers van de Universiteiten van Brits-Columbia en Harvard besloten uit te vissen hoe geuren de perceptie van een partner kunnen beïnvloeden, en wat de invloed is van geur op onze gemoedstoestand.

Ze onderzochten een groep van 100 personen, zowel mannen als vrouwen. De onderzoekers evalueerden de verschillende effecten die voortvloeien uit de blootstelling van de geur van kleding van een partner, vergeleken met die van een onbekende persoon.

Het resultaat was opmerkelijk. 80 procent van de vrouwen kon het parfum van hun partner op het kledingstuk herkennen. Bij de mannen was dat 50%. Onder hen voelde 43 procent van de vrouwen zich meer ontspannen nadat ze de geur hadden geroken. Bij de mannen voelde 16 procent zich duidelijk minder gestrest.

In situaties van emotionele druk of stress, is het normaal dat mensen troost willen zoeken bij dierbaren of op plekken waar ze zich veilig voelen. De geur van de partner blijkt daarin een belangrijke rol te spelen.

koppel

Cortisol

In lastige omstandigheden van stress, zoals bij onvoorziene gebeurtenissen of sollicitatiegesprekken, waren de deelnemers duidelijk opgelucht wanneer ze de geur van de shirts van hun partners roken. Wat is daar dan de oorzaak van? Alles heeft te maken met het niveau van cortisol, het stresshormoon dat na het ruiken van de geur van de partner beduidend lager was.

De nabijheid van onze geliefden brengt dan ook talrijke voordelen met zich. Warmte, contact en vooral geur zijn dingen die ons beter doen voelen. Het helpt ons om moeilijke situaties te overwinnen. Daarnaast stelden de onderzoekers ook vast dat in de ondersteuning van partners eveneens negatieve gewoontes, slaap en voeding een cruciale rol spelen.

Conclusie: Heb je het geluk om een persoon bij je te hebben die echt van je houdt, houdt hem of haar dan dicht bij je. Het komt je psychologisch fysieke welzijn zeker ten goede. En ga je partner nu maar een dikke knuffel geven!

Verder lezen

Lifestyle

Eet deze specerij elke dag en je lichaam zal je dankbaar zijn

zwarte peper

Is er iemand die geen zwarte peper in de keuken heeft staan? Iedereen weet dat het vrijwel alles beter doet smaken. Maar wat weinig mensen weten is dat dit pittige kruid op vele manieren de beste vriend van ons lichaam is. Dit is hoe zwarte peper een geweldige invloed heeft op je lijf.

Zwarte peper bevat een substantie genaamd piperine. Het is een krachtige stof die de lichaamsabsorptie van vrijwel alles verbetert, waaronder medicijnen. Dat komt omdat piperine een positieve werking heeft op de binnenste laag van het maagdarmkanaal, waardoor de absorptie van medicijnen beter verloopt.

Het beste van al? Je moet geen grote hoeveelheden piperine consumeren om de voordelen te genieten. Strooi iedere dag een beetje zwarte peperkorrels op je eten en je zit goed.

De beste manier om de vruchten te plukken van deze smaakmaker is door verse gemalen peperkorrels te gebruiken, dus je haalt best een pepermolen in huis.

peper op eten strooien

Dit zijn nog vijf gezondheidsvoordelen van zwarte peper, waarvan je wellicht nog niet op de hoogte was.

Vermindering van maag- en darmklachten

De zwarte specerij kan de hoeveelheid maagzuur in het lichaam verminderen en werkt in de darmen als een ontstekingsremmer. Dit vermindert dan weer het risico op onder andere maagzweren.

Verbetert het effect van pijnstillers

Het effect van vaak voorkomende pijnstillers zou verbeterd worden door piperine. Dat zou in de toekomst best weleens revolutionair kunnen zijn, want het zou betekenen dat dosissen verminderd kunnen worden. En dat leidt dan weer tot minder negatieve bijwerkingen.

Voorkomt tandbederf

De piperine in zwarte peper zou het risico op ontsteking van het tandvlees verminderen en kan ook de aftakeling van tanden en het kaakbeen tegengaan.

Verbetert de absorptie van voedingsstoffen

Als je de specerij eet, krijg je ook piperine binnen, een voedingsstof die goed is voor de spijsvertering. Ook de capaciteit van de maag om verschillende mineralen en vitaminen, zoals vitamine B, vitamine C, selenium en betacaroteen, op te nemen wordt verbeterd.

Helpt het lichaam kurkuma op te nemen

Kurkuma is echt een superkruid. Helaas neemt het lichaam kurkuma niet zo goed op uit zichzelf, maar zwarte peper helpt ontzettend veel. Dus telkens wanneer je iets met kurkuma klaarmaakt, is het belangrijk om ook een beetje zwarte peper toe te voegen.

Bewaar je zwarte peper dus niet meer in het keukenkastje, maar zet het gewoon op tafel. Deel dit artikel met je vrienden die dit wel interessant zouden vinden. Lees hier ook waarom chocolade goed voor je is!

Verder lezen

Trending