Connect with us

Lifestyle

Wetenschap bevestigt: lijfgeur partner doet ons veiliger en minder gestrest voelen

lijfgeur partner

Alle mogelijke situaties in het leven, de mensen die we tegenkomen, de plekken die we bezoeken, in het leven heeft alles naast indrukken ook een bepaalde geur. De reuk is een cruciaal zintuig en veel meer dan we soms denken is het gekoppeld aan emoties. Aan een bepaalde geur blijven voor lange tijd positieve of negatieve gedachten verbonden.

Geur speelt ook een belangrijke rol bij de partnerkeuze. Het reukvermogen speelt een belangrijke rol in relaties. De geur draagt bij aan de talrijke factoren die ons voor een bepaalde partner doen kiezen. En dat toont ook dit onderzoek nog maar eens aan.

Lijfgeur partner

Lijfgeur

Onderzoekers van de Universiteiten van Brits-Columbia en Harvard besloten uit te vissen hoe geuren de perceptie van een partner kunnen beïnvloeden, en wat de invloed is van geur op onze gemoedstoestand.

Ze onderzochten een groep van 100 personen, zowel mannen als vrouwen. De onderzoekers evalueerden de verschillende effecten die voortvloeien uit de blootstelling van de geur van kleding van een partner, vergeleken met die van een onbekende persoon.

Het resultaat was opmerkelijk. 80 procent van de vrouwen kon het parfum van hun partner op het kledingstuk herkennen. Bij de mannen was dat 50%. Onder hen voelde 43 procent van de vrouwen zich meer ontspannen nadat ze de geur hadden geroken. Bij de mannen voelde 16 procent zich duidelijk minder gestrest.

In situaties van emotionele druk of stress, is het normaal dat mensen troost willen zoeken bij dierbaren of op plekken waar ze zich veilig voelen. De geur van de partner blijkt daarin een belangrijke rol te spelen.

koppel

Cortisol

In lastige omstandigheden van stress, zoals bij onvoorziene gebeurtenissen of sollicitatiegesprekken, waren de deelnemers duidelijk opgelucht wanneer ze de geur van de shirts van hun partners roken. Wat is daar dan de oorzaak van? Alles heeft te maken met het niveau van cortisol, het stresshormoon dat na het ruiken van de geur van de partner beduidend lager was.

De nabijheid van onze geliefden brengt dan ook talrijke voordelen met zich. Warmte, contact en vooral geur zijn dingen die ons beter doen voelen. Het helpt ons om moeilijke situaties te overwinnen. Daarnaast stelden de onderzoekers ook vast dat in de ondersteuning van partners eveneens negatieve gewoontes, slaap en voeding een cruciale rol spelen.

Conclusie: Heb je het geluk om een persoon bij je te hebben die echt van je houdt, houdt hem of haar dan dicht bij je. Het komt je psychologisch fysieke welzijn zeker ten goede. En ga je partner nu maar een dikke knuffel geven!

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending