Connect with us

Lifestyle

Eet deze specerij elke dag en je lichaam zal je dankbaar zijn

zwarte peper

Is er iemand die geen zwarte peper in de keuken heeft staan? Iedereen weet dat het vrijwel alles beter doet smaken. Maar wat weinig mensen weten is dat dit pittige kruid op vele manieren de beste vriend van ons lichaam is. Dit is hoe zwarte peper een geweldige invloed heeft op je lijf.

Zwarte peper bevat een substantie genaamd piperine. Het is een krachtige stof die de lichaamsabsorptie van vrijwel alles verbetert, waaronder medicijnen. Dat komt omdat piperine een positieve werking heeft op de binnenste laag van het maagdarmkanaal, waardoor de absorptie van medicijnen beter verloopt.

Het beste van al? Je moet geen grote hoeveelheden piperine consumeren om de voordelen te genieten. Strooi iedere dag een beetje zwarte peperkorrels op je eten en je zit goed.

De beste manier om de vruchten te plukken van deze smaakmaker is door verse gemalen peperkorrels te gebruiken, dus je haalt best een pepermolen in huis.

peper op eten strooien

Dit zijn nog vijf gezondheidsvoordelen van zwarte peper, waarvan je wellicht nog niet op de hoogte was.

Vermindering van maag- en darmklachten

De zwarte specerij kan de hoeveelheid maagzuur in het lichaam verminderen en werkt in de darmen als een ontstekingsremmer. Dit vermindert dan weer het risico op onder andere maagzweren.

Verbetert het effect van pijnstillers

Het effect van vaak voorkomende pijnstillers zou verbeterd worden door piperine. Dat zou in de toekomst best weleens revolutionair kunnen zijn, want het zou betekenen dat dosissen verminderd kunnen worden. En dat leidt dan weer tot minder negatieve bijwerkingen.

Voorkomt tandbederf

De piperine in zwarte peper zou het risico op ontsteking van het tandvlees verminderen en kan ook de aftakeling van tanden en het kaakbeen tegengaan.

Verbetert de absorptie van voedingsstoffen

Als je de specerij eet, krijg je ook piperine binnen, een voedingsstof die goed is voor de spijsvertering. Ook de capaciteit van de maag om verschillende mineralen en vitaminen, zoals vitamine B, vitamine C, selenium en betacaroteen, op te nemen wordt verbeterd.

Helpt het lichaam kurkuma op te nemen

Kurkuma is echt een superkruid. Helaas neemt het lichaam kurkuma niet zo goed op uit zichzelf, maar zwarte peper helpt ontzettend veel. Dus telkens wanneer je iets met kurkuma klaarmaakt, is het belangrijk om ook een beetje zwarte peper toe te voegen.

Bewaar je zwarte peper dus niet meer in het keukenkastje, maar zet het gewoon op tafel. Deel dit artikel met je vrienden die dit wel interessant zouden vinden. Lees hier ook waarom chocolade goed voor je is!

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending