Connect with us

Royalty

Koning Willem-Alexander en Máxima ontsnappen aan dramatisch ongeluk

Tijdens een test voor het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Indonesië vond een dodelijk ongeval plaats met twee boten. Minstens twee mensen werden gedood en anderen worden nog steeds vermist.

Het is dus tijd voor het koninklijk paar. Volgens het Indonesische ministerie van Binnenlandse Zaken waren ook functionarissen van de Nederlandse ambassade aan boord. Een van hen raakte lichtgewond. De koning en koningin reizen aanstaande donderdag naar de provincie Centraal-Kalimantan.

Nationaal Park
Het ongeval gebeurde in het Sebangau National Park. De koning en koningin willen donderdag een onderzoekscentrum bezoeken in het midden van het veenbosgebied en zullen langs projecten gaan die bijdragen aan het behoud van het leefgebied van de orang-oetan. Het koninklijk paar is maandag aangekomen in de Indonesische hoofdstad Jakarta.

Koninklijk bezoek
Dinsdag begint het vierdaagse staatsbezoek aan het Aziatische land. Het blijft onduidelijk of het bezoek van het koningspaar donderdag doorgaat zoals gepland.

Dodelijk bootongeluk tijdens staatsbezoek aan Indonesië
Ter voorbereiding op de aankomst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op het Indonesische eiland Kalimantan – het koninklijk paar brengt donderdag een bezoek aan het eiland – kwamen de twee boten maandagmiddag met elkaar in botsing. Volgens de lokale autoriteiten zijn er zeker twee doden en meerdere gewonden gevallen. Er worden nog een paar mensen vermist.

Aan boord van een van de boten waren twee Nederlanders van de Nederlandse ambassade, de Rijksvoorlichtingsdienst meldde dat ze ongedeerd waren op lichte verwondingen na. Het ongeval gebeurde in het Sebangau National Park.

Het koninklijk paar betuigde hun condoleances aan de Indonesische president Joko Widodo. Daarnaast zal naar aanleiding van de fatale crash het volgende programma van het staatsbezoek worden aangepast, meldt de RVD. Het programma wordt afgebouwd uit respect voor de nabestaanden van de slachtoffers. Vandaag maakt RVD programmawijzigingen bekend. Het oorspronkelijke plan van het koninklijk paar was om Kalimantan donderdag per speedboot te bezoeken, waar ze een korte introductie krijgen in Sebangau National Park, een van de grootste overgebleven bossen ter wereld. Of dit bezoek doorgaat, maakt RVD vandaag bekend.

Lees verder

Royalty

‘Koning Willem-Alexander heeft contact met geheime dochter’

Ruim veertig jaar na de eerste berichten over haar bestaan ​​zorgt Alexia, de tweede buitenechtelijke dochter van prins Bernhard, opnieuw voor problemen in de rechtszaal: koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen zich volgens de geruchten in de samenleving volledig verzetten tegen prinses Beatrix over Willem-Alexanders, de ‘bastaardtante’ die dezelfde naam draagt ​​als haar tweede dochter.

Net als zijn grootvader Bernhard kiest Willem-Alexander steeds meer zijn eigen weg, ondersteund door zijn vrouw Máxima. Jarenlang was het haar een doorn in het oog dat haar man koppig de grillen van zijn moeder volgde. Máxima stimuleert Willem-Alexander om voor zichzelf op te komen en eigen keuzes te maken. Hetzelfde geldt voor het onderhouden van contact met Alexia, met wie Willem-Alexander een goede relatie zou hebben opgebouwd met Máxima’s plezier.

Hij en Alexia waren slechts een paar maanden uit elkaar, en de koning zou de gesprekken met haar waarin ze Bernhard samen hebben grootgebracht, zeer op prijs stellen. Dat dit al jaren niet mogelijk is, is altijd verwarrend voor de Argentijnse Máxima. In de cultuur waarin ze opgroeide, is familie heilig. Zelf groeide Máxima ook op met halfzussen Dolores, Maria en andere vrienden uit haar vorige huwelijk met haar vader Jorge. Ze houdt net zoveel van hen als haar broer Martin en Juan en haar zus Inés, die vorig jaar is overleden.

Lees verder

Royalty

Koning Willem-Alexander geeft update over toestand prinses Beatrix

Willem-Alexander, de zoon van Prinses Beatrix, heeft een update gegeven over hoe het nu met zijn moeder gaat nadat ze besmet was geraakt met het coronavirus. Tijdens een aflevering van Blauw Bloed zei hij dat er niets aan de hand is en dat het goed met haar gaat.

Een Duits magazine, Freizeit Vergnügen, deelde berichten over een mogelijke depressie waar Prinses Beatrix (84) door gekweld zou worden. Een bron vertelt dat onze toenmalige koningin het plezier in het leven behoorlijk aan het kwijtraken is.

Gaat prinses Beatrix prins Claus achterna?

Het blad zegt dat zelfs haar geliefde hobby’s, de hippische sport en kunst, prinses Beatrix niet meer doen opleven. Deze situatie doet denken aan haar grote liefde prins Claus, die begin jaren tachtig al bekend maakte dat hij kampte met depressies. Hij is meerdere malen opgenomen om zijn mentale toestand te behandelen. Helaas werd een aantal jaar daarna de ziekte van Parkinson bij de prins geconstateerd.

Depressie gevolg van eenzaamheid

Volgens het Duitse blad zijn de kennelijk sombere emoties waar Beatrix nu onder gebukt zou gaan, het gevolg van gevoelens van eenzaamheid. Sinds 2014 woont de toenmalige koningin in Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Dat zou haar steeds zwaarder vallen.

Berichten over deze eenzaamheid zijn al eens eerder naar buiten gebracht. Haar zoon, koning Willem-Alexander vertelde bij Story dat hij zo vaak mogelijk op bezoek ging bij zijn moeder tijdens de coronaperiode ‘om daar het eenzaamheidsvirus te bestrijden’.

Enige manier om de kinderen te zien

Ook prinses Beatrix zelf vertelde vorig jaar iets opvallends, tijdens een gesprek met voormalig Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel. Daaruit bleek hoe eenzaam het leven voor haar af en toe aanvoelt. In november 2021 was ze op Curaçao en daar filmde Jeroen Snel de laatste aflevering van het programma Blauw Bloed. Beatrix zei toen tegen hem: ‘Meneer Snel, ik heb alle afleveringen van uw programma gezien. Het was de enige manier om mijn kinderen te zien, soms..’

Of er officieel sprake is van een depressie bij prinses Beatrix weten we niet, maar dat ze al een tijd kampt met eenzaamheid blijkt wel uit verschillende bronnen en interviews.

Lees verder

Royalty

Koning Willem Alexander krijgt dikke salarisverhoging om inflatie aan te kunnen

Waar wij elk dubbeltje om moeten draaien, is het voor een klein deel van de bevolking niks aan de hand. Koning Willem-Alexander is hier één van: hij gaat er volgend jaar 2,8 procent op vooruit, dat komt neer op een bedrag van in totaal 1.035 miljoen euro.

Inflatie
Kies je voor Nutella? Of ga je toch voor de goedkope variant? Kies je ervoor om je verwarming lager te draaien of trek je twee truien over elkaar heen aan? Het zijn gedachtes waar het gros van de Nederlandse bevolking over nadenkt. Koning Willem-Alexander hoeft in ieder geval niet na te denken als hij in de Appie staat. Volgend jaar gaat hij namelijk 2,8 procent meer verdienen dan dit jaar.

Koning Willem-Alexander
Deze verhoging koning is gebaseerd op het salaris dat de vicepresident van de Raad van State waarschijnlijk volgend jaar zal krijgen. Dat salaris is dan weer afgeleid van de ambtenarencao. En dat gaat volgend jaar april met ongeveer 3 procent omhoog. Ook koning Máxima, prinses Amalia en prinses Beatrix gaan er volgend jaar op vooruit met 2,7 procent.

Bron: RTL nieuws

Lees verder

Trending