algemeen
Ik ontdekte dat mijn schoondochter haar kinderen naar me stuurt om hen te straffen – dit is mijn plan

Wanneer Gina ontdekt dat haar schoondochter haar en haar huis gebruikt als een vorm van straf voor haar kleinkinderen, raakt ze van streek. Maar in plaats van boos te worden, zorgt ze ervoor dat haar kleinkinderen zich veilig en thuis voelen bij haar. Later leert ze haar schoondochter een les die ze niet snel zal vergeten.
“We zijn hier alleen omdat jij die snoepjes hebt gegeten die mama voor papa bewaarde, Jacob. Mama zei dat je dat niet mocht!” hoorde ik mijn kleinzoon, Thomas, tegen zijn jongere broertje zeggen.
Ik stopte midden in mijn stap tussen de koelkast en het aanrecht in de keuken en spitste mijn oren om meer te horen. Mijn hart zakte in mijn schoenen bij de mogelijkheid dat ik Thomas correct had gehoord, want dat betekende dat mijn kleinkinderen eigenlijk niet echt hier wilden zijn.
Langzaam liep ik dichter naar hen toe, terwijl ik probeerde nonchalant te doen. “Wat bedoel je daarmee, lieverd?” vroeg ik. Thomas keek op, met grote ogen vol angst om betrapt te worden. “Uh, niets, oma,” zei hij snel. “Nee, echt, het is oké,” drong ik zachtjes aan, terwijl ik door mijn knieën ging om op hun niveau te komen. “Je kunt me alles vertellen.” Thomas wierp een blik op Jacob, die nerveus op zijn lip kauwde terwijl hij zijn speelgoed stevig vasthield.
“Nou, elke keer als we iets stout doen, of we vragen om iets wat we niet mogen…” Thomas aarzelde. “Ja, ga verder,” drong ik zachtjes aan. “Mama zegt dat ze ons naar ‘het huis van die heks’ zal sturen.” “Die heks?” herhaalde ik, verbijsterd. Mijn schoondochter, Amanda, was nooit warm naar mij toe geweest, maar om de kinderen zulke verhalen te vertellen? Het voelde als een messteek in het hart. Ik had altijd geprobeerd om van mijn huis een veilige en gastvrije plek voor mijn kleinkinderen te maken.
Maar wat was dit? Om erachter te komen dat Amanda hun gedachten tegen mij vergiftigde? Ik haalde diep adem, probeerde mijn stem te kalmeren. Mijn hart zonk, terwijl ik me afvroeg wat mijn kleinkinderen van me dachten. “Och, lieverd,” zei ik. “Ik wilde nooit dat je mijn huis als een straf zou zien. Als je hier niet wilt komen, hoeft dat niet.” “Maar we vinden het hier leuk!” riep Thomas snel uit. “Mama zei alleen dat we hier vervloekt kunnen worden. En vervloekt worden is eng.”
Dit was te veel. Dit was belachelijk. Ik kon Amanda’s kilheid naar mij toe over het hoofd zien, maar het betrekken van de kinderen was een stap te ver. Dit was persoonlijk geworden. Ik had een plan nodig om Amanda te herinneren aan familiewaarden en om haar echt te laten zien dat ik niet zou toestaan dat ze mijn relatie met mijn kleinkinderen ondermijnde.
De volgende keer dat de jongens kwamen, begroette ik ze met een warme glimlach en een vleugje mysterie. “Kom op, laten we wat taart eten,” zei ik tegen hen. “Maar ik heb ook een geheim om met jullie te delen.” Ze keken me met grote ogen aan. “Wat is het, oma?” vroeg Jacob, zijn stem vol nieuwsgierigheid. Ik verlaagde mijn stem tot een samenzweerderig gefluister. “Jullie moeder had gelijk,” zei ik. “Ik ben een heks.”
Thomas hapte naar adem en Jake’s ogen werden nog groter. “Maar maak je geen zorgen,” voegde ik snel toe. “Ik zou jullie nooit pijn doen. In feite ga ik jullie magie leren.” “Serieus?” vroeg Thomas, zijn stem getint met opwinding en een beetje scepsis. “Ja, echt,” verklaarde ik, terwijl ik ze naar de woonkamer leidde waar ik een geïmproviseerde tovenaarswerkplaats had ingericht.
We brachten de middag door met het kijken naar YouTube-tutorials over goocheltrucs, het oefenen van eenvoudige vingervlugheid en het maken van ’toverdrankjes’ met voedingskleurstoffen, baking soda en kruiden en specerijen die ik in de keuken had liggen. De jongens waren helemaal gefascineerd. “Oma, dit is zo cool!” riep Jacob uit terwijl zijn kleine ’toverdrankje’ bruisde en borrelde. “Ik ben blij dat je dat vindt,” zei ik, terwijl ik door zijn haar woelde. “Jullie zijn allebei heel getalenteerde tovenaars.”
In de dagen die volgden, begonnen de jongens zich te verheugen op hun bezoeken bij mij. Mijn zoon, Brian, belde me op en vertelde me er alles over. “Ik weet niet wat je doet, mam,” zei hij. “Maar de jongens vinden het geweldig om daar te zijn. Ze blijven Amanda of mij vragen om ze af te zetten.” “Ik ben zo blij, lieverd,” zei ik, afwezig. Ik had de jongens al verteld dat ze niets over onze trucs of het maken van toverdrankjes tegen hun ouders mochten zeggen. Het was niet dat ik het geheim wilde houden of zo. Ik wilde gewoon wachten op het perfecte moment om het te onthullen.
“Wat doen jullie?” vroeg Brian nieuwsgierig. “We brengen tijd samen door en ik laat ze kind zijn,” zei ik. Op een dag, net toen Amanda de jongens kwam ophalen, smeekten ze hun moeder om te blijven overnachten. “Nee, jongens,” zei ze streng. “We moeten morgen vroeg opstaan en ik kan niet terug naar deze kant van de stad komen.” Maar de jongens bleven zeuren en smeken.
“Och, ik denk dat jullie gestraft worden door mee naar huis genomen te worden,” zei ik, mijn stem druipend van sarcasme terwijl ik recht naar Amanda keek. Ze verbleekte, herkennend dat mijn woorden de hare waren. “Dat is niet wat ik bedoelde toen ik het zei, Gina,” stamelde ze. “Kijk, we kunnen meningsverschillen hebben, Amanda, maar betrek de kinderen hier niet bij. En waarom zou je ze verhalen over mij vertellen? Dat is volkomen ongepast.”
Ze keek naar beneden, schuld en schaamte overspoelden haar zachte gelaatstrekken. “Ik besefte niet wat ik zei,” ging Amanda verder. “Ik zei het gewoon uit woede omdat de jongens druk waren.” “Ik wil alleen dat ze zich hier veilig en geliefd voelen,” vervolgde ik. “Kunnen we het daarover eens zijn?” Mijn schoondochter knikte, tranen welden op in haar ogen.
“Ja, natuurlijk, Gina. Het spijt me echt.” “Excuses aanvaard,” zei ik zacht. “Maar nu moeten we vooruit, voor hun bestwil.” Amanda en ik vonden daarna een voorzichtige vrede, en de bezoeken van de jongens gingen door zonder de donkere wolk van angst die over hen hing. Onze tijd samen was gevuld met lachen en vreugde, de lucht van magie maakte elk bezoek speciaal. Op een avond, toen de jongens bij mij logeerden en Brian en Amanda een avondje uit waren, stopte ik ze in bed.
“Oma, ben je echt een heks?” vroeg Jacob zachtjes. Ik glimlachte en streek een haarlok van zijn voorhoofd. “Nee, mijn lieve jongen,” zei ik. “Dat ben ik niet. Maar magie is echt als je erin gelooft. Het zit in de liefde die we delen, het plezier dat we hebben en de herinneringen die we maken.” “Ik hou van jouw soort magie, oma,” zei Jacob, half slapend. “Het is minder eng dan de vloeken.”
