Connect with us

Actueel

‘Waarom feliciteert niemand me? Helaas werd mijn dochter’s komst niet gevierd…’

Toen de kleine Bella op 25 oktober 2018 werd geboren, veranderde het leven van Eliza Bahneman en haar man voor altijd.

Bella verraste haar ouders door een paar weken te vroeg te komen, maar ze verraste hen ook door als een van de meest zeldzame mensjes te komen die je kunt treffen…

“‘We zijn in verwachting!’ Dit zijn de woorden die iedereen graag hoort bij het plannen van een gezin. Het kostte mijn man en ik ongeveer 9 maanden om zwanger te raken. Ik begon zenuwachtiger en zenuwachtiger te worden. Het is bizar hoeveel emoties je kunt voelen als je van plan bent om kinderen te krijgen.

Ik had het geluk dat ik mijn zwangerschap heb gedeeld met mijn zus, schoonzus en een paar vriendinnen. We zaten allemaal binnen enkele weken of maanden van elkaar. Het was geweldig om iemand te hebben met wie je de voor- en nadelen van je zwangerschap kunt delen.

Tijdens onze reis heb ik veel dingen over het leven geleerd, afgezien van het feit dat er op een bepaalde dag een grote verrassingsbal kan worden gegooid. Soms zijn we voorbereid op verandering en soms niet.

Net als bij de meeste stellen, begon de opwinding van het brengen van onze bundel van vreugde te beginnen naarmate we dichter bij onze uitgerekende datum kwamen. De kamer was perfect en klaar om onze kleine te verwelkomen. Onze families waren enthousiast en we waren benieuwd wat we hadden gecreëerd. Het was zo leuk om te zien welke eigenschappen de baby’s met elke ouder deelden. Ik had ook veel verhalen gehoord over borstvoeding en hoe moeilijk het kan zijn. Ik keek er naar uit om een ​​band met mijn kind te delen, maar was ook nerveus over de komende veranderingen.

Ik had een geweldige en gemakkelijke zwangerschap. Ik werd als een hoog risico beschouwd vanwege een hartvormige baarmoeder, waarvan we later ontdekten dat dit niet het geval was. Ik had maandelijks een echo en omdat ik beviel van Bella toen ik 35 was, had ik alle andere prenatale tests.

Alles kwam als ‘normaal’ terug.

Op de avond van 24 oktober werkte mijn man tot laat en was ik de laatste hand aan het leggen aan Bella’s kamer en luiertas. Vlak voordat ik om 23:30 uur naar bed ging, sms’te ik een foto van mijn buik en een briefje van Bella naar haar papa. ‘Hallo papa, mama denkt dat ik vroeg ga komen. Ze heeft het gevoel dat ze niet lang meer zwanger zal zijn. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten. Hou van je papa.’

Op 25 oktober 2018, om 01:15 uur, brak mijn water. Bella kwam een ​​maand te vroeg aan. Ik was razend, omdat we geen lessen hadden gevolgd (waarvan ik later leerde dat je die echt niet nodig hebt). Mijn tas was half ingepakt, ons autostoeltje was nog niet geïnstalleerd en mijn nagels en haar waren een puinhoop. Niet zoals ik me had voorgesteld dat ik zou gaan bevallen. We belden uiteindelijk mijn ouders en haastten ons samen naar het ziekenhuis. Het plezier van de bevalling begon!

Tijdens mijn bevalling moest ik zijwaarts op mijn rechterkant liggen, omdat Bella’s hartslag drastisch ging dalen. (Dit was later logisch, vanwege haar kleine luchtweg.) Ik was misselijk en slaperig van de ruggenprik en Pitocin. Als het tijd was om te persen, perste ik en dan moest ik terug naar mijn rechterkant. Ik voelde me raar, verward en niet opgewonden. Het leek alsof er veel gebeurde. De kinderintensivist was al in mijn kamer, samen met mijn moeder, man, vroedvrouw en verloskundige. Na ongeveer 30 minuten persen kregen we te horen dat de baby het moeilijk had om eruit te komen. Mijn eigen verloskundige werd opgeroepen en samen met alle anderen was hij nu ook in de kamer. Ik moest Bella door twee mensen laten bevallen vanwege de vorm van mijn bekken. Fantastisch.

Na 12 uur arbeid betrad Bella onze wereld. Ze arriveerde met de zonnige kant naar boven, met een gewicht van 5 en een halve pond. Bij haar aankomst merkte ik een heel klein gevouwen oor op. Ik kreeg te horen dat baby’s er raar uitzien zodra ze eruit komen, dus ik dacht er niets van. Ze was zo klein, rood en kwetsbaar. Ik was opgewonden en klaar om onze kleine meid te ontmoeten! Ik glimlachte en wachtte angstig om mijn baby vast te houden toen ik me realiseerde dat er iets niet klopte. ‘Waarom feliciteert niemand me? Waarom is mijn man zo verward en bang? Waarom kan mijn moeder niet naar me kijken? Waarom stapte mijn arts naar buiten? Waarom komen al die andere mensen mijn kamer binnen?’ Het was stil in mijn kamer. Niemand zei een woord. De stilte scheurde me uit elkaar, het brak me, verbrijzelde mijn hart. Ik stortte in, trillend, bang, verward en verloren. Het schrijven over dit moment breekt me. Met pijn in het hart kijk ik terug naar deze herinneringen en herinner me dat de komst van mijn dochter niet werd gevierd.

