Connect with us

Royalty

Koning Willem-Alexander en Máxima ontsnappen aan dramatisch ongeluk

Tijdens een test voor het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Indonesië vond een dodelijk ongeval plaats met twee boten. Minstens twee mensen werden gedood en anderen worden nog steeds vermist.

Het is dus tijd voor het koninklijk paar. Volgens het Indonesische ministerie van Binnenlandse Zaken waren ook functionarissen van de Nederlandse ambassade aan boord. Een van hen raakte lichtgewond. De koning en koningin reizen aanstaande donderdag naar de provincie Centraal-Kalimantan.

Nationaal Park
Het ongeval gebeurde in het Sebangau National Park. De koning en koningin willen donderdag een onderzoekscentrum bezoeken in het midden van het veenbosgebied en zullen langs projecten gaan die bijdragen aan het behoud van het leefgebied van de orang-oetan. Het koninklijk paar is maandag aangekomen in de Indonesische hoofdstad Jakarta.

Koninklijk bezoek
Dinsdag begint het vierdaagse staatsbezoek aan het Aziatische land. Het blijft onduidelijk of het bezoek van het koningspaar donderdag doorgaat zoals gepland.

Dodelijk bootongeluk tijdens staatsbezoek aan Indonesië
Ter voorbereiding op de aankomst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op het Indonesische eiland Kalimantan – het koninklijk paar brengt donderdag een bezoek aan het eiland – kwamen de twee boten maandagmiddag met elkaar in botsing. Volgens de lokale autoriteiten zijn er zeker twee doden en meerdere gewonden gevallen. Er worden nog een paar mensen vermist.

Aan boord van een van de boten waren twee Nederlanders van de Nederlandse ambassade, de Rijksvoorlichtingsdienst meldde dat ze ongedeerd waren op lichte verwondingen na. Het ongeval gebeurde in het Sebangau National Park.

Het koninklijk paar betuigde hun condoleances aan de Indonesische president Joko Widodo. Daarnaast zal naar aanleiding van de fatale crash het volgende programma van het staatsbezoek worden aangepast, meldt de RVD. Het programma wordt afgebouwd uit respect voor de nabestaanden van de slachtoffers. Vandaag maakt RVD programmawijzigingen bekend. Het oorspronkelijke plan van het koninklijk paar was om Kalimantan donderdag per speedboot te bezoeken, waar ze een korte introductie krijgen in Sebangau National Park, een van de grootste overgebleven bossen ter wereld. Of dit bezoek doorgaat, maakt RVD vandaag bekend.

Verder lezen

Royalty

Thierry Baudet: ‘Máxima versiert mij’

Thierry Baudet vertelt in een openhartig interview met weekblad Story over zijn ontmoetingen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De FVD-leider vertelt dat Máxima hem ‘charmant’ vindt. ,,Willem-Alexander heeft volgens mij wat meer moeite met mij…”

Thierry Baudet spreekt zich over heel wat zaken kritisch uit, maar nog niet over het koningshuis. Wel kreeg hij meerdere keren de eer om koning Willem-Alexander te ontmoeten. ,,Een keer of vier, vijf. En Máxima ook”, vertelt Baudet aan weekblad Story. De FVD-leider spreekt vol lof over de koningin. ,,Ik vind haar leuk. En een mooie vrouw ook.”

Charmant
Volgens Baudet is Máxima ook positief over hém. ,,Ik heb haar dus meerdere malen ontmoet en laat ik het zo zeggen: volgens mij vindt ze me wel charmant. Dat ze me wel aardig vindt”, aldus Baudet. Willem-Alexander zou daarentegen minder positief zijn. ,,Willem-Alexander heeft volgens mij wat meer moeite met mij…”

Deur gewezen
Vorige week ontstond er nog enige ophef over Baudet. Hij werd op Curaçao door beachclub Papagayo de deur gewezen met zijn evenement. De FVD-leider boekte het evenement onder een andere naam en toen hij aankondigde daar te spreken over ‘zijn visie voor Caribisch Nederland’, liet de beachclub weten niet gediend te zijn van de politieke bijeenkomst.

Verder lezen

Royalty

Stomdronken Willem Alexander gaat los, stiekem gefilmd

Koning Willem-Alexander, Maxima en Amalia zijn op werkbezoek op de Caribische eilanden. Ze zijn al op Bonaire en Curacao geweest en zitten nu op Aruba. Maar het gaat de Oranjes niet helemaal voor de wind.

Amalia maakte eerder namelijk een enorme blunder toen alle pers op haar en haar vader en moeder stond te wachten om de gezaghebber Edison Rijna van het eiland Bonaire te ontmoeten.

En tijdens een korte carnavalstocht werden Willem-Alexander en Maxima meegetrokken met de dansers. Dus de heupjes moesten los. Nu is dat voor Maxima natuurlijk geen enkel probleem. Maar Willem-Alexander zet zichzelf en zijn vrouw compleet voor schut door ook mee te dansen.

Maar Willempie schijnt ook stomdronken gespot te zijn terwijl hij karaoke aan het zingen was.

Bekijk het filmpje hieronder:

Verder lezen

Royalty

Paniek rond koning Willem-Alexander: “Stevig incident”

Story pakt uit met opvallend nieuws over koning Willem-Alexander. Verkeerde onze koning in gevaar?

Willem-Alexander en Máxima vlogen op 16 januari naar Griekenland om er de uitvaart van de voormalige Griekse koning Constantijn bij te wonen. Maar daarover verschijnt nu onthutsend nieuws…

Willem-Alexander heeft als piloot ervaring met de luchtvaart en net daarom maakte onze koning een twijfelachtige keuze…

Het koningspaar huurde immers de ‘gevreesde privéjet’ met registratie PH-LAU uit om de reis naar Griekenland te maken. Story pakt uit met onthutsend nieuws over deze privéjet…

Luchtvaartjournalist Menno Swart beschrijft in Story twee akelige incidenten die in een recent verleden voorvielen met het vliegtuig…

DJ Afrojack beleefde er bange momenten in toen de motor het meteen na het opstijgen leek te begeven en het vliegtuig meteen rechtsomkeer moest maken om terug te landen. En ook toen het vliegtuig naar Ibiza vloog was er een horrorverhaal…

Voetbalcoryfeeën Dirk Kuyts, Wesley Sneijder, Mark van Bommel en John Heitinga vlogen voor Villa Oranje naar Ibiza en in de lucht bleek ineens dat het landingsgestel niet goed werkte: “Dat was echt doodeng voor die jongens”, lezen we in Story een getuigenis.

Verder lezen

Trending