Connect with us

Lifestyle

8 symptomen van diabetes die je nooit mag negeren

appel en insuline spuit

Deze acht signalen zouden kunnen betekenen dat je diabetes hebt. Deze symptomen mag je nooit negeren en als je ze hebt, raadpleeg dan altijd een huisarts.

Volgens de definitie van het Diabetes Fonds is diabetes (of suikerziekte in de volksmond) is de ziekte waarbij je lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer in evenwicht kan houden. De oorzaak hiervoor is een tekort aan insuline in het lichaam. Deze stof houdt de bloedsuikerspiegel namelijk in evenwicht.

Soorten diabetes

Er zijn twee soorten diabetes:

  • Diabetes type 2: De meeste mensen hebben deze vorm. Negen van de tien mensen met diabetes hebben deze vorm. Bij dit type is er te weinig insuline in het lichaam en patiënten reageren daar niet goed op.
  • Diabetes type 1: Dit type komt niet zo vaak voor. Het afweersysteem vernietigt de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van insuline. Het betreft dus een vergissing van het lichaam.

diabetes

Vaak voorkomende signalen bij diabetes

Heel wat mensen met diabetes beseffen niet dat ze het hebben, totdat ze dan serieuze complicaties krijgen en de bloedsuikerspiegel veel te hoog is.

Om te vermijden dat er klachten optreden, is het raadzaam om goed op enkele vaak voorkomende signalen te letten.

  1. Veel urine

Bij diabetici is het glucosegehalte in het bloed hoger dan normaal. Het lichaam probeert dit dan via de nieren weg te werken. Dat leidt er dan toe dat mensen vaker moeten plassen.

  1. Grote dorst

Een gevolg van dat veelvuldig plassen en de grote hoeveelheden urine is dat mensen vaak en veel dorst krijgen.

  1. Oververmoeidheid

Oververmoeidheid kan te wijten zijn aan het feit dat een tekort aan insuline storingen in de stofwisseling veroorzaakt. Dat brengt met zich dat je lichaam de energie niet meer kan verwerken zoals voordien.

  1. Zonder reden gewicht verliezen

Als je zonder aanwijzing zomaar gewicht verliest, hoewel je toch normaal eet, kan dit een teken zijn van diabetes. Dit komt vaak voor bij mensen die diabetes type 1 hebben.

  1. Plotse gewichtstoename

Maar het omgekeerde kan ook voorkomen. Wanneer je plotseling veel begint bij te komen, kan dit wijzen op diabetes type 2.

weegschaal

  1. Wazig of slecht zien

Sommige mensen met diabetes klagen over wazig zien. Dat komt doordat te hoge bloedsuikerspiegels een negatieve invloed hebben op het gezichtsvermogen.

  1. Ontstoken tandvlees

De algehele tandhygiëne heeft natuurlijk een effect op je tandvlees. Maar ontstoken tandvlees zou ook een vroeg teken kunnen zijn van diabetes type 2.

  1. Diabetische voeten

Sommige mensen met suikerziekte hebben beschadigde zenuwen en bloedvaatjes. Dit heet neuropathie. Daardoor zal het bloed in voeten en handen minder goed doorstromen. Dat vertaalt zich dan in tintelende voeten en handen, koude voeten, wondjes die moeilijk genezen en minder gevoel in de handen en voeten.

Het is vitaal om de ziekte zo snel mogelijk te ontdekken. Dan kunnen de gevolgen immers het beste worden beperkt. Je mag deze acht symptomen dus nooit negeren. Ook niet bij mensen in jouw omgeving. Neem het zekere voor het onzekere en laat jezelf testen door een huisarts of een specialist.

Een andere grote vrees van mensen is om gebeten te worden door een teek. Hier lees je alles wat je moet weten om tekenbeten te voorkomen.

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending