Connect with us

Opmerkelijk

Schokkende beelden aanval op oma en kleindochter door migrant: ‘Een gevolg van open grenzen’

Op dit moment circuleren er op internet zeer verontrustende beelden waarop te zien is hoe een man met een donkere huidskleur een vrouw van 73 jaar en haar kleindochtertje aanvalt. Deze schokkende gebeurtenis vond plaats in Bordeaux, Frankrijk, en heeft veel ophef veroorzaakt.

Op de beelden is te zien dat een oudere vrouw samen met haar kleindochter bij de voordeur van een woning staat. Plotseling verschijnt een man met een donkere huidskleur in beeld.

Op het moment dat de vrouw met het meisje naar binnen wil lopen, sleurt de man hen naar buiten en begint hij hen te slaan.

Het kleine meisje wordt tegen de grond geworpen, terwijl de man de vrouw duwt en vervolgens op de vlucht slaat. De dader, een immigrant met een Frans paspoort, is inmiddels door de politie gearresteerd.

Lokale media melden dat de man bekend is bij de autoriteiten en in het verleden betrokken is geweest bij meer dan twintig vergelijkbare incidenten.

De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht, maar haar huidige toestand is niet duidelijk. De beelden hebben snel de ronde gedaan en hebben ook buiten Frankrijk de aandacht getrokken.

Geert Wilders, de Nederlandse politicus van de PVV, heeft de video gezien en reageerde woedend op Twitter. Hij wijst op de open grenzen van Europese landen, waaronder Frankrijk, en ziet dit als een pijnlijke realiteit die we momenteel in heel Europa ervaren.

Deze aanval werpt wederom licht op het debat over immigratie en grensbeleid. Het benadrukt de zorgen en angsten van mensen met betrekking tot veiligheid en criminaliteit. Het is belangrijk om dergelijke incidenten serieus te nemen en de juiste maatregelen te treffen om de veiligheid van de bevolking te waarborgen, zonder daarbij complete bevolkingsgroepen te stigmatiseren.

Quelle horreur. Bordeaux aujourd’hui. Voilà ce qu’ils ont fait de notre pays. Français, réveillez-vous. pic.twitter.com/isuIzeHM96— Eric Zemmour (@ZemmourEric) June 19, 2023

Verder lezen

Actueel

Vreselijk nieuws: ‘Russen willen Rotterdam compleet platgooien met clusterbommen’

Dit is geen goed nieuws. De Russen hebben het namelijk op Rotterdam gemunt. Op de televisie wordt er daar openlijk gesproken over een vreselijke aanval op Nederland.

Het is wel de vraag of we deze dreiging ernstig moeten nemen. Het gaat hier nog altijd over de Russen.

Die Russen zouden ook snel eventjes Oekraïne even inpalmen. Op de Russische televisie wordt uitgebreid besproken welke landen nog aan de beurt zijn.

Europa telt nog heel veel landen en Rusland heeft de brandende ambitie om nog flink uit te breiden. Nee, de Russen zijn nog lang niet klaar.

Waarom is Nederland dan zo interessant voor de Russen? We hebben hier namelijk al meer dan genoeg problemen. Vegetarische kroketten, klimaatgekkies die zich vastplakken op de snelwegen, stikstof, toeslagen, Mark Rutte. Van deze laatste zijn we binnenkort wel verlost. Sla Nederland maar over, zouden we zeggen.

Die problemen krijgen de Russen er dan allemaal bij. Zelfs het inleveren van statieblikjes zorgt voor problemen in ons landje.

Toch kwam het plan om Nederland aan te vallen aan bod in de Russische talkshow Avond. Andrej Goeroeljov, lid van de Doema (de Russische Tweede Kamer) zag op Google Maps en kwam tot het besluit dat Rotterdam heel wat olieraffinaderijen heeft.

Die zijn kort op mekaar gepakt en dus een makkelijk doelwit. Daar haakte presentator Vladimir Solojov snel op in.

Nederland is volgens hem een perfect doelwit voor clustermunitie. De heren hebben het op de vijf olieraffinaderijen van Rotterdam gemunt.

Eerder noemde Goeroeljov Rotterdam ook al eens. Hij zei indertijd dat Poetin het slim moet spelen. Toen zei hij dat een onderzeeër met Kalibr-raketten perfect zou zijn om Rotterdam te treffen.

“Misschien hebben we ze niet eens nodig, met een torpedo kunnen we de enorme hoeveelheid olietankers in de haven raken en de hele infrastructuur afbranden.”

