Connect with us

Actueel

Baby geboren met enorm opgezwollen hoofd – Twee jaar later kunnen zelfs de dokters zijn herstel niet geloven

Of je nu in wonderen gelooft of niet, het verhaal van Parker Grelecki uit de Verenigde Staten is zeker een mooi voorbeeld van een verhaal dat echt waar kan zijn. Het avontuur van de kleine Parker is, zoals zijn vader het beschrijft, een avontuur van onvoorwaardelijke liefde.

Parker werd in 2008 geboren met hydrocephalus, een aandoening die leidt tot een abnormale ophoping van vocht in de hersenen.

Voor Parker betekende dit dat zijn hersenen slechts vijf procent van zijn schedel innamen, vergeleken met de 90 tot 95 procent bij normale baby’s.

Ziekenhuispersoneel waarschuwde zijn ouders om zich op het ergste voor te bereiden, maar al snel werd duidelijk dat hun zoontje niet van plan was op te geven…

De meeste ouders gebruiken het oude gezegde: “Het maakt ons niet uit of het een jongen of een meisje is, het enige wat we willen is dat de baby gezond is.”

Helaas hebben niet alle ouders de luxe om een ​​gezond kind op te voeden – vraag het maar aan Crysie en Ryan Grelecki, uit Marietta, Georgia (VS).

In 2008 waren ze dolgelukkig toen ze erachter kwamen dat Crysie zwanger was. Maar na 20 weken zwangerschap kregen de ouders tijdens een van de eerste echo’s verwoestend nieuws te horen.

De verpleegster merkte op hoe hun toen ongeboren zoon, Parker, een groter dan normaal hoofd had. Ze begreep meteen dat er iets mis was en vroeg om hulp. De situatie van Parker was zowel ernstig als scokkend, hetgeen alle artsen die zijn scans onderzochten beaamden.

Het bleek dat er een obstructie was tussen de derde en vierde ventrikel van de hersenen die verhinderde dat het ruggenmergvocht wegvloeide. Als gevolg daarvan hoopte vloeistof zich op en drukte Parker’s hersenmaterie tegen zijn schedel. De aandoening komt blijkbaar voor bij twee van elke 1.000 geboorten in de VS.

Toen Crysie en Ryan Grelecki het nieuws ontvingen over de afwijking van hun baby, waren ze geschokt en bezorgd. Maar ze deden wat alle ouders zouden moeten doen: ze stonden onvoorwaardelijk achter hun ongeboren kind.

“Tijdens mijn zwangerschap, wanneer ik negatieve gedachten had zoals “wat als” en gewoon angst plande, herinnerde God me aan een lied. De tekst die keer op keer in mijn hoofd speelde en me met Zijn vrede vervulde ging als volgt: “God zal een weg banen, wanneer er geen weg lijkt te zijn, Hij werkt op manieren die we niet kunnen zien Hij zal een weg voor mij maken … Hij zal mijn gids zijn, me dicht aan zijn zijde houden, met liefde en kracht voor elke nieuwe dag zal God een weg banen”, deelde Crysie op haar Facebook.

Gewoonlijk heeft een pasgeboren baby 90-95% hersenmaterie en 5-10% vocht in de schedelholte. Toen Parker in september 2008 werd geboren, had hij meer dan 98% vocht en slechts 8 millimeter hersenmaterie.

Hij kwam met 39 weken via een keizersnede ter wereld.

Natuurlijk was de komst van Parker een behoorlijk chaotische gebeurtenis. Zijn toekomst zag er onzeker uit en iedereen was onzeker of hij het zou overleven, laat staan ​​wat voor leven hij zou hebben.

Gelukkig kreeg hij fantastische steun van zijn ouders – die ongelooflijke veel van hun dierbare zoontje hielden.

“Ik was de hele tijd aan zijn zijde – praatte met hem, bad voor hem, hield zijn hand vast, wreef over zijn hoofd. Die onvoorwaardelijke liefde komt gewoon over je heen, en hier is deze hulpeloze baby die aan mij is toevertrouwd en ik kan niets voor hem doen,” vertelde Ryan.

