Connect with us

Royalty

Koningin Maxima wil niets meer met Nederland te maken hebben!

Kate Middleton kiest voor een vuurrode couturejurk van Brits modehuis Alexander McQueen voor de portretfoto’s ter ere van haar veertigste verjaardag en Meghan Markle trouwde in een Givenchy-jurk van de hand van Britse designer Claire Waight Keller. Dat doen deze vrouwen met een miljardenpubliek natuurlijk niet voor niets: ze steunen creatievelingen uit eigen land door hun kleding te dragen. Een waardevol gebaar dat onze eigen koningin Máxima wel wat vaker mag doen.

Koningin Máxima in Natan

Modeminnend, koningshuis-liefhebbend Nederland vraagt het zich tijdens momenten als Koningsdag, Dodenherdenking en Prinsjesdag toch vaak af: wat zal Máxima dragen? Die vraag komt op de ELLE-redactie ook wel eens voorbij, maar het antwoord volgt dan ook al vaak snel: ‘Waarschijnlijk Natan.’ Het is algemeen bekend dat de koningin grote klant is bij het Belgische modehuis van Edouard Vermeulen. Tijdens Koningsdag, Dodenherdenking én Bevrijdingsdag van dit jaar droeg Máxima telkens iets van Natan.

Máxima is niet vies van kleur of een uitgesproken silhouet, zolang het maar elegant en degelijk is; precies waar Natan goed in is. Maar is het niet een beetje de taak van de voornaamste vrouw van Nederland om ook aandacht te geven aan het modetalent uit eigen land? Vrouwen vanuit de hele wereld kijken naar haar. Er hoeft maar één jurk te zijn die Máxima naar een staatsdiner of culturele opening draagt en de internationale faam van een Nederlands modemerk kan bezegeld zijn.

Wie dit concept ontzettend goed begrijpt, is Michelle Obama. In haar tijd als First Lady en ver daarna lanceerde zij eigenhandig de internationale carrière van menig Amerikaanse ontwerper. In 2009 droeg ze een jurk van Jason Wu op het Inauguratiebal van Barack Obama’s eerste ambtstermijn en tijdens haar boektour in 2019 ging een oranje satijnen pak van het New Yorkse Fe Noel viral. Voor de afsluitende avond van haar Amerikaanse tournee van Becoming verkoos Michelle de toen 25-jarige Christopher John Rogers om een pak voor haar te ontwerpen. Je weet wel, die Amerikaanse designer wiens kleurrijke looks nu door alle belangrijke celebs worden gedragen en vorig jaar nog de CFDA Womenswear Designer of the Year won. Ik bedoel maar.

Nieuw modetalent
Het is niet dat Máxima exclusief Natan draagt. Naast een voorliefde voor Valentino – het merk waar ze ook in trouwde met toen nog prins Willem-Alexander – en Oscar de la Renta zien we haar ook wel eens in Claes Iversen en Jan Taminiau. Maar heel eerlijk; dit zijn zeer bekende designers. Zou een nieuw, jonger, minder bekend talent niet een keer de kans moeten krijgen?

Denk aan een Ferry Schiffelers, Dylan Westerweel of Benchallal die prachtige couturelooks voor haar zouden kunnen ontwerpen. Maar hoe tof zou het zijn als ze eens in een pak van Daily Paper of een denim look van Schepers Bosman verschijnt? Merken die hun strepen hebben verdiend, maar nog nooit door een koningin zijn gedragen. Máxima is niet voor niets een van de meest stijlvolle royals ter wereld. Ze heeft een enorm charisma en kan verschillende kledingstijlen goed hebben. Dat zulke labels en ontwerpers niet bij haar stijl zouden passen gaat dus niet op. Als ze haar al mogen kleden, dan zal het hoogstwaarschijnlijk sowieso op maat gemaakt zijn.

De keuze voor Natan is geen onwil naar andere ontwerpers toe. Ikzelf heb ook een voorliefde voor niet-Nederlandse merken. Maar mijn invloed reikt niet verder dan de 1600+ volgers op Instagram, terwijl koningin Máxima ogen vanuit de hele wereld op zich gericht heeft. Het steunen van jong, Nederlands talent zou haar nog geliefder maken dan ze nu al is. Als dat überhaupt nog mogelijk is.

Lees verder

Royalty

Bekende advocaat heeft met koning Willem-Alexander gevochten

Job de advocaat is iemand die regelmatig te gast is bij Vandaag Inside. Hij is ook regelmatig te zien bij andere talkshows maar gisteren heeft hij een wel heel opmerkelijke onthulling gedaan toen hij aanschoof bij Johan Derksen en Rene van der Gijp.

Hij zou namelijk ooit hebben gevochten met niemand minder dan onze koning Willem Alexander, liet hij de mannen van VI weten.