“Ik hou heel veel van jullie beiden,” zei ik, terwijl ik het licht uitdeed. De volgende ochtend, terwijl ik het ontbijt klaarmaakte, renden de jongens de keuken in, nog steeds bruisend van opwinding over hun laatste ‘magische’ ontdekkingen. “Oma, kunnen we vandaag nog meer toverdrankjes maken?” vroeg Jacob, zijn ogen speurend door de keuken om te zien wat ik op de aanrecht had liggen.
“Natuurlijk,” lachte ik. “Maar eerst, wat dacht je van pannenkoeken?” Terwijl we gingen zitten om te eten, klopte er iemand op de deur. Amanda stond daar, aarzelend maar hoopvol. “Goedemorgen,” zei ze zacht. “Ik hoopte mee te kunnen ontbijten.” “Kom binnen,” zei ik. “We staan op het punt te beginnen.”
Terwijl we aten, keek Amanda hoe de jongens enthousiast praatten over hun magische avonturen. Ze glimlachte, een oprechte warmte in haar ogen die ik nog niet eerder had gezien. “Dank je,” zei ze zachtjes, toen de jongens naar buiten renden om te spelen. “Voor alles.” “Het is allemaal voor hen,” antwoordde ik, terwijl ik haar blik ontmoette. “Ze verdienen het om zich geliefd en gelukkig te voelen.” “En het spijt me voor wat ik eerder zei,” vervolgde ze. “Ik had het mis om jouw huis als een strafplaats te laten lijken. Het is verre van dat. Het is eigenlijk warmer en comfortabeler dan ons eigen huis.”
In de weken die volgden, deed Amanda meer haar best met mij. Ze probeerde de jongens zo vaak mogelijk mee te brengen, en bracht altijd zelfgebakken lekkernijen mee. “Ze doet echt haar best, mam,” zei Brian op een dag toen hij de jongens kwam ophalen. “En je kunt zien dat ze enthousiast is om hier te komen en tijd met jou en de jongens door te brengen. Het is een grote stap voor haar.” Ik glimlachte naar mijn zoon. “Dat werd tijd,” zei ik.

algemeen
Songfestival-kijkers zijn het eens: ‘Zij worden de grote winnaars’

Eurovisiesongfestival 2025: Zweden en Polen domineren social media tijdens eerste halve finale
De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2025 is in volle gang, en zoals elk jaar kijken miljoenen fans uit heel Europa (en daarbuiten) gespannen mee. Terwijl de artiesten het beste van zichzelf geven op het podium, barst op sociale media het commentaargeluid los. X (voorheen Twitter) draait overuren, want het publiek heeft zoals altijd een uitgesproken mening over elk optreden. En tot nu toe springen er twee landen in het bijzonder uit: Polen en Zweden.
IJsland opent, maar overtuigt niet
De avond werd afgetrapt door IJsland, maar die aftrap werd niet bepaald juichend ontvangen. Zowel in de zaal als online bleef de reactie lauw. Het nummer werd door kijkers omschreven als ‘vlak’, ‘vergeten voor het was afgelopen’ en ‘muzikaal niet onderscheidend’. Ook de bookmakers hebben weinig vertrouwen in de IJslandse inzending: IJsland behoort tot de landen die volgens de wedkantoren vanavond niet door zullen gaan naar de grote finale.
Naast IJsland voorspellen de bookmakers ook een vroegtijdig afscheid voor Azerbeidzjan, Kroatië, Portugal en Slovenië. Deze landen bungelen onderaan de voorspellingen en lijken het publiek vooralsnog niet te hebben overtuigd.
Polen maakt indruk met Justyna Steczkowska
Waar IJsland het publiek niet wist te grijpen, lukte dat Polen des te beter. De Poolse inzending werd gebracht door Justyna Steczkowska, een zangeres met een indrukwekkende carrière van meer dan dertig jaar. De 52-jarige artieste zette een krachtige en visueel opvallende show neer. Haar optreden werd breed geprezen om zijn artistieke flair, loepzuivere zang en strakke choreografie.
Op sociale media werd ze onmiddellijk overladen met complimenten. “Wat een klasse!” schrijft een fan. Een ander zegt: “Justyna bewijst dat leeftijd geen enkele rol speelt op het podium. Dit is pure energie en elegantie in één.” Sommigen durven zelfs al te dromen van een Poolse finaleplek, en de bookmakers schuiven Polen inmiddels langzaam omhoog in hun lijstjes.
That’s a SHOW! pic.twitter.com/PgB0Gw0TwD
— Eurovision News (@EurovisionNewZ) May 13, 2025
POLAND COMING FOR BLOOD#eurovision #eurovision2025 pic.twitter.com/AQuXiSVHCy
— Escxfavv🇦🇱 🇫🇮🇨🇭 (@escxfavv) May 13, 2025
Zweden blaast iedereen omver met sauna-spektakel
Een absoluut hoogtepunt tot nu toe is zonder twijfel de Zweedse inzending. Het optreden van KAJ met het nummer Bara Bada Bastu maakte meteen een enorme indruk. Het nummer, dat zich op humoristische wijze afspeelt rond het thema van een Finse sauna, combineert aanstekelijke popklanken met een indrukwekkende visuals en een flinke dosis zelfspot.
I love the Swedish song from day 1 #Eurovision2025
— Michael Walker (@Atimelord852) May 13, 2025
“Bara Bada Bastu” betekent letterlijk “Neem gewoon een sauna”, en dat is precies wat de act uitbeeldt. Op het podium zagen we stoom, handdoeken, houten banken en zelfs een nep-saunadeur. Het was kleurrijk, energiek en — belangrijker nog — direct herkenbaar.
De reactie op sociale media was explosief positief. “Ik houd van het Zweedse nummer sinds de eerste dag,” schrijft iemand. Een andere kijker: “Zweden laat me echt lachen, dit is zo slim gedaan.” De combinatie van entertainment en muzikaliteit lijkt precies aan te slaan bij het publiek.
Een veelgehoorde conclusie: Zweden is dé favoriet om het Songfestival te winnen. “Dit gaat zo winnen, geen twijfel,” klinkt het vastberaden. En ook de bookmakers zijn het hiermee eens. Volgens de meest recente cijfers heeft Zweden op dit moment maar liefst 42 procent kans om de eindzege binnen te halen — een ongekende voorsprong op de andere landen.
Sweden rlly put a smile on my face #Eurovision2025
— ☆. Lunar .☆ | 🇱🇹🇮🇸 (@lunar_esc) May 13, 2025
Hoe betrouwbaar zijn de bookmakers?
Hoewel de voorspellingen van de wedkantoren doorgaans goed aansluiten bij de uiteindelijke uitslag, zijn ze niet onfeilbaar. Het verleden heeft geleerd dat alles nog kan veranderen op het laatste moment. Vorig jaar werden de bookmakers nog op het verkeerde been gezet door de diskwalificatie van Joost Klein. Zijn nummer Europapa werd door velen getipt als een mogelijke winnaar, maar hij mocht uiteindelijk niet optreden in de finale. Daardoor kreeg de Zwitserse inzending van Nemo de ruimte om te winnen. Wat er gebeurd zou zijn als Joost wél had gezongen, blijft voor altijd een mysterie.
THIS IS SO WINNING NO DOUBT 🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪 #Eurovision2025
— anne marie⋆˚✿˖° (@barvegustin) May 13, 2025
Dit jaar lijkt Zweden echter een ijzersterke troef in handen te hebben — maar het blijft het Songfestival. En in dit muzikale spektakel zijn verrassingen nooit uitgesloten.
Wat brengt de rest van de avond?
