Connect with us

Opmerkelijk

Serveerster die gigantische fooi kreeg op staande voet ontslagen

serveerster

Een cadeau op het goede ogenblik kan je leven veranderen. Voor deze vrouw veranderde het haar leven, ze kreeg weer een beetje hoop… maar dan werd ze ontslagen.

Misschien had je al wel eens gehoord over het verhaal van een serveerster die een fooi van meer dan 4.000 dollar kreeg, maar er zijn enkele nieuwe ontwikkelingen.

Genereuze fooi

Zo heel af en toe krijg je op de sociale media nog eens echt bijzonder nieuws te zien. Onlangs ging een verhaal de wereld rond over een serveerster die een enorme fooi van 4.000 dollar had gekregen. Een lokaal vastgoedbedrijf had een etentje in haar restaurant, Oven and Tap, in Bentonville.

Toen het gezelschap vertrok besloten ze om ieders 100 dollar aan hun serveerster, Ryan Brandt, en haar collega te geven.

De grote groep (meer dan 40 personen) gaf elk van de serveerster in totaal 4.000 dollar. Het cadeau ging viraal en de mensen smulden ervan.

Grant Wise, de manager van het bedrijf, legde uit aan CBS 5: “We weten dat de horeca hard getroffen is tijdens COVID-19 en we wilden echt iets terugdoen.”

Delen

Onlangs kreeg het verhaal van de enorme fooi echter een verrassende wending. Mensen kwamen te weten dat Ryan was ontslagen vanwege de fooi.

Ryan was natuurlijk in de wolken met het geld, maar haar baas wilde dat ze het zou delen. Maar omdat haar collega ook een fooi had gekregen, was ze een beetje in de war. De overste legde uit dat ze ook moest delen met haar andere collega’s, ook de serveersters die de tafel van het gezelschap niet bedienden. Brandt werkte al drie jaar in het restaurant en dit had ze nooit eerder moeten doen.

Wanneer de manager van het vastgoedbedrijf dit hoorde, belde hij boos het restaurant op. Hij vertelde de baas dat de fooi voor Brandt was bedoeld en hij eiste dat hij het haar zou teruggeven. De baas stemde in, maar dan gebeurde er iets vreselijks.

Ontslag

De volgende dag kreeg ze een telefoontje van haar werkgever met de boodschap dat ze ontslagen was.

Ze was in shock en wist niet wat te doen. In een latere verklaring legde het restaurant uit dat het ontslag niks te maken had met de fooi. Ze wilden de echte reden echter niet meedelen. Voor Brandt was het verband duidelijk.

Toen Wise, de manager van het vastgoedbedrijf, hoorde wat er had plaatsgevonden, startte hij een GoFundMe voor Brandt en postte zijn eigen video.

Hoewel de ware reden voor het ontslag van Brandt heel onduidelijk is, weet Wise het wel zeker. De GoFundMe campagne zamelde algauw meer dan 8.700 dollar in voor de noodlijdende serveerster. Op die manier kon ze toch nog haar studentenlening afbetalen.

Verder lezen

Opmerkelijk

Opmerkelijk: Penis gevonden bij tankstation

Vreemd nieuws vanuit de Verenigde Staten. Bij een tankstation in Mobile, Alabama, stuitten automobilisten die hun voertuig van verse brandstof wilden voorzien op een menselijke penis. Zij alarmeerden de politie, die het geslachtsapparaat in beslag heeft genomen.

Volgens LadBible denkt de politie dat de jongeheer afkomstig is van de 29-jarige Christopher Means. De motorrijder was een paar dagen eerder vlakbij verongelukt. Vanwege de heftigheid van het ongeval was zijn lichaam ‘in stukken gescheurd’ en het vermoeden bestaat dat de penis bij het tankstation is beland.

Dat zou kunnen komen doordat ‘automobilisten over het lichaam van Means zijn heengereden, maar niet gestopt zouden zijn’. De politie is dan ook op zoek naar hen.

Verder lezen

Actueel

Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke Hiribo-snoepjes

Tijdens een controle in het Belgische Poppel nam de politie afgelopen weekend een zakje cannabissnoepjes in beslag.

De snoepjes bevatten een heel hoog gehalte aan THC. Daardoor hebben ze een veel sterker effect dan het roken van cannabis. Het gebruik kan zelfs leiden tot psychoses.

Een woordvoerder van de politie legt uit: “Hoewel deze producten niet vrij te verkrijgen zijn, willen we iedereen toch waarschuwen voor het bestaan hiervan. Door het uitzicht ervan is het immers niet ondenkbaar dat ze verward zouden worden met gewoon snoepgoed.” De naam van de snoepjes verschilt ook maar een letter van bekend snoepjesmerk Haribo.

Verder lezen

Actueel

Lerares verkracht student in ruil voor goede punten

Een lerares is aangehouden op verdenking van verkrachting van een student in ruil voor goede punten.

Lena Stewart (26) van de Nixa High School in Missouri mag zich aan strafrechtelijke vervolging verwachten voor zware zedenfeiten. De incidenten vonden plaats in oktober 2022. De student in kwestie was toen 16 jaar.

De student beweert dat hij niet veel hoefde te doen om een A te halen. Hij was echter bezorgd dat zijn punten zouden dalen indien hij niet aan haar seksuele wensen tegemoet zou komen.

Het slachtoffer, alleen gekend als CV, verklaart dat ze twee keer seksuele relaties hadden en elkaar troffen bij het huis van een vriend. In beide aangelegenheden arriveerde de lerares in haar auto en vroeg ze CV om in te stappen. Tijdens de eerste ontmoeting zei de student dat hij zich ongemakkelijk voelde en vroeg om naar huis te mogen gaan. Tijdens een tweede ontmoeting ging de lerares nog een stapje verder en dwong de student om seks met haar te hebben.

De lerares werd gezien haar arrestatie tijdelijk geschorst.

Verder lezen

Trending