Connect with us

Royalty

‘Koningin Máxima ging vreemd met deze man’

Máxima is natuurlijk wereld beroemd, de koningin van Nederland en de vrouw van Willem-Alexander. Het koningspaar is inmiddels al bijna 20 jaar samen en als we de verhalen en de media moeten geloven dolgelukkig samen.

In april 1999 ontmoette Máxima haar toen nog toekomstige echtgenoot Willem Alexander en de twee zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Ze hebben samen drie kinderen en dat zijn de prinsessen Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (7 december 2003), Prinses van Oranje, Alexia Juliana Marcela Laurentien (26 juni 2005 en Ariane Wilhelmina Máxima Ines (10 april 2007).

Maar wist je dat onze koningin ook nog een leven daarvoor had waar vrijwel niemand iets vanaf weet? Vera Calderón is weet hier echter alles van.

Calderón heeft namelijk een biografie geschreven waarin ze alles verteld over onze koningin, ook haar diepste geheimen. Volgens Calderón is Máxima eerder smoorverliefd geweest op een man genaamd Pablo Jendretzki.

Pablo Jendretzki komt uit hetzelfde land als Máxima namelijk Argentinië. Jendretzki is een architect en woonde toen der tijd in New York. “Pablo was een sociale vlinder” schreef Vera. “Hij was altijd bij alle belangrijke sociale evenementen”.

De twee zijn niet lang samen geweest maar zijn wel vrienden gebleven.

Verder lezen

Royalty

Prinses Amalia de grond ingetrapt om haar overgewicht

De 19-jarige prinses werd eerder nog in de oudejaarsconference van Guido Weijers wat werd uitgezonden op RTL 4 hard aangepakt. Hoewel het om enkele grappen ging vonden veel mensen toch dat deze te ver gaat en dat hij haar aan het fatshamen was.

Guido vertelde het volgende over Amalia haar overgewicht in zijn oudejaarsconference:

“Bij mij komt steeds vaker de vraag omhoog: zijn wij bijen? Wist je dat de nesten van bijen… Als de eitjes onbevrucht zijn, dan komen er mannetjes uit en als de celletjes bevrucht zijn, dan worden het vrouwtjes. Hè, de werksters of de koningin.”

“Maar er is maar één celletje dat uitgroeit tot koningin en dat is het celletje dat de eerste zes dagen het meest te eten krijgt. Dat wordt de koningin. Dat kun je bij Amalia ook nog wel een beetje zien.”

“Ik snap wel dat zij van de drie prinsesjes de koningin wordt, want zij heeft ook absoluut het grootste staatshoofd.”

“Maar eventjes mijn echte mening over Amalia: ik hoop heel erg dat het volkje zorgdraagt voor de koningin en dat de koningin niet bang hoeft te zijn voor het volkje.”

Fatshammen van Amalia gaat door

Maar daar lijkt het niet te stoppen, want op Twitter wordt Amalia ook continue afgemaakt om haar overgewicht. Het lijkt veel mensen vooral te steken dat Amalia overgewicht heeft en haar zusjes totaal niet.

An Vandeputte van het Kenniscentrum voor Eet- en Gewichtsproblemen is het zat en doet haar verhaal op Radio 1:

“Ze komen niet alleen hard binnen bij Amalia, maar ook bij alle jongeren in hun groei […] Je doet daar werkelijk niemand een cadeau mee om op die manier daarover te praten. Een publiek figuur kan een rolmodel zijn en dan is dat precies voor jongeren dat je commentaar op hun lichaam geeft. Laat ons jongeren helpen zichzelf te vinden en te groeien door commentaar te geven op hun binnenkant.”

Volgens An hebben mensen met overgewicht het extra moeilijk.

“Moeilijk op alle niveaus door die invulling – de stigmatisering – die anderen voor hen maken. Hun gewicht zou te maken met hun wilskracht en een ongezonder leven. Terwijl veel factoren bij overgewicht een rol spelen.”

Laatst zetten Willem-Alexander zijn vrouw Maxima en Amalia nog zwaar voor schut.

