Connect with us

Royalty

‘Filmpje dronken Prinses Amalia uitgelekt’

Onze kroonprinses Amalia gaat na een tussenjaar beginnen met haar studie. Maar hoeveel rekening zullen juicechannels met haar houden? Want zeg eens eerlijk, feesten, drinken en lekker gek doen hoort wel bij het studentenleven! Maar hoeveel privacy zal ze hebben?

Amalia begint met haar studententijd
Zoals we allemaal al weten had prinses Amalia afgelopen jaar een tussenjaar. Het is eindelijk zover voor onze prinses, ze gaat beginnen met haar studententijd. Vandaag is het begin van een nieuwe periode in haar leven, ze gaat de opleiding Politics, psychology, law and economics (PPLE) volgen aan de Universiteit van Amsterdam.

‘Zij een leuke avond, wij een mooi verhaal’
“Misschien heeft Amalia niet voor haar bekendheid gekozen, maar ik vind het onzin dat zij anders behandeld zou moeten worden dan welke bekende persoon dan ook”, vind Dennis Schouten van Roddelpraat. “Als zij kotsend uit een kroeg komt gerold en wij hebben beeld, zal ik geen seconde twijfelen en dat delen. Dan heeft zij een leuke avond gehad en wij een mooi verhaal, niks aan de hand.”

Er ook zaken die Dennis niet zou publiceren. “De grens ligt wat ons betreft bij als zij bijvoorbeeld vervelend zou worden benaderd door iemand op straat, of er is een andere gebeurtenis die door haar als traumatisch ervaren zou kunnen worden. Dan publiceren we uiteraard niet, zoals we dat ook bij een ander niet zouden doen.”

Mediacode Koninklijk Huis
Het uitgangspunt van deze mediacode is het zoveel mogelijk beschermen van de privacy van de leden van het Koninklijk Huis zonder dat daarbij de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid in het gedrang komen. De code sluit aan bij Nederlandse en Europese jurisprudentie.

Media die deze code respecteren worden uitgenodigd voor de mediamomenten rondom het Koninklijk Huis die tot de persoonlijke levenssfeer behoren. Deze vinden met een zekere regelmaat plaats tijdens bijvoorbeeld vakanties.

Hier staat tegenover dat van de media wordt verwacht dat de persoonlijke levenssfeer van de leden van het Koninklijk Huis gerespecteerd wordt. Dat wil zeggen dat zij er op mogen vertrouwen niet met camera’s of anderszins te worden gevolgd op de momenten dat zij niet op grond van hun officiële functies naar buiten treden. Een en ander is in het bijzonder van toepassing op de minderjarige leden van het Koninklijk Huis, tot en met de schooltijd en eventuele vervolgopleidingen.

Verder lezen

Royalty

Koninklijke drama, broer Willem-Alexander: ‘Sla me broer maar lekker in elkaar’

Tijdens de podcast ‘Door de ogen van de koning’ heeft Koning Willem-Alexander een opmerkelijke onthulling gedaan over de vermeende strijd om de troonopvolging. In een openhartig gesprek sprak de koning over de relatie met zijn broers en de daadwerkelijke situatie rondom de troonopvolging, die minder gecompliceerd blijkt te zijn dan eerder gedacht.

In tegenstelling tot de speculaties bestaat er geen rivaliteit tussen prinses Amalia en prinses Alexia. Alexia heeft er geen enkel probleem mee dat Amalia de beoogde troonopvolger is. Er is geen sprake van ruzie of onenigheid tussen de twee zussen over deze kwestie. Sterker nog, Alexia is juist blij voor Amalia en ondersteunt haar volledig. Ze is opgelucht dat zijzelf niet de verantwoordelijkheid van troonopvolging op zich hoeft te nemen.

Alexia heeft verklaard dat ze achter Amalia staat en haar in alles zal steunen. Het lijkt erop dat de troonopvolging niet haar interesse heeft en dat ze juist opgelucht is dat Amalia deze rol op zich neemt. Voor Alexia is het gemakkelijker dat Amalia de volledige verantwoordelijkheid draagt als troonopvolger.

Naast de zussen hebben ook de koning en zijn broer te maken gehad met deze kwestie. De broer van de koning heeft eerder al uitspraken gedaan waaruit blijkt dat hij geen interesse heeft in de troonopvolging. Dit blijkt onder andere uit de uitspraak: “Je mag mijn broer in elkaar slaan, zolang je hem maar niet doodmaakt. Dan hoef ik de troon niet op te volgen.” Het lijkt erop dat de troonopvolging eerder als een last wordt gezien, waar alleen de daadwerkelijke troonopvolger mee te maken krijgt. Het is mogelijk dat Alexia Amalia zo sterk steunt om te voorkomen dat zijzelf in deze situatie terechtkomt.

Deze koninklijke onthulling werpt een nieuw licht op de vermeende rivaliteit binnen de koninklijke familie. Het lijkt erop dat er rust en harmonie heerst rondom de troonopvolging en dat de steun van Alexia voor Amalia zorgt voor een soepele overgang naar het toekomstige koningschap. Het laat zien dat de koninklijke familie samenwerkt en elkaar ondersteunt, wat belangrijk is voor een stabiele en succesvolle troonopvolging.

Verder lezen

Royalty

Koningin Máxima in diepe rouw: “Een moeilijke tijd voor haar”

Koningin Máxima maakt zich al geruime tijd sterk voor het belang van mentale gezondheid. De reden achter haar inzet is pijnlijk duidelijk…

Máxima had altijd een nauwe band met haar jongere zus Inés, maar tragisch genoeg overleed Inés in 2018 door zelfdoding. Máxima was zich er al lange tijd van bewust dat het niet goed ging met Inés…

“We wisten al acht à negen jaar voor haar overlijden dat het niet goed met haar ging”, getuigde koningin Máxima over de psychische problemen van haar zusje. “Toch bleef er een zekere taboesfeer hangen rond het bespreken ervan.” Máxima wil echter één ding duidelijk maken…

“Ik verwijt mezelf niets, want ik heb veel gedaan, maar we hadden nog meer kunnen doen”, zo zei een geëmotioneerde Máxima in een gesprek met Matthijs van Nieuwkerk. Máxima besloot in te grijpen…

Sindsdien zet onze koningin zich volledig in om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren en het onderwerp uit de taboesfeer te halen.

De tragische gebeurtenis rondom het overlijden van Inés heeft Máxima diep geraakt. Als lid van het Koninklijk Huis heeft ze een platform om aandacht te vragen voor belangrijke maatschappelijke kwesties, en ze heeft ervoor gekozen om haar invloed aan te wenden om de problemen rond mentale gezondheid aan te pakken.

Máxima’s persoonlijke ervaring heeft haar bewust gemaakt van de impact van psychische problemen en het belang van openheid en steun. Ze heeft zich ingezet voor bewustwording, voorlichting en het doorbreken van de stigma’s die vaak nog heersen rondom mentale gezondheid.

De koningin heeft verschillende initiatieven en projecten ondersteund die zich richten op het bevorderen van het welzijn van jongeren en het bieden van hulp en ondersteuning bij mentale gezondheidsproblemen. Ze heeft gesprekken gevoerd met jongeren, hulpverleners en deskundigen om beter inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd en hoe deze het beste kunnen worden aangepakt.

Máxima heeft ook op internationaal niveau aandacht gevraagd voor het belang van geestelijke gezondheid. Ze heeft deelgenomen aan bijeenkomsten en conferenties waar ze haar stem heeft laten horen en pleitbezorger is geworden voor een betere toegang tot geestelijke gezondheidszorg en het verminderen van stigma’s wereldwijd.

Door haar persoonlijke betrokkenheid en haar inzet heeft Máxima een waardevolle bijdrage geleverd aan het vergroten van het bewustzijn en het doorbreken van de taboes rondom mentale gezondheid. Haar inspanningen hebben anderen geïnspireerd om open te zijn over hun eigen ervaringen en om hulp en ondersteuning te zoeken.

Het is duidelijk dat Máxima zich met hart en ziel inzet om het verschil te maken op het gebied van mentale gezondheid, en haar toewijding en doorzettingsvermogen hebben al veel mensen geholpen. Door haar stem te gebruiken om aandacht te vragen voor deze belangrijke kwestie, hoopt ze een positieve verandering teweeg te brengen en een wereld te creëren waarin iedereen de zorg en steun kan krijgen die ze nodig hebben.

Verder lezen

Royalty

Koninklijke badpakfoto’s van Máxima, Amalia, Alexia en Ariane opgedoken na commotie rondom badpakfoto Eloise

De recente badpakfoto van Gravin Eloise van Oranje voor ‘Het Perfecte Plaatje’ heeft veel discussie veroorzaakt. Bekende figuren zoals Angela de Jong en royaltykenner Jeroen Snel hebben zich negatief uitgelaten over het feit dat een lid van de Koninklijke familie in een badpak verschijnt. Snel merkte op: “Ik denk dat het een grensgeval is. Het randje wordt opgezocht.” Angela de Jong schreef dat Prinses Beatrix zich bijna verslikte in haar thee toen ze het badpak zag en vervolgens haar koninklijke ‘bombonella’s’ toonde. Ik begrijp haar reactie heel goed. Als Eloise de dochter van Willem-Alexander en Máxima zou zijn geweest, zou het helemaal ongepast zijn geweest.”

Naar aanleiding van deze ophef heeft de krant De Gelderlander zich afgevraagd hoe er gereageerd zou worden als prinses Amalia in badkleding op een foto zou verschijnen. En ook deze vraag heeft weer voor de nodige opschudding gezorgd. Verschillende bekende Nederlanders hebben fel gereageerd op de uitspraken van Jeroen Snel. Patty Brard verscheen zelfs in badpak tijdens het presenteren van Shownieuws, en andere BN’ers plaatsten foto’s in badkleding op sociale media. De kop van het artikel, waarin wordt gesuggereerd dat er anders gereageerd zou worden op een badpakfoto van een van de prinsessen, heeft opnieuw tot discussie geleid. Op Twitter hebben verschillende mensen hun mening geuit. Jennifer schreef: “Dan zou het Amalia in een badpak zijn. Hebben jullie geen belangrijker nieuws om te publiceren ofzo?” Koosje vond de kop merkwaardig en zei: “Dan niks. Vrouwen zwemmen. Vrouwen dragen een badpak, bikini of helemaal niets. EN DAT IS PRIMA.” Talitha maakte er een grapje van en zei: “Denk persoonlijk dat we dan 3 dagen nationale rouw zouden hebben…” Remon heeft zelfs een fotoshopbewerking gemaakt waarbij het hele Koninklijke gezin digitaal naar het strand gaat. Remon merkte daarbij op: “DAN NIKS!”

Deze foto en de kritiek hebben de discussie over de grenzen van het tonen van badpakfoto’s van leden van de Koninklijke familie verder aangewakkerd. Het lijkt erop dat er een dubbele standaard wordt gehanteerd, waarbij bekende Nederlanders wel in badkleding mogen verschijnen, maar de prinsessen niet. Dit roept vragen op over de mate van privacy en vrijheid van de leden van de Koninklijke familie. Zijn zij gebonden aan striktere regels en verwachtingen als het gaat om hun persoonlijke leven en uiterlijk? Het blijft een gevoelig onderwerp waarover verschillende meningen en opvattingen bestaan.

 

Verder lezen

Royalty

Prinses Ariane plotseling vertrokken uit Nederland, mysterie blijft onopgelost

Het vertrek van Prinses Ariane naar het buitenland markeert een belangrijk moment in haar leven en roept tegelijkertijd vragen op over de achterliggende redenen. Hoewel de officiële verklaring luidt dat ze haar schoolcarrière voortzet op het United World College Adriatic in Italië, zijn er aanwijzingen dat de beslissing ook is ingegeven door zorgen en dreigingen rondom het koningshuis.

Op dit moment brengt Prinses Ariane nog haar dagen door op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Maar binnenkort zal ze haar intrek nemen op het gerenommeerde United World College Adriatic, waar ze zich zal richten op het behalen van haar Internationaal Baccalaureaat. Deze stap markeert een nieuw hoofdstuk in haar leven, vol met spannende mogelijkheden, in het betoverende Italiaanse landschap.