Verder lezen

Actueel

Bejaard stel boekt 51 cruises omdat het ‘goedkoper is dan een bejaardentehuis’

Een bejaard stel uit Australië boekte meer dan 51 cruisetochten. Het is volgens hen veel goedkoper dan leven in een bejaardentehuis. Ondertussen leven ze al 450 dagen op zee.

Sinds 16 juni 2022 wonen Marty en Jess Ansen op de Coral Princess. Dat is zelfs langer dan de meeste van de bemanningsleden, inclusief de kapiteins van het schip.

Na de strenge lockdowns besloot het stel om de rest van hun dagen vakantie te vieren. Na enkele tripjes ontdekten ze dat deze manier van leven eigenlijk goedkoper is dan een verzorgingstehuis.

Jess legt uit dat cruises een echte levensstijl zijn. Ze kunnen nieuwe steden ontdekken, dansen en kunnen hun hut achterlaten zoals ze willen. Daar hebben ze immers een dienstmeisje voor.

“Waar anders kun je naartoe, waar je kan eten, naar een show kunt gaan en kan gaan dansen? Gedurende de dag heb je al deze activiteiten”, vertelt ze over haar leven op zee.

Hotelmanager Ren van Rooyen zegt dat het koppel heuse beroemdheden zijn op zijn schip. Zelfs vakantiegangers nemen altijd even de tijd om hen te begroeten. “Iedereen kent hen”, klinkt het.

Wat gaan Jess en Marty dan nog doen na hun tijd op de Coral Princess. Die duurt nu nog tachtig dagen. Daar hebben ze al een goed idee over.

Nog een cruise boeken, maar dan op de nog grotere Crown Princess. Die uitstap zal maar liefst een volledig jaar duren. Familieleden moeten dan maar zien wanneer het schip een keertje bij hen in de buurt aanmeert.

Verder lezen

Actueel

Dierenfluisteraar: ‘Je moet dieren eerst toestemming vragen om foto te maken’

Deze dame legt op de sociale media uit dat je je huisdier altijd eerst om toestemming moet vragen alvorens een foto te maken.

Nikki Vasconez zegt dat ze met dieren kan praten. Ze vindt het belangrijk dat ook andere mensen leren om naar de stem van hun huisdier te luisteren.

De vrouw vindt het maar netjes dat je eerst even toestemming vraagt aan je dier alvorens hem te fotograferen.

Net zoals mensen vinden ook dieren het niet zo prettig als je ongevraagd een foto van hen maakt. “Soms zijn ze niet bepaald in de stemming voor jouw grappen.”

Op haar Instagram onthult Nikki: “Als je huisdier het niet leuk vindt dat er een foto van hen wordt genomen; je kunt me later bedanken.”

Ze gaat verder: “De volgende keer dat je een foto wil maken, voordat je je camera erbij pakt, vraag eerst toestemming en vertel waarom je dat doet.”

In een video geeft ze ook een voorbeeld. “Donald, kan ik nu een foto van je maken? Je ziet er zo schattig uit. Ik wil dat graag vastleggen. Het zou me erg gelukkig maken.”

Nadat Nikki de vraag stelde, begint de hond met het likken van zijn lippen. Dat is voor haar het sein dat hij niet op de foto wil.

“Hij likt. Nee, hij wil niet op camera. Als je toestemming vraagt, dan krijg je een ander resultaat. Ik hoor dit nu al heel vaak van mensen. Ze doen deze simpele stappen en soms poseert hun huisdier.”

“Maar eigenlijk kan het ook zo zijn dat je huisdier nooit op de foto wil. Dat moet je dan respecteren. Daarom is goed om het eerst te vragen”, besluit Nikki.

Verder lezen

Actueel

Klimaatgekkies op A12 vluchten voor tegendemonstranten: ‘Ze zijn niet meer veilig’

Extinction Rebellion (XR) heeft haar demonstranten die de A12 blokkeren opgeroepen om te vertrekken. De politie kan hun veiligheid immers niet meer garanderen vanwege de aanwezigheid van tegendemonstranten.

De organisatie laat weten: “Het faciliteren van een vreedzame demonstratie is weer ver te zoeken. We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken.”

Daarna stapte een groot deel van de demonstranten vrijwillig in een stadsbus. Een kleiner deel bleef zitten en liet zich alsnog oppakken door de politie.

Op de sociale media circuleerde eerder een oproep voor een tegendemonstratie tegen het dagelijks blokkeren van de weg.