Andere specialisten liepen naar binnen en buiten om aantekeningen te maken. ‘Wat is er aan de hand? Wat heb ik verkeerd gedaan? Waarom vallen al deze mensen ons speciale moment binnen?’

Ik kreeg eindelijk een glimp van Bella en… ze zag er ‘anders’ uit.

Een ervaring die speciaal moet zijn, was eng. De kamer was stil, maar chaotisch. Mijn vader rende naar binnen (nog steeds achter het gordijn) en schreeuwde: ‘Wat is er aan de hand?’ Mijn moeder had zich zoveel mogelijk vermand en vertelde mijn vader: ‘Het komt goed, maar we weten niet veel.’

‘Mam, kan ik nog kinderen krijgen?’

Dit waren de eerste woorden die eruit kwamen. Ik weet niet waarom. Ik weet niet waarom die specifieke woorden. Ik weet niet eens meer wat ik op dat moment voelde. Ze keek me aan en zei: ‘Lieverd, denk nu even nergens aan. Alles komt goed.’

De artsen vertelden ons dat Bella met spoed naar de intensive care moest worden gebracht om aan het infuus te worden gelegd en mijn man zou volgen. Ik had mijn baby nog steeds niet vastgehouden.

‘Wacht!’ zei ik. ‘Ik wil mijn baby vasthouden.’ Ze legden Bella op mijn borst en ze keek zo zacht in mijn ogen. Ik zal die blik nooit vergeten, een blik die zei: ‘Mama, ik ben bang.’ Het was ook een blik die me troostte.

Ik fluisterde tegen haar, wat er ook gebeurt, je zal altijd beschermd worden. Mijn moeder bleef bij me en ik zag hoe mijn man en baby de kamer verlieten. Ik had me nog nooit zo leeg gevoeld. Waarom wij?

Ongeveer een uur later kon ik me herenigen met mijn man en baby. In het ziekenhuis waar ik ben bevallen, laten ze je op een knop drukken die een slaapliedje speelt na de bevalling. Toen ik naar de intensive care werd gereden, werd mij gevraagd op de knop te drukken. Ik wilde niet. Ik was niet aan het vieren. Ik wist niet eens of mijn baby ooit thuis zou komen of dat het ooit goed zou komen. Terwijl het slaapliedje speelde, huilde ik inwendig. Ik zal nooit meer iets plannen. Ik had het gevoel dat het leven ons in de steek liet. Niets deed er meer toe. Toen er berichten van mijn vriendinnen binnenkwamen, begon ik boos en boos te worden. Ik heb op geen van hen gereageerd en in feite heb ik mijn telefoon uitgezet. Het was oneerlijk, vond ik. Ze mochten naar huis, ze hielden hun baby’s vast, ze vierden feest en wij wisten niet eens wat onze toekomst in petto had.

Ik kon eindelijk contact maken met Bella en Erik. We kregen privacy zodat Erik en ik een band met Bella konden krijgen, huid op huid.

‘Schat, ik denk dat ik de diagnose van onze dochter heb gesteld,’ zei mijn man, ‘Nou, er zijn twee syndromen, maar de ene is erger dan de andere. Laten we hopen dat het Treacher Collins is.’ We lazen het artikel samen, keken naar foto’s, deden onderzoek en huilden.

We hadden het geluk dat er die avond een KNO-arts beschikbaar was uit Standford. Ze evalueerde Bella en bevestigde de twee mogelijke syndromen. We bespraken de opties en kregen te horen dat er de volgende dag een beslissing moest worden genomen.

Om middernacht moesten we onze kleine welterusten zeggen om terug te gaan naar onze kamer. Het was zo moeilijk om van haar weg te lopen. Ik had het gevoel dat we haar moesten beschermen. Ik vroeg me af of ze zich afvroeg waarom we niet bij haar konden zijn. Ik vroeg me af of ze zich ongewenst voelde. Toen ze naar mijn borst zocht en ik haar geen borstvoeding mocht geven, scheurde het me van binnen uit elkaar. Ik wees mijn kind af. Bella wilde meer contact met mama, ze wilde intimiteit, ze wilde zich veilig voelen; ze had honger en wilde gevoed worden. Dit waren de dingen die ik haar niet kon geven.

Eenmaal in onze kamer keerden mijn man en ik terug naar onze gevoelens, praatten wat meer, huilden veel meer, kusten elkaar welterusten en gingen op in onze eigen gedachten.

De volgende dag was het een stuk rustiger. Onze beide ouders kwamen vroeg aan om bij ons te zijn. We moesten een belangrijke beslissing nemen tussen twee ziekenhuizen: UCSF Children’s Benioff of Standford Children’s. Met dat in gedachten besloten we dat het het beste was om mijn beste vriend te bellen die in de medische wereld zat. ‘Hoi Noel, Bella is hier en ze ligt op de intensive care. Ze is een beetje anders en onze reis is anders, maar ik heb je hulp nodig.’ Vrienden en familie zijn alles. ‘Dat geeft niet, Lize. Ik zal er zijn en maak je geen zorgen, alles komt goed.’