De eerste helft van deze halve finale zit erop, en het is duidelijk dat sommige landen zich al in de kijker hebben gespeeld, terwijl anderen nog alles op alles moeten zetten om het publiek en de jury te overtuigen. De komende uren zijn cruciaal, want alleen de tien beste landen van vanavond plaatsen zich voor de grote finale op zaterdag.
KAJ amazing as always #Eurovision2025
— Berta (@LadyofBeleriand) May 13, 2025
Voor Nederland is het afwachten tot de tweede halve finale, waarin Claude in actie komt. Hij behoort volgens de wedkantoren tot de favorieten voor een finaleplek en geniet in aanloop naar zijn optreden veel steun van fans én vakgenoten. Maar vanavond is het vooral Zweden en Polen die de show lijken te stelen.
Tot slot
Het Eurovisiesongfestival blijft het toneel van dromen, spektakel, creatieve vrijheid én muzikale verrassingen. En zoals het er nu naar uitziet, wordt deze editie opnieuw een die het publiek nog lang zal bijblijven. Of het Zweden lukt om zijn favorietenstatus waar te maken, zullen we zaterdag pas zeker weten. Maar één ding staat vast: Bara Bada Bastu is nu al een Songfestivalmoment dat de geschiedenisboeken in gaat.
Vanavond weten we wie er doorgaan. Tot die tijd: blijf stemmen, blijf tweeten — en blijf genieten van de meest kleurrijke muziekshow van het jaar.
algemeen
Valentijn Driessen weet zeker dat Claude op mannen valt: ´Dat weet je toch gewoon´

De jonge zanger Claude, onze inzending voor het Eurovisie Songfestival, ligt momenteel onder een vergrootglas. Niet alleen vanwege zijn muzikale prestaties, maar vooral vanwege speculaties over zijn geaardheid. Die kwamen onder meer uit de hoek van Valentijn Driessen, die in Vandaag Inside een opvallende opmerking maakte: “Dat weet je toch als je aan het Songfestival meedoet?”
Speculaties over geaardheid
Claude, pas 21 jaar oud, reageerde onlangs in een interview met TROS Kompas op geruchten die de ronde doen. Op de directe vraag of hij een vriendin heeft, antwoordde hij: “Nee, ik heb nog geen vriendin; muziek is mijn grote liefde.” Daarmee benadrukte hij onbedoeld het woord ‘vriendin’, wat bij sommigen juist weer leidde tot verdere speculatie over zijn geaardheid.
Johan Derksen neemt het op voor Claude
Aan tafel bij Vandaag Inside liet Johan Derksen weten het vervelend te vinden dat het gesprek over Claude nu vooral over zijn privéleven gaat. “Die jongen is gewoon een jochie dat meedoet aan iets groots als het Songfestival. Voor hem is alles nieuw. Hij is gewend aan iets als The Voice, maar dit is een ander podium.” Derksen benadrukte dat discussies over zijn seksuele voorkeur niet relevant zijn en vooral vervelend voor de jonge zanger kunnen zijn.
Opvallende uitspraken van Driessen en Van der Gijp
Valentijn Driessen ging echter een stap verder. “Dat weet je toch als je meedoet aan het Songfestival?” zei hij, doelend op zijn vermoeden dat Claude homoseksueel zou zijn. René van der Gijp barstte in lachen uit, terwijl Wilfred Genee zichtbaar schrok. “Wat is dit nou weer? Jij zegt dus dat hij homoseksueel is?” Driessen bevestigde dat impliciet, waarop Johan grapte dat hetero’s niet eens geselecteerd worden voor het festival.
Kritiek op vooroordelen
Hoewel er gelachen werd, riep het gesprek ook kritiek op. Wilfred Genee noemde het “kort door de bocht” en stelde dat Claude zich niet hoeft te verantwoorden voor zijn persoonlijkheid of voorkomen. Wel vond hij dat Claude zich iets minder gevoelig moet opstellen. “Hij zit er erg mee dat hij bekritiseerd wordt op zijn repetitie. Laat het gewoon wat meer los.”
Reputatie van het Songfestival
Het Eurovisie Songfestival wordt vaak geassocieerd met de LHBTIQ+-gemeenschap, iets wat volgens Driessen automatisch invloed zou hebben op wie er geselecteerd wordt. Die suggestie wordt door velen als ouderwets en bevooroordeeld gezien. De selectie zou immers op basis van muzikaal talent moeten zijn, niet op basis van iemands geaardheid.
Media-aandacht overschaduwt muziek
De storm aan media-aandacht voor Claude lijkt zijn muzikale bijdrage inmiddels te overschaduwen. Terwijl hij zich probeert te focussen op zijn optreden, wordt hij steeds opnieuw geconfronteerd met vragen die niets met zijn zang of performance te maken hebben.
Publiek debat laait op
De discussie over Claude’s geaardheid en de uitspraken van Driessen zorgen voor verdeeldheid onder het publiek. Waar de één vindt dat zijn privéleven gerespecteerd moet worden, is de ander van mening dat alles bespreekbaar moet zijn. Eén ding is duidelijk: de jonge zanger krijgt momenteel meer over zich heen dan alleen jurycommentaar.
algemeen
Frans Bauer deelt verdrietig nieuws over zijn moeder

Frans Bauer deelt emotionele boodschap op Moederdag: “Ik heb haar voor het eerst écht zien huilen”
Moederdag is normaal gesproken een dag vol liefde, bloemen en dankbaarheid. Voor Frans Bauer werd het dit jaar echter een confronterende dag die hij niet snel zal vergeten. In een openhartige en kwetsbare post op sociale media liet de volkszanger weten dat deze dag, die in het teken hoort te staan van warmte en genegenheid, voor hem eindigde in spijt en verdriet.
Een dag met een zware lading
“Vandaag is Moederdag, maar mijn hart is zwaar,” begint Frans zijn bericht. Wat volgt, is een persoonlijk relaas waarin hij onthult dat hij iets heeft gedaan wat zijn moeder diep heeft geraakt. Hoewel hij niet precies vertelt wat er is gebeurd, is de pijn in zijn woorden voelbaar. “Ik heb iets gedaan wat ik nooit had moeten doen. Iets waardoor mijn moeder – mijn alles – in tranen uitbarstte. Het was voor het eerst dat ik haar zó zag, en het brak me compleet.”
Voor iemand als Frans, die bekendstaat om zijn familiebanden en warme persoonlijkheid, is het zien van zijn moeder in tranen een klap die hard aankomt. “Haar tranen voelden als dolken in mijn hart. Hoe heb ik dit kunnen laten gebeuren? Ik schaam me diep.”
De onvoorwaardelijke liefde van een moeder
In zijn bericht reflecteert Frans op de bijzondere rol die zijn moeder altijd in zijn leven heeft gespeeld. Ze was er in goede én slechte tijden, altijd als baken van liefde, troost en kracht. “Zij is degene die me altijd weer oprichtte als ik viel, die me zonder woorden begreep en die altijd trots op me was, wat er ook gebeurde,” schrijft hij.
Juist daarom komt dit moment zo hard aan. “En nu heb ik haar verdriet gedaan. Uitgerekend op Moederdag. Ik ben kapot van binnen.”
Publieke steun
De reacties op het bericht van Frans laten zien hoezeer zijn verhaal mensen raakt. Honderden volgers lieten een bericht achter onder zijn post. Woorden van steun, herkenning en aanmoediging stromen binnen. “Iedereen maakt fouten, Frans. Belangrijk is dat je je hart volgt en het goedmaakt,” schrijft iemand. Een ander reageert: “Dat je dit deelt, zegt alles over je hart. Jouw spijt is oprecht. Dat voelt iedereen.”
Veel mensen prijzen zijn openheid en het feit dat hij durft te laten zien dat ook bekende Nederlanders te maken krijgen met pijnlijke familiegebeurtenissen. “Je bent ook maar een mens,” klinkt het vaak terug. In een tijd waarin kwetsbaarheid soms nog als zwakte wordt gezien, wordt Frans’ eerlijke boodschap juist als krachtig ervaren.