Verder lezen

Royalty

Traditie rokende Oranjes door jongste generatie voortgezet: na Alexia en Amalia nu weer Gravin Eloise rokend betrapt

Kwam gravin Eloise vorig jaar al in het nieuws toen zij rokend gefotografeerd werd, ze heeft die slechte gewoonte nog altijd niet opgegeven blijkt uit een filmpje dat op TikTok-circuleert. Ook kroonprinses Amalia zet de slechte Oranje-traditie van een sigaret opsteken voort. En Alexia werd al met een sigaret betrapt toen zij nog maar 14 jaar was. Het drietal heeft het roken niet van een vreemde. De Oranjes, van Juliana tot Willem-Alexander, paffen er namelijk al generaties lang lustig op los.

Niet alleen gravin Eloise en prinses Alexia, maar ook kroonprinses Amalia lijkt verslaafd aan nicotine. De prinses, die recent in het Oostenrijkse Lech verblijft en daar op krukken rondliep zou daar van ellende de hele dag hebben lopen te paffen.

Een Oranje die in het openbaar een sigaret opsteekt. Het lijkt anno 2022 een onbestaanbaar beeld. Dat Willem-Alexanders tweede dochter Alexia al op haar 14de aan de sigaret was en dat Eloise, de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, ook niet vies is van een peuk is dan ook nieuws dat binnenskamers had moeten blijven. Feit is wel dat Alexia en Eloise het roken niet van vreemden hebben. De Oranjes paffen er namelijk al generaties lang lustig op los.

Koning Willem-Alexander (53) en Koningin Maxima (49) zullen als verstandige ouders natuurlijk proberen hun drie dochters, Amalia (16), Alexia (15) en Ariane (13), van de sigaretten af te houden. Hoe slecht roken is zouden zij als ervaringsdeskundigen namelijk zelf moeten weten. Maar alle goede bedoelingen ten spijt is volgens het Argentijnse blad ¡Hola tweede dochter Alexia bezweken voor de verslavende verleidingen van de sigaret.

Als ¡Hola midden zomer 2020 Alexia prominent op haar cover zet met als wervende kreet ‘Is Máxima’s tweede dochter ALEXIA de rebelse prinses van haar generatie?’ vergeet het blad ook niet om het vermeende rebelse karakter van Alexia te bewijzen met o.a. de stelling dat Alexia, al op haar 14de al rokend werd gefotografeerd. ¡Hola schrijft dat Alexia opvallend en spontaan, het meest op haar moeder lijkt. Om er aan toe te voegen: ‘maar haar laatste optredens op sociale media, met een sigaret in haar hand en het zingen van songs met expliciete taal, veroorzaakte zij veel opschudding’.

Volgens het blad verscheen er een paar dagen voor haar 15de verjaardag namelijk een foto, op het account van een vriend van de prinses, van Alexia met een sigaret in haar hand. ¡Hola: ‘Een prinses die rookt op haar 14de? Gelukkig werd het beeld op dat moment maar door zeer weinig mensen gezien, omdat het al snel verwijderd werd, maar het is natuurlijk nog wel te vinden in cyberspace’.

Het ‘nieuws’ over de rokende Alexia werd in de Nederlandse media genegeerd, maar dat geluk had gravin Eloise, de toen net 18-jarige dochter van prins Constantijn (50) en prinses Laurentien (54) niet toen zij zij begon met haar studie aan de Hogeschool in Amsterdam. Direct in de eerste week werd ze buiten met sigaret in de mond gefotografeerd.

De ouders van Eloise reageren via de RVD als door een wesp gestoken dat hun oudste dochter is ontmaskerd als roker. “Eloise is in de eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden. De publicatie van deze foto’s doet daar afbreuk aan. Deze is overduidelijk genomen in de privésfeer, bevat ons inziens geen nieuwswaarde en draagt niet bij aan het publieke debat.”

Zelf doet Eloise ook een duit in het zakje. “Ik vind het zo raar om mee te maken en het maakt me oncomfortabel om zomaar gefotografeerd te worden“, zegt ze op Instagram. “Ik rook één sigaret en iemand maakt er meteen een foto van. Wat is daar nieuws aan? Ik wil genieten van mijn studentenleven en hopelijk snappen jullie dit!”

