Connect with us

Showbizz

‘Familielid Yolanthe Cabau overleden door medische blunder’

Rogier Mooij (21 jaar), neefje van Yolanthe Sneijder die op 4 november 2014 is overleden, mogelijk door een medische fout in een ziekenhuis in Hilversum. Dat concludeert zaterdag NPO1 Argos-radioprogramma op basis van onderzoek van de Ombudsman Gezondheidszorg (IGZ) naar het vroegtijdig overlijden van de jongeman.

Volgens Argos, die toegang had tot het onderzoeksrapport van de IGZ, had de inspecteur kritiek op de situatie rond Rogiers dood: de zoon van een zus van Yolanthe’s moeder. Er zal geen nauwkeurige diagnose worden gesteld en het ziekenhuis zal een familielid moeten betalen om een ​​mogelijke medische fout te verdoezelen.

Rogier, een gepassioneerde hockeyer die op hoog niveau speelt en in zeer goede gezondheid verkeert, is maandag 3 november met hevige pijn op de borst overgebracht naar het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum. Op de eerste hulp dacht een medisch assistent volgens Argos dat het een ingeklapte long was. Toen zijn toestand niet verbeterde, werd Rogier overgeplaatst naar een andere afdeling van het ziekenhuis. Daar aangekomen bleek dat geen enkele polsonderzoeker hem kon aankijken. De specialist ging naar huis en een andere arts bleek niet beschikbaar voor een diagnose.

Hartzakje

De jonge man werd naar het sanatorium gebracht, waar hij later door een verpleegster dood in bed werd gevonden – 13 uur nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen. Op aandringen van tante Yo werd vervolgens autopsie uitgevoerd op Rogiers stoffelijk overschot. Het bleek dat hij was overleden aan een ontstoken hartzakje. Volgens de therapeuten waarmee Argos sprak, leidt iets zelden tot de dood. Menso Westerouen van Meeteren, voormalig hoofdonderzoeker bij de Ombudsman, vindt dat een ervaren arts Rogiers dossiers moet controleren, in plaats van een simpele doktersassistente op de eerste hulp. Hij zei tegen Argos: ‘Patiënten gaan naar de specialist en vergeten hem niet. Een doktersassistent is een assistent.

Volgens het programma Argos – dat opmerkelijke actualiteiten analyseert – waren Rogiers familieleden toen maandenlang niet bereikbaar. Op basis van deze feiten wordt vermoed dat het om een ​​”doofpot” ging. De ombudsman Zorg zal erop aandringen dat de betreffende longarts reageert bij het Medisch Tuchtcollege. Het ziekenhuis heeft nog geen commentaar op de zaak, omdat het niet de bevoegdheid heeft om uitspraken te doen over de medische dossiers van patiënten.

Yolanthe antwoordde een paar weken na de dood van haar neef op haar Grazia-column. Volgens haar kon Rogier in de jaren voor zijn dood niet sporten vanwege een slechte gezondheid. “Ik was aan het filmen toen ik een telefoontje kreeg van mijn moeder. Onze Rogier pleegde plotseling zelfmoord.” En: “Zijn moeder Jeanne bleef bij hem tot hij in slaap viel en de volgende ochtend zou ze weer naar bed gaan. Zo kwam het nooit. “

Lees verder

Showbizz

Heel pijnlijk Hazes-verleden onthuld: “pittige tijd”

Wat liep er fout tijdens de jeugd van André en Roxeanne Hazes? En vooral: wie spreekt de waarheid?