Een les in liefde en nederigheid
Frans sluit zijn bericht af met een krachtige belofte: “Ik ga alles doen om het goed te maken. Want geen enkel succes, geen enkel applaus betekent iets als je je moeder verdriet hebt gedaan.”
De woorden klinken als een wake-up call, niet alleen voor hemzelf, maar ook voor zijn volgers. Een herinnering aan het belang van verbinding, empathie en het bewaken van wat écht telt in het leven. “Deze dag is geen viering voor mij geworden, maar een les,” aldus Frans. “Een les in liefde, in spijt, en in het belang van vergeving.”
Speculatie blijft uit
Wat de precieze aanleiding is geweest voor het verdriet van zijn moeder, laat Frans bewust in het midden. Daarmee toont hij zich discreet en respectvol, zowel naar zijn moeder als naar zichzelf toe. Het gaat hem duidelijk niet om sensatie, maar om oprechtheid.
Die terughoudendheid wordt gewaardeerd. Veel volgers laten weten dat ze het juist sterk vinden dat hij zijn hart lucht zonder met de vinger te wijzen of in details te treden. “Soms gaat het niet om wat er precies is gebeurd, maar om de pijn die je voelt en het besef dat je iets moet herstellen,” schrijft iemand.
Een bijzondere band
De relatie tussen Frans en zijn moeder is er een die door de jaren heen veelvuldig in de media is belicht. De zanger heeft meermaals laten weten dat hij veel aan haar te danken heeft. Zijn eenvoudige, warme opvoeding, zijn liefde voor muziek én zijn nuchtere kijk op succes en roem: het zijn eigenschappen die volgens hem allemaal terug te voeren zijn op de wijze waarop hij door zijn moeder is grootgebracht.
Juist daarom komt dit moment van verwijdering hard aan. “Als er iemand is bij wie je geen pijn wilt veroorzaken, dan is het wel je moeder,” schrijft hij. En juist dat maakt de breuk op deze symbolische dag zo schrijnend.
Reflectie en hoop
Toch klinkt er tussen de regels door ook hoop. Frans lijkt vastberaden om de situatie recht te zetten. Zijn woorden zijn geen roep om medelijden, maar een uitnodiging tot verbinding. Hij lijkt zichzelf toe te spreken, en tegelijkertijd iedereen die ooit onbedoeld iemand heeft gekwetst.
“Laten we vaker onze waardering uitspreken naar de mensen die ons dierbaar zijn. Niet alleen op Moederdag, maar elke dag,” aldus een volger in de comments. Het bericht van Frans fungeert als een spiegel: voor velen een herinnering aan de kwetsbaarheid van familiebanden, maar ook aan de kracht van spijt, liefde en herstel.
Tot slot
Wat een feestelijke dag had moeten worden, veranderde voor Frans Bauer in een moment van bezinning. Met zijn bericht laat hij zien dat ook achter het imago van een succesvolle artiest een mens schuilgaat die fouten maakt, spijt voelt en leert.
Of de situatie inmiddels is uitgepraat, is niet bekend. Maar één ding staat vast: zijn woorden waren oprecht, zijn spijt voelbaar en zijn liefde voor zijn moeder onverminderd groot.
Wat begon als een dag vol bloemen en kaartjes, werd een dag van tranen, zelfreflectie en een diepe wens tot verzoening. Een herinnering voor ons allemaal: liefde is niet vanzelfsprekend — het vraagt onderhoud, erkenning én de moed om sorry te zeggen.
algemeen
Vader van PSV-speler Noa Lang in elkaar geslagen op voetbalveld

Chaos bij jeugdwedstrijd Alexandria’66: scheidsrechter tegen de grond geslagen — zou vader van Noa Lang zijn
Wat een sportieve jeugdwedstrijd had moeten zijn, ontaardde deze week in complete chaos. Tijdens een duel op het terrein van de Rotterdamse voetbalclub Alexandria’66 kwam het tot een ernstig incident: een volwassen toeschouwer stormde het veld op en sloeg de scheidsrechter hard tegen de grond. De beelden, die snel viraal gingen op sociale media, roepen verontwaardigde reacties op in het hele land.
Beelden van pure agressie
De video, die oorspronkelijk op het platform Dumpert verscheen, toont hoe een ogenschijnlijk verhitte discussie tussen een toeschouwer en de scheidsrechter uit de hand loopt. Zonder enige waarschuwing haalt de man plotseling uit en raakt de arbiter vol in het gezicht, waarop die achterover op het gras belandt.
De schok is groot. Kinderen breken uit in tranen, ouders haasten zich het veld op om tussenbeide te komen. Een klein jongetje hurkt naast de scheidsrechter, zichtbaar aangedaan door het tafereel dat zich net voor zijn ogen afspeelde. Wat een onschuldige zaterdagochtendwedstrijd had moeten zijn, veranderde in een traumatische ervaring voor de aanwezige jongeren én volwassenen.
Reacties vol afschuw
De beelden zorgden voor massale reacties, zowel van het publiek als vanuit de sportwereld. Op sociale media spreken velen hun afschuw uit over de gebeurtenissen. Ouders, trainers en voetbalverenigingen noemen het onaanvaardbaar dat zulke agressie voorkomt tijdens een jeugdwedstrijd — een setting waarin sportiviteit en respect centraal zouden moeten staan.
“Dit is exact wat we onze kinderen níet willen leren,” schrijft een verontwaardigde ouder op X (voorheen Twitter). “Hoe moet je nog uitleggen dat je het veld betreedt om te voetballen en niet om klappen uit te delen?”
Wie is de geslagen scheidsrechter?
De identiteit van de aangevallen scheidsrechter werd aanvankelijk niet bekendgemaakt. Maar inmiddels doen er op sociale media geruchten de ronde over wie de man zou zijn. Volgens het populaire Instagramkanaal RealityFBI zou het gaan om Jeffrey Lang — beter bekend als de vader van profvoetballer Noa Lang, die momenteel onder contract staat bij PSV.
Deze bewering is gebaseerd op meerdere reacties onder de oorspronkelijke video op Dumpert, waarin verschillende gebruikers de naam van de scheidsrechter noemen. “Dat is gewoon de vader van Noa Lang,” klinkt het daar meermaals. Toch benadrukt RealityFBI dat deze informatie nog niet officieel is bevestigd: “Of dit echt klopt, kunnen we op dit moment niet met zekerheid zeggen.”
Incident overschaduwt jeugdvoetbal
Wat wel vaststaat, is dat het incident diepe sporen heeft achtergelaten. Niet alleen bij de scheidsrechter zelf, maar vooral bij de jonge spelers die getuige waren van het geweld. Sportpsychologen waarschuwen al langer voor de impact van agressie op en rond het sportveld. Kinderen die dit soort taferelen meemaken, kunnen hun plezier in sport volledig verliezen.
“Kinderen spiegelen zich aan volwassenen,” stelt sportpedagoog Erik Dijkstra. “Als ouders of toeschouwers zich misdragen, krijgen zij het signaal dat geweld een manier is om meningsverschillen op te lossen. Dat is funest voor hun ontwikkeling én voor de sportcultuur.”
Alexandria’66 reageert geschokt
De club zelf, Alexandria’66, heeft inmiddels ook gereageerd op het voorval. In een korte verklaring op hun website en sociale media kanalen stellen ze diep geschokt te zijn. “Wij nemen met klem afstand van elke vorm van agressie of geweld op en rond het veld. Sportiviteit en respect zijn kernwaarden binnen onze vereniging, en wat er is gebeurd, past daar absoluut niet bij.”