Meer dan honderd mensen kwamen daarop af. Zij wilden de confrontatie met de klimaatgekkies aangaan. XR zegt dat die groep bestond uit voetbalhooligans en extreemrechtse sympatisanten. Er waren ook oproepen om wapens mee te nemen.

Via het bos naast de Utrechtsebaan probeerden ze de politie te ontlopen om zo dichter tot bij de demonstranten te raken.

Op meerdere plekken vormde de politie een linie met wapenstokken en schilden om de demonstranten te beschermen.

Vanuit een van de groepen tegendemonstranten werden eieren gegooid naar de politie. Een andere groep vatte post bij een benzinestation schuin tegenover de XR-demonstranten.

Verder lezen

Actueel

Voetbalfans opgepakt na jennen met overleden kankerpatiëntje: ‘Walgelijk’

Twee supporters van het Engelse Sheffield Wednesday zorgden voor walging in het hele land. De twee daagden op de tribune de fans van Sunderland uit door een afbeelding van Bradley Lowery te tonen.

De jongen overleed op 6-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker en was superfan van Sunderland. Zondag liet de politie weten dat de twee verdachten inmiddels zijn opgepakt.

Vrijdagavond stonden de twee teams tegenover elkaar in de tweede klasse van het Engelse voetbal. De bezoekers wonnen de wedstrijd met 0 – 3. Twee fans besloten daarop om de supporters van de bezoekende ploeg uit te dagen. Breed lachend toonden ze de foto van de overleden jongen op hun telefoon.

Bradley was amper anderhalf jaar oud toen hij de diagnose kreeg van een agressieve vorm van kanker. Hij was een fanatieke fan van Sunderland en ging regelmatig met de spelers op de grasmat. De jongen groeide uit tot de mascotte van het team. Destijds, in 2017, werd de uitvaart bijgewoond door duizenden mensen en de spelers van het team.

De moeder van de jongen reageert verslagen op het incident. “Kanker heeft geen kleur. En waar is het respect voor gezinnen die hun kind aan kanker verloren hebben? Dit is enorm triest voor mij om te zien.”

Sheffield Wednesday is niet te spreken over het voorval. “Wij veroordelen dit schandalige en uiterst betreurenswaardige gedrag ronduit. We kunnen ons alleen maar verontschuldigen voor het leed dat Bradley’s familie en vrienden is aangedaan.”

Ook de politie nam de zaak heel serieus en laat zondag weten dat er twee mannen van 31 en 27 jaar oud werden opgepakt.

“We bevinden ons in de beginfase van ons onderzoek en blijven iedereen die denkt informatie te hebben die kan helpen, aansporen om contact op te nemen.”

Verder lezen

Actueel

Kat overleeft 2 maanden door overleden baasje op te peuzelen: ‘Zien je als voeding’

In het Duitse Niedersachsen heeft een kat twee maanden lang kunnen overleven door het lichaam van zijn baasje beetje per beetje op te eten.

“Had hij dat niet gedaan, dan was hij verhongerd”, klinkt het. De buurvrouw van de 43-jarige man sloeg alarm.

Ze had hem al lang niet meer gezien en ze maakte zich zorgen. Daarop ging de politie langs voor controle en zij vonden dan het lichaam.

Voorlopig kan een duidelijke doodsoorzaak niet vastgesteld worden. Het lichaam was immers deels opgegeten door zijn kat.

Het diertje was er slecht aan toe en is opgevangen door een dierenasiel. Een woordvoerder laat weten dat dit voor de buitenwereld wellicht overkomt als een bizarre situatie.

Ze geven echter aan dat ze regelmatig situaties kennen waarbij lichamen zijn opgegeten door huisdieren.

“In de eerste dagen na de dood van het baasje, loopt het dier enkel rond het lichaam. Maar uiteindelijk zien ze je enkel nog als voeding”, aldus de woordvoerder.

“Had de kat zich niet met het baasje gevoederd, dan was hij waarschijnlijk verhongerd. Het is al een wonder dat hij het zo lang volgehouden heeft.”

Ondertussen gaat het naar omstandigheden goed met de kat. Het diertje is echter nog niet helemaal hersteld en kan voorlopig nog niet geadopteerd worden.

Verder lezen

Actueel

Boze Hagenees leert klimaatgekkies op snelweg een lesje: ‘Doen ze nooit meer’

De klimaatterroristen van Extinction Rebellion Nederland versperren nu al vier weken lang de Utrechtsebaan in Den Haag. Door het blokkeren van de A12 willen ze bereiken dat er een einde komt aan de fossiele subsidies.

