Connect with us

Opmerkelijk

Hans Kazan (69) met spoed opgenomen in ziekenhuis: ‘Heeft niet lang meer’

Illusionist Hans Kazan (69 jaar) voelt zich niet lekker. Zijn vrouw Wendy vertelde het ons aan de telefoon. Hij werd gisteren naar een ziekenhuis in de buurt van zijn woonadres in Marbella gebracht.

“Hans voelt zich erg ziek en onwel,” zei Wendy vanuit het ziekenhuisbed van haar man. ,,Hij eet al twee weken niet meer of minder en braakt altijd. Het duurde dag en nacht. Vooral de laatste dagen waren erg slecht. Daarom zijn we naar het ziekenhuis gegaan.”

Hans is naar het ziekenhuis gebracht. “Nu moeten we de onderzoeken afwachten. Ze zullen zijn maag en darmen onderzoeken en foto’s maken van zijn borstkas. Dit gaat nu allemaal gebeuren en we moeten afwachten.

Hans vond het verschrikkelijk, zei Wendy. ,,Hij dacht eerst: ik ben een beetje misselijk en het gaat wel over. We moeten dit weekend naar Nederland, want we hebben veel congressen en optredens. We wilden er al een tijdje naar kijken, maar gisteren kon het echt niet meer. s

De concerten en gesprekken stonden al maanden gepland en Wendy moest afzeggen. ,,Het is echt saai. Gelukkig waren de klanten erg begripvol. Hans verbrak de verloving maar één keer in zijn leven en toen kreeg hij een hartaanval.

In de resterende 50 jaar van zijn werk heeft hij nog nooit een voorstelling afgezegd. Nu moeten we de hele rij afzeggen, dat vindt Hans erg. Maar kon niet voor hem werken omdat hij niet eens een minuut kon staan. “

Verder lezen

Actueel

Leraar slaat 14-jarige leerling in elkaar: ‘Zwijgen of je krijgt lappen!’

Op sociale media circuleren heftige beelden waarop te zien is hoe een Belgische leraar tijdens een busreis een 14-jarig meisje slaat.

Deze opmerkelijke gebeurtenis heeft voor ophef en verontwaardiging gezorgd, en de autoriteiten hebben snel gereageerd.

De leraar in kwestie, werkzaam op de Sint-Michielschool in Leopoldsburg, is onmiddellijk op non-actief gesteld door de schoolleiding.

Dit krachtige besluit is genomen om de veiligheid en het welzijn van de leerlingen te waarborgen en de zaak grondig te onderzoeken.

De schooldirectie begon een tuchtprocedure om de ernst van het incident vast te stellen en de gepaste maatregelen te nemen.

De beelden, die viraal zijn gegaan op sociale media, hebben geleid tot heftige reacties van zowel ouders als de bredere gemeenschap.

Het gedrag van de leraar wordt unaniem veroordeeld, en er wordt opgeroepen tot gerechtigheid voor het slachtoffer.

Het meisje in kwestie, dat slechts 14 jaar oud is, verdient alle steun en bescherming in deze moeilijke situatie.

De zaak benadrukt het belang van een veilige en respectvolle omgeving in scholen, waar de rechten en de veiligheid van leerlingen altijd voorop moeten staan.

Hierin hebben de schooldirectie en de autoriteiten hebben een cruciale rol te vervullen, en het is positief om te zien dat zij snel hebben gehandeld om de situatie aan te pakken.

De komende tijd zal het onderzoek naar dit schokkende incident voortgaan, in afwachting van gerechtigheid voor het slachtoffer en passende maatregelen tegen de leraar in kwestie.

Verder lezen

Actueel

Politie verscheurt boetes van vreemdelingen: ‘Doen we uit coulance!’

Vreemdelingen van Oekraïense afkomst die anderhalf jaar terug naar Rotterdam vluchtten, moeten geen parkeerboetes meer betalen bij foutparkeren. Dat laat verkeerswethouder Vincent Karremans weten.

Partij Leefbaar Rotterdam vindt dit klinkklare nonsens en wil de regeling afschaffen. Simon Ceulemans van de partij vindt dat er geen reden is voor een voorkeursbehandeling.

“Rotterdammers vinden het zelf ook niet leuk om een boete te betalen”, laat hij weten. Toch moeten we volgens hem solidariteit tonen.