Noel was binnen 20 minuten na mijn telefoontje bij ons. Nadat ze onze opties had besproken, belde ze Kevin, een chirurg bij ons in de buurt, om ons te helpen bij onze beslissingen. Het telefoontje dat Noel deed, gaf ons connecties met de beste artsen en chirurgen. Er ging nog geen uur voorbij of ik kreeg een sms van Carol, die de craniofaciale afdeling van Children’s leidt. Onze reis was begonnen en het dorp rondom Bella groeide.

Op zaterdag 27 oktober 2018 zijn we overgeplaatst naar Children’s Benioff in Oakland. Ik liep naar Bella’s kamer en zag al die draden over haar heen. Ze was zo klein en kwetsbaar. Ik weet zeker dat ze zich afvroeg waarom haar kleine lichaam niet met rust kon worden gelaten. Ik zong voor haar terwijl ze naar de couveuse werd overgebracht. We hielden haar kleine handjes vast en zeiden dat mama en papa vlak achter haar zouden staan.

Zodra we in het ziekenhuis aankwamen, begon Bella’s medische reis.

We hadden een speciaal protocol dat we moesten volgen elke keer dat we de intensive care in- en uitgingen. We werden begroet door verschillende specialisten en neonatologen.

Bella moest verder worden beoordeeld met röntgenfoto’s, examens en evaluaties. We moesten Bella ’s avonds achterlaten in het ziekenhuis. Het was zo moeilijk om om te gaan met het moederschap, een nieuwe baby, een zeldzaam syndroom, kolven en de dagelijkse informatievoorziening.

Toen we eindelijk thuiskwamen, liepen we Bella’s kamer binnen, hielden elkaar vast en huilden. We hadden nooit voorzien dat we thuis zouden komen in een leeg nest. Ik werd midden in de nacht wakker om te kolven en kon inloggen op de ziekenhuiscamera’s om naar Bella te kijken. Ik heb via technologie contact met mijn dochter gehad. Dat was mijn normaal.

Na ongeveer een week werd vastgesteld dat het syndroom van Bella Treacher Collins was, een zeldzame genetische aandoening die de volledige ontwikkeling van de gezichtsbeenderen aantast. Dit syndroom is alleen zichtbaar bij de geboorte en slechts 10% van de tijd kan het via echografie worden gedetecteerd.

Bella werd geboren met microtie, gehoorverlies, kleine en verzonken kaak, een kleine luchtweg en een hard gespleten gehemelte. Hierdoor ging Bella naar haar eerste operatie om een g-tube te krijgen toen ze pas 3 kilo woog. Een maagsonde is een manier waarop Bella wordt gevoed. Onze reis in de intensive care duurde 8 weken. Het was ons thuis. Door mijn ouders, de ouders van Erik en wijzelf, werd Bella de hele dag vermaakt. Naast ons had ik echt geluk dat een van mijn geweldige vriendinnen, die verpleegster is in het ziekenhuis, Bella tijdens haar diensten controleert, vooral ’s avonds als ik al thuis was.

Op 8 december 2018, nadat we medisch goed voorgelicht waren om voor Bella te zorgen, mochten we naar huis. Mijn man en ik waren niet alleen haar ouders, maar ook haar verpleegster. We hebben veel hachelijke situaties gekend, waaronder verschillende spoedbezoeken aan de eerste hulp en verstikkingssituaties terwijl we thuis waren.

We hebben een lange weg afgelegd, en dan bedoel ik een hele lange weg. Ik ben dankbaar voor de training die we op de intensive care hebben gekregen, omdat het me meerdere keren heeft geholpen mijn dochter te redden.

Bella is nu 16 maanden oud en heeft drie grote klinische operaties en één poliklinische operatie ondergaan. De meeste TCS-baby’s hebben gemiddeld 20 tot 60 operaties, zo niet meer. Sommigen hebben luchtpijptakken om hen te helpen ademen, en bijna allemaal hebben ze een soort gehoorverlies.

Bella gaat naar ergotherapie, logopedie, een muziekles voor kinderen met gehoorverlies en is al vroeg met het schooldistrict in contact. Onze reis is anders, ons normaal is anders, maar ik zou het voor niets willen veranderen. Deze hele ervaring heeft mij als moeder, zus, echtgenote, vriendin en kennis zoveel geleerd.

Het leven is onvoorspelbaar en soms zijn we niet voorbereid op verandering. Het leven is kwetsbaar, mooi en soms donker. Ik ben dankbaar dat ik Bella de essentiële dingen van het leven kan geven. Isabella heeft een enorm ondersteuningssysteem, van vrienden, familie, klanten en sociale media. Met iedereen op onze reis, was het gemakkelijker om ons aan te passen aan wat voor ons normaal is.”

Bedankt voor het delen van je verhaal! Bella is prachtig en speciaal en jij en je man ook. Blijf sterk voor je meisje. ?