Het maakt duidelijk dat in het openbaar roken bij de Oranjes in ieder geval anno nu taboe is. Wordt er al een sigaret opgestoken dan moet dat zeker niet op een plek zijn waar er eventueel een foto gemaakt kan worden.

Wat dat betreft zijn de spelregels voor een rokende Oranje veranderd in de afgelopen twee decennia. Als prins Willem-Alexander in de jaren tachtig in Leiden gaat studeren blijkt niet alleen dat hij wel van een biertje houdt -het levert hem de bijnaam prins Pils op- maar ook van een sigaretje. Niet alleen wordt student Willem-Alexander regelmatig met drankje en een sigaretje gesignaleerd hij wordt er ook mee gefotografeerd. Eén van de bekendste rookfoto’s is nog altijd die de foto waarop Willem-Alexander in 1985 rokend op de tribune zit bij het CHIO-springtoernooi in Rotterdam.

Een jaar later doet hij mee aan de Elfstedentocht in een rood/wit jack met het niet te missen logo van sigarettenmerk Marlboro op zijn rug. Ook in de jaren die volgen steekt de kroonprins er nog regelmatig ‘eentje’ op. Zo is er op internet een foto te vinden van een niet te achterhalen kiesjesmaker van een rokende Willem-Alexander en zijn toenmalig lief Emily Bremers (50).

Zo circuleert op internet ook een foto van de kroonprins op een terras in wintersportoord Lech waar hij, maar ook Maxima vrolijk aan een sigaret lurken. Dat Maxima al op heel jeugdige leeftijd aan de sigaret was is ook geen geheim. Direct nadat Nederland op 31 augustus 1999 voor het eerst kennis met een mysterieuze, blonde Argentijnse dame waar kroonprins Willem-Alexander mee was gespot en die Maxima Zorregeuita bleek te heten werd door de media haar doopceel gelicht. Op de eerste bewegende beelden die ons land bereiken van Maxima is ze dansend te zien in een wit jurkje op een bruiloft, maar ook terwijl ze een sigaretje rookt.

Of koning en koningin in de beslotenheid van paleis Huis ten Bosch ook nog wel eens een sigaret opsteken behoort inmiddels tot de hofgeheimen. De Rijksvoorlichtingsdienst mag in 2011 gezegd hebben dat Beatrix al 40 jaar niet meer rookt over huidig koning en koningin doen de koninklijke voorlichters geen uitspraken als het om roken gaat.

Of Beatrix nu dus al 50 jaar niet meer rookt is trouwens ook nog maar de vraag. Zo beweerde Edwin de Roy van Zuiydewijn (54), die overigens niet veel op meer heeft met de Oranjes sinds hij gescheiden is van prinses Margarita, de dochter van prinses Irene, dat Beatrix ‘rookt en zuipt Beatrix als een ketter’. Een uitspraak die dateert uit 2006. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde er toen niet op reageren.

Maar als in 2011 de dramaserie ‘Beatrix, Oranje onder vuur’ op tv te zien is en Willeke van Ammelrooy (76) die Beatrix speelt regelmatig rokend te zien is, reageert RVD wel. Op de site van het koninklijk huis verschijnt de mededeling dat toenmalig Koningin Beatrix al begin jaren ’70 gestopt is met roken. Scenarioschrijver Tomas Ross (76) weerspreekt die officiële mededeling onmiddellijk. Sterker nog: Ross heeft met eigen ogen een foto gezien waarop de vorstin rookt. Ross zegt op bezoek te zijn geweest bij ‘hele rijke mensen in Zuid-Frankrijk die bevriend zijn met de koningin’. “Aan de muur zag ik een foto van Beatrix…Haren los, drankje erbij, en sigaretten…Die rare verhalen van Edwin de Roy van Zuydewijn over dat zij rookt en drinkt als een ketter, zijn dan misschien overdreven. Maar die foto was recent”, aldus de scenarioschrijver van ‘Beatrix, Oranje onder vuur’.

