Connect with us

Royalty

Koningin Máxima vreest een familie drama en wel om deze keiharde reden

Net toen keizerin Máxima meer rust dan ooit nodig had, ontstonden er ernstige zorgen. Met angst en beven moet de koningin wachten op een juridische procedure die een ramp voor haar zou kunnen betekenen!

Verschillende media reageerden vorige week verrast op de gelekte informatie in de Julio Poch-zaak. Niet door degenen die Verhalen aandachtig lezen. We hebben tenslotte meer dan vier maanden geleden over deze zaak gerapporteerd. De zaak betrof de nep-deelname van piloot Julio Poch aan de zogenaamde doodsvlucht boven Argentinië onder het regime van de voormalige dictator Jorge Videla. Tijdens deze vluchten werden tegenstanders van het regime gedrogeerd en uit vliegtuigen over de oceaan gegooid. Julio Poch moet een van die “horrorpiloten” zijn.

Hier is echter geen bewijs voor. Ook bleek onlangs dat de Nederlandse staat er in zijn eentje voor heeft gezorgd dat Julio met een illegale list is uitgeleverd aan Argentinië. Julio werd daar acht jaar onterecht vastgehouden. Verschillende getuigen, sommigen onder ede, zeiden dat de Nederlandse staat opzettelijk het slachtoffer is geworden van de voormalige Transavia-piloot voor “een te groot voordeel”. En deze laatste zin zou wel eens een nieuwe nachtmerrie kunnen zijn voor koningin Máxima!

Volgens enkele ooggetuigen was het eerder genoemde “superieure belang” in het belang van zijn vader Jorge Zorreguieta, die onder dictator Videla minister van Buitenlandse Zaken en minister van Landbouw was. Het feit dat Jorge’s naam wordt geassocieerd met het moorddadige regime is een doorn in het oog van onze regering. Om deze reden werd hij vermist bij het huwelijk van zijn dochter en Willem-Alexander. In de jaren die volgden werd Jorge weer welkom geheten in Nederland en stierf de discussie over zijn verleden vrij snel weg. Maar met nieuwe ontwikkelingen rondom Julio Poch dreigt de reis rond Máxima’s vader weer open te gaan!

Nieuwe zoekopdracht

Jorges naam werd voor het eerst in verband gebracht met de zaak via een artikel in Vrij Nederland, waarin werd gesuggereerd dat Nederland de zaak Poch zou laten vallen vanwege Máxima’s vader. Het tijdschrift schreef dat de autoriteiten bezorgd waren dat als Julio moest antwoorden over zijn activiteiten onder het Videla-regime, ook de vraag zou rijzen waarom Jorge hier welkom was. Het artikel was aanleiding om een ​​nieuw onderzoek naar Julio Poch te starten.

Dat blijkt uit de getuigenissen van enkele politieagenten in een geheim dossier dat in handen viel van het onderzoeksprogramma van Argos. “De dingen veranderden nadat Vrij Nederland dit artikel in oktober 2007 publiceerde”, vertelde een politiefunctionaris aan het programma. Er is gesuggereerd dat Nederland de zaak heeft laten vallen vanwege de vader van Máxima. Toen kregen we te horen: je moet het serieus overwegen. Dit kwam destijds rechtstreeks van de minister van Justitie zelf (Ernst Hirsch Ballin – red.). Nog verontrustender is de verklaring van de eigenaar van Poch, voormalig Transavia-directeur Michiel Meijer.

Lees verder

Royalty

‘Koning Willem-Alexander heeft contact met geheime dochter’

Ruim veertig jaar na de eerste berichten over haar bestaan ​​zorgt Alexia, de tweede buitenechtelijke dochter van prins Bernhard, opnieuw voor problemen in de rechtszaal: koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen zich volgens de geruchten in de samenleving volledig verzetten tegen prinses Beatrix over Willem-Alexanders, de ‘bastaardtante’ die dezelfde naam draagt ​​als haar tweede dochter.

Net als zijn grootvader Bernhard kiest Willem-Alexander steeds meer zijn eigen weg, ondersteund door zijn vrouw Máxima. Jarenlang was het haar een doorn in het oog dat haar man koppig de grillen van zijn moeder volgde. Máxima stimuleert Willem-Alexander om voor zichzelf op te komen en eigen keuzes te maken. Hetzelfde geldt voor het onderhouden van contact met Alexia, met wie Willem-Alexander een goede relatie zou hebben opgebouwd met Máxima’s plezier.