 

Voertuigen met een Oekraïens kenteken worden niet gecontroleerd op betalend parkeren. Dat blijft gewoon gelden.

Dit is ook zo in Zaandam. Ook daar mogen Oekraïense vluchtelingen parkeren zonder te betalen. Dat was zo in de eerste maanden na het uitbreken van de inval door de Russen in het door oorlog geteisterde land.

Nu is het welletjes geweest vindt men ook in Zaandam. Daar moeten vreemdelingen nu ook gewoon betalen om te parkeren en boetes betalen.

Een woordvoerder uit de Maasstad licht toe: “Wanneer zo’n auto foutgeparkeerd staat, wordt deze wel gescand. De data wordt echter direct verwijderd.”

Ceulemans wijst erop dat je zo’n speciale regeling niet krijgt uitgelegd aan de Rotterdammers. “De parkeerregels zouden voor iedereen moeten gelden.”

De uitzondering is wel alleen beperkt tot Oekraïners. Statushouders en vluchtelingen van andere landen moeten wel gewoon betalen.

Rotterdam telt om en bij de 2.400 nieuwkomers uit Oekraïne. Daarover zegt Ceulemans: “Die mensen zouden wel gek zijn om een Nederlands kenteken te nemen, dan zullen ze moeten betalen.”

Verder lezen

Actueel

Nieuwe Nederlanders tuigen bejaarde man (71) zwaar af in tram: ‘Kan dit niet aanzien’

Den Haag is opgeschrikt door een heftige gebeurtenis. Een 71-jarige man die gewoon van een mooie dag wilde genieten, is zwaar afgetuigd door enkele jongeren. Het incident vond plaats op een tram.

De politie tilt zwaar aan de feiten en heeft de hulp van het grote publiek ingeroepen om de daders te pakken.

De bejaarde man besloot op een zonnige zaterdagmiddag in augustus om een tramritje te maken op tram 9 in Den Haag.

Hij stapte op bij halte Wouwermanstraat en daar zag hij dat er twee jongens wel heel veel plek innamen. De man vroeg beleefd of hij mocht zitten en rekende op een beetje hoffelijkheid.

Maar de situatie liep gelijk compleet uit de hand. Wat begon met een simpele vraag, ontaardde in een zware confrontatie.

Na zijn bezoek aan de Haagse Markt werd hij mishandeld en bedreigd. Dat leidde tot zware gevolgen op het gebied van zijn fysiek welzijn.

De jongeren waren niet nieuw op de tram. Eerder waren ze opgestapt bij de halte Bierkade. Getuigen onthullen dat de bejaarde man tegenover de jongens zat.

Toen de man wilde uitstappen bij halte Loevesteinlaan, vielen de kansparels hem aan, duwden hem hardhandig en deelden verschillende klappen uit. Daarna zetten ze het op een lopen richting Melis Stokelaan.

De bejaarde man liep zware verwondingen op, onder andere een gebroken oogkas en een gebroken kaak. Er volgde een operatie, maar een andere ingreep moest uitgesteld worden als gevolg van complicaties. We kunnen ons het fysieke en emotionele leed van deze arme man nauwelijks voorstellen.

De politie doet er alles aan om deze jongeren van de straat te halen en vraagt de hulp van getuigen.

Er wordt gezocht naar een man met een blauwe jas die de situatie nog probeerde te kalmeren. Iedere tip kan van belang zijn.

Verder lezen

Actueel

Oma stapelverliefd op Bayram (26), maar jongeman krijgt geen visum: ‘Gaat niet om geld’

Een oma werd stapelverliefd op een man die wel 37 jaar jonger is dan zij. Ze leerde hem online kennen. Aanvankelijk zag ze hem echter voor iemand anders aan.

Isabell Dibble (62) leerde Bayram (26) kennen toen deze haar op Facebook een vriendschapsverzoek stuurde.

Eerst dacht ze nog dat het om een man ging die ze had leren kennen tijdens een vakantie in Tunesië. Ze wees het verzoek eerst nog af omdat ze vond dat hij te jong was.

Toen ze toch begonnen te chatten, merkte Isabell dat het om een andere man ging. Aanvankelijk was ze nogal sceptisch, maar in oktober 2019 besloot de vrouw om toch naar Tunesië te reizen. Daar deed de jongeman meteen een romantisch voorstel en de oma zei volmondig ja.