Opvallend genoeg is Ariane niet de enige prinses die ervoor kiest om haar middelbare schoolopleiding in het buitenland te volgen. Haar oudere zus, prinses Alexia, is al eerder deze weg ingeslagen en studeert sinds 2021 aan het United World College of the Atlantic in Wales. Het lijkt erop dat het verlangen naar avontuur en internationale ervaringen door de aderen van de koninklijke zussen stroomt.

Tijdens Koningsdag heeft Prinses Ariane al duidelijk gemaakt dat ze niet in de voetsporen van haar zus zal treden. Op de vraag of ze haar zus naar Wales zal volgen, antwoordde ze resoluut: “Nee, ik ga niet mijn zus achterna naar Wales.” Dit toont aan dat Ariane haar eigen weg kiest en dat leidt haar nu naar het prachtige Italië.

Opvallend genoeg heeft ook Prinses Amalia besloten Nederland te verlaten. Ze wil gaan studeren en een nieuw leven opbouwen in Spanje. Deze beslissing lijkt mede ingegeven door de beperkte vrijheden en dreigingen waar ze in Nederland mee te maken heeft. Bovendien wordt er gespeculeerd dat Amalia een vriendje heeft in Spanje, wat haar keuze om daar te gaan wonen nog begrijpelijker maakt. Met alle drie de dochters van Willem-Alexander en Máxima in het buitenland, zal het voor het koninklijk paar wennen zijn om alleen met z’n tweeën achter te blijven in het enorme paleis waar ze wonen.

Het vertrek van Prinses Ariane markeert een nieuwe fase in haar leven, vol met nieuwe ervaringen en kansen. Hoewel het koninklijk paar ongetwijfeld trots is op de keuzes van hun dochters, zal het voor hen wennen zijn om hun gezin te zien verspreiden over verschillende landen. Ze zullen hun best moeten doen om verbonden te blijven en de afstand te overbruggen.

Verder lezen

Royalty

Grote verandering voor Prinses Amalia: ze verlaat Nederland voor een nieuw leven in Spanje

Amalia’s vlucht naar Spanje: Vertrekt onze kroonprinses uit Nederland?

De recente berichten over onze kroonprinses, Amalia, hebben veel opschudding veroorzaakt. Verschillende Spaanse media hebben haar al meerdere keren gespot in Spanje, wat tot geruchten heeft geleid dat ze daar wellicht haar studie wil voortzetten. Maar is er meer aan de hand?

Amalia heeft eerder openlijk uitgesproken dat ze zich als student gevangen voelt in Paleis Huis ten Bosch en dat ze het normale leven mist. Het is begrijpelijk dat ze verlangt naar een meer onafhankelijk bestaan en de vrijheid om haar eigen keuzes te maken. Het gerucht gaat nu dat Spanje hoog op haar lijstje staat als mogelijke bestemming om haar studie in het buitenland voort te zetten. Ze voelt zich er waarschijnlijk al snel thuis, mede dankzij haar vloeiende beheersing van de taal.

Er wordt echter ook gespeculeerd over een andere reden waarom Amalia naar Spanje zou lonken. Spaanse media hebben eerder al gemeld dat onze kroonprinses een nieuwe vriend zou hebben in Spanje, nadat haar relatie met de Duitse miljonairszoon Isebrand op de klippen is gelopen. Dit zou ook een factor kunnen zijn die haar aantrekt tot het idee van een leven in Spanje.

De vraag blijft nu of Amalia daadwerkelijk Nederland zal verlaten en haar leven in Spanje zal gaan opbouwen. Op dit moment kunnen we alleen maar speculeren en afwachten. Het is begrijpelijk dat Amalia haar eigen weg wil vinden en haar eigen pad wil bewandelen, zoals veel jonge volwassenen dat doen. Als kroonprinses heeft ze echter ook een belangrijke rol en verantwoordelijkheid in Nederland.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze berichten voorlopig nog niet bevestigd zijn en dat het slechts geruchten zijn. Het kan zijn dat Amalia gewoon een bezoek brengt aan Spanje of dat ze daar tijdelijk verblijft voor een bepaalde periode. Het is niet ongebruikelijk voor jonge mensen om tijdens hun studie of in de zoektocht naar hun eigen identiteit naar het buitenland te trekken.

