Connect with us

Lifestyle

Hoe voorkom je een kater op Koningsdag?

kater

Met Koningsdag of -nacht durven mensen weleens een drankje teveel drinken. De ochtend erna is het dan vaak afzien met een zware kater. Met deze tips kom je er toch een beetje bovenop.

Veel water drinken

Tijdens en na het stappen veel water drinken kan je de dag erna goed van pas komen. Lolkje de Vries van het Voedingscentrum zegt dat water nog het beste is. Koffie of thee kan ook. “Drink geen cola; wij raden het af om frisdranken of andere dranken met suiker of andere toegevoegde dingen te drinken.”

Het beste is vooral voor het slapen enkele glazen water drinken. Op die manier verdwijnt de hoofdpijn sneller en ben je de dag erna sneller fit.

Ga niet stappen met een lege maag

Je wordt sneller dronken als je met een lege maag gaat stappen. De Vries legt uit: “Eet iets met veel voedingsstoffen, waardoor je je goed gevuld voelt.” Op zich maakt het niet zoveel uit wat je eet, maar het moet wel gezond zijn.

De volgende dag beginnen met een zwaar ontbijt met spek en ei? Diëtiste Sandra Somers verbant het anti-katerontbijt naar het rijk der fabelen. “Dat bevat vooral veel vet en calorieën en weinig voedingsstoffen. De alcohol die je drinkt, neem je op en die moet door je lever afgebroken worden. Er zijn geen stoffen om dat te versnellen.”

(Lees verder onder de foto)

kebab

Tijdens het zuipen door even naar de kebab- of frietzaak? Ook dat heeft weinig zin. Het Voedingscentrum geeft aan dat je je daardoor niet beter gaat voelen. “Drank geeft extra trek en alcohol prikkelt de maag en wekt eetlust op.” Daarom raadt het Voedingscentrum andere snacks aan. “Pak een boterham of eet fruit of noten. Blijf in ieder geval gezond eten, volgens de Schijf van Vijf.”

Vergeet je vitamines niet

De Canadese journalist Shaughnessy Bishop-Stall ging in zijn boek Hungover op zoek naar de beste remedie tegen een kater. Daarvoor werd hij naar eigen zeggen maar liefst 300 keer lazarus. Hij verklapt wat voor hem de beste methode is.

De Canadees onthult: “Mijn recept bestaat uit de vitamines B1, B6 en B12. Daarnaast N-acetylcysteïne (NAC), dat aminozuren bevat. Magnesium helpt om allerlei redenen. En een ontstekingsremmend middel als wierook. Ik raad de maximale dosering aan van deze stoffen, die bij de meeste apotheken in pil- of capsulevorm verkrijgbaar zijn. Ik neem ze in na het drinken, voordat ik ga slapen. Voor een avond ben je ongeveer 3 euro kwijt.”

Hij maakt wel meteen de kanttekening dat dit voor hem het beste werkt, maar dat dit voor anderen mogelijk geen garantie is.

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending