Connect with us

Opmerkelijk

Bruid stuurt irritante kinderen weg van bruiloft en stuurt ouders de rekening

bruiloft

Op sommige uitnodigingen voor een bruiloft vind je weleens instructies. Meestal gaat dat over de dresscode. Maar dit koppel wilde absoluut geen kinderen op hun trouwfeest. De meeste gasten respecteerden dat, maar niet iedereen.

De bruid doet het relaas op Reddit. Zij en de bruidegom hadden hun gasten gevraagd om alsjeblieft geen kinderen mee te nemen. Dat had vooral te maken met het budget. In de Verenigde Staten zijn de afstanden groot en families wonen dikwijls ver van elkaar.

“Mijn man en ik hadden duidelijk gemaakt dat we geen kinderen wilden op onze bruiloft. Ik heb een nicht met acht kinderen en andere familieleden en vrienden met twee of drie kinderen. De kinderen gedragen zich doorgaans goed, dus het grootste probleem waren de kosten. Onze locatie rekent voor kinderen ouder dan twee jaar dezelfde prijs als voor volwassenen, wat neerkomt op 250 dollar per persoon. De kosten zouden dan verdubbelen en de locatie was lang niet groot genoeg voor alle kinderen.”

boeket

 

Toch kinderen

Niet alle gasten waren het daarmee eens. Daarom besloot het koppel om een compromis te zoeken. Er werd een kinderdagverblijf ingericht, met vijf babysitters, dichtbij de plaats van het feest. Daar konden ouders dan hun kinderen achterlaten en naar het trouwfeest gaan.

Maar drie stellen namen hun kinderen toch gewoon mee naar de bruiloft. Het ging om negen kinderen in totaal.

De bruid schrijft: “Mijn echtgenoot was meer aangeslagen dan ik omdat het gasten van zijn kant waren. Zijn bruidsjonkers boden aan om de kinderen naar de ‘kinderopvang’ te brengen, maar dat wilden ze niet en maakten een scène. Mijn man vertelde hen dat ze konden blijven zolang ze zich gedroegen en de ouders hun deel zouden betalen.”

bruiloft zaal

Irritante kinderen

Maar de rust werd algauw verstoord. Een kind begon te huilen tijdens de ceremonie en een ander kind struikelde bij de voeten van de bruid. Het koppel probeerde rustig te blijven. Tijdens de receptie begonnen twee kinderen dan te krijsen en met eten te gooien.

“Andere gasten en medewerkers probeerden ze te dwingen om te blijven zitten. Op een bepaald ogenblik ging er een kind onder mijn jurk, wat zo vreemd was. Ik merkte het niet en struikelde bijna. Mijn bruidsmeisjes wezen me erop dat het eten dat ze gooiden op mijn trouwjurk was beland en toen had ik er genoeg van. Ik gaf mijn man ‘de blik’ en hij pakte de kinderen op, bracht ze naar hun ouders en vroeg ze om definitief te vertrekken.”

Rekening nagestuurd

De bruid legt uit wat ze daarna deden. “Na het trouwfeest, en dit is misschien waar we echte hufters waren, stuurden we een rekening naar de drie koppels met een factuur. We vertelden hen in een brief dat we een leuke tijd met hen hadden en herinnerden hen eraan dat ze hadden aanvaard om te betalen voor de ongenode kinderen. Twee stelletjes betaalden en toonden spijt, en gaven aan dat ze zelfs snapten waarom we geen kinderen wilden uitnodigen.”

Het derde koppel, met de meest irritante kinderen, wilde niet betalen omdat ze voor de bruidstaart waren weggestuurd.

Na een poos wilde dat koppel het pasgetrouwde stel een bezoek brengen, maar ze waren niet welkom. “Ze vroegen of we nog boos waren omdat ze niet wilden betalen en ja, dat zijn we. Zijn wij de hufters?”

Dit verhaal is anoniem gedeeld en dus niet makkelijk te verifiëren. Maar gesteld dat het waar is, wat vind jij van de houding van deze bruid en bruidegom?