Amalia heeft altijd blijk gegeven van een sterke toewijding aan haar rol als kroonprinses en haar betrokkenheid bij Nederland. Het is belangrijk om respect te tonen voor haar persoonlijke keuzes en om haar de ruimte te geven om haar eigen weg te vinden. Mocht ze inderdaad besluiten om Nederland te verlaten en zich in Spanje te vestigen, dan zal dat ongetwijfeld een emotioneel moment zijn voor haar familie en voor Nederland als geheel.

Laten we geduldig afwachten en Amalia de tijd en ruimte geven om haar eigen pad te bewandelen. Haar keuze zal ongetwijfeld goed doordacht zijn en gebaseerd zijn op haar eigen behoeften en verlangens. Wat de toekomst ook brengt, Amalia zal altijd een belangrijke rol spelen in de Nederlandse monarchie.

Helaas kunnen we op dit moment niet verder schrijven over het onderwerp, omdat er geen concrete informatie beschikbaar is over de mogelijke verhuizing van prinses Amalia naar Spanje. De berichtgeving blijft tot nu toe beperkt tot geruchten en speculaties in de media.

Het is belangrijk om te onthouden dat leden van de koninklijke familie, inclusief prinses Amalia, recht hebben op privacy en de ruimte om hun persoonlijke leven te leiden. Hoewel ze publieke figuren zijn, hebben ze ook recht op een zekere mate van discretie en het maken van persoonlijke keuzes.

Mocht er in de toekomst meer informatie beschikbaar komen over eventuele plannen of beslissingen van prinses Amalia met betrekking tot een mogelijke verhuizing naar Spanje, dan zal dit ongetwijfeld uitgebreid in de media worden behandeld. Op dit moment blijft het echter gissen en speculeren.

Het is belangrijk om respect te tonen voor de privacy van prinses Amalia en haar familie, en hen de ruimte te geven om hun persoonlijke zaken op hun eigen tempo en op hun eigen manier af te handelen. Laten we ons richten op het steunen van onze kroonprinses in haar toekomstige taken en verantwoordelijkheden, waar ze zich ook bevindt.

In de tussentijd kunnen we genieten van de ontwikkeling van prinses Amalia als jonge volwassene en haar voorbereiding op haar toekomstige rol als koningin. Laten we haar aanmoedigen en ondersteunen in haar studies en in het vinden van haar eigen weg, waar die haar ook mag brengen.

Verder lezen

Royalty

Drama dreigt voor koning Willem-Alexander door onthullingen in Belgische kranten

De populariteit van ons koningshuis lijkt af te nemen en de Belgische pers maakt zich hier zorgen over. Volgens Het Laatste Nieuws is onze koninklijke familie nog nooit zo onpopulair geweest. Waar bij de troonswisseling in 2013 nog 80 procent van de Nederlanders voorstander was van het koningshuis, is dat nu nog maar de helft en vooral bij jongeren ontbreekt steun.

Deze afname in populariteit is niet het enige slechte nieuws voor ons koningshuis. Tijdens Koningsdag kleurde Rotterdam weliswaar volledig oranje, maar er was ook een groepje antimonarchisten dat ‘Willem De Laatste’ scandeerde. Het Laatste Nieuws meldt ook dat niet alleen koning Willem-Alexander, maar ook kroonprinses Amalia zich zorgen maakt. Zij heeft het moeilijk en wordt regelmatig slachtoffer van bodyshaming. Bovendien wordt haar vrijheid ingeperkt door bedreigingen van de maffia.

Een andere zorg is prinses Alexia, die op Koningsdag afwezig was omdat ze moest studeren voor haar eindexamens. Deze afwezigheid roept vragen op over haar toekomst als lid van het koningshuis. Blijft ze in Nederland of gaat ze in het buitenland studeren?

Het lijkt erop dat ons koningshuis momenteel in zwaar weer verkeert. Dit is een grote verandering ten opzichte van enkele jaren geleden, toen het koningshuis nog populair was onder het Nederlandse volk. De afname in populariteit kan mogelijk te maken hebben met de veranderende tijden en de behoefte aan meer transparantie en democratie in onze samenleving.