Job Knoester heeft met Willem-Alexander gevochten

Job en Willem hebben toen ze jong waren op dezelfde school gezeten, verteld Hij bij Vandaag Inside. Hij liet tijdens de talkshow weten dat hij ooit een keer één van de vrienden van Willem had beledigt en dat het toen misging.

Job vertelde dat Willem woest was, naar hem toeliep en hem bij zijn oren greep. Vervolgens sleurde hij Job helemaal naar beneden van de trap af.

Vechtersbaas

Met Willem moet je dus kennelijk geen problemen zoeken maar gelukkig is dit al jaren geleden. Job was ook zo aardig om toch nog even zijn excuses op de televisie aan te bieden voor zijn vroegere daden.

Lees verder

Royalty

Swingende prinses Alexia opgedoken in opvallende video!

Prinses Alexia is van de drie prinsessen toch wel degene die het meest in de sociale media terecht komt. Op Instagram en TikTok is de prinses al meerdere malen gespot op Instagram onder schuilnamen en in video’s van vriendinnen. Er is zelfs al ophef geweest om een video waarin ze met een rapnummer meezong en foute woorden zou gebruiken. Ook een foto op haar nieuwe school heeft voor aardig wat commotie gezorgd.

De school had een speciale week genaamd ‘Queer Focus Week’ waar aandacht besteed wordt aan, onder andere, de LHBTI-gemeenschap. De prinses was in een opvallend outfit te zien waar zelfs kritiek op kwam vanuit het Spaanse koningshuis en de Spaanse media. Gelukkig reageerde ons eigen Koningshuis niet zo bekrompen. De prinses zit sinds dit schooljaar op een buitenlandse school waar behoorlijk opvallende activiteiten worden ondernomen met de leerlingen, en daar sijpelt steeds vaker wat van naar buiten!

Alexia swingend op het podium!

Eerder deze maand zagen we nog een video waarin de prinses duidelijk te zien was tijdens een muziekles. Met een basgitaar in de hand leek ze aardig wat noten te spelen voor de rest van de klas. Deze video kun je hier nog even terugzien, je moet wel goed opletten om de prinses te kunnen spotten. Ook is de prinses op straat gespot met haar school terwijl ze aan het demonstreren is. Ook dit werd vanuit school georganiseerd. Dit was een demonstratie gericht aan de COP26 in Glasgow. Dat is een bijeenkomst van verschillende wereldleiders om tot een overeenkomst te komen betreft de klimaatovereenkomst. De school, UWC Atlantic, heeft nieuwe beelden gedeeld waarop de studenten met vlaggen zwaaien op een podium. Ouders lijken in het publiek te zitten. Of Willem Alexander en Maxima aanwezig waren weten we niet. Spot jij de Nederlandse prinses:

Lees verder

Royalty

Grote zorgen om prinses Alexia: “Wat is er allemaal aan de hand?”

De laatste weken verschijnen er veel artikelen en berichten over Prinses Amalia en Alexia die in therapie zouden zitten. Wat is er aan de hand? In 2018 heeft Koningin Maxima haar jongere zusje verloren door zelfdoding. Haar zusje Ines stapte op 33-jarige leeftijd uit het leven wat natuurlijk een enorme shock was voor Maxima.

Aan RTL Boulevard liet de Koningin destijds het volgende weten: “Toen wisten we dat niet, we praatten daar niet over. Dus ik wist niet precies hoe erg het was. Dat is wat ik wil voorkomen in de toekomst. Dat is mijn lesson learned van mijn ervaring met mijn zusje.” De Kroonprinses verklapte in haar recent uitgebrachte boek dat ze ook weleens met een professional spreekt. De Kroonprinses zegt in haar boek: “Dat doe ik nog steeds wel eens. Ik vind het geen taboe. En geen probleem om dat in het openbaar te zeggen.”

Prinses Alexia zo nu en dan in therapie!

Amalia vervolgt: “Soms wordt het me allemaal te veel, school, vrienden, en dan praat ik met iemand. Als ik er behoefte aan heb, maak ik een afspraak. Even je hart luchten, en dan ben ik weer voor een maand klaar.” Echter heeft Maxima nu ook verklapt dat haar zusje zo nu en dan met een professional spreekt. Maxima trots: “Ik ben de eerste die heeft gezegd: ‘Het is heel fijn om met iemand te praten en zeg het maar gewoon, het is geen issue. We hebben allemaal momenten en als er dan hulp te vinden is, waarom niet?’ We moeten die laagdrempeligheid bieden, zodat jongeren kunnen praten over hun issues.” Hiermee wil Maxima jongeren aansporen hulp te zoeken wanneer dat nodig is. Maxima maakt duidelijk: “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.” Het lijkt er dus op dat alles oké is met beide prinsessen en dat therapie pure voorzorg is. Hier meer:

 

Lees verder

Trending