Nu je hier toch bent zal je misschien ook willen lezen hoe de jongste dochter van een schatrijke man wraak nam op haar gemene familie.

Lees verder

Opmerkelijk

Gezocht in Amsterdam: iemand die voor 500 euro komt overgeven

Een opvallende oproep van een psychologiepraktijk in Amsterdam. Daar zijn ze op zoek naar iemand die twee keer per maand wil komen overgeven, om hun cliënten van hun fobie af te helpen. Verdiensten? 500 euro per keer.

De oproep werd gedaan in de Facebookgroep Amsterdam Durft Te Vragen, waar mensen allerlei oproepen plaatsen. “Gekke vraag: wie kan er makkelijk overgeven?”, luidde die van Maartje Kroese.

Vervanger gezocht
“Ik ben psycholoog en in onze praktijk behandelen we allerlei angsten, waaronder de angst voor overgeven. Hiervoor is het nodig dat iemand daadwerkelijk overgeeft waar de cliënt bij is. Onze vaste ‘overgever’ vertrekt, dus we zoeken een nieuwe”, schreef ze.

Deze oproep was een ‘laatste redmiddel’. “We zaten echt met de handen in ons haar, want we konden in ons eigen netwerk geen vervanger vinden”, vertelt Kroese aan RTL Nieuws. Ze is psycholoog bij Kindt Clinics, waar ze maandelijks één à twee patiënten behandelen met een fobie voor overgeven, oftewel emetofobie.

Wat is emetofobie?
Hoe veel mensen in Nederland kampen met emetofobie is niet bekend. Maar mensen die het hebben, hebben er vaak veel last van in hun dagelijks leven. “Het is een heel vervelende angst. Als je dit hebt, wil je alle situaties en plekken vermijden waar iemand zou kunnen overgeven.

Maar je kunt nooit 100 procent uitsluiten dat iemand anders gaat overgeven, dus zie je dat mensen met emetofobie het liefst alle openbare plekken gaan vermijden. Dus het openbaar vervoer, een pretpark, maar ook tijdens een feest of uitgaan bestaat natuurlijk een kans dat iemand gaat overgeven. Mensen met emetofobie zullen die plekken vermijden.”

Het gaat verder dan het ‘vies vinden’ van kots. “Ik vind het zelf ook vies, en zo zullen de meeste mensen erover denken. Dat is niet erg, dat is normaal. Maar voor mensen met emetofobie voelt overgeven als iets levensgevaarlijks.”

Het is moeilijk om er precies achter te komen waarom mensen die angst zo voelen en waar de fobie vandaan komt. “Het is vaak ook de angst voor de angst, ze denken dat ze het niet aankunnen als een ander gaat overgeven. Het is een stukje controleverlies. Ze zijn bang dat ze niet kunnen handelen als een ander moet overgeven.”

“We hebben ooit iemand behandeld wiens moeder vroeger vaak moest overgeven. Als dat gebeurde, zei hij altijd: ‘ik ga dood, ik ga dood’. Onbewust is die cliënt waarschijnlijk overgeven gaan associeren met de dood en gevaar, waardoor ze een angst kreeg voor overgeven.”

Altijd alert
Voor mensen met emetofobie is vrijwel ieder uitje stressvol. “Als ze op openbare plekken komen, zijn ze meestal heel alert: zijn er mensen die er ziek of wit uitzien, die mogelijk kunnen gaan overgeven? Dan houden ze diegene heel goed in de gaten en blijven ze vooral uit de buurt. Mocht het zover komen dat iemand daadwerkelijk gaat overgeven, zal iemand met emetofobie er alles aan doen om het niet te hoeven zien, horen of ruiken, en waarschijnlijk snel de benen nemen”, vertelt Kroese.

Het goede nieuws is dat de fobie vaak goed te behandelen is. “Emetofobie is op te delen in twee soorten. De ene groep is bang om zelf over te geven, de andere groep is bang dat een ander gaat overgeven. Voor de eerste groep kunnen we niet zo veel doen, maar de tweede groep kunnen we in veel gevallen wel goed helpen”, vertelt ze.