Verder lezen

Actueel

Zoon eist dat mama op zoon past omdat ze op pensioen – haar reactie is geniaal

Toen mijn zoon Daniel mij vroeg om de fulltime verzorger te worden van zijn zoon Lucas, vergelijkbaar met de zorg die ik eerder aan mijn oudste zoon’s dochter had geboden, voelde dat aanvankelijk als een uitdaging voor mijn goede wil.

Hij besefte niet dat dit verzoek een gesprek zou ontketenen dat verborgen talenten en onvoorziene kansen zou onthullen, waardoor ons leven op manieren zou veranderen die we nooit hadden kunnen voorspellen.

Het idee om opnieuw de verantwoordelijkheid op me te nemen voor een jong kind, twintig jaar na mijn eerste ervaring als ‘surrogaatgrootouder’, was als een plotse draai in mijn rustige bestaan. Het herinnerde me eraan hoe het leven ons vaak verrast met onverwachte wendingen en hoe onze reactie daarop vaak de koers van ons bestaan bepaalt.

Mijn leven nam een onverwachte wending toen mijn oudste zoon, Michael, op zestienjarige leeftijd vader werd. Samen met mijn man Richard namen we de verantwoordelijkheid op ons om zijn dochter Emma groot te brengen, terwijl Michael zijn weg vond in het leven. Dit legde de basis voor een familiale steun die generaties zou overspannen.

Toen mijn zonen hun tienerjaren ingingen, vond ik mezelf in een rol die ik niet had verwacht: die van een jonge oma, toegewijd aan het welzijn van mijn kleinkind. Het was een periode van ongekende uitdagingen en onvoorwaardelijke liefde, die de fundamenten legde voor de familiale banden die ons tot op de dag van vandaag verbinden.

Daniel, mijn jongste zoon, stond voor een soortgelijke uitdaging toen hij vader werd van Lucas. Zijn verzoek om mij te helpen bij de zorg voor Lucas bracht echter nieuwe overwegingen met zich mee, gezien mijn veranderende capaciteiten en gezondheid.

Het vooruitzicht om opnieuw in de rol van verzorger te stappen, bracht een golf van gemengde emoties met zich mee. Aan de ene kant voelde ik me vereerd dat Daniel en zijn vrouw Laura mij als een betrouwbare steunpilaar in hun leven zagen, maar aan de andere kant waren er bezorgdheden over mijn eigen grenzen en capaciteiten om deze rol op mij te nemen.

Na een diepgaand gesprek met Daniel en Laura, waarin ik mijn grenzen duidelijk maakte maar ook bereidheid toonde om te helpen, kwamen we tot een gedeeltelijke oplossing. Ik zou twee dagen per week voor Lucas zorgen, maar er bleef een behoefte aan opvang voor de overige dagen.

Het stellen van grenzen binnen familierelaties is een delicate evenwichtsoefening die open communicatie, begrip en compromisbereidheid vereist van alle betrokken partijen. Door mijn eigen grenzen te erkennen en tegelijkertijd mijn steun aan te bieden, hoopte ik een balans te vinden die zowel Daniel en Laura als mijzelf ten goede zou komen.

Een toevallige ontmoeting met een vriendin leidde tot de ontdekking van een kleinschalige kinderopvang in de buurt, perfect geschikt voor Daniel en Laura’s behoeften. Deze gemeenschapsverbinding bood een oplossing die verder reikte dan verwacht.

Het belang van gemeenschapsverbindingen en ondersteuning kan niet genoeg worden benadrukt. In tijden van nood kunnen vrienden, buren en zelfs vage kennissen vaak onverwachte oplossingen bieden die een verschil kunnen maken in het leven van gezinnen. Het is een herinnering aan de kracht van verbondenheid en samenwerking binnen een gemeenschap.

Tijdens onze tijd samen ontdekte ik Lucas’ natuurlijke affiniteit met muziek en begon ik hem les te geven. Dit opende deuren naar een nieuwe passie en vervulde mijn eigen verlangen om opnieuw les te geven.

Wat begon als een oplossing voor de kinderopvang, groeide uit tot een kans om Lucas’ unieke talenten te ontdekken en te koesteren. Zijn opwinding en enthousiasme voor muziek brachten niet alleen vreugde in ons dagelijks leven, maar openden ook de deur naar nieuwe mogelijkheden en ervaringen.

Het verhaal van onze familie toont de kracht van het stellen van grenzen binnen familierelaties en de onverwachte kansen die kunnen voortvloeien uit het vinden van een evenwicht tussen persoonlijke behoeften en familiale verantwoordelijkheden.

Dit verhaal is een herinnering aan de veerkracht van de menselijke geest en de creativiteit die kan ontstaan ​​wanneer we worden geconfronteerd met uitdagingen. Het illustreert hoe het stellen van grenzen en het vasthouden aan onze waarden ons in staat stelt om nieuwe paden te bewandelen en verborgen talenten te ontdekken die ons leven verrijken.

Verder lezen

Actueel

Echtpaar adopteert alleen oudere, afgewezen honden uit het dierenasiel

Chris en Mariesa zijn enorme hondenliefhebbers en hebben momenteel maar liefst 19 honden in huis.