De club zegt het incident serieus te nemen en in overleg te zijn met de KNVB en de betrokken teams. Er is een intern onderzoek opgestart, en er wordt gekeken naar maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen. Ook biedt de club ondersteuning aan voor de jonge spelers en hun ouders, bijvoorbeeld in de vorm van gesprekken met vertrouwenspersonen of sportpsychologen.
KNVB stelt onderzoek in
De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is op de hoogte van het incident en heeft laten weten een onderzoek te starten. De bond neemt dergelijk gedrag zeer serieus en benadrukt dat het handhaven van de veiligheid op en rond het veld een topprioriteit is.
Ik heb last van shitstalgia weer:
pic.twitter.com/XdS3Lpo7Jx— Een ex-woke docent (@EenExWokeDocent) May 12, 2025
Een woordvoerder van de KNVB verklaarde: “Wij tolereren geen enkele vorm van geweld tegen scheidsrechters of andere officials. In dit soort gevallen kan een levenslange schorsing of zelfs een landelijk stadionverbod worden opgelegd aan de dader.”
De KNVB werkt samen met de politie en de betrokken voetbalclub om het incident tot op de bodem uit te zoeken. Als de identiteit van de dader wordt vastgesteld, kunnen ook strafrechtelijke stappen volgen.
Breed debat over veiligheid op het veld
Het incident voedt een breder debat over veiligheid op de sportvelden. Steeds vaker bereiken beelden van vechtpartijen, scheldkanonnades of andere incidenten het grote publiek. Volgens cijfers van de KNVB zijn er elk jaar honderden meldingen van geweld tegen scheidsrechters, trainers of andere officials. Hoewel het aantal incidenten bij het jeugdvoetbal relatief laag blijft, is elke uiting van agressie er één te veel.
Experts pleiten dan ook voor preventie, bijvoorbeeld via weerbaarheidstrainingen, strengere handhaving en bewustwordingscampagnes. Ook zou er een rol kunnen liggen voor clubs en ouders zelf, om actief in gesprek te gaan over normen en waarden binnen de sport.
“Scheidsrechters zijn geen schietschijf”
Scheidsrechtersorganisaties roepen ondertussen op tot meer respect voor de officials die week in, week uit wedstrijden in goede banen leiden. “Zonder scheidsrechter, geen wedstrijd,” klinkt het in een gezamenlijke verklaring. “We moeten stoppen met doen alsof het normaal is dat deze vrijwilligers of parttime krachten doelwit worden van frustraties. Zij verdienen onze steun, geen stoten.”
Een moment van bezinning
Of de scheidsrechter in kwestie daadwerkelijk Jeffrey Lang is, zal de komende dagen mogelijk duidelijk worden. Maar los van zijn identiteit staat één ding vast: dit incident is een wake-up call voor het Nederlandse amateurvoetbal.
Als sport écht draait om verbinding, spelplezier en gezonde competitie, moeten geweld en intimidatie daar geen plaats krijgen. Zeker niet wanneer kinderen toekijken.
De hoop is nu dat uit deze trieste gebeurtenis lessen worden getrokken — en dat clubs, ouders, spelers én bonden samen bouwen aan een veiliger sportklimaat. Want voetbal moet leuk blijven. Voor iedereen.
algemeen
André Hazes openhartig: dit is de reden van de breuk met Monique

André Hazes en Monique Westenberg: een breuk in stilte, met liefde verwerkt
Na maanden van speculatie is het hoge woord eruit: André Hazes en Monique Westenberg zijn niet langer samen. In een openhartig gesprek bij het RTL 4-programma Humberto op Zondag bevestigde de zanger wat velen al vermoedden, maar wat tot nu toe niet werd uitgesproken. De breuk tussen hem en Monique is niet van gisteren, maar speelde zich al maanden eerder af – ver weg van de schijnwerpers, met als enige prioriteit: hun zoon.
Een relatie in de publieke belangstelling
André en Monique hebben een geschiedenis die zich niet alleen in hun privéleven afspeelt, maar ook op het grote toneel van de media. Vanaf het moment dat de twee samen in het nieuws kwamen, was hun relatie onderwerp van gesprek. Door hun zichtbaarheid op sociale media en de aanhoudende belangstelling van roddelpers en fans, werd elk liefdesmoment en elke tegenslag breed uitgemeten. Toch bleef het stel elkaar steeds weer terugvinden, ondanks eerdere breuken en complexe fases.
Tot nu toe.
De boodschap kwam van Monique
De eerste officiële melding van de recente breuk kwam van Monique zelf. Tijdens een vakantie in de Verenigde Staten, die het stel samen met hun zoon doorbracht, verscheen er plots een bericht op haar Instagram-account. In dat bericht, dat zowel kalm als krachtig was geformuleerd, liet ze weten dat zij en André ‘op een andere plek’ in elkaars leven waren aangekomen.
Ze benadrukte dat hun zoon altijd op de eerste plaats zou blijven staan en dat er sprake was van wederzijds respect. Het bericht werd massaal gedeeld en besproken, al bleef het lange tijd onduidelijk wanneer en waarom de daadwerkelijke breuk had plaatsgevonden.
André: “We zijn al maanden uit elkaar”
Gisteren gaf André Hazes eindelijk zelf duidelijkheid. Aan tafel bij Humberto Tan sprak hij voor het eerst openlijk over wat er werkelijk speelde. “We zijn al maanden uit elkaar,” vertelde hij. “We wilden het alleen op het juiste moment vertellen aan onze zoon, en dat hebben we pas gedaan tijdens onze vakantie. We wilden hem laten zien dat papa en mama nog steeds goed met elkaar kunnen omgaan.”
Deze opmerking raakte een gevoelige snaar bij veel kijkers. Het liet zien hoezeer het stel, ondanks hun breuk, de verantwoordelijkheid voor hun kind vooropstelde. Dat ze bewust samen op reis gingen om die boodschap te onderstrepen, zegt veel over de zorgvuldige manier waarop ze deze fase wilden aanpakken.
Geen ruzie, geen drama – maar rust
André maakte tijdens het gesprek duidelijk dat de situatie dit keer anders is dan voorgaande keren. Waar er bij eerdere breuken sprake was van spanningen, andere liefdes en een wirwar aan emoties, is er nu vooral rust. “Er is nu geen andere vrouw,” aldus de zanger. “Het is gewoon in goede harmonie. We zijn goed met elkaar en dat is voor mij het allerbelangrijkste.”
Die woorden klinken oprecht. Er is geen spoor van wrok, geen sensatie of verwijt. Wat resteert, is een gevoel van acceptatie en wederzijds begrip. En dat is opmerkelijk in een wereld waarin relatiebreuken van BN’ers vaak gepaard gaan met publieke verwijten of geruchten. In dit geval lijkt er eerder sprake van een volwassen besluit, genomen door twee mensen die elkaar niet kapot willen maken, maar ruimte geven.
De schaduw van het verleden
Toch valt niet te ontkennen dat het verleden een rol speelt. André verwees subtiel naar de tijd dat zijn breuk met Monique samenviel met een nieuwe relatie – destijds met Sarah van Soelen. “Toen was het pijnlijker,” gaf hij toe. “Omdat er toen wél meteen een andere vrouw in beeld was. Dat gaf extra verdriet.” Die opmerking werd niet verder uitgediept, maar legde wel bloot hoeveel lagen en emoties er in hun gezamenlijke geschiedenis schuilen.
Voor André is het duidelijk: deze keer was er geen impulsieve beslissing, geen vlucht in iets nieuws. De breuk kwam voort uit inzicht, gesprekken en het besef dat liefde soms een andere vorm moet aannemen om nog te kunnen blijven bestaan.
Zoon staat centraal
Wat deze breuk echt onderscheidt, is de rol van hun zoon. Zowel André als Monique lijken zich intens bewust van hun verantwoordelijkheid als ouders. De vakantie in Amerika werd niet zomaar gepland; het werd een context waarin ze hun zoon in alle rust konden uitleggen dat hun liefde is veranderd, maar niet verdwenen.
