Connect with us

Showbizz

Verdrietig nieuws voor schaatser Sven Kramer: ‘Zwaargewond geraakt bij een busongeluk’

Het is een trieste week geweest voor Sven Kramer. Zijn vader, Yep Kramer (61) is woensdag zwaargewond geraakt bij een busongeluk.

Omrop Fryslan meldt het.

Letselhelikopter

Het ongeval gebeurde woensdagavond toen de racefiets van Yep in aanrijding kwam met een bus. Er werden direct twee ambulances opgeroepen. De oud-schaatser was niet direct bereikbaar, dus werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Gelukkig hoefde hij niet in actie te komen.

Ziekenhuis

Yep is na behandeling door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Over zijn verwondingen is nog niets bekend. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Bezoek 11 steden

Yep Kramer was een fervent schaatser in de jaren 80. Hij schaatste op hoog niveau en nam deel aan vele Europese en Wereldkampioenschappen. In 1980 en 1984 nam hij zelfs deel aan de Olympische Spelen en in 1997 werd hij 8e op de Elfstedentocht.

Dagen na het ongeval van Yep’s vader werd skateboarder Sven Kramer aangereden door een auto in Inzell, Duitsland. De negenvoudig wereldkampioen blesseerde zich aan zijn knie. Kramer, die morgen naar huis gaat voor verdere tests, zei: “Ik heb vooral last van mijn knieën. Maandag wordt de blessure verder onderzocht, inclusief een MRI-scan. “Momenteel moeten we afwachten wat de gevolgen zullen zijn bij de start van het nieuwe seizoen. Daar is op dit moment nog niet veel over te zeggen.”

Kramer werd door een auto uit de uitgang gerend en slaagde er niet in om plaats te maken voor de drievoudig Olympisch kampioen. Team Jumbo-Visma bereidt zich momenteel in Inzell voor op het nieuwe schaatsjaar, dat op 1 november van start gaat met een WK-kwalificatietoernooi in Thialf.

Vader van het ongeval Yep

Het nieuws van de aanrijding van Sven Kramer is opmerkelijk, want gisteren werd bekend dat zijn vader Yep woensdag met zijn racefiets tegen een stadsbus is gebotst. Senior Kramer kon na dit ongeval niet meer praten en is daarom naar het ziekenhuis gebracht.

Ja, Kramer liep een nekletsel op bij het ongeval en ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar het gaat nu veel beter met de voormalig topschaatser, aldus de familie. Over een paar dagen mag hij naar huis.

Bron: Omrop Fryslan, Libelle. Afbeelding: Instagram

Lees verder

Showbizz

Sylvana Simons ernstig ziek

Een van de meest prominente tegenstanders van Zwarte Piet is toch wel Sylvana Simons. Als het aan haar ligt gaat er een wet komen die de traditionele variant van het figuur gaat verbieden. Ook is ze tegenwoordig actief in de politiek en is ze zelfs het opperhoofd van BIJ1.

Menig discussie werd de afgelopen periode uitgevochten, maar sinds enkele weken is het rustiger. Sylvana is namelijk niet meer aanwezig vanwege ziekte.

Op Twitter laat ze het volgende weten. “Op 13 maart testte ik positief. Bijna een maand later krabbel ik langzaam weer op. Heel frustrerend om niet vol aan de slag te zijn en zoveel te missen, zowel binnen als buiten de Kamer. Thank Goddess voor m’n fractiemedewerkers die zorgen dat alles door draait!”

Hieronder de tweet:

 

Lees verder

Showbizz

Sarah van Soelen laat haar ‘meloenen’ uit jurkje floepen op vakantie in Arabisch land

Sarah van Soelen geniet duidelijk van haar vakantie in Dubai. Op haar Instagram-account deelt ze een foto die weinig aan de verbeelding overlaat. Ze pronkt daarbij op foto’s waarbij ze de tweeling bijna uit haar jurkje laat floepen.

Sarah is ‘happier than ever’

Ze deelt met haar volgers op Instagram dat ze zich goed voelt. Sarah geniet van een avondje uit tijdens haar welverdiende vakantie in Dubai. ‘happier than ever’ schreef ze, waarna het verwijst naar de diep uitgesneden jurk die ze draagt. De ex-vriendin van André Hazes Jr heeft het zeker moeilijk gehad.

Eerder liet ze haar volgers zien wat Andre in haar ziet, maar dat behoort nu volgens haar helemaal tot het verleden. Het is nu tijd voor iedereen om te zien dat ze gelukkiger is dan ooit. We geloven haar zeker, vooral de jurk die ze aan heeft, roept het uit!

Lees verder

Showbizz

Heftig voor Gerard Joling: ‘Je gunt het je ergste vijand niet’

Gerard Joling is vorige week maandag met spoed opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Na een week, vorige dinsdag, mocht de zanger weer naar huis. Nu vertelt Geer hoe het met hem gaat.

Hij vertelt dat het best schrikken was. Door de pijn is hij ook wat magerder geworden. Toch was Gerard niet bang. “Ik dacht: ‘Hier kom ik wel weer uit. Ik ga goed, ik voel mij goed, ik heb geen koorts en ik heb geen pijn.”

De zanger laat verstaan dat het best wel een groot drama was. “Drie weken lang ben ik ermee bezig geweest. (…) Je gunt het je ergste vijand niet.”

Lees verder

Trending