Ze werken bij Kindt Clinics met de memrec-methode, die is ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. “Het fijne daaraan is dat de behandeling veel korter is dan andere methoden. Het nadeel is wel dat je juist moet meemaken wat je zo erg vreest.”

Behandeling
De behandeling gaat als volgt. “Na een intakegesprek wordt er een afspraak ingepland. De cliënt wordt dan gevraagd om een kamer in te gaan, waar iemand is die gaat overgeven. Omdat de cliënt dit al weet, vergt het heel veel moed en motivatie om die kamer in te stappen.”

In de kamer wordt de grootste angst van de cliënt dan waarheid: iemand gaat overgeven. “Er gaat dan iets gebeuren in de hersenen met de associatie tussen overgeven in gevaar”, vertelt Kroese. “Het is een wat technisch verhaal, maar we proberen die associatie eerst te activeren, en daarna instabiel te maken. Na afloop krijgt de cliënt dan een bètablokker. Het idee is dat de angst dan niet meer op dezelfde manier wordt opgeslagen.”

Oproep geslaagd
Deze behandeling werkt volgens Kroese ‘erg goed’. “Met deze behandeling kunnen we zo’n 85 procent van onze cliënten van hun fobie af helpen. Het werkt dus niet bij iedereen, maar het is wel heel fijn om zoveel mensen hun vrijheid terug te kunnen geven.”

Maar daar hebben ze dus wel iemand voor nodig die iedere maand naar de kliniek komt om over te geven. “Dat lijkt nu toch helemaal goed te gaan komen. We hebben zo’n 30 serieuze aanmeldingen, dus we gaan binnenkort kijken wie ons komt helpen. Overgeven is natuurlijk voor niemand echt fijn, dus we gaan kijken voor wie het het minst belastend is.”

Lauw bier en mosterdpoeder
RTL Nieuws sprak ook met Jacob, degene die tot nu toe altijd als ‘overgever’ hielp bij de behandeling van emetofobie in de Kindt Clinics. “Ik heb het ongeveer een jaar gedaan, via mijn moeder die ook in de kliniek werkt. Ik studeerde nog, maar nu heb ik een vaste baan en lukt het niet meer qua planning.”

Hoe hij dat deed, overgeven op commando? “Ik had gelezen dat je lauw alcoholvrij bier kon mengen met mosterdzaad. Dat dronk ik dan een beetje en ik zorgde dat ik niet te veel had gegeten die ochtend. Ik werd dan heel misselijk, en sprak af dat de behandelaar een seintje gaf als ik moest gaan overgeven. Dan nam ik nog een slokje, en dan kwam het er vanzelf uit.”

Geen fijn gevoel, maar hij deed het voor een goed doel. “De mensen die binnenkwamen, waren vaak echt heel bang. Ze moesten huilen en hadden knikkende knieën. Ik heb begrepen dat veel behandelingen geslaagd zijn, en dat is vooral voor de cliënt natuurlijk een opluchting. Die durfde daarna weer van alles.”

Lees verder

Opmerkelijk

‘Contant geld wordt afgeschaft vanaf 2023’

Vanaf 24 maart 2023 wordt in Zweden geen contant geld meer geaccepteerd als betaalmiddel. Munten en bankbiljetten zullen in het begin niet helemaal verdwijnen. Maar niemand zal ze uiteindelijk meer kunnen gebruiken en ze zullen als verzamelobjecten in museumcollecties terechtkomen.

Tegenwoordig gebruikt ongeveer 80% van de Zweden pinpassen. Volgens de Zweedse Centrale Bank wordt 58% van de betalingen per pas gedaan en slechts 6% contant.

Het online betalen is sterk gestegen doordat meer restaurants en winkels geen contante betalingen meer accepteren. De meeste Zweedse banken staan ​​niet meer toe dat klanten contante transacties doen aan de kassa. Veel bankfilialen in het hele land zijn gesloten. Cash management is extreem duur vanwege de hoge beveiligingssystemen.

De hele bevolking in Zweden heeft mobiel bereik en de afgelopen jaren zijn bijna alle aankopen elektronisch gedaan: via bankpas / creditcard met chip en pin, via contactloze transactietechnologie of via mobiel zoals de Swish-app die is ontworpen door de zes grootste banken land om hun klanten te faciliteren. Dezelfde trend wordt waargenomen in andere Scandinavische landen, zoals Finland, Noorwegen, Denemarken en IJsland.

Zowel de banken als de Zweedse regering moedigen mensen aan om over te stappen op een geldloze economie. Tegenwoordig wordt Swish door meer dan 50% van de bevolking gebruikt, terwijl minder dan 13% van de bevolking in contanten handelt. Zweedse banken geven debetkaarten uit aan burgers van zeven jaar en ouder (met ouderschapsverlof), wat neerkomt op meer dan 97% van de bevolking. Op deze manier raken jonge burgers bekend met het idee van een geldloze samenleving die de toekomst zal zijn.

Contant geld is goed voor minder dan 1% van de totale transacties in Zweden. Meer dan 99% van de handelaren accepteert debetkaarten en contante betalingen zijn goed voor minder dan 20% van de totale transacties. Zweden is altijd een van de eerste landen geweest die nieuwe technologieën toepast. In 1661 was het het eerste land in Europa dat bankbiljetten introduceerde, en de afgelopen jaren heeft het Scandinavische land een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van bankinnovatie. De eerste geldautomaat in het land werd in juli 1967 geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Het terugdringen van bankovervallen en de verkoop van drugs en wapens was ook een van de redenen waarom Zweden besloot contant geld af te schaffen. Bankovervallen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk afgenomen, aangezien de meeste banken in Zweden geen contant geld hebben en filialen de een na de ander blijven sluiten.

Ten slotte test de Centrale Bank van Zweden haar eigen digitale valuta, de e-Krona, die naar verwachting de overgang van het land naar een geldloze samenleving zal versnellen. Het proefprogramma e-Krona is in 2019 van start gegaan en zal in 2021 in het hele land worden ingevoerd.

Lees verder

Opmerkelijk

Britt Dekker (30) deelt zeer triest bericht over moeder

De Nederlandse celebrity-campagne #Ikdoenietmeermee zorgt voor veel controverse. Onder meer Lange Frans, DJ Paul Elstak, Tim Douwsma, Dorien Rose en Tisjeboyjay hadden kritiek op de halo-maatregelen. Britt Dekker was echter niet blij met de actie.

Op Instagram uitte Britt haar afkeuring. Hallo lieve gelovigen. Velen van jullie zien de hashtag #ikdoenietmeermee bij artiesten die je bewondert, begon ze haar bericht. ‘Omdat jullie, mijn volgers, tot hetzelfde publiek behoren, heb ik het gevoel dat ik daar iets over moet zeggen. Dit was de laatste Pasen van mijn moeder op de intensive care. Iets wat ik hem en al zijn IC-collega’s in ons land nooit meer toewens.

Harde werker

Zij zijn degenen die de laatste vertrouwde woorden van familieleden via FaceTime moeten overbrengen aan hun dierbaren (ouders, broer, zus, broer, minnaar, beste vriend) die elk moment kan overlijden. Helemaal alleen. Harde werkers zijn nauwelijks thuis om elke patiënt zo goed mogelijk te behandelen en op te vangen. Maak je eigen keuzes, maar ik hoop dat je “geëngageerd blijft” om alle kwetsbaren om ons heen en al degenen die aan onze zorg zijn toevertrouwd te beschermen. # ikdoewelmee`

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Britt Dekker (@brittdekker92)

Tegen coronabeleid

De hashtag #Ikdoenietmeermee is sinds gisteravond trending op social media. Een aantal bekende Nederlanders steunen deze actie. Ze verspreidden massaal hun boodschap op sociale media: “Alleen samen kunnen we de overheid in bedwang houden. Ik doe niet meer mee. ‘

Bron: Weekendfoto’s: Instagram, Youtube

Lees verder

Trending