Het is dan ook belangrijk dat ons koningshuis zich aanpast aan deze veranderende tijden en meer openheid en transparantie biedt. Dit kan helpen om het vertrouwen van het volk te herwinnen en de positie van het koningshuis te verbeteren. Bovendien is het belangrijk om te blijven investeren in de toekomst van onze monarchie en in de volgende generatie van de koninklijke familie.

Het is duidelijk dat ons koningshuis momenteel voor een uitdaging staat, maar door zich aan te passen aan de veranderende tijden en te blijven investeren in de toekomst, kan het koningshuis de steun van het volk weer terugwinnen. En dat is van groot belang voor ons land en onze samenleving.

Verder lezen

Royalty

Prinses Amalia weigert koningin te worden: een opmerkelijke beslissing

Het Nederlandse Koningshuis is een onderwerp dat vaak tot discussie leidt in ons land. Sinds 1815 hebben we een monarchie en momenteel is Koning Willem-Alexander onze staatshoofd. Zijn oudste dochter, Prinses Amalia, is de kroonprinses en zal hem in de toekomst opvolgen. Maar er zijn mensen die vinden dat het Koningshuis niet meer van deze tijd is en dat het tijd is voor een verandering. Floris Müller, voorzitter van de organisatie Republiek, is een van die mensen. Hij pleit voor een parlementaire republiek en vindt dat Amalia beter geen koningin kan worden.

Müller zegt: “Ik kan geen reden bedenken waarom je een 19-jarige haar vrijheid van meningsuiting, een vrijheid in partnerkeuze, een vrijheid om kinderen te krijgen, een vrijheid in carrière keuze zou afnemen.” Hij vindt dat Amalia een leven moet kunnen leiden zoals iedereen en niet onder het juk van een ouderwets instituut moet staan. Müller heeft een punt dat het Koningshuis nogal wat beperkingen met zich meebrengt, met name voor de koninklijke familie zelf. Ze hebben niet dezelfde vrijheid als gewone burgers en moeten zich altijd aan een protocol houden. Er zijn ook veel verwachtingen van hen, wat soms voor druk kan zorgen.

Aan de andere kant zijn er nog genoeg mensen die het Koningshuis willen behouden. Voor hen is het een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Bovendien heeft de koninklijke familie veel fans en steun van het publiek. Het is ook zo dat de monarchie economisch gezien voordelen heeft. De koning en zijn familie dragen bij aan de toeristische industrie en versterken de economie op verschillende manieren.

De discussie over het Koningshuis is niet nieuw en zal waarschijnlijk blijven bestaan. Het is echter belangrijk om de mening van Amalia zelf te overwegen. Er zijn namelijk geruchten dat ze niet eens koningin wil worden. Dit werd eerder dit jaar gesuggereerd door de Duitse media, die zeiden dat Amalia op een gegeven moment afstand zal doen van de troon, omdat ze in vrijheid wil leven.

Wat betekent dit voor de toekomst van de Nederlandse monarchie? Het is moeilijk te zeggen. Amalia is nog jong en haar mening kan veranderen naarmate ze ouder wordt en meer ervaring opdoet. Het is ook mogelijk dat ze in de toekomst een andere rol zal spelen binnen het Koningshuis. Bijvoorbeeld dat ze de troon overlaat aan haar broer of zus en zich richt op andere aspecten van het koninklijke leven.

Een ding is zeker: het Koningshuis heeft veel te bieden aan ons land. Het is een symbool van nationale eenheid en trots en draagt bij aan de Nederlandse cultuur. Tegelijkertijd is het belangrijk om te luisteren naar de mening van de leden van de koninklijke familie zelf en hun keuzes te respecteren.

Verder lezen

Royalty

Beelden: Prinses Amalia wordt aangevallen door fatshamende haters

Kroonprinses Amalia heeft het de laatste tijd niet makkelijk gehad, en Linda de Mol wil haar een hart onder de riem steken. De bekende presentatrice heeft daarom een opvallende actie gelanceerd, waarbij ze iedereen oproept om op Koningsdag een “warme, lieve steunbetuiging” te plaatsen op sociale media voor Amalia. Dit naar aanleiding van de dreiging die ze recent heeft ontvangen en de “harteloze” opmerkingen over haar gewicht en uiterlijk.