Hij en Alexia waren slechts een paar maanden uit elkaar, en de koning zou de gesprekken met haar waarin ze Bernhard samen hebben grootgebracht, zeer op prijs stellen. Dat dit al jaren niet mogelijk is, is altijd verwarrend voor de Argentijnse Máxima. In de cultuur waarin ze opgroeide, is familie heilig. Zelf groeide Máxima ook op met halfzussen Dolores, Maria en andere vrienden uit haar vorige huwelijk met haar vader Jorge. Ze houdt net zoveel van hen als haar broer Martin en Juan en haar zus Inés, die vorig jaar is overleden.

Lees verder

Royalty

Koning Willem-Alexander geeft update over toestand prinses Beatrix

Willem-Alexander, de zoon van Prinses Beatrix, heeft een update gegeven over hoe het nu met zijn moeder gaat nadat ze besmet was geraakt met het coronavirus. Tijdens een aflevering van Blauw Bloed zei hij dat er niets aan de hand is en dat het goed met haar gaat.

Een Duits magazine, Freizeit Vergnügen, deelde berichten over een mogelijke depressie waar Prinses Beatrix (84) door gekweld zou worden. Een bron vertelt dat onze toenmalige koningin het plezier in het leven behoorlijk aan het kwijtraken is.

Gaat prinses Beatrix prins Claus achterna?

Het blad zegt dat zelfs haar geliefde hobby’s, de hippische sport en kunst, prinses Beatrix niet meer doen opleven. Deze situatie doet denken aan haar grote liefde prins Claus, die begin jaren tachtig al bekend maakte dat hij kampte met depressies. Hij is meerdere malen opgenomen om zijn mentale toestand te behandelen. Helaas werd een aantal jaar daarna de ziekte van Parkinson bij de prins geconstateerd.

Depressie gevolg van eenzaamheid

Volgens het Duitse blad zijn de kennelijk sombere emoties waar Beatrix nu onder gebukt zou gaan, het gevolg van gevoelens van eenzaamheid. Sinds 2014 woont de toenmalige koningin in Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Dat zou haar steeds zwaarder vallen.

Berichten over deze eenzaamheid zijn al eens eerder naar buiten gebracht. Haar zoon, koning Willem-Alexander vertelde bij Story dat hij zo vaak mogelijk op bezoek ging bij zijn moeder tijdens de coronaperiode ‘om daar het eenzaamheidsvirus te bestrijden’.

Enige manier om de kinderen te zien

Ook prinses Beatrix zelf vertelde vorig jaar iets opvallends, tijdens een gesprek met voormalig Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel. Daaruit bleek hoe eenzaam het leven voor haar af en toe aanvoelt. In november 2021 was ze op Curaçao en daar filmde Jeroen Snel de laatste aflevering van het programma Blauw Bloed. Beatrix zei toen tegen hem: ‘Meneer Snel, ik heb alle afleveringen van uw programma gezien. Het was de enige manier om mijn kinderen te zien, soms..’

Of er officieel sprake is van een depressie bij prinses Beatrix weten we niet, maar dat ze al een tijd kampt met eenzaamheid blijkt wel uit verschillende bronnen en interviews.

Lees verder

Royalty

Koning Willem Alexander krijgt dikke salarisverhoging om inflatie aan te kunnen

Waar wij elk dubbeltje om moeten draaien, is het voor een klein deel van de bevolking niks aan de hand. Koning Willem-Alexander is hier één van: hij gaat er volgend jaar 2,8 procent op vooruit, dat komt neer op een bedrag van in totaal 1.035 miljoen euro.

Inflatie
Kies je voor Nutella? Of ga je toch voor de goedkope variant? Kies je ervoor om je verwarming lager te draaien of trek je twee truien over elkaar heen aan? Het zijn gedachtes waar het gros van de Nederlandse bevolking over nadenkt. Koning Willem-Alexander hoeft in ieder geval niet na te denken als hij in de Appie staat. Volgend jaar gaat hij namelijk 2,8 procent meer verdienen dan dit jaar.

Koning Willem-Alexander
Deze verhoging koning is gebaseerd op het salaris dat de vicepresident van de Raad van State waarschijnlijk volgend jaar zal krijgen. Dat salaris is dan weer afgeleid van de ambtenarencao. En dat gaat volgend jaar april met ongeveer 3 procent omhoog. Ook koning Máxima, prinses Amalia en prinses Beatrix gaan er volgend jaar op vooruit met 2,7 procent.

Bron: RTL nieuws

Lees verder

Trending