Het feit dat André expliciet zegt dat “de band met Monique mij alles waard is” en dat ze “altijd een gezin zullen vormen”, toont aan hoe serieus hij het ouderschap neemt. Die focus op co-ouderschap en harmonie is verfrissend en hartverwarmend in een tijd waarin gebroken gezinnen vaak worstelen met onderlinge conflicten.
De publieke reacties: steun en verwarring
Op sociale media regent het reacties. Sommige fans zijn verdrietig dat het stel, dat vaak werd gezien als een krachtig voorbeeld van liefde die terugkomt, toch weer uit elkaar is. Anderen prijzen juist de manier waarop ze hun breuk aanpakken – eerlijk, rustig en met het kind als prioriteit.
Een terugkerend geluid is ook het medeleven. Velen vinden het dapper van André dat hij in een live-uitzending durft te spreken over iets zo persoonlijks, zeker na jaren waarin zijn liefdesleven breed werd besproken en bekritiseerd.
Wat brengt de toekomst?
Voorlopig blijven de twee gescheiden, maar verbonden door hun kind en hun gedeelde verleden. Of er ooit weer een hereniging komt, laat André in het midden. Wat wel duidelijk is: de zanger is bezig met een andere levensfase. Zijn optredens zijn weer energiek, zijn publieke imago lijkt in rustiger vaarwater te komen en hij lijkt meer in balans dan lange tijd het geval was.
Ook Monique laat zich niet uit het veld slaan. Ze blijft zichtbaar op sociale media, waar ze haar volgers een inkijkje geeft in haar leven als moeder. Geen sensatie, geen drama – maar wel openhartigheid en menselijke kwetsbaarheid.
Een verhaal met open einde
De liefdesgeschiedenis van André Hazes en Monique Westenberg is er een van pieken en dalen, van scheidingen en verzoeningen. Deze laatste breuk voelt anders – definitiever, doordachter, vol respect. Maar in de wereld van de liefde is niets ooit echt zeker. Wat blijft, is een gedeeld ouderschap, een gedeeld verleden en de wens om elkaars geluk niet in de weg te staan.
En misschien is dat, na alles wat ze hebben meegemaakt, wel de puurste vorm van liefde die er is.
algemeen
Katja Schuurman en Thijs Römer weer samen: ‘Ondanks alles wat er is gebeurd’

Volgens het juicekanaal Reality FBI zijn Katja Schuurman en haar ex Thijs Römer samen op vakantie gespot. Foto’s zouden laten zien dat het tweetal zichtbaar ontspannen vakantie viert op onder meer Malta. De beelden roepen vragen op, vooral vanwege de strafrechtelijke veroordeling van Römer in een zedenzakenkwestie.
Vakantiebeelden zorgen voor ophef
De beelden die zijn binnengekomen bij Reality FBI laten een ogenschijnlijk vrolijk duo zien. Op het eerste gezicht lijkt het om een onschuldige gezinsvakantie te gaan, maar het roept bij velen de vraag op hoe gepast het is voor een bekende Nederlander als Katja Schuurman om zich in het openbaar te vertonen met een veroordeelde ex-partner. Römer werd immers vorig jaar veroordeeld voor online grensoverschrijdend gedrag jegens minderjarigen.
Discussie in entertainmentpodcast
In de podcast Strikt Privé, waarin Jordi Versteegden en Evert Santegoeds wekelijks het showbizznieuws bespreken, komt de kwestie uitgebreid aan bod. Versteegden noemt de beelden opvallend. Santegoeds reageert nuchter: “Dit past wel in het plaatje dat ze samen goed voor hun dochter Sammie willen zorgen. Voor een kind is een gezamenlijke vakantie met beide ouders vaak een mooie ervaring.”
Afwijkende houding tegenover publieke opinie
Santegoeds merkt op dat Katja zich blijkbaar weinig aantrekt van wat het publiek denkt. “Ze heeft natuurlijk een gedeeld verleden met Thijs, een dochter, en als je in die context kijkt, is zo’n vakantie niet vreemd. Voor de buitenwereld ligt dat gevoeliger, maar zij maakt daarin kennelijk haar eigen afweging.”
Vergeving of verontwaardiging?
De vraag blijft in hoeverre het publiek deze actie accepteert. Volgens Santegoeds zal het gros van de mensen er wel begrip voor kunnen opbrengen. “Uiteindelijk draait het om het welzijn van het kind. En als het contact tussen Katja en Thijs goed is, kan dat voor hun dochter alleen maar positief zijn. Ze hebben ooit van elkaar gehouden en nemen nu gezamenlijk verantwoordelijkheid.”
Nieuwe liefde voor Igone de Jongh
Intussen is bekend dat Thijs’ ex-vriendin Igone de Jongh een nieuwe partner heeft. Dit versterkt het beeld dat er geen sprake meer is van een romantische relatie tussen haar en Römer. In dat licht zou een hernieuwde toenadering tussen Katja en Thijs door sommigen als logisch vervolg kunnen worden gezien.
Gaat het om meer dan ouderschap?
Jordi Versteegden stelt voorzichtig de vraag of er mogelijk meer speelt tussen de twee. “Zou het kunnen dat ze langzaam weer dichter naar elkaar toe groeien?” Santegoeds is daar duidelijk over: “Dat denk ik niet. Dit lijkt eerder een praktische en emotioneel doordachte keuze vanuit het ouderschap dan het begin van een hernieuwde relatie.”
Thijs Römer blijft op achtergrond
Duidelijk is dat Thijs Römer zich de laatste tijd buiten de schijnwerpers houdt. Volgens Santegoeds is het onwaarschijnlijk dat hij binnenkort weer de publiciteit opzoekt, tenzij hij en Katja echt opnieuw een stel zouden worden. Tot die tijd lijkt het erop dat deze vakantie vooral in het teken stond van co-ouderschap en rust.
algemeen
Verpleegkundigen benoemden transgender man verkeerd na bevalling, wat tot boosheid leidde

Bennett Kaspar-Williams: “Mijn zwangerschap maakt me geen moeder – identiteit verdient respect”
In een tijd waarin respect voor iemands identiteit steeds meer aandacht krijgt, blijkt uit persoonlijke verhalen hoe belangrijk het is om mensen aan te spreken zoals zij zelf dat aangeven. Dit geldt voor iedereen, ongeacht of iemand cisgender, transgender, non-binair of iets anders is. Toch wordt deze basis van erkenning en gelijkwaardigheid nog lang niet overal toegepast.
Een treffend voorbeeld is het verhaal van Bennett Kaspar-Williams (37) uit Los Angeles. In oktober 2020 verwelkomde hij samen met zijn man Malik hun zoon Hudson via een keizersnede. Hoewel Bennett zich destijds identificeerde als man, werd hij in het z!ekenhuis keer op keer aangesproken met “moeder” — tegen zijn wil én tegen de informatie in die hij vooraf had gedeeld met het zorgpersoneel.
“Mijn zwangerschap werd continu verkeerd begrepen”
Bennett startte zijn medische transitie in 2014, drie jaar nadat hij tot het besef kwam dat hij transgender is. Hij gebruikte toen de voornaamwoorden hij/hem, en inmiddels identificeert hij zich als non-binair en gebruikt hij zowel hij/hem als zij/hen. Samen met zijn partner droomde hij ervan een gezin te stichten. Ze wisten dat dit zou betekenen dat Bennett tijdelijk moest stoppen met zijn testosterontherapie om zijn vruchtbaarheid terug te laten keren.
Na grondig nadenken besloot Bennett dat hij zich comfortabel genoeg voelde om zelf zwanger te worden. Dat proces verliep verrassend snel: al kort na de eerste pogingen bleek hij op natuurlijke wijze zwanger. “We hadden verwacht dat het veel langer zou duren,” vertelt hij.