Hun huiselijke leven kenmerkt zich door chaos, vooral tijdens maaltijden, waarbij ze 30 minuten lang druk zijn met het voeden van hun honden, sommigen met speciale dieetbehoeften of die handmatig gevoerd moeten worden vanwege missende tanden.

Het Amerikaanse echtpaar heeft zich toegewijd aan het redden van oudere, gehandicapte asielhonden die vaak over het hoofd worden gezien. Mariesa, die op haar negende al haar eerste reddingshond kreeg, en Chris hebben samen al meer dan 500 honden gered.

Hun huidige groep van 19 honden varieert sterk in leeftijd, ras, en medische behoeften, waaronder een 22-jarige Chihuahua en een 20-jarige Mopshond, allemaal met hun eigen unieke verhalen en behoeften.

Het echtpaar heeft ook een stichting opgericht, geïnspireerd door Chris’ laatste hond Moses, die leed aan ruggenmergkanker. Hun stichting, het Mr. Mo-project, streeft ernaar om niet alleen thuis te bieden aan honden die moeilijk te adopteren zijn, maar ook om alle medische kosten te dekken tot aan het einde van hun levens.

Dankzij hun inspanningen en persoonlijke investeringen van ongeveer 648.000 euro in dierenartskosten het afgelopen jaar, zijn Chris en Mariesa vaak de laatste hoop voor veel asielhonden die een kans verdienen op een liefdevol laatste hoofdstuk van hun leven.

Verder lezen

Actueel

Frans Bauer onthult het recept van zijn gehaktballen

Vandaag viert Frans Bauer een bijzondere dag die volledig in het teken staat van zijn culinaire creatie: gehaktbaldag. Op Instagram geeft de populaire zanger een kijkje in zijn keuken en demonstreert hij hoe hij zijn fameuze ‘Bauerballen’ maakt.

De video op zijn sociale media begint met Frans die zorgvuldig handschoenen aantrekt, een teken van zijn toewijding aan hygiëne tijdens het kookproces.

In een grote kom combineert hij 1 kg gehakt met een mengsel van specerijen en bindmiddelen om zijn gehaktballen die unieke Bauer-smaak te geven.

Zijn recept, dat hij de ‘authentieke Bauer bal’ noemt, is een familiegeheim dat door de jaren heen is geperfectioneerd. “Op het menu vandaag:

de authentieke Bauer bal, volgens het originele Bauer recept! Dit recept is al oud, maar ik gebruik het nog altijd. Hebben jullie deze al eens gemaakt?”, zo vraagt Frans aan zijn volgers.

Voor diegenen die deze culinaire traktatie zelf willen proberen, bestaat het recept uit de volgende ingrediënten:

  • 1 kg gehakt
  • 50 mg paneermeel
  • 30 mg Nasi & Bami kruiden
  • 40 mg gehakt kruiden
  • 2 eieren
  • 160 gr satésaus

Frans legt stap voor stap uit hoe je de ingrediënten mengt, hoe je de gehaktballen vormt en hoe lang ze moeten koken om perfect sappig en smaakvol te zijn.

Het geheim zit hem in de mix van Nasi & Bami kruiden gecombineerd met gehakt kruiden, die een exotische en hartige diepte aan de gehaktballen toevoegen.

Naast het culinaire proces deelt Frans ook persoonlijke anekdotes over hoe deze gehaktballen een terugkerend gerecht zijn geworden bij familiebijeenkomsten en hoe ze een bron van troost en vreugde zijn voor zijn dierbaren.

Het hoogtepunt van de video is wanneer Frans de voltooide gehaktballen, rijkelijk overgoten met satésaus, presenteert. Het is duidelijk dat deze eenvoudige, maar liefdevol bereide maaltijd meer is dan alleen voedsel; het is een stukje van de Bauer familiegeschiedenis dat hij graag deelt met zijn fans.

Voor liefhebbers van gehaktballen en fans van Frans Bauer biedt deze video niet alleen een recept, maar ook een glimp van de warmte en het plezier die koken kan brengen. Dit alles maakt de gehaktbaldag een speciale gelegenheid in het Bauer huishouden, gevierd met veel enthousiasme en smaak.

Verder lezen

Actueel

Nieuwe wet: “Verplicht rijbewijs voor elektrische fietsen op komst op bepaalde locaties”

Het lijkt erop dat de zorgen van velen zich beginnen te materialiseren, zij het nog niet in Nederland: enkele gebieden overwegen momenteel de invoering van rijbewijzen voor elektrische fietsen.

Deze ontwikkeling was in zekere zin te verwachten, gezien de toenemende snelheid waarmee elektrische fietsen zich voortbewegen.In Nederland is het vrijwel overal niet nodig om een rijbewijs te hebben, behalve voor gemotoriseerde voertuigen. Toch lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ook hier verandering in kan komen.

Nieuwe wet:

Moderne elektrische fietsen zijn nu in staat om moeiteloos snelheden van 25 kilometer per uur te bereiken, wat even snel is als sommige snorscooters.

Historisch gezien is een rijbewijs altijd vereist geweest voor snorscooters, dus waarom niet voor (elektrische) fietsen?

Er bestaat een reële kans dat er binnenkort een regeling wordt bedacht om mensen hiervoor te laten betalen.Hoewel het in Nederland wellicht nog even zal duren voordat deze verandering werkelijkheid wordt, zijn er al enkele plaatsen elders ter wereld waar deze veranderingen worden doorgevoerd.

Een voorbeeld hiervan is Californië, dat momenteel werkt aan de invoering van een rijbewijs voor elektrische fietsen. Dit initiatief komt voort uit de toenemende ergernis die mensen ervaren door het gedrag van fietsers.

Is dit terecht:

Veel jongeren maken gebruik van elektrische fietsen en negeren vaak de verkeersregels. Bovendien rijden ze vaak te hard, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.Het voorstel om een rijbewijs voor elektrische fietsen in te voeren, zal binnenkort worden ingediend. Als dit wordt goedgekeurd, zouden mensen een rijbewijs moeten behalen om op een elektrische fiets te mogen rijden.

Dit rijbewijs zou verkregen kunnen worden door middel van een theoretisch examen, en de minimumleeftijd om het examen af te leggen zou naar verwachting 12 jaar zijn.

Het is waarschijnlijk dat andere plaatsen wereldwijd deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten zullen houden en de keuzes van Californië eventueel zullen overwegen om soortgelijke maatregelen te nemen.

Verder lezen

Actueel

Leraar slaat 14-jarige leerling in elkaar: ‘Zwijgen of je krijgt lappen!’

Op sociale media circuleren heftige beelden waarop te zien is hoe een Belgische leraar tijdens een busreis een 14-jarig meisje slaat.

Deze opmerkelijke gebeurtenis heeft voor ophef en verontwaardiging gezorgd, en de autoriteiten hebben snel gereageerd.

De leraar in kwestie, werkzaam op de Sint-Michielschool in Leopoldsburg, is onmiddellijk op non-actief gesteld door de schoolleiding.

Dit krachtige besluit is genomen om de veiligheid en het welzijn van de leerlingen te waarborgen en de zaak grondig te onderzoeken.

De schooldirectie begon een tuchtprocedure om de ernst van het incident vast te stellen en de gepaste maatregelen te nemen.

De beelden, die viraal zijn gegaan op sociale media, hebben geleid tot heftige reacties van zowel ouders als de bredere gemeenschap.

Het gedrag van de leraar wordt unaniem veroordeeld, en er wordt opgeroepen tot gerechtigheid voor het slachtoffer.

Het meisje in kwestie, dat slechts 14 jaar oud is, verdient alle steun en bescherming in deze moeilijke situatie.

De zaak benadrukt het belang van een veilige en respectvolle omgeving in scholen, waar de rechten en de veiligheid van leerlingen altijd voorop moeten staan.

Hierin hebben de schooldirectie en de autoriteiten hebben een cruciale rol te vervullen, en het is positief om te zien dat zij snel hebben gehandeld om de situatie aan te pakken.

De komende tijd zal het onderzoek naar dit schokkende incident voortgaan, in afwachting van gerechtigheid voor het slachtoffer en passende maatregelen tegen de leraar in kwestie.

Verder lezen

Actueel

Politie verscheurt boetes van vreemdelingen: ‘Doen we uit coulance!’

Vreemdelingen van Oekraïense afkomst die anderhalf jaar terug naar Rotterdam vluchtten, moeten geen parkeerboetes meer betalen bij foutparkeren. Dat laat verkeerswethouder Vincent Karremans weten.

Partij Leefbaar Rotterdam vindt dit klinkklare nonsens en wil de regeling afschaffen. Simon Ceulemans van de partij vindt dat er geen reden is voor een voorkeursbehandeling.

“Rotterdammers vinden het zelf ook niet leuk om een boete te betalen”, laat hij weten. Toch moeten we volgens hem solidariteit tonen.

 

Voertuigen met een Oekraïens kenteken worden niet gecontroleerd op betalend parkeren. Dat blijft gewoon gelden.

Dit is ook zo in Zaandam. Ook daar mogen Oekraïense vluchtelingen parkeren zonder te betalen. Dat was zo in de eerste maanden na het uitbreken van de inval door de Russen in het door oorlog geteisterde land.

Nu is het welletjes geweest vindt men ook in Zaandam. Daar moeten vreemdelingen nu ook gewoon betalen om te parkeren en boetes betalen.

Een woordvoerder uit de Maasstad licht toe: “Wanneer zo’n auto foutgeparkeerd staat, wordt deze wel gescand. De data wordt echter direct verwijderd.”

Ceulemans wijst erop dat je zo’n speciale regeling niet krijgt uitgelegd aan de Rotterdammers. “De parkeerregels zouden voor iedereen moeten gelden.”

De uitzondering is wel alleen beperkt tot Oekraïners. Statushouders en vluchtelingen van andere landen moeten wel gewoon betalen.

Rotterdam telt om en bij de 2.400 nieuwkomers uit Oekraïne. Daarover zegt Ceulemans: “Die mensen zouden wel gek zijn om een Nederlands kenteken te nemen, dan zullen ze moeten betalen.”