Het zit de klimaatactivisten dwars dat Nederland elk jaar miljarden euro’s geeft aan de fossiele industrie. Zij vinden dat de fossiele brandstoffen teruggedrongen moeten worden. Daarom gaan ze op de snelweg zitten. Zo willen ze een statement maken.

Door vier weken lang op de weg te staan, hopen ze niet alleen op aandacht, maar ook op actie van de overheid. Blijkbaar zijn er vandaag de dag heel wat mensen die niet meer kunnen slapen van de opwarming van de aarde.

Maar dat zorgt voor een hoop wrevel bij de gewone automobilisten die tijdig op hun werk willen raken. Ook zijn er mensen die om medische redenen ergens moeten zijn. Het oponthoud is dan meer dan vervelend.

Een Hagenees met een mooie Audi e-tron onder de billen, heeft er duidelijk genoeg van. Als je zo’n chique bak hebt, heb je geen zin in klimaatactivisten.

Hagenezen zijn doorgaans recht voor de raap. Op de beelden is te zien hoe een klimaatgekkie recht voor zijn auto gaat staan.

Dat was geen verstandige beslissing. De man stapt uit zijn auto en geeft de snelwegplakkers een lesje. En dat komt hard aan.

Verder lezen

Actueel

Stiefvader ranselt dochtertje (2) zwaar af: ‘Meisje bezweken aan verwondingen’

In een deelgemeente van Wasseiges in de Belgische provincie Luik is een meisje van twee om het leven gebracht. Het peutertje uit Meeffe werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze bezweek aan haar verwondingen.

Uit de eerste bevindingen blijkt dat haar stiefvader haar zwaar had afgeranseld. De hulpdiensten kwamen dinsdag massaal naar de sociale huurwoning van het gezin.

Daar leefde een koppel en het tweejarig dochtertje van de moeder. Het meisje was er heel erg aan toe. Ze is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

Daar bleek algauw dat ze het slachtoffer was van zware mishandeling. Op dat ogenblik was nog niet duidelijk wie dit had gedaan.

Vervolgens werd het meisje per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Luik. Helaas bleek alle hulp te laat.

Woensdag kwam dan het bericht dat het meisje het niet gehaald had. In de daaropvolgende dagen zou dan een autopsie plaatsvinden.

Lokale media melden dat de stiefvader de hoofdverdachte is. Het OM wil dit nog niet bevestigen.

Een woordvoerster van het parket laat weten: “De onderzoeksrechter die het dossier behandelt, verkies om in dit stadium niet te communiceren.”

Ook de lokale autoriteiten blijven discreet. Burgemeester Thomas Courtois verklaart: “Ik verkies politie en gerecht hun werk te laten doen. Ik ken die familie helaas niet persoonlijk.”

De buren zijn aangeslagen. Een buurtbewoner getuigt: “Ze woonden er nog maar net en kwamen bijna nooit buiten.”

Verder lezen

Opmerkelijk

Dochter stelt grenzen: ‘Oma mag haar kleinkind niet verschonen’

Een moeder van een zes maanden oude baby bevindt zich in een heftige strijd met haar schoonmoeder. De moeder hecht namelijk enorm veel belang aan enkele aspecten die verband houden met de privacy en het welzijn van haar kleintje.

Daarom heeft ze een regel ingesteld waarbij oma toestemming moet vragen om haar kleinkind te knuffelen, tot grote frustratie van de schoonmoeder.

Deze moeder, samen met haar echtgenoot, neemt het ouderschap zeer serieus en vindt dat bepaalde taken alleen door hen moeten worden uitgevoerd.

Het gaat hierbij om het verschonen van de luier en het in bad doen van de kleine. Ze beschouwen het intieme gedeelte van het lichaampje als verboden terrein voor anderen en willen de privacy van hun kind waarborgen.

Naast het waarborgen van privacy, willen de ouders ook zoveel mogelijk rust voor hun zoontje bewerkstelligen. Het verschonen van de luier is niet altijd een prettige ervaring voor het kind, en ze willen voorkomen dat het een negatieve associatie wordt.

Deze denkwijze heeft echter geleid tot een gespannen relatie met de schoonmoeder. Op een gegeven moment verschoonde ze zonder toestemming de luier van de baby in het bijzijn van de moeder.