Toen hij nog maar twee dagen oud was, begonnen medische experts van Children’s Healthcare of Atlanta de overtollige vloeistof uit zijn schedel af te tappen en de druk te verlichten. Daardoor konden de hersenen van Parker op natuurlijke wijze groeien en zich ontwikkelen.

Daarna begon hij operaties te ondergaan. Artsen voerden craniofaciale operaties uit om zijn schedelmisvorming te corrigeren, maar ze wisten dat ze voor een enorme uitdaging stonden.

“Ons doel was om operatief de schedel te verbreden, de schedel te openen en de botten die aan elkaar waren gegroeid te scheiden. En dat deden we dan ook : ruimte maken voor zijn hersenen om normaal te groeien”, vertelt Joseph Williams, M.D., hoofd plastische en craniofaciale chirurgie in het ziekenhuis.

Twee weken later kon Parker naar huis. Vier weken later begon hij met fysiotherapie.

Tegen de tijd dat Parker 20 maanden was had hij zeven succesvolle operaties ondergaan en zijn herstel verbaasde iedereen. Volgens moeder Crysie kostte het Parker wat tijd om te gaan zitten en zijn hoofd omhoog te houden, maar uiteindelijk won hij.

Parker sloeg ook de gewone kruipfase over en begon in plaats daarvan meteen te lopen. De ouders van Parker zeggen dat ze veel te danken hebben aan het Children’s Hospital in Atlanta en het personeel, dat aanvoelde als een ‘verlengstuk’ van hun eigen familie. Het personeel van Children’s Healthcare in Atlanta heeft Parker echt in hun hart gesloten.

Het herstel van Parker is slechts een van de vele opmerkelijke succesverhalen van het ziekenhuis, dat wereldberoemd is om zijn revalidatieprogramma.

Behalve dat hij deel uitmaakte van de officiële therapie, deed Parker veel activiteiten om zijn spierontwikkeling te versterken. Zo speelde hij tennis en volgde hij samen met zijn broers en zussen zwemlessen.

Nu is Parker, die een bril draagt en met een hoofd vol goudkleurig haar, bijna onherkenbaar vergeleken met de dag waarop hij werd geboren. Als we vandaag naar deze geweldige jongen kijken, heeft hij de verwachtingen van vrijwel alle medische experts ver overtroffen. Volgens UGA Miracle blinkt Parker uit op school.

“Hij zou ook moeite moeten hebben om met anderen om te gaan en na hem twee minuten te hebben ontmoet, is het duidelijk dat God hem een ​​zeer boeiende persoonlijkheid heeft gegeven”, schrijft UGA.

Ondanks dat hij geboren is met minder dan 2% hersenmaterie, is Parker Grelecki een levend wonder.

‘Als ouders zijn we buitengewoon dankbaar dat we Parkers ouders zijn en hem vorderingen te zien maken en leven volgens de plannen van de Heer ‘, zeggen Ryan en Crysie Grelecki.

Zijn trotse moeder beschrijft hem als een “kletskous” en een “liefhebbend kind”, en het is duidelijk dat hij alle liefde om zich heen voelt – niet alleen van zijn biologische familie, maar ook van zijn familie in het ziekenhuis.

Parkers broer en zus, Chase en Emily, waren ook een grote steun. Door op te groeien met een broer met speciale behoeften, pleiten Chase en Emily voor degenen die misschien niet het respect krijgen dat ze verdienen.

“Als ouders zijn Crysie en ik gaan inzien dat het een echt wonder is om twee kinderen zonder complicaties ter wereld te brengen. Het verhaal van Parker heeft een familie vol wonderen gecreëerd”, aldus Ryan en Crysie Grelecki.

In september 2022 viert Parker zijn 14e verjaardag. Ook al heeft hij veel dingen meegemaakt die de meeste mensen in hun leven niet moeten doorstaan, heeft hij nog veel geweldige jaren voor zich. Parker droomt er al lang van om als sportcommentator te werken.

Dat brein met drie pond vocht en minder dan 2% hersenmaterie is hetzelfde brein dat tegenwoordig zo intelligent is en eindeloze hoeveelheden sportkennis kan onthouden. Parker heeft ook zijn droombaan meerdere keren geprobeerd – en hij is een natuurtalent.