Toch werd die blijdschap al snel overschaduwd door zorgen: net na de positieve test begon in de VS de eerste coronagolf en lockdown. Plots draaide alles om veiligheid — niet alleen voor Bennett, maar ook voor het ongeboren kindje.
Verwarring en onbegrip in het z!ekenhuis
De grootste uitdaging tijdens zijn zwangerschap was niet fysiek, maar sociaal en emotioneel: hoe anderen ermee omgingen. Hoewel hij overal had aangegeven dat hij man is, bleven artsen en verplegend personeel hem steevast “moeder” noemen. “Het enige wat me echt dysforisch maakte aan de zwangerschap, was hoe ik constant verkeerd werd aangesproken door zorgverleners,” zegt hij.
Zelf had hij gehoopt dat het z!ekenhuis zijn identiteit zou respecteren, zeker omdat hij expliciet op de formulieren had aangegeven hoe hij genoemd wilde worden. Maar in de praktijk liep het anders. Steeds opnieuw werd hij geconfronteerd met het hardnekkige idee dat iemand die zwanger is per definitie een vrouw moet zijn — een aanname die zijn identiteit volledig negeerde.
“Moederschap is geen synoniem voor vrouw-zijn”
Voor Bennett was deze ervaring pijnlijk, maar ook verhelderend. In de maanden na de bevalling besloot hij zich in te zetten voor meer bewustwording over genderidentiteit binnen de geboortezorg. In een interview met de New York Post vertelt hij: “De hele zwangerschapszorg in Amerika is doordrenkt met het idee van moederschap. Het draait om het verkopen van een romantisch beeld van ‘de moeder’. Maar dat sluit mensen zoals ik uit.”
Hij benadrukt dat niet iedereen met een baarmoeder zwanger wil of kan worden, en dat niet iedereen die een kind draagt automatisch een moeder is. “Het idee dat vrouwelijkheid gelijkstaat aan moederschap is gewoonweg fout. Het houdt geen rekening met de realiteit van trans- en non-binaire personen, én het doet ook veel vrouwen tekort die geen kinderen kunnen krijgen of dat niet willen.”
Een nieuwe manier van kijken naar zwangerschap
Bennett’s ervaring maakt duidelijk hoe belangrijk het is om fysieke processen — zoals een zwangerschap — niet automatisch te koppelen aan genderidentiteit. “Ik ben zwanger geweest, maar dat maakt mij geen moeder,” zegt hij. “Ik ben vader, en dat verdient respect.”
Zijn keuze om de zwangerschap zelf te dragen, kwam voort uit een diep inzicht in zijn eigen lichaam en identiteit. Door lichamelijke functies los te koppelen van traditionele genderopvattingen, kon hij een bewuste en authentieke keuze maken. “Zwangerschap was voor mij geen conflict met mijn identiteit, totdat de buitenwereld het wél zo maakte,” aldus Bennett.
Positieve verandering begint met taal
De kern van zijn boodschap? Respect begint bij taal. Door simpelweg iemands gekozen voornaamwoorden en aanspreekvorm te gebruiken, erken je hun mens-zijn. Het gaat niet om politieke correctheid, maar om basisrespect en empathie.
In zijn pleidooi pleit Bennett voor meer inclusieve zorgverlening. Hij roept z!ekenhuizen en medische instellingen op om zorgprofessionals beter te trainen in genderinclusieve communicatie. Dat gaat verder dan taal: het betekent ook openstaan voor diverse gezinsvormen en ervaringen, zonder aannames.
“Mijn identiteit doet ertoe — net als die van jou”
Vandaag deelt Bennett zijn verhaal in de hoop dat het iets in beweging zet. Zijn zwangerschap en bevalling waren een bijzondere ervaring, maar ook een confronterende spiegel voor hoe weinig ruimte er nog is voor genderdiversiteit in de zorg.
Dat hij nu openlijk spreekt over die periode, laat zien hoe krachtig persoonlijke verhalen kunnen zijn in het vergroten van begrip. “Ik wil dat mijn zoon opgroeit in een wereld waarin hij leert dat iedereen zichzelf mag zijn — en dat ouderschap er in vele vormen is.”
Zijn verhaal raakt daarmee niet alleen aan het thema transgender ouderschap, maar ook aan bredere kwesties over wie erbij hoort, wie gezien wordt en wie ruimte krijgt om zichzelf te zijn.
Meer dan alleen een persoonlijk verhaal
Bennett’s reis laat zien hoe belangrijk het is om maatschappelijke structuren — zoals de gezondheidszorg — kritisch onder de loep te nemen. Voor wie nooit is buitengesloten op basis van identiteit, lijkt het misschien een klein detail of een ‘verspreking’. Maar voor mensen als Bennett zijn die woorden en aannames dagelijkse confrontaties met het feit dat hun bestaan niet altijd erkend wordt.
Zijn ervaring staat niet op zichzelf. Over de hele wereld vertellen trans- en non-binaire personen hoe ze in de gezondheidszorg, op school of in sociale situaties telkens opnieuw moeten uitleggen wie ze zijn — of erger: worden genegeerd.
Tot slot
Of je nu vader, moeder, papa, mama of iets anders bent: jouw identiteit verdient erkenning. En zolang we blijven luisteren naar verhalen zoals die van Bennett Kaspar-Williams, kunnen we samen bouwen aan een inclusievere samenleving. Een samenleving waarin iedereen zich welkom voelt — ook tijdens de meest intieme, kwetsbare momenten van het leven.
Wat vind jij van Bennett’s verhaal? Laat het weten in de reacties en deel jouw mening over hoe we samen kunnen zorgen voor meer respect en gelijkwaardigheid.
algemeen
Meisje stikkapot na 3 uurtjes werken bij de AH: ´Mijn hele dag verspild!´

Een jonge caissière in opleiding bij Albert Heijn is onverwachts viraal gegaan op TikTok. In een video met trillende stem en betraande ogen vertelt ze hoe zwaar het was om op een zonnige zaterdagmiddag drie uur lang vakken te vullen. Wat voor velen een gewone bijbaan is, voelde voor haar als een persoonlijke ramp. Volgens haar was haar hele dag verpest door het werk in de supermarkt. De video trok massaal reacties, variërend van begrip tot keiharde kritiek.
Voor Gen Z voelt werken bij AH als straf
Voor veel jongeren uit Generatie Z is een bijbaan in de supermarkt geen vanzelfsprekendheid meer. Opgegroeid met influencers, digitale succesverhalen en de constante prikkel van sociale media, voelt fysiek werk voor minimumloon ineens als een onlogische keuze. Waarom zou je drie uur vakkenvullen, als je met een virale video of dansje ook geld kunt verdienen? Voor deze jonge TikTokker was het duidelijk: haar zaterdag voelde als een verloren dag.
De reacties: medelijden én spot
Onder de TikTok-video ontstond al snel een stortvloed aan reacties. Sommige kijkers toonden medeleven en zeiden dat ze het gevoel herkenden. Anderen waren minder zachtzinnig: “Welkom in de echte wereld,” schreef iemand. Weer een ander raadde haar aan om een online business te beginnen. De meningen waren verdeeld, maar duidelijk werd wel dat de kloof tussen oude en nieuwe werkmentaliteit groot is.
Persoonlijk drama of generatieverschil?
Wat voor vorige generaties de normaalste zaak van de wereld was, wordt door sommigen uit Gen Z ervaren als onrecht. Niet omdat ze lui zijn, maar omdat hun belevingswereld radicaal verschilt van die van hun ouders. Drie uur vakkenvullen voelt dan niet als nuttig werk, maar als een offer. Een offer dat weinig tot geen directe voldoening geeft. En dát raakt bij jongeren die gewend zijn aan likes en instant feedback.
