Connect with us

Showbizz

‘Familielid Yolanthe Cabau overleden door medische blunder’

Rogier Mooij (21 jaar), neefje van Yolanthe Sneijder die op 4 november 2014 is overleden, mogelijk door een medische fout in een ziekenhuis in Hilversum. Dat concludeert zaterdag NPO1 Argos-radioprogramma op basis van onderzoek van de Ombudsman Gezondheidszorg (IGZ) naar het vroegtijdig overlijden van de jongeman.

Volgens Argos, die toegang had tot het onderzoeksrapport van de IGZ, had de inspecteur kritiek op de situatie rond Rogiers dood: de zoon van een zus van Yolanthe’s moeder. Er zal geen nauwkeurige diagnose worden gesteld en het ziekenhuis zal een familielid moeten betalen om een ​​mogelijke medische fout te verdoezelen.

Rogier, een gepassioneerde hockeyer die op hoog niveau speelt en in zeer goede gezondheid verkeert, is maandag 3 november met hevige pijn op de borst overgebracht naar het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum. Op de eerste hulp dacht een medisch assistent volgens Argos dat het een ingeklapte long was. Toen zijn toestand niet verbeterde, werd Rogier overgeplaatst naar een andere afdeling van het ziekenhuis. Daar aangekomen bleek dat geen enkele polsonderzoeker hem kon aankijken. De specialist ging naar huis en een andere arts bleek niet beschikbaar voor een diagnose.

Hartzakje

De jonge man werd naar het sanatorium gebracht, waar hij later door een verpleegster dood in bed werd gevonden – 13 uur nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen. Op aandringen van tante Yo werd vervolgens autopsie uitgevoerd op Rogiers stoffelijk overschot. Het bleek dat hij was overleden aan een ontstoken hartzakje. Volgens de therapeuten waarmee Argos sprak, leidt iets zelden tot de dood. Menso Westerouen van Meeteren, voormalig hoofdonderzoeker bij de Ombudsman, vindt dat een ervaren arts Rogiers dossiers moet controleren, in plaats van een simpele doktersassistente op de eerste hulp. Hij zei tegen Argos: ‘Patiënten gaan naar de specialist en vergeten hem niet. Een doktersassistent is een assistent.

Volgens het programma Argos – dat opmerkelijke actualiteiten analyseert – waren Rogiers familieleden toen maandenlang niet bereikbaar. Op basis van deze feiten wordt vermoed dat het om een ​​”doofpot” ging. De ombudsman Zorg zal erop aandringen dat de betreffende longarts reageert bij het Medisch Tuchtcollege. Het ziekenhuis heeft nog geen commentaar op de zaak, omdat het niet de bevoegdheid heeft om uitspraken te doen over de medische dossiers van patiënten.

Yolanthe antwoordde een paar weken na de dood van haar neef op haar Grazia-column. Volgens haar kon Rogier in de jaren voor zijn dood niet sporten vanwege een slechte gezondheid. “Ik was aan het filmen toen ik een telefoontje kreeg van mijn moeder. Onze Rogier pleegde plotseling zelfmoord.” En: “Zijn moeder Jeanne bleef bij hem tot hij in slaap viel en de volgende ochtend zou ze weer naar bed gaan. Zo kwam het nooit. “

Continue Reading

Showbizz

Oeps! Jutta Leerdam laat nét iets te veel van haar filmrol zien

Schaatster Jutta Leerdam wist onlangs in Hamar haar Europese titel met overmacht te prolongeren. De 24-jarige pakte weer eens winst op de 1000 meter en was daarmee sneller dan Femke Kok. Bam, weer een medaille erbij. Maar naast het schaatsen mag er ook tijd zijn voor ontspanning.

Ook het ontspannen kun je wel aan haar overlaten. Jutta deelde deze week op haar socials beelden van een gezellig avondje uit met een vriendin, maar wie goed kijkt ziet daar toch ineens een paar opmerkelijke plaatjes in haar filmrol staan.

Scroll verder voor eens screenshot van Jutta’s filmrol:

Continue Reading

Showbizz

Yvonne weet het zeker: André Hazes gaat trouwen met deze vrouw!

Yvonne Coldeweijer is op last van de rechtbank wel uitgepraat over Rachel Hazes, maar over André heeft ze – zoals altijd – weer iets nieuws te melden. In haar nieuwste video vertelt ze in geuren en kleuren het nieuwste relationele plan van Dreetje.

Volgens de juice-verkoper waren André en Monique Westenberg (de moeder van zijn kind) tot vorige week nog uit elkaar, maar daar is wéér verandering in gekomen. Yvonne: “Ik durf het bijna niet te zeggen – jullie weten dat dit niet door mij komt – ik had vorige week gebracht dat André en Monique uit elkaar zijn. Hij had tegen haar gezegd dat hij geen aantrekkingskracht meer voelde. Hij zegt dat vaak hè. Hij vindt haar een oud wijf en hij kan het er niet meer zo echt op, dat was de strekking.”

Trouwen voor de bühne

“De scoop is: ze zijn weer samen!” aldus Coldeweijer. “Sorry, het lijkt dus net alsof ik het verkeerd breng, maar ik zit er zó bovenop, ik zit er zó middenin, dat ik alles zie en hoor wat ze doen. Het spijt me, maar hij heeft zich gewoon weer bedacht. Hij heeft zoiets van: er komt weer een docu aan. […] Nou komt het, ik schaam me eigen bijna dood al is het mijn eigen scoop: zoals je weet heb ik ooit gebracht dat ze in de docu gingen trouwen en dat er extra delen kwamen enzo. Dat gaan ze nu alsnog doen in deel twee van de documentaire op Videoland.”

André ging vreemd

Yvonne haakt vervolgens nog even in op die Spaanse dame waar André het erg gezellig mee had: “In 2019 hebben ze van juli tot december gedatet, Op het profiel van die Spaanse meid zie je ook allemaal berichten gepost uit die tijd. Dingen zoals ‘love of my life’, die was dus helemaal verliefd. Ze is André tegengekomen in Marbella en zijn helemaal verliefd geworden. Ik heb dus met haar anderhalf uur gepraat vorige week. […] Zij kregen dus meteen een soort van relatie, maar hij was dus nog met Monique, hij heeft dus gecheat.”

Voor de volledige tekst en uitleg: zie Yvonne’s video hieronder

 

Continue Reading

Showbizz

Gaat niet goed met gezondheid Samantha Steenwijk

Een tijdje geleden sleepte Samantha Steenwijk haar ‘goede’ vriendin Yvonne Coldeweijer voor de rechter. Samantha had namelijk gezegd dat ze zoveel was afgevallen door paardrijden. Yvonne vond dit lachwekkend en zei dat ze gehoord had dat Samantha verboden dieetpillen nam. Uiteindelijk kwam dit dus voor de rechter en Samantha haar collega’s bij RTL Boulevard vonden het paardrijd verhaal van Samantha ook niet geloofwaardig. Sterker nog ze vonden vooral dat Samantha het niet zo zwaar had moeten oppakken, omdat ze ook altijd in RTL Boulevard roddelden over haar collega’s. Nu ze zelf een keer aan de beurt was kon dat blijkbaar niet.

Maar goed nu deelde Samantha dus zelf de onderstaande recente foto en daarop zien we toch dat Samantha er niet echt heel goed uitziet. Ze is echt extreem veel afgevallen. Dat paardrijd dieet is dus toch echt een aanrader, not.

Hieronder de foto van de extreem afgevallen Samantha.

Continue Reading

Trending