Soms helpt hij ook als omroeper voor het plaatselijke voetbalteam van zijn middelbare school. Volgens getuigenverklaringen is hij hier geweldig in en is zijn opwinding tijdens de wedstrijden aanstekelijk.

Natuurlijk heeft zijn strijd rechtstreeks te maken met de hersenbeschadiging, maar gezien wat Parker is geworden, denken we dat hij een echte held is en ook een zeer inspirerend persoon. Ik zou trots zijn als ik maar de helft van zijn gezellige en charismatische persoonlijkheid had. Het lijkt me zo’n lieve jongen!

Bekijk hieronder de ongelooflijke transformatie van Parker:

Verder lezen

Actueel

Nieuwe wet: “Verplicht rijbewijs voor elektrische fietsen op komst op bepaalde locaties”

Het lijkt erop dat de zorgen van velen zich beginnen te materialiseren, zij het nog niet in Nederland: enkele gebieden overwegen momenteel de invoering van rijbewijzen voor elektrische fietsen.

Deze ontwikkeling was in zekere zin te verwachten, gezien de toenemende snelheid waarmee elektrische fietsen zich voortbewegen.In Nederland is het vrijwel overal niet nodig om een rijbewijs te hebben, behalve voor gemotoriseerde voertuigen. Toch lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ook hier verandering in kan komen.

Nieuwe wet:

Moderne elektrische fietsen zijn nu in staat om moeiteloos snelheden van 25 kilometer per uur te bereiken, wat even snel is als sommige snorscooters.

Historisch gezien is een rijbewijs altijd vereist geweest voor snorscooters, dus waarom niet voor (elektrische) fietsen?

Er bestaat een reële kans dat er binnenkort een regeling wordt bedacht om mensen hiervoor te laten betalen.Hoewel het in Nederland wellicht nog even zal duren voordat deze verandering werkelijkheid wordt, zijn er al enkele plaatsen elders ter wereld waar deze veranderingen worden doorgevoerd.

Een voorbeeld hiervan is Californië, dat momenteel werkt aan de invoering van een rijbewijs voor elektrische fietsen. Dit initiatief komt voort uit de toenemende ergernis die mensen ervaren door het gedrag van fietsers.

Is dit terecht:

Veel jongeren maken gebruik van elektrische fietsen en negeren vaak de verkeersregels. Bovendien rijden ze vaak te hard, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.Het voorstel om een rijbewijs voor elektrische fietsen in te voeren, zal binnenkort worden ingediend. Als dit wordt goedgekeurd, zouden mensen een rijbewijs moeten behalen om op een elektrische fiets te mogen rijden.

Dit rijbewijs zou verkregen kunnen worden door middel van een theoretisch examen, en de minimumleeftijd om het examen af te leggen zou naar verwachting 12 jaar zijn.

Het is waarschijnlijk dat andere plaatsen wereldwijd deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten zullen houden en de keuzes van Californië eventueel zullen overwegen om soortgelijke maatregelen te nemen.

Verder lezen

Actueel

Leraar slaat 14-jarige leerling in elkaar: ‘Zwijgen of je krijgt lappen!’

Op sociale media circuleren heftige beelden waarop te zien is hoe een Belgische leraar tijdens een busreis een 14-jarig meisje slaat.

Deze opmerkelijke gebeurtenis heeft voor ophef en verontwaardiging gezorgd, en de autoriteiten hebben snel gereageerd.

De leraar in kwestie, werkzaam op de Sint-Michielschool in Leopoldsburg, is onmiddellijk op non-actief gesteld door de schoolleiding.

Dit krachtige besluit is genomen om de veiligheid en het welzijn van de leerlingen te waarborgen en de zaak grondig te onderzoeken.

De schooldirectie begon een tuchtprocedure om de ernst van het incident vast te stellen en de gepaste maatregelen te nemen.

De beelden, die viraal zijn gegaan op sociale media, hebben geleid tot heftige reacties van zowel ouders als de bredere gemeenschap.

Het gedrag van de leraar wordt unaniem veroordeeld, en er wordt opgeroepen tot gerechtigheid voor het slachtoffer.

Het meisje in kwestie, dat slechts 14 jaar oud is, verdient alle steun en bescherming in deze moeilijke situatie.