Dit voorval zorgde voor irritatie bij de moeder, omdat ze vond dat het niet de taak van de schoonmoeder was om dit te doen. Bovendien pakte de schoonmoeder de baby alsof het haar eigen kind was en negeerde ze de emoties van het kind tijdens het verschonen.

De moeder besloot haar verhaal online te delen en vroeg anderen om hun mening. Ze benadrukte het belang van het stellen van grenzen in dit soort situaties en het direct aangeven ervan. Veel mensen reageerden op haar bericht en gaven hun standpunten.

Een gebruiker merkte op dat het belangrijk is om grenzen aan te geven en duidelijk te communiceren als iemand deze overschrijdt. Volgens deze persoon ligt het probleem bij degene die de grenzen overschrijdt, niet bij de moeder zelf.

Een andere persoon vond het onbeleefd van de schoonmoeder om de moeder te negeren en de luier te verschonen zonder toestemming te vragen. Deze persoon was van mening dat de schoonmoeder om toestemming had moeten vragen voordat ze de handeling verrichtte.

De strijd tussen de moeder en haar schoonmoeder toont het belang aan van het bespreken en respecteren van grenzen als het gaat om de verzorging van een kind.

Hoewel het ouderschap verschillende benaderingen kan hebben, is het essentieel dat alle betrokkenen de wensen en behoeften van het kind en de ouders respecteren. Door open communicatie en begrip kan een gezonde en harmonieuze omgeving voor het kind worden gecreëerd.

Verder lezen

Actueel

Vrouw steekt vriend neer nadat hij al haar frietjes had opgegeten

In het recente nieuws is een verontrustend incident opgedoken waarbij de emoties hoog opliepen tijdens een ruzie over voedsel. De 34-jarige Dianne Margaret Clayton heeft de grenzen van redelijke reacties ver overschreden, met ernstige gevolgen tot gevolg.

Het incident vond plaats toen Dianne in een conflict verwikkeld raakte met haar vriend over wie de laatste frietjes had opgegeten. De ruzie escaleerde al snel en Dianne greep naar een mes, waarmee ze haar vriend in zijn schouder stak. Deze ongehoorde en gewelddadige reactie kwam snel aan het licht en Dianne heeft haar daad bekend voor de rechter. Als gevolg daarvan is ze veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 weken.

Het nieuws van deze verontrustende gebeurtenis heeft veel reacties opgeroepen. Het is schokkend om te zien hoe een ogenschijnlijk onschuldig conflict over voedsel zo dramatisch kan escaleren. Het roept vragen op over de diepere oorzaken van dergelijke extreme reacties en de noodzaak van effectieve communicatie en conflictoplossing in relaties.

Het incident vond plaats bij vrienden van het stel, waar Dianne’s vriend, Simon, volgens haar alles opsnoepte wat werd voorgeschoteld. Nadat ze hem eerst een klap in het gezicht had gegeven, besloot ze een mes te pakken uit de keuken van hun vrienden en stak ze hem in zijn schouder. Deze gewelddadige daad heeft velen verbaasd en heeft geleid tot speculatie over hoe de situatie zou zijn geëscaleerd als er meer voedsel bij betrokken was geweest.

Hoewel Dianne’s reactie buitensporig was, is ze helaas niet de enige die tot dergelijke extreme daden is overgegaan als gevolg van ruzies over voedsel. Er zijn andere gevallen bekend waarbij mensen gewelddadig gedrag hebben vertoond na een dispuut over voedsel, zoals een vrouw die haar partner aanviel tijdens een ruzie over salsa. Deze incidenten benadrukken het belang van respect, empathie en effectieve communicatie in relaties, zelfs in situaties die op het eerste gezicht triviaal of onschuldig lijken.

Deze schokkende gebeurtenis herinnert ons aan het belang van het op een vreedzame en constructieve manier oplossen van conflicten. Geweld is nooit een acceptabele reactie, ongeacht de omstandigheden. Het is van essentieel belang dat we als samenleving stappen nemen om de oorzaken van dergelijk gedrag aan te pakken en te werken aan een cultuur van wederzijds respect, begrip en conflictbeheersing.

Laten we dit incident aangrijpen als een wake-upcall om ons bewustzijn te vergroten en onze inspanningen te verdubbelen om geweld en agressie te voorkomen. Laten we de waarde van communicatie en respect in relaties benadrukken, en streven naar een vreedzame en empathische samenleving waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt.

 

Verder lezen

Trending