De uitlatingen van Roxeanne Hazes tijdens ‘Beste Zangers’ en de daaropvolgende reacties van zowel Rachel als André beroeren nog steeds de gemoederen. Eén ding is duidelijk…

André en Rox lijken hun jeugdjaren totaal anders te hebben ervaren als je hun getuigenissen naast elkaar legt. Al hoeft dat niet te betekenen dat er leugens in het spel zijn…

“Iedereen heeft andere herinneringen aan z’n jeugd”, klinkt het bij Rob Goossens van RTL Boulevard in het Vlaamse blad ‘Dag Allemaal’. Al is één ding ondertussen wel duidelijk…

“Bij de één blijven sommige zaken langer hangen dan bij de ander. Dat het ‘n pittige tijd was, staat vast”, benadrukt Rob Goossens over de jeugdjaren van de Hazes-kinderen. En dan kan de journalist slechts één conclusie trekken…

“Misschien had Roxeanne net iets meer behoefte aan een liefdevolle knuffel dan haar broer?” oppert Rob Goossens van RTL Boulevard in de Vlaamse pers.

Lees verder

Showbizz

Gordon in de problemen: ‘Jij hebt mij mishandeld!’

Gordon zou afgelopen weekend een behoorlijk ruzie hebben gehad met zijn ex-vriend Jeffrey. Jeffrey zou samen met de presentator en een vriendin uiteten geweest zijn in Dubai. Yvonne Coldeweijer wist dit al tijdens het weekend te melden. Ze zei: “De spion vertelde me dat Goor, Jeffrey en de vriendin in Dubai in een restaurant zaten en er een discussie ontstond. Jeffrey had gezegd dat hij was gekomen om hem te vergeven. Maar dat hij verder niet opnieuw een relatie meer met hem wilde. De zanger werd woest, want die voelde zich aan het lijntje gehouden. Hij had zelfs de tickets betaald. Hij werd zo boos dat hij in een vol restaurant een glas wijn in Jeffrey’s gezicht smeet.” Uit verschillende berichten uit de showbizzmedia kunnen we vaststellen dat er video’s en foto’s zijn gemaakt. Echter weet het management van Goor te zeggen dat er niets van deze verhalen waar is.

Gordon in de problemen?

Albert Verlinde weet echter meer te vertellen in Shownieuws. Hij zegt onder andere: “We hebben als redactie een paar foto’s binnengekregen waarop Jeffrey er toch gehavend uitziet. We hebben een soort verslag gekregen van mensen in de omgeving van Jeffrey die zich echt zorgen maken. En ook echt beschrijven dat er echt wel pittige dingen daar zijn gebeurd. Een mishandeling.” Het zou eerder volledig uit de hand gelopen zijn bij de presentator.

Verlinde zegt: “En Gordon zou op een gegeven moment gedreigd hebben een overdosis insuline in te spuiten. Dat heeft Jeffrey weten te voorkomen. Die familie heeft iets van: ‘Jeffrey wordt al maandenlang gestalkt door Gordon en we hopen nu op rust.’” Mochten de beelden van de gehavende Jeffrey bij de politie terecht komen samen met een aanklacht, dan vrezen de showbizzwatchers dat de presentator in de problemen zal zitten. Hieronder meer, waaronder de ontkenning en de “bewijzen”!

Lees verder

Showbizz

Na geruchten over de affaire van Frans Bauer onthult zijn vrouw Mariska eindelijk hoe het gaat tussen hen

Mariska, de vrouw van Frans Bauer, laat weten wat ze vindt van de geruchten over haar man. Volgens verschillende Nederlandse kanalen zou hij haar bedriegen. Mariska heeft alvast een duidelijke boodschap voor hem.

Frans Bauer en zijn vrouw Mariska stapten in 2008 in het huwelijksbootje. Sindsdien lijken ze een gelukkig leven te lijden. Echter duiken er nu geruchten op dat Frans zijn vrouw zou bedriegen.

In een interview met Vriendin reageert Mariska op die roddels. Zij laat weten dat er nooit sprake is geweest van overspel. Maar als ze er ooit zou achterkomen, is het voor haar heel simpel. “Maar zo wel, dan is het klaar”, reageert ze.

Momenteel zijn ze dus gewoon nog steeds gelukkig samen. Mariska stoort haar ook niet langer aan de fans van Frans die hem aandacht geven. “Heel in het begin dacht ik altijd ‘hey, dat is mijn vriendje’”, zegt ze. Maar daar ligt ze nu niet meer van wakker.

Lees verder

Trending