De zaak benadrukt het belang van een veilige en respectvolle omgeving in scholen, waar de rechten en de veiligheid van leerlingen altijd voorop moeten staan.

Hierin hebben de schooldirectie en de autoriteiten hebben een cruciale rol te vervullen, en het is positief om te zien dat zij snel hebben gehandeld om de situatie aan te pakken.

De komende tijd zal het onderzoek naar dit schokkende incident voortgaan, in afwachting van gerechtigheid voor het slachtoffer en passende maatregelen tegen de leraar in kwestie.

Verder lezen

Actueel

Politie verscheurt boetes van vreemdelingen: ‘Doen we uit coulance!’

Vreemdelingen van Oekraïense afkomst die anderhalf jaar terug naar Rotterdam vluchtten, moeten geen parkeerboetes meer betalen bij foutparkeren. Dat laat verkeerswethouder Vincent Karremans weten.

Partij Leefbaar Rotterdam vindt dit klinkklare nonsens en wil de regeling afschaffen. Simon Ceulemans van de partij vindt dat er geen reden is voor een voorkeursbehandeling.

“Rotterdammers vinden het zelf ook niet leuk om een boete te betalen”, laat hij weten. Toch moeten we volgens hem solidariteit tonen.

 

Voertuigen met een Oekraïens kenteken worden niet gecontroleerd op betalend parkeren. Dat blijft gewoon gelden.

Dit is ook zo in Zaandam. Ook daar mogen Oekraïense vluchtelingen parkeren zonder te betalen. Dat was zo in de eerste maanden na het uitbreken van de inval door de Russen in het door oorlog geteisterde land.

Nu is het welletjes geweest vindt men ook in Zaandam. Daar moeten vreemdelingen nu ook gewoon betalen om te parkeren en boetes betalen.

Een woordvoerder uit de Maasstad licht toe: “Wanneer zo’n auto foutgeparkeerd staat, wordt deze wel gescand. De data wordt echter direct verwijderd.”

Ceulemans wijst erop dat je zo’n speciale regeling niet krijgt uitgelegd aan de Rotterdammers. “De parkeerregels zouden voor iedereen moeten gelden.”

De uitzondering is wel alleen beperkt tot Oekraïners. Statushouders en vluchtelingen van andere landen moeten wel gewoon betalen.

Rotterdam telt om en bij de 2.400 nieuwkomers uit Oekraïne. Daarover zegt Ceulemans: “Die mensen zouden wel gek zijn om een Nederlands kenteken te nemen, dan zullen ze moeten betalen.”

Verder lezen

Actueel

Nieuwe Nederlanders tuigen bejaarde man (71) zwaar af in tram: ‘Kan dit niet aanzien’

Den Haag is opgeschrikt door een heftige gebeurtenis. Een 71-jarige man die gewoon van een mooie dag wilde genieten, is zwaar afgetuigd door enkele jongeren. Het incident vond plaats op een tram.

De politie tilt zwaar aan de feiten en heeft de hulp van het grote publiek ingeroepen om de daders te pakken.

De bejaarde man besloot op een zonnige zaterdagmiddag in augustus om een tramritje te maken op tram 9 in Den Haag.

Hij stapte op bij halte Wouwermanstraat en daar zag hij dat er twee jongens wel heel veel plek innamen. De man vroeg beleefd of hij mocht zitten en rekende op een beetje hoffelijkheid.

Maar de situatie liep gelijk compleet uit de hand. Wat begon met een simpele vraag, ontaardde in een zware confrontatie.

Na zijn bezoek aan de Haagse Markt werd hij mishandeld en bedreigd. Dat leidde tot zware gevolgen op het gebied van zijn fysiek welzijn.

De jongeren waren niet nieuw op de tram. Eerder waren ze opgestapt bij de halte Bierkade. Getuigen onthullen dat de bejaarde man tegenover de jongens zat.

Toen de man wilde uitstappen bij halte Loevesteinlaan, vielen de kansparels hem aan, duwden hem hardhandig en deelden verschillende klappen uit. Daarna zetten ze het op een lopen richting Melis Stokelaan.