Zeker is dat prinses Beatrix werd vooral in de jaren ’60 en ’70 regelmatig met een sigaret werd gezien en gefotografeerd. Ze deelde haar liefde voor de sigaret met haar man, de in 2002 overleden prins Claus (76). Bij ontmoetingen, zoals een bezoek aan het leger, een ontmoeting met Sinterklaas of als een burgemeester zelf ook een sigaret opstak mochten Beatrix en Claus er zelf ook graag een opstaken.

Werden Beatrix en Claus voornamelijk rokend gespot tijdens de wat informelere gebeurtenissen, haar ouders Juliana (94) en Bernhard (93) zijn met voorsprong de Oranjes die het meest rokend gezien en gefotografeerd zijn. Maar in ‘hun tijd’ rookte heel Nederland nog en stonden de sigaretten bij verjaardagen bij iedereen op tafel. Op één van de eerste beelden van Juliana en Bernhard samen, op wintersport tijdens hun huwelijksreis, is te zien hoe Bernhard zijn vrouw een vuurtje geeft voor haar sigaret. In de oorlogsjaren, tijdens een tussenstop in New York op weg naar de Roosevelts in het Witte Huis in Washington, werd prins Bernhard op de gevoelige plaat vastgelegd toen hij zijn vrouw nog even snel een vuurtje aanbood is Juliana tijdens diverse werkbezoeken vaak rokend te zien. Maar ook bij een staatsbanket stak ze er vrolijk eentje op. Ook bood ze haar eigen hofdame graag een sigaretje aan. Dit zijn anno 2019 natuurlijk ondenkbare beelden.

Pas in de laatste jaren voor haar dood in 2004 werd Juliana in het openbaar niet meer rokend gezien. Dat gold niet voor Bernhard wiens pijp in zijn mond tot zijn dood ook in 2004 net zo kenmerkend was voor de prins als de witte anjer in zijn revers.

De sigaret beperkte zich binnen de Koninklijke familie niet alleen tot de staatshoofden en hun partners. Er zijn ook beelden van Pieter van Vollenhoven (81) die tijdens de fotosessie in Lech in 1968 rookt terwijl hij achter baby Willem-Alexander staat. Tijdens de uitzending van het huwelijk van prins Bernhard (50) met prinses Annette (48) in 2000 verschijnt prins Pieter-Christiaan (48) live ook even rokend in beeld.
Maar als het roken in de loop der jaren een steeds slechter imago krijgt lijken de Oranjes de sigaret te hebben afgezworen. In ieder geval in het openbaar, want een rokende Oranjes zou het imago van de Koninklijke familie geen goed doen. Wat dat betreft zijn de rookfoto’s van Alexia en Eloise dan ook een klein smetje op het Oranje blazoen.

En dan te bedenken dat in 1941 ter gelegenheid van de 61e verjaardag van Koningin Wilhelmina (82) de Britse Royal Air Force pakjes sigaretten dropte boven ons land met een kroon en de W van Wilhelmina op de verpakking. Op de achterkant van het pakje prijkte de kreet: ‘Nederland zal herrijzen’.

Verder lezen

Actueel

Eloise van Oranje doet mee aan dit populair televisieprogramma

Vandaag kwam aan het licht dat Eloise van Oranje meedoet aan het nieuwe seizoen van het populaire programma Het Perfecte Plaatje.

Eloise is namelijk samen met Rick Brandsteder gezien op Schiphol. Hij zou ook in het nieuwe seizoen zitten. Ze zijn naar verluidt samen onderweg naar Kaapstad.

De gravin zet graag de bloemetjes buiten op de social media. Dat in tegenstelling tot haar nichtjes Ariane, Alexia en Amalia. Daarmee doorbreekt ze de klassieke afstand tussen het koningshuis en de social media. Met meer dan 320.000 volgers is ze een echte influencer. Daarnaast schreef ze een eigen kookboek, schitterde ze op de cover van Linda en stond ze in de Nederlandse Vogue.

Het is nog afwachten of ze inderdaad de perfecte foto kan maken. Eloise kan wel rekenen op goede hulp. Een van haar huisgenoten is immers fotograaf. De vriendin in kwestie is rechts op onderstaande foto te zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ELOISE (@eloisevanoranje)

Verder lezen

Trending