In haar editorial voor LINDA schrijft Linda de Mol: “Laten we massaal laten weten dat we met haar meeleven, haar prachtig vinden zoals ze is, en alle haters die het nodig vinden iets lelijks over haar uiterlijk te zeggen, berispen. Wij gooien ‘m erin op 27 april: de hashtag #loveAmalia. Wie doet er mee?”

Linda de Mol is onder de indruk van hoe Amalia omgaat met de druk en dreiging die op haar afkomen. “Het is tijd om haar te steunen in deze zware tijd en haar te laten weten dat we van haar houden”, aldus Linda de Mol.

Het is triest om te zien dat een jonge vrouw als Amalia, die haar hele leven al in de schijnwerpers staat, te maken krijgt met zoveel haat en dreiging. Het is belangrijk om te beseffen dat niemand, ongeacht zijn of haar positie, dit zou moeten meemaken. Het is een inbreuk op de persoonlijke integriteit en kan leiden tot ernstige psychische en emotionele gevolgen.

Het is dan ook fantastisch om te zien dat Linda de Mol zich inzet voor Amalia en oproept tot meer liefde en steun. Het is belangrijk dat we ons uitspreken tegen haat en intimidatie, en in plaats daarvan positiviteit en vriendelijkheid verspreiden. Door onze steun te betuigen aan Amalia en andere slachtoffers van haat en intimidatie, laten we zien dat we om hen geven en hen steunen in deze moeilijke tijd.

We moeten ons realiseren dat woorden kracht hebben en dat we de keuze hebben om onze woorden te gebruiken om anderen te steunen of te kwetsen. Het is aan ons om te bepalen welk pad we kiezen en welke boodschap we willen uitdragen naar de wereld.

Laten we op Koningsdag dan ook massaal de hashtag #loveAmalia gebruiken en onze liefde en steun betuigen aan deze jonge vrouw die zoveel voor ons land betekent. Laten we haar laten zien dat we achter haar staan en haar steunen in deze moeilijke tijd. Samen kunnen we een verschil maken en zorgen voor een wereld waarin liefde en vriendelijkheid de boventoon voeren.

Verder lezen

Royalty

Video van Alexia in strakke broek zorgt voor verontwaardiging: ‘De manier waarop ze werd gefilmd is respectloos!’

Onlangs is er op social media een video viraal gegaan van Koningsdag vorig jaar, waar de Koninklijke familie te gast was bij een evenement waarbij onder meer Paul de Leeuw optrad. Tijdens dit evenement was er een moment waarbij de gastheer even afgeleid was vanwege de strakke broek van prinses Alexia, die voor hem stond. De camera’s pikten dit moment op en de video werd onlangs gepost op het TikTok-kanaal ‘alexia.expose’ met de caption ‘en hoe hij scande’. Dit zorgde voor veel reacties op social media, waarbij mensen discussieerden of de man nou naar de grond keek of dat hij de strakke broek van Alexia ‘scande’.

Het is begrijpelijk dat deze video voor ophef heeft gezorgd. Prinses Alexia is immers nog maar 16 jaar oud en het is respectloos om haar lichaam op deze manier te objectiveren. Het feit dat dit ook nog eens gebeurt tijdens een officieel evenement waarbij de Koninklijke familie aanwezig is, maakt het nog erger.

Helaas is dit niet de eerste keer dat een lid van de Koninklijke familie te maken krijgt met objectivering en s*ksualisering. Eerder was er bijvoorbeeld ophef over de foto’s van prinses Amalia die in een bikini op het strand werd gefotografeerd. Het lijkt erop dat sommige mensen zich niet kunnen inhouden om commentaar te leveren op het lichaam van jonge vrouwen, zelfs wanneer het gaat om leden van de Koninklijke familie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze vorm van s*ksualisering niet acceptabel is. Het is respectloos en kan ervoor zorgen dat jonge vrouwen zich onveilig en oncomfortabel voelen. Prinses Alexia is nog jong en moet kunnen opgroeien zonder dat haar lichaam op deze manier wordt bekeken en besproken.

