Connect with us

Royalty

Grote zorgen om gezondheid koningin Máxima

De laatste tijd maken veel mensen zich zorgen om koningin Máxima. Waar ze normaal gesproken een vrolijke en stralende indruk maakt, zou ze de laatste maanden ongelukkig ogen. Ook haar lege agenda zorgt voor onrust. Toch lijkt er een duidelijke verklaring voor te zijn.

Appartement leeghalen

De koningin komt volgens velen erg vermoeid over. Dit zou komen omdat ze afgelopen week het appartement waarin ze opgroeide moest leeghalen, zo schrijft royalty-expert Marc van der Linden op Instagram.

Stapje terug

Het appartement heeft een enorme emotionele waarde voor Máxima. Ze stelde hier namelijk haar latere echtgenoot aan haar ouders voor en heeft hier veel herinneringen aan haar overleden vader Jorge en zusje Inés. Inés is het jongste zusje van Máxima en overleed in 2018. Dit ging vermoedelijk om zelfmoord.

Verder zou de vermoeidheid verklaarbaar zijn, omdat Máxima de laatste jaren veel heeft gewerkt.

Lees verder

Royalty

‘Koning Willem-Alexander heeft geheime liefde?’ Die ziet er zó uit!

Voordat onze koning met de fantastische Máxima Zorreguieta trouwde heeft hij ook nog een aantal relaties gehad. Nu kunnen wij ons natuurlijk niemand anders meer aan zijn zijde voorstellen. Toch is het leuk om even te kijken hoe het nu met de 52-jarige ex-vriendin van Willem-Alexander, Emily Bremers gaat.

Het scheelde niet veel, want voor even leek het alsof Emily de aanstaande koningin van Nederland zou worden.

De ontmoeting

Willem-Alexander en Emily leerden elkaar kennen aan de Universiteit van Leiden en vanaf 1994 hadden ze een officiële relatie. Toch werd hun relatie nog redelijk lang geheimgehouden, totdat ze samen betrokken raakten bij een verkeersongeval op weg naar hun wintersportvakantie. Hierna was het voor heel Nederland geen geheim meer dat de twee een relatie hadden.

Huwelijksaanzoek

De toenmalige koningin Beatrix en moeder van Willem-Alexander liet destijds weten dat zij Emily een geschikte huwelijkskandidaat vond voor haar zoon. Dus als het aan de koningin lag, zat een koninklijke bruiloft er zeker wel in. Vier jaar verder in hun relatie, in 1998 werd er een exclusief bal ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de koningin georganiseerd. Als vriendin was Emily hier samen met Willem-Alexander aanwezig. Iedereen was op dit bal gespannen in afwachting wanneer Willem-Alexander haar ten huwelijk zou vragen. Deze vraag is nooit gekomen en kort na het bal gingen ze ieder hun eigen weg.

Scheiding

Een aantal jaren later, in 2002 trouwde Emily met één van de beste vrienden van de koning, Roderick van der Wijck. Zelfs Willem-Alexander en Máxima waren aanwezig op deze bruiloft. Tijdens hun huwelijk kregen ze twee zoons, Philip en Maurits. Desondanks werd haar huwelijk met Roderick geen succes en is ze tegenwoordig weer vrijgezel. Na de scheiding kocht Emily een eigen appartement in Den Haag.

Lees verder

Royalty

‘Prinses Mabel met geheime liefde op Urk’

Prinses Mabel zou eindelijk weer het liefdesgeluk hebben gevonden. Nadat prins Friso bedolven raakte onder een lawine, is ze hem altijd trouw gebleven. Maar nu, tien jaar later, lijkt ze eindelijk weer open te staan voor een nieuwe man. Inwoners van Urk zagen haar samen met haar geheime minnaar in de jachthaven.

Het is dit jaar tien jaar geleden dat prins Friso een vreselijk ski-ongeluk kreeg in het Oostenrijkse Lech. Hij kwam in een lawine terecht en overleed op 45-jarige leeftijd. Een zware tijd voor Mabel, die achterbleef met dochters Luana en Zaria.

Eerdere relatiegeruchten

Lang voordat het ongeluk gebeurde, maakten Mabel en Friso een belofte met elkaar. Mocht één van de twee iets overkomen, dan gunnen ze elkaar nieuw liefdesgeluk. Een belofte die Mabel nog altijd niet waar heeft kunnen maken. Of toch wel?

In 2015 gingen er geruchten rond dat Mabel het gezellig had met ‘een bekende van het Griekse koningshuis’. Mabel zei hier zelf nooit iets over en al gauw werd er dan ook niet meer over gesproken. En nadat er nog een aantal identieke geruchten rondgingen over een nieuwe man in het leven van Mabel, bleek achteraf dat Mabel nog altijd trouw

Met geheime minnaar op Urk

Maar afgelopen tijd zou Mabel in het diepste geheim tijd doorbrengen met een mysterieuze man. Onlangs voer Mabel met haar jacht naar de jachthaven van Urk, de plek waar niets geheim blijft. Het duurde dan ook niet lang toen ze door een aantal inwoners werd gespot. Mét een man.

Het jacht werd aangemeerd en het gezelschap liep naar het plaatselijke restaurant De Boet om daar samen te dineren. ,,De man met wie ze was, werd voorgesteld als haar vriend en hij en Mabel zaten ook meerdere malen hand in hand”, onthult een dorpsbewoner in weekblad Story.

Ook samen in Breukeleveen?

Mabel en de mysterieuze man zouden in het Engels met elkaar gesproken hebben. De ‘geheime minnaar’ wordt door de dorpsbewoner omschreven als ‘iemand van rond de vijftig met zwart haar’.

Ook dochters Luana en Zaria zouden die dag aanwezig zijn geweest, wat kan betekenen dat de relatie serieus is. Volgens Story is Mabel al vaker met deze man gespot. Dat was in Breukeleveen, waar ze een villa aan de plas aan het bouwen is.

Lees verder

Royalty

Zien: Dit is de reden waarom prinses Amalia haar vriendje verbergt!

Na de zomer gaat prinses Amalia weer aan de studie. Ook zal ze in september haar opwachting maken op Prinsjesdag. Maar eerst gaat de prinses genieten van een zomer vol romantiek. Want met Isebrand is het nog steeds ‘aan’. Of is er soms sprake van een ingenieuze liefdeslist?

Niets wijst er op dat de romance van prinses Amalia en Isebrand Kaldewei inmiddels voorbij is. Het was weekblad Story dat vorig jaar als eerste foto’s van het jonge stel publiceerde. Meteen werd duidelijk waarom Amalia tegen haar biograaf had gezegd dat ze Duitse jongens galanter vindt dan hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Ze doelde destijds kennelijk vooral op één specifieke Duitse jongen.

Dat Amalia verliefd is op een Duitser is bijna een familietraditie. Zo verloor prinses Juliana haar hart aan de Duitse Bernhard (ze leerde hem in 1936 kennen tijdens een skivakantie) en was het de Duitser Claus die in 1964 een verpletterende indruk maakte op prinses Beatrix. In tegenstelling tot Juliana, die zich binnen een jaar verloofde, wist Beatrix haar romance met Claus langere tijd geheim te houden.

Afleidingsmanoeuvre

Beatrix gebruikte daarvoor een truc. Ze verkeerde opzettelijk in het gezelschap van prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, een goede vriend van Claus, om de pers op het verkeerde been te zetten. De afleidingsmanoeuvre was succesvol. Beatrix kon in alle rust Claus beter leren kennen. 85 jaar later wil ook kleindochter Amalia de rust om háár Isebrand te leren kennen, en dat lukt wonderwel.

Zelfs in een tijd waarin jan-en-alleman 24/7 met een zaktelefoon met camera rondloopt, slagen Amalia en Isebrand erin niet samen gefotografeerd te worden. Dat heeft de prinses te danken aan papa. Willem-Alexander nam het initiatief tot de mediacode die de privacy van de royals moet waarborgen. Zijn eigen ervaringen met de paparazzi lagen daar ongetwijfeld aan ten grondslag. Willem-Alexander werd zelf destijds veelvuldig tijdens ‘privémomenten’ gefotografeerd met zijn vriendin Emily Bremers.

‘Als stel’

Amalia en Isebrand hoeven vooralsnog niet te vrezen voor een dergelijke koninklijke liefdessoap. Buiten die ene keer in New York zijn ze niet meer ‘als stel’ gefotografeerd. Sterker nog: alle foto’s van Isebrand zijn zorgvuldig verwijderd van websites en social media. Een teken aan de wand? Misschien. Zelf denk ik dat Amalia de liefde niet moet overhaasten. Ze is pas achttien jaar en heeft nog tijd genoeg om te ontdekken dat heus niet alleen Duitse jongemannen galant zijn.

De toekomst zal uitwijzen of Amalia’s romance met Isebrand in de zomer van 2022 serieus was of niet. En wie zal het zeggen, misschien blijkt later wel dat er sprake was van een geniale afleiding, zoals destijds met Beatrix en prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg…

Lees verder

Trending