Het stelletje trouwde in januari in Tunesië bij een registratiekantoor en er waren ongeveer 100 gasten aanwezig. Ondanks het leeftijdsverschil zijn ze gelukkiger dan ooit. Toch heeft de vrouw de grootste moeite om haar kersverse echtgenoot naar het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Eerst waren er de coronabeperkingen.

Isabell uit Kent vertelt: “Ik weet dat er zoveel nadelen zijn, dus ik had mijn twijfels en was sceptisch. Ik heb dit soort verhalen over vrouwen gelezen en ik had nooit gedacht dat ik in deze positie zou belanden. Hij heeft me nooit om geld gevraagd, hij heeft me nooit om iets gevraagd.”

“Het maakt hem niet uit of ik daarheen verhuis of dat hij hierheen komt, we willen gewoon samen zijn. Ik heb hier familie, kinderen en kleinkinderen, dus ik wil niet weg.”

“We hebben er moeite mee om hem hierheen te krijgen, ondanks alles wat er gaande is. Helaas verdienen we geen van beiden genoeg, maar hopelijk zullen de zaken snel veranderen.”

Volgens de oma steunen beide families hun relatie. “Mijn familie was aanvankelijk onzeker, dat zou natuurlijk zo zijn. Maar hun houding is: ‘Je hebt het zwaar gehad in het leven, dus doe waar je gelukkig van wordt.”

“Ik heb drie echtgenoten verloren en ze weten dat ik wat opwinding en liefde nodig heb in mijn leven. Ze weten dat ik jong van hart ben en dat hij me gelukkig maakt.”

“We trouwden bij de plaatselijke burgerlijke stand en hadden een receptie aan de overkant van de straat waar zijn ouders wonen. De bruiloft was ongelooflijk, en zijn familie steunt ons ook.”

Algauw stootten ze op heel wat praktische problemen. “Er moeten zoveel mensen in onze positie zijn die met hun partners in het buitenland vastzitten en het moeilijk vinden om een ​​visum te krijgen tijdens de c0vid-19-uitbraak.”

“Het kan me niets schelen dat we een leeftijdsverschil hebben. Ik denk er niet over na. Leeftijd is slechts een getal en ik zie haar niet als een ‘oudere vrouw’”, vertelt Bayram zelf.

Verder lezen

Actueel

Door Hamas ontvoerde Shani (22) is om het leven gekomen: ‘Schedelsplinter gevonden’

De 22-jarige Shani Louk, afkomstig uit Duitsland, die eerder door Hamas werd ontvoerd, is om het leven gekomen. Dat maakte haar familie vandaag bekend.

Ook de Israëlische overheid maakte melding van haar overlijden. De jongedame was op 7 oktober aanwezig op het festival in het zuiden van Israël, waar Hamas ongenadig toesloeg.

Het meisje werd vervolgens ontvoerd naar de Gazastrook. Er doken beelden op waarop te zien was dat Shani levenloos op een pick-uptruck werd weggevoerd.

De moeder van Shani, Ricarda Louk, bevestigde het overlijden in een interview met de media. Ze denkt dat haar dochter om het leven kwam tijdens de aanval op 7 oktober.

Het is onduidelijk hoe de dood werd vastgesteld en wat de overlijdensoorzaak is. Haar moeder zegt dat er een schedelsplinter is gevonden met DNA van haar dochter. Het lichaam werd echter nog niet gevonden.

Ondertussen schrijven de Israëlische media dat haar lichaam wel gevonden is. Maar dat zou zich nog in de Gazastrook bevinden.

De moeder liet eerder nog verstaan dat ze ervan overtuigd was dat haar dochter nog in leven was, zij het zwaargewond.

Verder lezen

Actueel

Drie tieners vermoorden dakloze en filmen alles: ‘Jongens van 14 en 15 opgepakt’

Drie jongens van 14 en 15 jaar oud zijn in Duitsland opgepakt nadat ze filmden hoe ze een dakloze man mishandelden en om het leven brachten.

Het lichaam van de man werd gevonden in een park, in de buurt van een rustige woonwijk in Horn-Bad Meinberg.

Een getuige meldde diezelfde dag dat hij enkele jongeren had herkend op videobeelden die ter plaatse waren gemaakt.

Justitie laat weten: “Een van de daders heeft de feiten gefilmd en de beelden daarna gedeeld. Iemand die de video heeft gezien, is naar de politie gestapt.”

Twee jongens van 15 werden aangehouden en gingen over tot bekentenissen. Zo kwam de politie ook op het spoor van een derde verdachte van amper veertien jaar oud.

Hij werd thuis opgepakt en eveneens meegenomen voor ondervraging. De politie laat een autopsie op het lichaam van de dakloze man uitvoeren.

Zij twijfelen er niet aan dat de man is overleden als gevolg van zware mishandeling en uiteindelijk werd neergestoken.

Wat de tieners bezielde is niet duidelijk. De politie, noch justitie, konden uitspraken doen over het motief van de daders.

Verder lezen

Actueel

Klanten woedend: ‘Albert Heijn bant contante betalingen’

Alsmaar mensen gebruiken tegenwoordig hun pinpas om te betalen. Contant geld komt steeds minder voor. Minder en minder winkels zitten te wachten op cash geld.

Dat is vooral voor oudere mensen vervelend die het gewend zijn om contant te betalen. Ze zijn veel minder vertrouwd met de digitale wereld en al die technologie.

Winkelketen Albert Heijn gaat komende maand stoppen met het contant uitbetalen van de koopzegels.

Vanaf volgende maand laten ze het via retourpinnen overschrijven op je rekening. Het gespaarde bedrag kan ook van je boodschappen worden afgetrokken.

De koopzegels van de keten bestaan al sinds 1955. In 2021 besloot AH ook om te stoppen met de plakboekjes.

De keten geeft aan dat ze digitaal sparen makkelijker en veiliger vinden. Alsmaar meer bedrijven bannen betalingen in contant geld. Avonturenpark Hellendoorn accepteert helemaal geen cash geld meer.

Dat leidt tot heel wat bezorgdheid bij mensen. “Gaat de AH nu ook al voor mij bepalen of ik contact geld in mijn portemonnee mag hebben?”, laat een boze klant weten.

Nog een andere klant zegt: “Het is vooral heel zorgelijk dat een wettelijk betaalmiddel steeds meer geweigerd wordt. Alles moet digitaal zodat alles te controleren valt. Gelijk toen de zegeltjes overgingen op digitaal mee gestopt.”

“Ik weiger ook te gaan pinnen bij een pinkassa! Er verdwijnen zoveel banen doordat alles maar via een zelfscan moet verlopen. Slechte ontwikkeling van de Appie!”, klinkt het nog.

Verder lezen

Actueel

Oma wil trouwen met haar Oegandese prins, maar doet nare ontdekking: ‘Nooit gedacht’

Iedereen hoopt ooit de liefde van zijn leven te vinden. Dat is immers de grote droom van de meeste mensen.

Je hoort mensen vaak zeggen dat leeftijd maar een getal is, maar een groot leeftijdsverschil kan weleens voor problemen zorgen in een relatie.

Op het gebied van liefde circuleren er talrijke bizarre verhalen op het internet. De laatste tijd zien we alsmaar meer verhalen van bejaarde dames die in zwijm vallen voor de charmes van een veel jongere Afrikaanse prins.

Een Zweedse oma, Mona-Lisa Larsson, dumpte een Oegandese jongeman met wie ze op het punt stond om te trouwen. Ze ontdekte namelijk een droevig geheim.

De dame was een romantische relatie begonnen met Aziz Maganda alias Azis Magically. Ze reisde zelfs naar Oeganda om hem persoonlijk te ontmoeten.

Precies op het moment dat ze overtuigd was dat de romance oprecht was, ontdekte de vrouw een heftig geheim. Ze blies de relatie meteen af.

De indertijd 19-jarige Aziz barstte in tranen uit toen de oma de relatie beëindigde. Hij was echt niet te troosten.

Larsson kreeg een tip van zijn vrienden. Hij zou alleen maar bij haar zijn vanwege haar geld en niet vanwege de liefde.

De jongeman vertelde aan anderen: “k ben niet serieus, ik wil gewoon geld en ik kan mijn vriendin Rita niet verlaten.”

Larsson besloot meteen haar reisagentschap te bellen en annuleerde het geboekte vliegtuigticket. Ze verliet Aziz definitief toen zijn vriendin haar bedreigingen begon te sturen.

