Connect with us

Lifestyle

Is een frietje met ketchup gezonder dan met mayonaise?

ketchup

Op het eerste zicht zou je denken dat ketchup gezonder is dan mayonaise. Het is namelijk gemaakt van tomaten (en die zijn gezond) en verder is het ook vetvrij. Maar is ketchup daadwerkelijk gezonder dan mayonaise? Dus beter een frietje met ketchup of een frietje met mayonaise?

Calorieën

Mayonaise bestaat voornamelijk uit olie, daar waar tomatenpuree de basis is voor ketchup. Een enkele eetlepel mayonaise bevat algauw 100 kilocalorieën. Een eetlepel ketchup daarentegen bevat om en bij de 15 calorieën. Als je alleen naar het aantal calorieën kijkt, zou je kunnen zeggen dat ketchup gezonder is. Maar er zijn nog andere ingrediënten van tel, en dat geeft een heel ander beeld.

Suiker in ketchup

Ketchup bevat namelijk veel suiker, iets wat je niet in mayonaise vindt. In een eetlepel ketchup zit één suikerklontje, wat niet echt gezond is. Mensen die hun suikerinname willen beperken, eten beter niet teveel ketchup.

ketchup

Vet in mayonaise

Mayonaise is dan weer niet zo gezond vanwege de hoeveelheid vet die het bevat. Mayonaise bestaat voor 70 procent uit vet. Dat is best veel. Daarom kan een eetlepel mayonaise gemakkelijk 10 gram vet bevatten. Ketchup heeft totaal geen vet. Vetten zijn niet zonder meer nadelig. Voordeel is dat ze langzamer verteren. Daardoor heb je langer een verzadigd gevoel. De kans bestaat dus dat je eerder minder mayonaise zult eten dan ketchup.

Conclusie: frietje met welke saus?

Uit het bovenstaande blijkt dat het kort door de bocht is om te beweren dat ketchup gezonder is dan mayonaise. Ketchup bevat tomaat, maar tegelijk ook veel suiker. Mayonaise is niet noodzakelijk gezonder, want de saus zit boordevol vet. Hoewel beide producten dus niet heel gezond zijn, betekent dat niet dat je ze niet mag eten bij je frietje. Alles met mate, is oké. Genieten van dat frietje met mayonaise of ketchup is de boodschap!

Het is hoe dan ook belangrijk om evenwichtig te eten. Diabetes wordt soms in verband gebracht met slechte eetgewoontes. Dit zijn 8 signalen die kunnen wijzen op suikerziekte.

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending