Connect with us

Lifestyle

Wetenschap bevestigt: mannenbrein pas echt volwassen na veertigste levensjaar

man loopt in zwemband over straat

Jongens moeten het tot ver in hun volwassen jaren horen: ze zijn kinderachtig, onvolwassen en lijken wel het eeuwige kind. Het is een vaak gehoorde mening en het leidt doorgaans tot grote botsingen en spanningen met het vrouwelijke geslacht. Maar is dat ook echt het geval? Zijn mannen gewoon minder volwassen? Nu bevestigt een wetenschappelijke studie dat het mannenbrein inderdaad later volgroeid is dan dat van een vrouw.

Onderzoek van de Universiteit van Oxford deed onderzoek naar het verschil tussen het mannenbrein en het vrouwenbrein. Het opzet van de studie was om bij volwassen mannen eigenschappen te onderzoeken die wijzen op volwassenheid en deze dan te vergelijken met de kenmerken van volwassenheid bij vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie.

Vertraagde ontwikkeling

Aan het onderzoek namen 121 proefpersonen deel tussen de 4 en de 40 jaar oud. Ze zijn beoordeeld op basis van de ontwikkelingsprocessen die ze doormaakten tijdens het opgroeien. Meer in het bijzonder keken de onderzoekers naar de mate van structurele verbindingen in de hersenen.

man trekt gekke bek

Mannen zullen wellicht nogal teleurgesteld zijn over de resultaten. Het onderzoek wees uit dat het mannenbrein vaak een vertraging oploopt als het aankomt op de lange termijn ontwikkeling van de functionele netwerken. Pas na het veertigste levensjaar hebben mannenbreinen en vrouwenbreinen hetzelfde vermogen. Deze ‘vertraging’ heeft niet noodzakelijk een gevolg voor het kunnen uitoefenen van dagdagelijkse functies. Maar de vertraging is wel bewezen.

Snellere achteruitgang vrouwenbrein?

Daar staat dan weer tegenover dat bij vrouwen het netwerk van hersenzenuwen sneller achteruit zou gaan. Wellicht komt dit doordat hun hersenen sneller en vroeger volgroeid zijn. Neurowetenschapper Eduardo Calixto beweert overigens dat het vrouwenbrein efficiënter is dan dat van mannen. Meer nog: Vrouwen zouden een groter geheugen, een scherpere smaakzin en een betere kleurwaarneming hebben. En dat ondanks het feit dat mannen grotere hersenen hebben.

Deze onderzoeken lijken dus een bevestiging van de opvattingen die je weleens gehoord. Dat mannen later volwassen worden dan vrouwen is daar eentje van. Een mannenbrein is weliswaar later volgroeid dan dat van vrouwen, maar wellicht zijn het deze verschillen die ons leven zo boeiend en interessant maken.

Nu je hier toch bent, zal je misschien ook willen weten welke kleding mannen voor vrouwen zo onweerstaanbaar maakt.

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending