Connect with us

Opmerkelijk

Onderzoek: Wijn drinken met vriendinnen verlengt levensverwachting

wijn drinken met vriendinnen

In donkere tijden moeten we altijd op zoek naar lichtpuntjes. Iedereen weet dat lachen gezond is, maar nu blijkt uit onderzoek dat ook wijn drinken met vriendinnen de levensverwachting kan verlengen. Natuurlijk met mate!

Eindelijk nog eens echt goed nieuws: we hebben geen excuus meer nodig om een heerlijk glas wijn af te slaan.

Onderzoek concludeert dat het drinken van wijn in aangenaam gezelschap de levensverwachting kan verlengen.

Een onderzoek van de Universiteit van Oxford geeft aan dat het drinken van wijn met vrienden niet alleen positieve effecten heeft op de mentale gezondheid, maar dat het bovendien ook nog eens goed is voor ons lichaam.

toasten wijn

De studie bracht aan het licht dat tijd spenderen met vrienden hoe dan ook bevorderlijk is voor je algemene gezondheid. “Over het algemeen zien we vrienden ongeveer twee keer per week”, onthult dokter Robin Dunbar.

Betere stressbeheersing

De studie toont ook aan dat dames die af en toe een glaasje wijn nuttigen (niet iedere dag) beter kunnen omgaan met stress.

Ons lichaam scheidt dan oxytocine af, een stof die ook bekend is als het liefdeshormoon. Dat wordt aangemaakt als we tijd spenderen met dierbaren.

Oxytocine vermindert het stressgehalte in het lichaam. Daardoor voelen we ons beter en kunnen we beter afstand nemen van dagelijkse problemen.

“Hetzelfde geldt voor mannen, zelfs als ze anders met elkaar omgaan. Ze sporten meestal samen”, geeft dokter Robin Dunbar nog mee.

Dit is natuurlijk geweldig nieuws, maar het is wel belangrijk om met mate te drinken. Mediteren en sporten zijn uiteraard ook voortreffelijke manieren om stress te verminderen.

Maar er zijn nog leuke dingen die goed voor je zijn: huisdieren. Wist je dat huisdieren hebben ervoor kan zorgen dat je geheugen minder achteruitgaat op oudere leeftijd?

Verder lezen

Opmerkelijk

Opmerkelijk: Penis gevonden bij tankstation

Vreemd nieuws vanuit de Verenigde Staten. Bij een tankstation in Mobile, Alabama, stuitten automobilisten die hun voertuig van verse brandstof wilden voorzien op een menselijke penis. Zij alarmeerden de politie, die het geslachtsapparaat in beslag heeft genomen.

Volgens LadBible denkt de politie dat de jongeheer afkomstig is van de 29-jarige Christopher Means. De motorrijder was een paar dagen eerder vlakbij verongelukt. Vanwege de heftigheid van het ongeval was zijn lichaam ‘in stukken gescheurd’ en het vermoeden bestaat dat de penis bij het tankstation is beland.

Dat zou kunnen komen doordat ‘automobilisten over het lichaam van Means zijn heengereden, maar niet gestopt zouden zijn’. De politie is dan ook op zoek naar hen.

Verder lezen

Actueel

Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke Hiribo-snoepjes

Tijdens een controle in het Belgische Poppel nam de politie afgelopen weekend een zakje cannabissnoepjes in beslag.

De snoepjes bevatten een heel hoog gehalte aan THC. Daardoor hebben ze een veel sterker effect dan het roken van cannabis. Het gebruik kan zelfs leiden tot psychoses.

Een woordvoerder van de politie legt uit: “Hoewel deze producten niet vrij te verkrijgen zijn, willen we iedereen toch waarschuwen voor het bestaan hiervan. Door het uitzicht ervan is het immers niet ondenkbaar dat ze verward zouden worden met gewoon snoepgoed.” De naam van de snoepjes verschilt ook maar een letter van bekend snoepjesmerk Haribo.

Verder lezen

Actueel

Lerares verkracht student in ruil voor goede punten

Een lerares is aangehouden op verdenking van verkrachting van een student in ruil voor goede punten.

Lena Stewart (26) van de Nixa High School in Missouri mag zich aan strafrechtelijke vervolging verwachten voor zware zedenfeiten. De incidenten vonden plaats in oktober 2022. De student in kwestie was toen 16 jaar.

De student beweert dat hij niet veel hoefde te doen om een A te halen. Hij was echter bezorgd dat zijn punten zouden dalen indien hij niet aan haar seksuele wensen tegemoet zou komen.

Het slachtoffer, alleen gekend als CV, verklaart dat ze twee keer seksuele relaties hadden en elkaar troffen bij het huis van een vriend. In beide aangelegenheden arriveerde de lerares in haar auto en vroeg ze CV om in te stappen. Tijdens de eerste ontmoeting zei de student dat hij zich ongemakkelijk voelde en vroeg om naar huis te mogen gaan. Tijdens een tweede ontmoeting ging de lerares nog een stapje verder en dwong de student om seks met haar te hebben.

De lerares werd gezien haar arrestatie tijdelijk geschorst.

Verder lezen

Trending