Connect with us

Lifestyle

Waarom puistjes soms altijd op dezelfde plek terugkomen

puistje

Midden op je voorhoofd, links op je wang, op je kin: word jij ook geterroriseerd door een hardnekkig, terugkerend puistje op dezelfde plaats? Wist je dat steeds terugkerende puistjes meerdere oorzaken kan hebben? En eenmaal je de oorzaak kent, is de oplossing nabij.

Puistjes niet goed uitgeknepen

Het is sowieso niet aan te raden om een puistje uit te knijpen. Maar als je het toch doet, doe het dan wel goed. Als je het niet goed doet, bestaat de kans dat er talg en vuiltjes achterblijven. De ontsteking kan zo verder groeien en voor je het weet, lacht die puist je weer toe in de spiegel. Voor aan een puistje te zitten, moet je je handen goed wassen. Bacteriën zijn de beste voedingsbodem voor puistjes. Om te vermijden dat de porie opnieuw verstopt raakt, kan je eventueel een salicylzuur gebruiken.

Je komt vaak aan een bepaalde plek op je gezicht

Als je vaak met je kin op je hand leunt, is de kans groot dat je daar telkens een puist zult krijgen. Met je hand duw je talg en vuil in je poriën en daar krijg je puistjes van. Leer die slechte gewoonte zo snel mogelijk af en zorg ervoor dat je altijd schone handen hebt. Zeker in tijden van corona geen overbodige luxe.

terugkerend puistje

Hormonen en puistjes

Is het bijna die tijd van de maand? Wanneer je ongesteld wordt, keren puistjes vaak terug op dezelfde plaats. Vooral dan op de kaaklijn, hals en wangen. Het gaat in dat geval om hormonale acne.

Je lijdt aan cystische acne

Misschien is dat puistje niet zo onschuldig en heb je cystische acne. Dan krijg je een onderhuids, hard bultje. Dit wordt veroorzaakt door een verstopt talgkliertje onder je huid dat openbarst. Cystische acne verschijnt altijd op dezelfde plek. Als dat het geval is, moet je je huid grondig en systematisch, zij het mild, reinigen. Mensen met cystische acne doen er goed aan om advies in te winnen van een dermatoloog.

Nu je hier toch bent, zal je misschien ook willen weten waarom sommige mensen vaker worden gestoken door muggen dan anderen.

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending