Connect with us

Royalty

Heftig: Prinses Alexia heeft een ernstige aandoening

In juni 2018 verloor koningin Máxima op tragische wijze haar zus Inèz door zelfmoord, wat voor veel verdriet, maar ook voor nieuwe perspectieven zorgde. Zo lanceerde Máxima vorige week in Rotterdam bijvoorbeeld het MIND Us-fonds, waarvan ze emeritus voorzitter is.

Koningin Máxima vertelt over de dood van haar zus

Samen met de MIND Us Foundation zorgt Máxima ervoor dat jongeren de regie nemen over hun geestelijke gezondheid, opbloeien en waar nodig hulp kunnen vinden. Bij de lancering hield de koningin een zeer persoonlijke toespraak, waarin ze onthulde dat haar dochters een psychiater zien, maar ook emotioneel was over wat ze moest doormaken toen haar zus zelfmoord pleegde.

“ Mijn motivatie om mee te doen is heel persoonlijk. Het betreft mijn onderzoek naar aanleiding van het overlijden van mijn zus Inés vier jaar geleden in juni. Toen ze stierf, was ze 33 jaar oud… Dus je bent gevuld met veel emoties. Verdriet, verlies, hulpeloosheid. Dat heeft een lange weg afgelegd en je kunt er niet omheen. Maar we weten niet zeker hoe… het is moeilijk om erover te praten. Zijn overlijden heeft veel emoties losgemaakt. En steeds weer de vraag: kunnen we meer doen? Ik realiseerde me al snel dat ik niet de enige was. Ik heb veel mensen horen zeggen dat ze hetzelfde hebben meegemaakt met een familielid of vriend. Hoe kun je iemand met psychische problemen echt helpen? Daar worstelen veel mensen mee.

Prinses Alexia ging ook naar een psychiater

Koningin Máxima zei later dat ze geschokt was door het aantal jongeren met psychische problemen: “Veel jongeren vertellen me dat ze het gevoel hebben dat ze in een snelkookpan zitten. Alles moet leuk zijn, alles komt goed. Uit angst om iets te missen, overtreffen ze zichzelf. Maar ook kleine momenten horen bij het leven. Een sombere dag is ook acceptabel en als je een dag niet speelt, zou dat genoeg moeten zijn. Er zijn veel mooie initiatieven geweest om de mentale weerbaarheid van jongeren op te bouwen. ONZE MIND is niet om het wiel opnieuw uit te vinden. We wilden weten wat werkte, met jongeren zelf.

Koningin Máxima zei ook dat haar tweede dochter, prinses Alexia, ook met een psycholoog moest praten. “Amalia en Alexia hebben allebei met iedereen gepraat. Ik zei meteen: het is fijn om met iemand te praten en het te zeggen, wat er ook gebeurt. We hebben allemaal momenten. Als we in deze tijden hulp vinden, waarom niet? Dan moet je ervan profiteren.

 

Lees verder

Royalty

‘Koning Willem-Alexander heeft contact met geheime dochter’

Ruim veertig jaar na de eerste berichten over haar bestaan ​​zorgt Alexia, de tweede buitenechtelijke dochter van prins Bernhard, opnieuw voor problemen in de rechtszaal: koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen zich volgens de geruchten in de samenleving volledig verzetten tegen prinses Beatrix over Willem-Alexanders, de ‘bastaardtante’ die dezelfde naam draagt ​​als haar tweede dochter.

Net als zijn grootvader Bernhard kiest Willem-Alexander steeds meer zijn eigen weg, ondersteund door zijn vrouw Máxima. Jarenlang was het haar een doorn in het oog dat haar man koppig de grillen van zijn moeder volgde. Máxima stimuleert Willem-Alexander om voor zichzelf op te komen en eigen keuzes te maken. Hetzelfde geldt voor het onderhouden van contact met Alexia, met wie Willem-Alexander een goede relatie zou hebben opgebouwd met Máxima’s plezier.

Hij en Alexia waren slechts een paar maanden uit elkaar, en de koning zou de gesprekken met haar waarin ze Bernhard samen hebben grootgebracht, zeer op prijs stellen. Dat dit al jaren niet mogelijk is, is altijd verwarrend voor de Argentijnse Máxima. In de cultuur waarin ze opgroeide, is familie heilig. Zelf groeide Máxima ook op met halfzussen Dolores, Maria en andere vrienden uit haar vorige huwelijk met haar vader Jorge. Ze houdt net zoveel van hen als haar broer Martin en Juan en haar zus Inés, die vorig jaar is overleden.

Lees verder

Royalty

Koning Willem-Alexander geeft update over toestand prinses Beatrix

Willem-Alexander, de zoon van Prinses Beatrix, heeft een update gegeven over hoe het nu met zijn moeder gaat nadat ze besmet was geraakt met het coronavirus. Tijdens een aflevering van Blauw Bloed zei hij dat er niets aan de hand is en dat het goed met haar gaat.

Een Duits magazine, Freizeit Vergnügen, deelde berichten over een mogelijke depressie waar Prinses Beatrix (84) door gekweld zou worden. Een bron vertelt dat onze toenmalige koningin het plezier in het leven behoorlijk aan het kwijtraken is.

Gaat prinses Beatrix prins Claus achterna?

Het blad zegt dat zelfs haar geliefde hobby’s, de hippische sport en kunst, prinses Beatrix niet meer doen opleven. Deze situatie doet denken aan haar grote liefde prins Claus, die begin jaren tachtig al bekend maakte dat hij kampte met depressies. Hij is meerdere malen opgenomen om zijn mentale toestand te behandelen. Helaas werd een aantal jaar daarna de ziekte van Parkinson bij de prins geconstateerd.

Depressie gevolg van eenzaamheid

Volgens het Duitse blad zijn de kennelijk sombere emoties waar Beatrix nu onder gebukt zou gaan, het gevolg van gevoelens van eenzaamheid. Sinds 2014 woont de toenmalige koningin in Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Dat zou haar steeds zwaarder vallen.

Berichten over deze eenzaamheid zijn al eens eerder naar buiten gebracht. Haar zoon, koning Willem-Alexander vertelde bij Story dat hij zo vaak mogelijk op bezoek ging bij zijn moeder tijdens de coronaperiode ‘om daar het eenzaamheidsvirus te bestrijden’.

Enige manier om de kinderen te zien

Ook prinses Beatrix zelf vertelde vorig jaar iets opvallends, tijdens een gesprek met voormalig Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel. Daaruit bleek hoe eenzaam het leven voor haar af en toe aanvoelt. In november 2021 was ze op Curaçao en daar filmde Jeroen Snel de laatste aflevering van het programma Blauw Bloed. Beatrix zei toen tegen hem: ‘Meneer Snel, ik heb alle afleveringen van uw programma gezien. Het was de enige manier om mijn kinderen te zien, soms..’

Of er officieel sprake is van een depressie bij prinses Beatrix weten we niet, maar dat ze al een tijd kampt met eenzaamheid blijkt wel uit verschillende bronnen en interviews.

Lees verder

Royalty

Koning Willem Alexander krijgt dikke salarisverhoging om inflatie aan te kunnen

Waar wij elk dubbeltje om moeten draaien, is het voor een klein deel van de bevolking niks aan de hand. Koning Willem-Alexander is hier één van: hij gaat er volgend jaar 2,8 procent op vooruit, dat komt neer op een bedrag van in totaal 1.035 miljoen euro.

Inflatie
Kies je voor Nutella? Of ga je toch voor de goedkope variant? Kies je ervoor om je verwarming lager te draaien of trek je twee truien over elkaar heen aan? Het zijn gedachtes waar het gros van de Nederlandse bevolking over nadenkt. Koning Willem-Alexander hoeft in ieder geval niet na te denken als hij in de Appie staat. Volgend jaar gaat hij namelijk 2,8 procent meer verdienen dan dit jaar.

Koning Willem-Alexander
Deze verhoging koning is gebaseerd op het salaris dat de vicepresident van de Raad van State waarschijnlijk volgend jaar zal krijgen. Dat salaris is dan weer afgeleid van de ambtenarencao. En dat gaat volgend jaar april met ongeveer 3 procent omhoog. Ook koning Máxima, prinses Amalia en prinses Beatrix gaan er volgend jaar op vooruit met 2,7 procent.

Bron: RTL nieuws

Lees verder

Trending