Connect with us

Lifestyle

Onderzoek: Kaas mogelijk net zo verslavend als alcohol of tabak

kaas

Ben jij ook zo dol op kaas? Nederland en België zijn echte kaaslanden. In de hele wereld kennen ze Edammer en Goudse kaas. Uit een onderzoek blijkt echter dat kaas ook verslavend kan zijn.

Andere studies toonden aan dat kaas goed is voor het geheugen, en wordt aangeraden voor het ontbijt. Maar is onze passie voor kaas ook een verslaving?

Een studie van de Universiteit van Michigan, gepubliceerd in de National Library of Medicine, concludeert dat kaas, net zoals tabak en alcohol, verslavend kan zijn.

Pizza met kaas

Het onderzoek keek naar de eetgewoontes van vijfhonderd studenten. Met stip op 1 was hun favoriete voeding pizza, uiteraard met veel kaas. De verslaving die kaas kan veroorzaken, heeft te maken met de manier hoe we voeding verwerken.

Meer vet en bewerkt voedsel, kunnen leiden tot verslavend eetgedrag. Volgens de studie is voedselverslaving ook een gevolg van gedrag dat in onze genen is geprogrammeerd. Daardoor houden we vooral van vetten van dierlijke oorsprong.

Franse kazen

Caseïne

Wetenschappers merken op dat kaas ook caseïne bevat. Dit eiwit scheidt tijdens de spijsvertering opiaten af, ook wel casomorfines genoemd. Diëtist Cameron Wells, die aan het onderzoek deelnam, verklaart in de Los Angeles Times: “Casomorfines hebben invloed op de dopamine-receptoren en triggeren dit verslavende element.”

Gelukkig is een verslaving aan kaas niet zo heel gevaarlijk. Natuurlijk moet je kaas altijd met mate eten en niet overdrijven, gezien het zout en het cholesterol dat erin zit. Daarom is het beter om lokale kazen te eten en niet teveel bewerkte varianten.

En welke saus eten we nu het beste bij kaas? Is mayonaise nu gezonder dan ketchup of omgekeerd?

Lees verder

Lifestyle

BEELDEN: Alle acht bloedmooie zussen Yolanthe herenigd op Ibiza

Yolanthe

Yolanthe is naar Ibiza gevlogen voor een hereniging met haar maar liefst acht zussen. Op Instagram deelt ze hoe ze gezellig samen iets koken en dan van de prachtige zonsondergang genieten.

Yolanthe is in de wolken dat ze haar zussen allemaal samen bij zich heeft. Het bijzondere familiemoment deelt ze dus maar al te graag op haar sociale media.

De zusjes bereiden samen een lekkere maaltijd voor de hele familie. De brunette schrijft bij de beelden: “Koken met de familie voor de familie.” Nadat de maaltijd verorberd is, genieten ze samen van de zonsondergang. Werkelijk alle zusjes van Yo zijn erbij.

Wesley Sneijder was deze week eveneens op Ibiza om er wat tijd te spenderen met zijn ex en hun zoontje Xess Xava. Op de beelden van het mooie moment met de hele familie is hij wel opvallend afwezig.

Groot gezin

Yolanthe is afkomstig uit een heel groot gezin en ze weet maar al te goed wat voor een gezellige boel dat is. De brunette droomde er altijd van om zelf ook een groot gezin te stichten.

Enige tijd terug zei Yolanthe al dat ze het leuk zou vinden als Xess iemand heeft om mee te spelen. Liefst een zusje. Ook tijdens het shoppen zou haar dit goed uitkomen. “Ja, dat lijkt me wel wat”, schreef ze in haar column voor Grazia.

Lees verder

Lifestyle

Dit is de vriendin van Mark Rutte: ‘We zijn meer dan alleen vrienden’

Het liefdesleven van Mark Rutte is een groot mysterie. Er waren dus veel geruchten over, aangezien de premier er nooit iets over zei. Er is echter één vrouw in het bijzonder die veel tijd met Rutte doorbrengt en dat is prinses Mabel.

Prinses Mabel is sinds het overlijden van haar man, prins Friso, in 2013 al enkele jaren vrijgezel. Ze is goed bevriend met Mark Rutte en voor zover bekend is hij ook al heel lang vrijgezel. . Het bijzondere is dat dit stel vaak samen wordt gezien en dat ze heel dicht bij elkaar staan. Er lijkt veel te gebeuren tussen deze twee.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zij zijn lid van JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Het was dus duidelijk dat de prinses en de premier elkaar perfect kenden. Ze praten ook vaak met elkaar. Volgens veel bronnen brachten ze veel tijd samen door.

Lees verder

Lifestyle

‘The Voice-coach Ali B opgepakt door politie’

Donderdag roepen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) s*ksslachtoffers en getuigen die mogelijk zedendelicten hebben gepleegd rondom The Voice of Holland op om aangifte te doen. Ze willen bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd op de set van de talentenjacht.

Politie en aanklagers zeggen dat ze meldingen van misbr*ik op de show in de gaten hebben gehouden.

“Er zal sprake zijn van allerlei ongepast gedrag, mogelijk met inbegrip van strafbare feiten. Dit zijn verontrustende berichten. We willen er bij degenen die denken slachtoffer te zijn van een strafbaar feit op aan te dringen om naar de politie te komen en, indien nodig, aangifte te doen’, schrijft de politie donderdag. naar voren. uitdrukking.

De politie benadrukte dat elk onderzoek zou worden uitgevoerd door
professionele rechercheurs en openbare aanklagers.

Inmiddels zijn bij The Voice of Holland twee meldingen gedaan van aanranding tegen Ali B en één tegen Jeroen Rietbergen. Beiden hebben in de rapporten ontkend een misdrijf te hebben gepleegd. Rietbergen had eerder toegegeven “s*ks van s*ksuele aard” te hebben gehad met de vrouwen die aan het programma deelnamen en nam ontslag.

Lees verder

Trending