Connect with us

Opmerkelijk

Dramatisch nieuws zieke Mariska Bauer: ‘Groot deels verlamd’

De start van het jaar verliep niet zoals verwacht voor de Bauers. Het ergste wat je je kunt voorstellen overkwam hen, Mariska kreeg een herseninfarct. Ze moet er nog de gevolgen van dragen. Ze krijgt momenteel ergotherapie, waardoor ze weer kan leren functioneren.

Kort na de start van het nieuwe jaar kreeg Mariska op 4 januari een herseninfarct. Frans merkte dat het niet goed ging: zij zei anders. Mariska dacht zelf dat het niets ernstigs was, maar in het ziekenhuis bleek het niets te zijn.

Er is veel veranderd sinds de beroerte. Mariska werd opgenomen in het ziekenhuis en uit tests bleek dat ze een herseninfarct had. Bij een herseninfarct, ook wel een beroerte genoemd, blokkeert een bloedstolsel een slagader in de hersenen. Hierdoor krijgt een deel van de hersenen te weinig zuurstof en voeding. Dan zijn er vaak slopende symptomen in het lichaam. De mond kan bijvoorbeeld doorhangen of de arm kan verdoofd aanvoelen.

Afhankelijk van de ernst kan een hartinfarct langdurige gevolgen hebben. “Mijn armen en benen werken weer”, zegt Mariska tegen de krant Hoge Bomen. “Ik ben langzaam. Ik was een bezige bij maar nu een stille vlinder. Alles wat ik doe is vermoeiend, maar hier ben ik. Elke stap die ik nu zet, is een stap vooruit.

Hoewel Mariska zei dat ze geen andere symptomen meer had, kostte het haar allemaal veel werk. Het heeft duidelijk een grote impact gehad. Ze krijgt momenteel ergotherapie om te leren functioneren zoals voorheen.

Ergotherapie helpt mensen die door lichamelijke of psychische beperkingen moeite hebben met het uitvoeren van hun dagelijkse bezigheden. Dit kan te maken hebben met gezin, werk, studie of vrije tijd.

Verder lezen

Opmerkelijk

Opmerkelijk: Penis gevonden bij tankstation

Vreemd nieuws vanuit de Verenigde Staten. Bij een tankstation in Mobile, Alabama, stuitten automobilisten die hun voertuig van verse brandstof wilden voorzien op een menselijke penis. Zij alarmeerden de politie, die het geslachtsapparaat in beslag heeft genomen.

Volgens LadBible denkt de politie dat de jongeheer afkomstig is van de 29-jarige Christopher Means. De motorrijder was een paar dagen eerder vlakbij verongelukt. Vanwege de heftigheid van het ongeval was zijn lichaam ‘in stukken gescheurd’ en het vermoeden bestaat dat de penis bij het tankstation is beland.

Dat zou kunnen komen doordat ‘automobilisten over het lichaam van Means zijn heengereden, maar niet gestopt zouden zijn’. De politie is dan ook op zoek naar hen.

Verder lezen

Actueel

Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke Hiribo-snoepjes

Tijdens een controle in het Belgische Poppel nam de politie afgelopen weekend een zakje cannabissnoepjes in beslag.

De snoepjes bevatten een heel hoog gehalte aan THC. Daardoor hebben ze een veel sterker effect dan het roken van cannabis. Het gebruik kan zelfs leiden tot psychoses.

Een woordvoerder van de politie legt uit: “Hoewel deze producten niet vrij te verkrijgen zijn, willen we iedereen toch waarschuwen voor het bestaan hiervan. Door het uitzicht ervan is het immers niet ondenkbaar dat ze verward zouden worden met gewoon snoepgoed.” De naam van de snoepjes verschilt ook maar een letter van bekend snoepjesmerk Haribo.

Verder lezen

Actueel

Lerares verkracht student in ruil voor goede punten

Een lerares is aangehouden op verdenking van verkrachting van een student in ruil voor goede punten.

Lena Stewart (26) van de Nixa High School in Missouri mag zich aan strafrechtelijke vervolging verwachten voor zware zedenfeiten. De incidenten vonden plaats in oktober 2022. De student in kwestie was toen 16 jaar.

De student beweert dat hij niet veel hoefde te doen om een A te halen. Hij was echter bezorgd dat zijn punten zouden dalen indien hij niet aan haar seksuele wensen tegemoet zou komen.

Het slachtoffer, alleen gekend als CV, verklaart dat ze twee keer seksuele relaties hadden en elkaar troffen bij het huis van een vriend. In beide aangelegenheden arriveerde de lerares in haar auto en vroeg ze CV om in te stappen. Tijdens de eerste ontmoeting zei de student dat hij zich ongemakkelijk voelde en vroeg om naar huis te mogen gaan. Tijdens een tweede ontmoeting ging de lerares nog een stapje verder en dwong de student om seks met haar te hebben.

De lerares werd gezien haar arrestatie tijdelijk geschorst.

Verder lezen

Trending