Verder lezen

Actueel

Nieuwe Nederlanders tuigen bejaarde man (71) zwaar af in tram: ‘Kan dit niet aanzien’

Den Haag is opgeschrikt door een heftige gebeurtenis. Een 71-jarige man die gewoon van een mooie dag wilde genieten, is zwaar afgetuigd door enkele jongeren. Het incident vond plaats op een tram.

De politie tilt zwaar aan de feiten en heeft de hulp van het grote publiek ingeroepen om de daders te pakken.

De bejaarde man besloot op een zonnige zaterdagmiddag in augustus om een tramritje te maken op tram 9 in Den Haag.

Hij stapte op bij halte Wouwermanstraat en daar zag hij dat er twee jongens wel heel veel plek innamen. De man vroeg beleefd of hij mocht zitten en rekende op een beetje hoffelijkheid.

Maar de situatie liep gelijk compleet uit de hand. Wat begon met een simpele vraag, ontaardde in een zware confrontatie.

Na zijn bezoek aan de Haagse Markt werd hij mishandeld en bedreigd. Dat leidde tot zware gevolgen op het gebied van zijn fysiek welzijn.

De jongeren waren niet nieuw op de tram. Eerder waren ze opgestapt bij de halte Bierkade. Getuigen onthullen dat de bejaarde man tegenover de jongens zat.

Toen de man wilde uitstappen bij halte Loevesteinlaan, vielen de kansparels hem aan, duwden hem hardhandig en deelden verschillende klappen uit. Daarna zetten ze het op een lopen richting Melis Stokelaan.

De bejaarde man liep zware verwondingen op, onder andere een gebroken oogkas en een gebroken kaak. Er volgde een operatie, maar een andere ingreep moest uitgesteld worden als gevolg van complicaties. We kunnen ons het fysieke en emotionele leed van deze arme man nauwelijks voorstellen.

De politie doet er alles aan om deze jongeren van de straat te halen en vraagt de hulp van getuigen.

Er wordt gezocht naar een man met een blauwe jas die de situatie nog probeerde te kalmeren. Iedere tip kan van belang zijn.

Verder lezen

Actueel

Vriend trekt aan alarmbel: ‘Marco Borsato gaat zichzelf iets aandoen’

Sinds het besluit van het Openbaar Ministerie om Marco Borsato te vervolgen wegens grensoverschrijdend gedrag, gaat het niet goed met de zanger.

Een goede vriend trekt nu aan de alarmbel. “Soms weet zelfs zijn zoon niet waar hij is”, klinkt het ongerust.

De directe omgeving van Marco maakt zich enorm grote zorgen. “Sinds hij weet dat hij te zijner tijd voor de rechter moet verschijnen, is hij meer dan ooit in zichzelf gekeerd.”

In gesprek met weekblad Privé onthult de goede vriend: “Het is moeilijk peilen wat hij denkt.” Marco was er volgens de vriend van overtuigd dat er niks zou komen van de zaak.

“Marco’s carrière is kapot en ook al zal in de toekomst blijken dat hij niet schuldig is aan wat hem wordt verweten, dan nog is het maar de vraag hoe hij die ooit weer op de rit zal krijgen.”

De vriend vervolgt: “Zijn wereld stortte in toen hij van zijn advocaten te horen kreeg dat hem een vervolging staat te wachten.”

Familie en vrienden zaten de dagen erna in grote onzekerheid. “Omdat hij zich meteen daarna onbereikbaar hield. Dan ga je je toch van alles in het hoofd halen. Marco hangt sinds dat nieuws tegen het depressieve aan.”

“Elke keer als hij een tijdje de telefoon niet opneemt en zijn zoon ook niet weet waar hij is, gaan bij ons de alarmbellen rinkelen en zijn we opgelucht als iemand van ons weer een teken van leven heeft ontvangen.”

Moeder Mary blijft in zijn onschuld geloven. Ook zijn vrienden blijven achter hem staan. “,Ja, wat er ook wordt beweerd, ik heb niet de indruk dat Marco voor ons iets achterhoudt”, laat een insider weten.

“Van nature is Marco gesloten en dat is hij nu nog veel meer dan in zijn zorgeloze jaren. (…) Het is alsof hij in een absoluut isolement is terechtgekomen.”

Verder lezen

Actueel

Oma stapelverliefd op Bayram (26), maar jongeman krijgt geen visum: ‘Gaat niet om geld’

Een oma werd stapelverliefd op een man die wel 37 jaar jonger is dan zij. Ze leerde hem online kennen. Aanvankelijk zag ze hem echter voor iemand anders aan.

Isabell Dibble (62) leerde Bayram (26) kennen toen deze haar op Facebook een vriendschapsverzoek stuurde.

Eerst dacht ze nog dat het om een man ging die ze had leren kennen tijdens een vakantie in Tunesië. Ze wees het verzoek eerst nog af omdat ze vond dat hij te jong was.