De bejaarde man liep zware verwondingen op, onder andere een gebroken oogkas en een gebroken kaak. Er volgde een operatie, maar een andere ingreep moest uitgesteld worden als gevolg van complicaties. We kunnen ons het fysieke en emotionele leed van deze arme man nauwelijks voorstellen.

De politie doet er alles aan om deze jongeren van de straat te halen en vraagt de hulp van getuigen.

Er wordt gezocht naar een man met een blauwe jas die de situatie nog probeerde te kalmeren. Iedere tip kan van belang zijn.

Verder lezen

Actueel

Vriend trekt aan alarmbel: ‘Marco Borsato gaat zichzelf iets aandoen’

Sinds het besluit van het Openbaar Ministerie om Marco Borsato te vervolgen wegens grensoverschrijdend gedrag, gaat het niet goed met de zanger.

Een goede vriend trekt nu aan de alarmbel. “Soms weet zelfs zijn zoon niet waar hij is”, klinkt het ongerust.

De directe omgeving van Marco maakt zich enorm grote zorgen. “Sinds hij weet dat hij te zijner tijd voor de rechter moet verschijnen, is hij meer dan ooit in zichzelf gekeerd.”

In gesprek met weekblad Privé onthult de goede vriend: “Het is moeilijk peilen wat hij denkt.” Marco was er volgens de vriend van overtuigd dat er niks zou komen van de zaak.

“Marco’s carrière is kapot en ook al zal in de toekomst blijken dat hij niet schuldig is aan wat hem wordt verweten, dan nog is het maar de vraag hoe hij die ooit weer op de rit zal krijgen.”

De vriend vervolgt: “Zijn wereld stortte in toen hij van zijn advocaten te horen kreeg dat hem een vervolging staat te wachten.”

Familie en vrienden zaten de dagen erna in grote onzekerheid. “Omdat hij zich meteen daarna onbereikbaar hield. Dan ga je je toch van alles in het hoofd halen. Marco hangt sinds dat nieuws tegen het depressieve aan.”

“Elke keer als hij een tijdje de telefoon niet opneemt en zijn zoon ook niet weet waar hij is, gaan bij ons de alarmbellen rinkelen en zijn we opgelucht als iemand van ons weer een teken van leven heeft ontvangen.”

Moeder Mary blijft in zijn onschuld geloven. Ook zijn vrienden blijven achter hem staan. “,Ja, wat er ook wordt beweerd, ik heb niet de indruk dat Marco voor ons iets achterhoudt”, laat een insider weten.

“Van nature is Marco gesloten en dat is hij nu nog veel meer dan in zijn zorgeloze jaren. (…) Het is alsof hij in een absoluut isolement is terechtgekomen.”

Verder lezen

Actueel

Oma stapelverliefd op Bayram (26), maar jongeman krijgt geen visum: ‘Gaat niet om geld’

Een oma werd stapelverliefd op een man die wel 37 jaar jonger is dan zij. Ze leerde hem online kennen. Aanvankelijk zag ze hem echter voor iemand anders aan.

Isabell Dibble (62) leerde Bayram (26) kennen toen deze haar op Facebook een vriendschapsverzoek stuurde.

Eerst dacht ze nog dat het om een man ging die ze had leren kennen tijdens een vakantie in Tunesië. Ze wees het verzoek eerst nog af omdat ze vond dat hij te jong was.

Toen ze toch begonnen te chatten, merkte Isabell dat het om een andere man ging. Aanvankelijk was ze nogal sceptisch, maar in oktober 2019 besloot de vrouw om toch naar Tunesië te reizen. Daar deed de jongeman meteen een romantisch voorstel en de oma zei volmondig ja.

Het stelletje trouwde in januari in Tunesië bij een registratiekantoor en er waren ongeveer 100 gasten aanwezig. Ondanks het leeftijdsverschil zijn ze gelukkiger dan ooit. Toch heeft de vrouw de grootste moeite om haar kersverse echtgenoot naar het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Eerst waren er de coronabeperkingen.

Isabell uit Kent vertelt: “Ik weet dat er zoveel nadelen zijn, dus ik had mijn twijfels en was sceptisch. Ik heb dit soort verhalen over vrouwen gelezen en ik had nooit gedacht dat ik in deze positie zou belanden. Hij heeft me nooit om geld gevraagd, hij heeft me nooit om iets gevraagd.”