Het is aan ons allen om deze vorm van s*ksualisering en objectivering te bestrijden. We moeten ons uitspreken tegen dit soort gedrag en ervoor zorgen dat jonge vrouwen en meisjes zich veilig voelen en gerespecteerd worden. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de impact die onze woorden en acties kunnen hebben en dat we ons gedragen op een manier die respectvol is naar anderen.

In het geval van prinses Alexia is het van belang om te beseffen dat zij niet de enige is die te maken krijgt met s*ksualisering en objectivering. Dit is een groter maatschappelijk probleem dat zich voordoet bij veel jonge vrouwen en meisjes. We moeten ons daarom inzetten om deze kwestie bespreekbaar te maken en te werken aan een wereld waarin vrouwen en meisjes niet worden gereduceerd tot hun lichaam.

Uiteindelijk is het aan ons allemaal om bij te dragen aan een veilige en respectvolle samenleving. Een samenleving waarin mensen niet worden beoordeeld op basis van hun uiterlijk, maar op basis van hun karakter en prestaties.

@alexia.expose

en hoe hij scande

♬ WHERE HAVE U BEEN – madi hocker

 

Verder lezen

Royalty

Koninklijk drama: Máxima en prinses Amalia in machtsstrijd verwikkeld

Het Nederlandse koningshuis is opnieuw in opspraak, dit keer vanwege de dalende populariteit van kroonprinses Amalia. Hoewel het koningshuis al geruime tijd te maken heeft met verschillende schandalen, zal deze recente ontwikkeling de populariteit niet ten goede komen. Zelfs Amalia, die onlangs nog bedreigd werd door de georganiseerde misdaad, kan niet op veel sympathie rekenen.

Deze conclusie is getrokken uit een recente Ipsos-enquête die de populariteit van de Oranjes meet. Voor het eerst werd ook Amalia in de enquête beoordeeld en het resultaat is niet bepaald gunstig. Terwijl koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog redelijk scoren, moet Amalia genoegen nemen met een 7. Dit is aanzienlijk lager dan haar moeder Máxima.

Het lijkt er dus op dat de toekomst van het koningshuis nog steeds volledig in handen is van Máxima, die met haar populariteit de boel nog enigszins kan redden. Wat er precies aan de hand is met Amalia’s populariteit is niet bekend. Mogelijk heeft het te maken met haar leeftijd en onervarenheid. Aan de andere kant kan het ook zijn dat ze minder zichtbaar is dan de andere leden van het koningshuis, waardoor het publiek minder bekend is met haar persoonlijkheid en karakter.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat populariteit niet het belangrijkste aspect is van het koningschap. De rol van Amalia als kroonprinses gaat immers verder dan alleen haar populariteit. Ze is toekomstig staatshoofd van Nederland en zal een belangrijke rol spelen in de toekomst van het koningshuis. Het is daarom van groot belang dat ze zich blijft ontwikkelen en voorbereiden op haar toekomstige verantwoordelijkheden.

Bovendien is het niet ongewoon dat de populariteit van het koningshuis schommelt. Het is belangrijk om te beseffen dat populariteit afhankelijk is van vele factoren en niet altijd even voorspelbaar is. Zo kan een koningshuis bijvoorbeeld te maken krijgen met verschillende schandalen die de populariteit ondermijnen. Het is echter ook mogelijk dat populariteit stijgt en daalt als gevolg van veranderende politieke en maatschappelijke omstandigheden.

Uiteindelijk is het belangrijk dat het koningshuis zich richt op hun verantwoordelijkheden en plichten jegens het Nederlandse volk, en niet op hun populariteit. Zolang ze zich blijven inzetten voor het algemeen belang en hun taken naar behoren uitvoeren, zal hun populariteit vanzelf volgen. In het geval van Amalia zal ze in de komende jaren nog veel moeten leren en groeien, maar met de juiste begeleiding en training kan ze zich ontwikkelen tot een volwaardig en geliefd staatshoofd.

Kortom, de dalende populariteit van Amalia is geen reden tot paniek.

Verder lezen

Trending