Aziz was kapot van verdriet, want hij zag zichzelf al als een rijk man. Nu gingen zijn plannetjes plotseling niet meer door.

Verder lezen

Actueel

Thierry Baudet in hinderlaag gelokt en in elkaar geslagen: ‘Fascist!’

Bij aanvang van een lezing op de Universiteit Gent in België is Thierry Baudet keihard op zijn hoofd geslagen door een man. De dader is opgepakt.

Hij sloeg de politicus met een opvouwbare paraplu. Ook Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter was aanwezig bij het incident.

Op beelden die circuleren op X is te zien hoe Baudet keihard op zijn hoofd wordt geslagen bij de ingang van het gebouw.

Baudet liet later weten dat het naargelang de omstandigheden goed met hem gaat. Hij heeft er wel een flinke bult aan overgehouden.

“Ik heb mijn lezing kunnen geven nadat ik even achter een glaasje water heb gedronken. Maar het is natuurlijk heel naar dat dit gebeurd is.”

Volgens de politicus ging het om een hinderlaag. “k werd aan de ene kant afgeleid en toen sprong iemand vanaf de linkerkant op me af met, wat later bleek, een paraplu. Het ging heel snel.”

De lezing vatte aan om 20 uur. Om en bij de 300 mensen hadden een kaartje voor het evenement.

Op de beelden is ook te horen hoe de man tekeergaat. “Nee tegen fascisme, nee tegen Poetinisme”, met een Oekraïens accent klinkt het.

In het verleden liet Baudet zich pro-Russisch uit, onder meer naar aanleiding van het onderzoek tijdens het neerhalen van de vlucht MH17. Hij noemde Poetin onomwonden de leider van conservatief Europa, een prachtige vent.

Op het ogenblik van zijn aankomst waren er veel politieagenten op de been. Een uur daarvoor hadden enkele personen nog geprotesteerd tegen de komst van de politicus. Die personen hadden ook een Oekraïense vlag bij.

Verder lezen

Actueel

Emile Ratelband (75) start nieuw leven en krijgt tiende kind: ‘Nog niet voorbij’

Volgend jaar wordt Emile Ratelband 75 jaar oud. Maar daar gaat hij zelf niet akkoord mee. De man is in rechtszaken verwikkeld om zijn leeftijd te laten aanpassen naar 49.

Eerder probeerde hij al eens om zijn leeftijd aan te passen, maar de rechter wilde daar niet van weten. Daar legt Emile zich dus niet bij neer.

Aan Story vertelt hij: “Wat wel gaat lukken is om als leeftijd het getal 49 in mijn paspoort te laten zetten. Dan moet ik elk jaar weer een nieuw halen. Dat wordt nog wat, maar oké.’

“Dat traject zit nu in de laatste fase en ik ga dat echt wel winnen. Over een jaar is het zover”, klinkt hij strijdvaardig.

Om zijn 49-jarige verjaardag te vieren, wil Emile een tiende kind. “Die neem ik dan ja. Ik heb mijn broer al gevraagd of ik de baby naar hem mag vernoemen. Chris of Chrisje. Mijn broer zei dat hij dit niet wil.”

Emile heeft de komende weken nog wel wat rechtszaken. Hij wil zijn ex-vrouw voor de rechter slepen. Het gaat om de moeder van zijn kinderen Emilio (14) en Royce (16). Hij gaat Moon van Buren aanklagen vanwege vermeende mishandeling van Moon.

Volgens een uitgelekt geluidsfragment zou Emile zijn ex enkele trappen tegen de benen hebben gegeven. Ook zou hij haar in het gezicht gemept hebben.

Emile beweert dat de opnames gemanipuleerd zijn. Van de rechter kreeg hij toch 25 uur taakstraf. Maar Ratelband laat het hier niet bij.

“Royce en Emilio hebben inmiddels los van elkaar en zonder dat het hen is gevraagd, een verklaring daarover afgelegd.”

“Beiden zeggen daarin: Papa heeft mama nooit geslagen. Papa heeft mama nooit geschopt, mama heeft dit in scène gezet.”

“Dit heb ik zwart op wit. Ik ga nu een klacht indienen bij de rechtbank, omdat hun moeder mijn carrière bewust kapot heeft gemaakt, en mij bewust in een kwaad daglicht heeft gezet. Dit is nog lang niet voorbij. Dat verzeker ik jullie.”

Verder lezen

Trending