Connect with us

Lifestyle

7 redenen waarom muggen jou sneller steken dan iemand anders

muggenbeten

De zomer is natuurlijk de mooiste tijd van het jaar voor veel mensen. Maar met de warmere maanden komen ook die vervelende muggen in zwermen naar boven om ons het leven zuur te maken. Werkelijk niemand zit te wachten op muggenbeten, maar sommige mensen lijken er meer last van te hebben dan anderen.

Misschien heb jij wel het gevoel dat die lastpakken alleen jou viseren? Dit blijkt echt zo te zijn en daarvoor bestaan 7 redenen!

1.Lichaamstemperatuur

Mensen met een hogere lichaamstemperatuur riskeren vaker te worden gestoken dan anderen. Dat is ook gelijk de reden waarom we tijdens het sporten vaker te maken krijgen met muggenbeten.

 2. Bloedgroep

Mensen met bloedgroep O lijken vaker het slachtoffer te zijn van muggen. Hoewel het onderzoek plaatsvond op een kleine groep personen, laten de resultaten zien dat mensen met bloedgroep O meer last hebben dan mensen met bloedgroep A.

3. Koolstofdioxide

Net zoals alle roofdieren hebben muggen een sterk ontwikkeld reukvermogen. Zelfs op enorme afstanden kunnen ze goed geuren waarnemen. Een studie gepubliceerd op de website van de Universiteit van Cambridge geeft aan dat muggen koolstofdioxide kunnen detecteren op een afstand van maar liefst 164 meter. Het gaat dan om de koolstofdioxide die we uitstoten als we gewoon ademen.

Mensen met overgewicht of zwangere vrouwen stoten meer koolstofdioxide uit en daarom zouden ze meer kans hebben om te worden gestoken. Maar de toename van koolstofdioxide kan ook te wijten zijn aan andere factoren: intensief sporten, een andere fysieke activiteit of zelfs veel bier drinken!

mug

4. Speciale stoffen

De studie hogerop over de bloedgroepen toonde ook aan dat muggen een voorkeur hebben voor bepaalde mensen omdat ze speciale stoffen uitstoten. Aan de hand van die stoffen kunnen muggen hun favoriete bloedgroep beter opmerken. Mensen die deze stoffen uitstoten, lopen dus nog meer risico op muggenbeten.

5. Onze huid

Een andere studie toonde dan weer aan dat muggen verkiezen om een persoon te steken op basis van de flora van microben die voorkomen op de huid. Als je deze flora hebt, heb je de bedenkelijke eer een geliefder slachtoffer te zijn van muggen.

6. Alcohol en bier

Tijdens de zomer is er natuurlijk niets aangenamer dan een biertje drinken op een terrasje of gewoon in je tuin. Maar laat dat nou precies iets zijn waar ook muggen zich tot aangetrokken voelen. Nog een reden te meer om altijd met mate te drinken!

biertje in de zomer

7. Melkzuur

Nog een ander onderzoek toont aan dat er bij lichamelijke activiteiten meer melkzuur vrijkomt. Ook dit is een factor dat deze vervelende beestjes aantrekt.

Over de symptomen van muggenbeten moeten we je niet al te veel vertellen. De meeste mensen krijgen jeuk en roodheid rond de beet. Maar als je de reactie te heftig is, kan het zijn dat je allergisch bent voor muggenbeten. Dan is het altijd raadzaam om een specialist te raadplegen. Ondertussen helpen de voormelde oorzaken je misschien om alvast minder te worden gebeten.

Nog zo’n zomerkwaal zijn tekenbeten. Ontdek in deze bijdrage hoe je tekenbeten kan voorkomen en wat je moet doen als je toch gebeten bent.

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending