Connect with us

Lifestyle

De zonnebloemolie raakt op: dit zijn enkele alternatieven

zonnebloemolie

Vanwege de oorlog in Oekraïne dreigt er een schaarste aan zonnebloemolie. De Federatie Nederlandse Levensmiddelindustrie vreest dat de voorraad uitgeput zal raken. Zijn er alternatieven en wat zijn de beste opties?

Oekraïne is een belangrijke producent van plantaardige olie. Omdat de productie stilligt, dreigt er in de rest van de wereld een tekort. Dat leidt dan tot lege schappen in de supermarkt. We gebruiken de olie echter ook om etenswaren te frituren en andere producten mee te maken. Volgens het FNLI zijn palmolie, lijnzaadolie en raapzaadolie goede vervangers. Het hangt er dan wel van af wat je ermee wil doen.

Zonnebloemolie vervangers

Het voordeel van zonnebloemolie is dat het een neutrale smaak heeft en dat je er zowel warme als koude dingen mee kan bereiden. Het is een echte alleskunner. Maar wat als zonnebloemolie even niet voorhanden is?

Extra vergine olijfolie

Deze olijfolie koop je best in een donkere fles. Het is lekker voor gerechten die amper moeten worden verwarmd of als saladedressing. Bij hoge temperaturen kunnen er mogelijk wel schadelijke stoffen vrijkomen.

Kokosolie

Kokosolie is een voortreffelijke vervanger voor zonnebloemolie. Je hebt altijd wel een zachte kokossmaak, dus daarmee niet geschikt voor ieder gerecht. Het is wel heel lekker in muffins, cakes en koekjes. Kokosolie is ook geschikt om te braden en te bakken. De olie is goed bestand tegen hoge temperaturen.

Het Voedingscentrum waarschuwt wel om op te letten met kokosolie. “Kokosolie bevat erg veel verzadigd vet, meer dan zonnebloemolie of olijfolie. Verzadigd vet verhoogt je ‘slechte’ LDL-cholesterol, en dit vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Een beetje kokosvet kan geen kwaad, maar je kunt er beter niet te veel van eten.”

Avocado-olie

Deze olie is niet zo neutraal van smaak als zonnebloemolie. Toch kan het ook goed gebruikt worden om te bakken en braden.

Mensen die helemaal geen olie meer willen gebruiken, hebben ook opties. Geprakte avocado, geprakte banaan en ongezoete appelmoes (3/4 van de hoeveelheid olie gebruiken) zijn ook vervangers voor olie, bijvoorbeeld in cake of taart.

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending