Connect with us

Royalty

Koningin Máxima vreest een familie drama en wel om deze keiharde reden

Net toen keizerin Máxima meer rust dan ooit nodig had, ontstonden er ernstige zorgen. Met angst en beven moet de koningin wachten op een juridische procedure die een ramp voor haar zou kunnen betekenen!

Verschillende media reageerden vorige week verrast op de gelekte informatie in de Julio Poch-zaak. Niet door degenen die Verhalen aandachtig lezen. We hebben tenslotte meer dan vier maanden geleden over deze zaak gerapporteerd. De zaak betrof de nep-deelname van piloot Julio Poch aan de zogenaamde doodsvlucht boven Argentinië onder het regime van de voormalige dictator Jorge Videla. Tijdens deze vluchten werden tegenstanders van het regime gedrogeerd en uit vliegtuigen over de oceaan gegooid. Julio Poch moet een van die “horrorpiloten” zijn.

Hier is echter geen bewijs voor. Ook bleek onlangs dat de Nederlandse staat er in zijn eentje voor heeft gezorgd dat Julio met een illegale list is uitgeleverd aan Argentinië. Julio werd daar acht jaar onterecht vastgehouden. Verschillende getuigen, sommigen onder ede, zeiden dat de Nederlandse staat opzettelijk het slachtoffer is geworden van de voormalige Transavia-piloot voor “een te groot voordeel”. En deze laatste zin zou wel eens een nieuwe nachtmerrie kunnen zijn voor koningin Máxima!

Volgens enkele ooggetuigen was het eerder genoemde “superieure belang” in het belang van zijn vader Jorge Zorreguieta, die onder dictator Videla minister van Buitenlandse Zaken en minister van Landbouw was. Het feit dat Jorge’s naam wordt geassocieerd met het moorddadige regime is een doorn in het oog van onze regering. Om deze reden werd hij vermist bij het huwelijk van zijn dochter en Willem-Alexander. In de jaren die volgden werd Jorge weer welkom geheten in Nederland en stierf de discussie over zijn verleden vrij snel weg. Maar met nieuwe ontwikkelingen rondom Julio Poch dreigt de reis rond Máxima’s vader weer open te gaan!

Nieuwe zoekopdracht

Jorges naam werd voor het eerst in verband gebracht met de zaak via een artikel in Vrij Nederland, waarin werd gesuggereerd dat Nederland de zaak Poch zou laten vallen vanwege Máxima’s vader. Het tijdschrift schreef dat de autoriteiten bezorgd waren dat als Julio moest antwoorden over zijn activiteiten onder het Videla-regime, ook de vraag zou rijzen waarom Jorge hier welkom was. Het artikel was aanleiding om een ​​nieuw onderzoek naar Julio Poch te starten.

Dat blijkt uit de getuigenissen van enkele politieagenten in een geheim dossier dat in handen viel van het onderzoeksprogramma van Argos. “De dingen veranderden nadat Vrij Nederland dit artikel in oktober 2007 publiceerde”, vertelde een politiefunctionaris aan het programma. Er is gesuggereerd dat Nederland de zaak heeft laten vallen vanwege de vader van Máxima. Toen kregen we te horen: je moet het serieus overwegen. Dit kwam destijds rechtstreeks van de minister van Justitie zelf (Ernst Hirsch Ballin – red.). Nog verontrustender is de verklaring van de eigenaar van Poch, voormalig Transavia-directeur Michiel Meijer.

Verder lezen

Royalty

Thierry Baudet: ‘Máxima versiert mij’

Thierry Baudet vertelt in een openhartig interview met weekblad Story over zijn ontmoetingen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De FVD-leider vertelt dat Máxima hem ‘charmant’ vindt. ,,Willem-Alexander heeft volgens mij wat meer moeite met mij…”

Thierry Baudet spreekt zich over heel wat zaken kritisch uit, maar nog niet over het koningshuis. Wel kreeg hij meerdere keren de eer om koning Willem-Alexander te ontmoeten. ,,Een keer of vier, vijf. En Máxima ook”, vertelt Baudet aan weekblad Story. De FVD-leider spreekt vol lof over de koningin. ,,Ik vind haar leuk. En een mooie vrouw ook.”

Charmant
Volgens Baudet is Máxima ook positief over hém. ,,Ik heb haar dus meerdere malen ontmoet en laat ik het zo zeggen: volgens mij vindt ze me wel charmant. Dat ze me wel aardig vindt”, aldus Baudet. Willem-Alexander zou daarentegen minder positief zijn. ,,Willem-Alexander heeft volgens mij wat meer moeite met mij…”

Deur gewezen
Vorige week ontstond er nog enige ophef over Baudet. Hij werd op Curaçao door beachclub Papagayo de deur gewezen met zijn evenement. De FVD-leider boekte het evenement onder een andere naam en toen hij aankondigde daar te spreken over ‘zijn visie voor Caribisch Nederland’, liet de beachclub weten niet gediend te zijn van de politieke bijeenkomst.

Verder lezen

Royalty

Stomdronken Willem Alexander gaat los, stiekem gefilmd

Koning Willem-Alexander, Maxima en Amalia zijn op werkbezoek op de Caribische eilanden. Ze zijn al op Bonaire en Curacao geweest en zitten nu op Aruba. Maar het gaat de Oranjes niet helemaal voor de wind.

Amalia maakte eerder namelijk een enorme blunder toen alle pers op haar en haar vader en moeder stond te wachten om de gezaghebber Edison Rijna van het eiland Bonaire te ontmoeten.

En tijdens een korte carnavalstocht werden Willem-Alexander en Maxima meegetrokken met de dansers. Dus de heupjes moesten los. Nu is dat voor Maxima natuurlijk geen enkel probleem. Maar Willem-Alexander zet zichzelf en zijn vrouw compleet voor schut door ook mee te dansen.

Maar Willempie schijnt ook stomdronken gespot te zijn terwijl hij karaoke aan het zingen was.

Bekijk het filmpje hieronder:

Verder lezen

Royalty

Paniek rond koning Willem-Alexander: “Stevig incident”

Story pakt uit met opvallend nieuws over koning Willem-Alexander. Verkeerde onze koning in gevaar?

Willem-Alexander en Máxima vlogen op 16 januari naar Griekenland om er de uitvaart van de voormalige Griekse koning Constantijn bij te wonen. Maar daarover verschijnt nu onthutsend nieuws…

Willem-Alexander heeft als piloot ervaring met de luchtvaart en net daarom maakte onze koning een twijfelachtige keuze…

Het koningspaar huurde immers de ‘gevreesde privéjet’ met registratie PH-LAU uit om de reis naar Griekenland te maken. Story pakt uit met onthutsend nieuws over deze privéjet…

Luchtvaartjournalist Menno Swart beschrijft in Story twee akelige incidenten die in een recent verleden voorvielen met het vliegtuig…

DJ Afrojack beleefde er bange momenten in toen de motor het meteen na het opstijgen leek te begeven en het vliegtuig meteen rechtsomkeer moest maken om terug te landen. En ook toen het vliegtuig naar Ibiza vloog was er een horrorverhaal…

Voetbalcoryfeeën Dirk Kuyts, Wesley Sneijder, Mark van Bommel en John Heitinga vlogen voor Villa Oranje naar Ibiza en in de lucht bleek ineens dat het landingsgestel niet goed werkte: “Dat was echt doodeng voor die jongens”, lezen we in Story een getuigenis.

Verder lezen

Trending