Toen ze toch begonnen te chatten, merkte Isabell dat het om een andere man ging. Aanvankelijk was ze nogal sceptisch, maar in oktober 2019 besloot de vrouw om toch naar Tunesië te reizen. Daar deed de jongeman meteen een romantisch voorstel en de oma zei volmondig ja.

Het stelletje trouwde in januari in Tunesië bij een registratiekantoor en er waren ongeveer 100 gasten aanwezig. Ondanks het leeftijdsverschil zijn ze gelukkiger dan ooit. Toch heeft de vrouw de grootste moeite om haar kersverse echtgenoot naar het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Eerst waren er de coronabeperkingen.

Isabell uit Kent vertelt: “Ik weet dat er zoveel nadelen zijn, dus ik had mijn twijfels en was sceptisch. Ik heb dit soort verhalen over vrouwen gelezen en ik had nooit gedacht dat ik in deze positie zou belanden. Hij heeft me nooit om geld gevraagd, hij heeft me nooit om iets gevraagd.”

“Het maakt hem niet uit of ik daarheen verhuis of dat hij hierheen komt, we willen gewoon samen zijn. Ik heb hier familie, kinderen en kleinkinderen, dus ik wil niet weg.”

“We hebben er moeite mee om hem hierheen te krijgen, ondanks alles wat er gaande is. Helaas verdienen we geen van beiden genoeg, maar hopelijk zullen de zaken snel veranderen.”

Volgens de oma steunen beide families hun relatie. “Mijn familie was aanvankelijk onzeker, dat zou natuurlijk zo zijn. Maar hun houding is: ‘Je hebt het zwaar gehad in het leven, dus doe waar je gelukkig van wordt.”

“Ik heb drie echtgenoten verloren en ze weten dat ik wat opwinding en liefde nodig heb in mijn leven. Ze weten dat ik jong van hart ben en dat hij me gelukkig maakt.”

“We trouwden bij de plaatselijke burgerlijke stand en hadden een receptie aan de overkant van de straat waar zijn ouders wonen. De bruiloft was ongelooflijk, en zijn familie steunt ons ook.”

Algauw stootten ze op heel wat praktische problemen. “Er moeten zoveel mensen in onze positie zijn die met hun partners in het buitenland vastzitten en het moeilijk vinden om een ​​visum te krijgen tijdens de c0vid-19-uitbraak.”

“Het kan me niets schelen dat we een leeftijdsverschil hebben. Ik denk er niet over na. Leeftijd is slechts een getal en ik zie haar niet als een ‘oudere vrouw’”, vertelt Bayram zelf.

Verder lezen

Actueel

Marijke neemt wraak op overleden stiefmoeder door as te vervangen met peuken

Marijke (60) komt met een wel heel bijzonder verhaal. Het was de wens van haar stiefmoeder om in een urn te worden bijgezet op het graf van haar eerder overleden echtgenoot.

Maar dat verhinderde Marijke. Ze haalde het as van haar stiefmoeder op bij het crematorium, maar verving het as vervolgens met peuken.

De vrouw onthult: “Mijn stiefmoeder was een heel onplezierig mens. Ze was de minnares van mijn vader, die destijds getrouwd was met mijn moeder.”

Marijke vervolgt: “Jarenlang heeft mijn vader mijn moeder bedrogen. Toen het uitkwam, besloot mijn vader te willen scheiden om met haar verder te gaan.”

“Mijn moeder trok dat niet. Ze heeft alles gegeven wat ze had voor ons gezin. Toen ze erachter kwam dat ze jarenlang werd belazerd deed dat iets met haar. Er knapte iets en ze heeft het nooit kunnen verwerken. Na mijn vader heeft ze ook geen relatie meer gehad. Ze vertrouwde mannen niet meer.”

Marijke zegt dat ze in de weekends bij haar vader was, maar die deed alsof zijn neus bloedde. “Mijn stiefmoeder vond dat mijn moeder er maar ‘overheen’ moest komen en niet moest zeuren.”

“Ze heeft zelfs een keer gezegd dat zij een betere partner was voor mijn vader. Ik kon haar niet uitstaan. Toen ze een half jaar geleden overleed, was ik daar niet rouwig om.”

“Het gekke is dat ze bijgezet wilde worden bij haar, al eerder, overleden man. Haar as moest in een urn bij zijn graf worden gezet. Ze wilde dus niet dat mijn vader de as zou krijgen. Mijn vader vroeg aan mij of ik de as wilde gaan ophalen. Ik zei dat ik dat zou doen.”

“Toen ik daar kwam heb ik alle formaliteiten netjes afgehandeld. Zodra ik buiten was ben ik iets verderop gestort en heb ik haar as in een prullenbak gegooid. Vervolgens heb ik er thuis as van sigaretten in gedaan. De urn gaf ik aan mijn vader en ik heb er niets over gezegd.”

Marijke onthult waarom ze dit deed. “Ik weet wel dat mensen denken dat ik niet 100 procent ben, maar na al die jaren heb ik eindelijk wraak kunnen nemen op dat secreet.”

“Ze heeft mijn vader afgepakt van mijn moeder en dat vergeef ik haar nooit. Zelfs nu ze er niet meer is, zal ik daar nooit vrede mee hebben.”

Verder lezen

Trending