“De wereld staat in brand, maar ik moest vakkenvullen”
De ironie van de situatie wordt op social media breed uitgemeten. Terwijl elders conflicten en rampen plaatsvinden, is dit meisje in tranen vanwege een paar uur werk in de koeling van de supermarkt. Toch raakt haar video een snaar. Het is een inkijkje in hoe sommige jongeren druk, vermoeidheid en verwachtingen ervaren in een wereld die constant aan staat.
Discussie over werkethiek laait op
De video heeft niet alleen tot grappen geleid, maar ook tot een bredere discussie over werkethiek, opvoeding en mentale druk bij jongeren. Waar ligt de grens tussen overdrijven en eerlijk je gevoel delen? Is deze video een teken van zwakte of juist van openheid en kwetsbaarheid?
Een influencer in de dop?
Wie weet verandert deze gebeurtenis haar toekomst. Als een simpele video over vakkenvullen al duizenden reacties en views oplevert, is de stap naar een serieuze socialmedia-carrière misschien kleiner dan gedacht. De aandacht die ze nu krijgt, kan zomaar de eerste stap zijn naar een digitale loopbaan.
Een generatie op zoek naar balans
De video laat zien dat jongeren van nu anders tegen werk aankijken. Voor velen draait het niet alleen om geld verdienen, maar ook om zingeving, vrijheid en het gevoel dat hun tijd waardevol wordt besteed. De reacties op TikTok maken duidelijk dat dit onderwerp leeft. Wat voor sommigen overdreven lijkt, is voor anderen een serieuze worsteling.
@userr_nm2
algemeen
Fans in tranen: Martien Meiland kondigt einde van Chateau Meiland aan

Afscheid van Chateau Meiland: populaire realityserie stopt na zes seizoenen
Na zes seizoenen komt er een einde aan een van de meest geliefde en besproken realityseries van de afgelopen jaren: Chateau Meiland. Martien Meiland, de flamboyante spil van de familie, heeft het nieuws zelf bevestigd. Wat begon als een dappere droom in het Franse landschap, groeide uit tot een kijkcijferhit en cultureel fenomeen. Maar nu is het tijd om het hoofdstuk definitief af te sluiten. En dat valt niet alleen de familie zwaar, maar ook hun trouwe kijkers.
“We vinden het mooi geweest”
In een openhartig interview met weekblad Privé vertelt Martien dat de beslissing na veel wikken en wegen is genomen. “We hebben het er vaak over gehad als gezin. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het mooi is geweest. Alles heeft zijn tijd. En nu is het tijd voor rust,” zegt hij. De familie wil zich in de toekomst richten op andere projecten en vooral wat meer privacy en balans in het dagelijks leven.
Het einde van de serie betekent niet dat de Meilands volledig uit beeld verdwijnen. Maar het constante draaien van camera’s, het leven in het bijzijn van een heel productieteam en de druk om voortdurend te entertainen, eisen hun tol. “Op een gegeven moment wil je ook gewoon in je badjas op de bank liggen zonder dat iedereen meekijkt,” aldus Erica Meiland in een eerder interview.
Van Frans chateau tot Code Rosé
Chateau Meiland ging in 2019 van start met de droom van de familie om een vervallen kasteel in Frankrijk om te toveren tot een bed and breakfast. Met veel vallen en opstaan, hilarische taferelen, chaotische verbouwingen en emotionele momenten wisten ze de harten van het publiek te veroveren. Martiens legendarische kreet “Wijnen, wijnen, wijnen!” werd razendsnel een gevleugelde uitspraak in menig Nederlands huishouden.
De terugkeer naar Nederland betekende allerminst het einde van de avonturen. Van hun tijdelijke verblijf in Hengelo tot het opstarten van pension Code Rosé in Noordwijk – de serie bleef vernieuwen, terwijl de kenmerkende humor en dynamiek van het gezin behouden bleven.
Toch waren het niet alleen de grappen en grollen die de kijkers aantrokken. De familie was opvallend open over hun emoties, meningsverschillen en kwetsbaarheden. Dat zorgde ervoor dat veel mensen zich met hen konden identificeren.
Trouw publiek
Met wekelijks meer dan een miljoen kijkers en een schare fans op sociale media, werd Chateau Meiland al snel meer dan een tv-programma. Het werd een vast ritueel voor gezinnen op de bank, een gespreksonderwerp op de werkvloer, en een bron van inspiratie voor mensen die dromen van een ander leven.
Na de bekendmaking van het stopzetten van de reeks regende het reacties. Onder fans heerste vooral verdriet en dankbaarheid. “Alsof er een stukje van je weekritme verdwijnt,” schrijft iemand op X (voorheen Twitter). Een ander noemt het “het einde van een tijdperk”.
Hoogte- en dieptepunten
Hoewel het programma vaak luchtig was van toon, schuwde het ook zwaardere thema’s niet. De breuk tussen Maxime en Leroy, de gezondheidsproblemen van Erica, en de twijfels die Martien soms had over zijn bekendheid: het werd allemaal eerlijk en openhartig gedeeld met de camera. Dat maakte de serie soms intiemer dan menigeen had verwacht.
Ook de dochters Maxime en Montana groeiden voor de ogen van het publiek uit tot zelfstandige vrouwen met eigen dromen en verantwoordelijkheden. Maxime deelde haar reis als jonge moeder en ondernemer, terwijl Montana zich ontpopte tot een creatieve kracht achter de schermen. Kijkers zagen niet alleen het leven van de familie, maar ook hun groei – als individuen en als gezin.
Een bewuste keuze
Volgens insiders is het stoppen van de serie geen gevolg van tegenvallende cijfers of interne spanningen, maar een bewuste, goed overwogen keuze. “Ze willen voorkomen dat het programma op routine verdergaat,” zegt tv-kenner Tina Nijkamp. “Juist door op een hoogtepunt te stoppen, behouden ze hun authenticiteit.”
Ook commercieel gezien was Chateau Meiland jarenlang een goudmijn. Merchandise als mokken, wijnflessen en kalenders vlogen over de toonbank. Maar de familie geeft aan dat succes niet altijd geluk betekent. “Soms moet je durven kiezen voor rust, voor elkaar en voor wat echt telt,” aldus Erica.
Hoe nu verder?
Wat de toekomst brengt voor de Meilands is nog onduidelijk, maar stilzitten lijkt er niet bij. Martien heeft al laten doorschemeren dat hij ideeën heeft voor een kookboek, en Erica werkt aan een nieuw lifestyleproject. Maxime wil zich richten op haar webshop en het moederschap, terwijl Montana achter de schermen actief blijft met styling en interieur.
Daarnaast blijft de familie zichtbaar op sociale media, waar ze nog altijd een grote schare volgers hebben. Het contact met hun fans willen ze behouden, maar dan op hun eigen voorwaarden. “We zijn mensen, geen personages,” benadrukt Martien. “En soms moet je even uit het licht stappen om jezelf terug te vinden.”
Het einde als nieuw begin
Voor velen voelt het einde van Chateau Meiland als een verlies, maar ook als een logische afsluiting van een bijzonder hoofdstuk. Een reeks die begon met een impulsieve droom en uitgroeide tot een nationaal succes, laat nu ruimte voor nieuwe verhalen. Niet op televisie misschien, maar wel in het dagelijks leven van een familie die – ondanks alle spotlights – gewoon zichzelf bleef.
“Lieve mensen,” besluit Martien in zijn boodschap aan de kijkers, “we willen jullie bedanken. Voor jullie liefde, jullie steun, en voor het kijken. Zonder jullie was dit avontuur nooit zo bijzonder geweest. Maar nu… tijd voor rust. En misschien een goed glas wijn.”
Of zoals Martien het zelf zou zeggen: “Wijnen, wijnen, en daarna lekker slapen.”
algemeen
Opnieuw veel aandacht voor Maxime Meiland