“Het maakt hem niet uit of ik daarheen verhuis of dat hij hierheen komt, we willen gewoon samen zijn. Ik heb hier familie, kinderen en kleinkinderen, dus ik wil niet weg.”

“We hebben er moeite mee om hem hierheen te krijgen, ondanks alles wat er gaande is. Helaas verdienen we geen van beiden genoeg, maar hopelijk zullen de zaken snel veranderen.”

Volgens de oma steunen beide families hun relatie. “Mijn familie was aanvankelijk onzeker, dat zou natuurlijk zo zijn. Maar hun houding is: ‘Je hebt het zwaar gehad in het leven, dus doe waar je gelukkig van wordt.”

“Ik heb drie echtgenoten verloren en ze weten dat ik wat opwinding en liefde nodig heb in mijn leven. Ze weten dat ik jong van hart ben en dat hij me gelukkig maakt.”

“We trouwden bij de plaatselijke burgerlijke stand en hadden een receptie aan de overkant van de straat waar zijn ouders wonen. De bruiloft was ongelooflijk, en zijn familie steunt ons ook.”

Algauw stootten ze op heel wat praktische problemen. “Er moeten zoveel mensen in onze positie zijn die met hun partners in het buitenland vastzitten en het moeilijk vinden om een ​​visum te krijgen tijdens de c0vid-19-uitbraak.”

“Het kan me niets schelen dat we een leeftijdsverschil hebben. Ik denk er niet over na. Leeftijd is slechts een getal en ik zie haar niet als een ‘oudere vrouw’”, vertelt Bayram zelf.

Verder lezen

Actueel

Marijke neemt wraak op overleden stiefmoeder door as te vervangen met peuken

Marijke (60) komt met een wel heel bijzonder verhaal. Het was de wens van haar stiefmoeder om in een urn te worden bijgezet op het graf van haar eerder overleden echtgenoot.

Maar dat verhinderde Marijke. Ze haalde het as van haar stiefmoeder op bij het crematorium, maar verving het as vervolgens met peuken.

De vrouw onthult: “Mijn stiefmoeder was een heel onplezierig mens. Ze was de minnares van mijn vader, die destijds getrouwd was met mijn moeder.”

Marijke vervolgt: “Jarenlang heeft mijn vader mijn moeder bedrogen. Toen het uitkwam, besloot mijn vader te willen scheiden om met haar verder te gaan.”

“Mijn moeder trok dat niet. Ze heeft alles gegeven wat ze had voor ons gezin. Toen ze erachter kwam dat ze jarenlang werd belazerd deed dat iets met haar. Er knapte iets en ze heeft het nooit kunnen verwerken. Na mijn vader heeft ze ook geen relatie meer gehad. Ze vertrouwde mannen niet meer.”

Marijke zegt dat ze in de weekends bij haar vader was, maar die deed alsof zijn neus bloedde. “Mijn stiefmoeder vond dat mijn moeder er maar ‘overheen’ moest komen en niet moest zeuren.”

“Ze heeft zelfs een keer gezegd dat zij een betere partner was voor mijn vader. Ik kon haar niet uitstaan. Toen ze een half jaar geleden overleed, was ik daar niet rouwig om.”

“Het gekke is dat ze bijgezet wilde worden bij haar, al eerder, overleden man. Haar as moest in een urn bij zijn graf worden gezet. Ze wilde dus niet dat mijn vader de as zou krijgen. Mijn vader vroeg aan mij of ik de as wilde gaan ophalen. Ik zei dat ik dat zou doen.”

“Toen ik daar kwam heb ik alle formaliteiten netjes afgehandeld. Zodra ik buiten was ben ik iets verderop gestort en heb ik haar as in een prullenbak gegooid. Vervolgens heb ik er thuis as van sigaretten in gedaan. De urn gaf ik aan mijn vader en ik heb er niets over gezegd.”

Marijke onthult waarom ze dit deed. “Ik weet wel dat mensen denken dat ik niet 100 procent ben, maar na al die jaren heb ik eindelijk wraak kunnen nemen op dat secreet.”

“Ze heeft mijn vader afgepakt van mijn moeder en dat vergeef ik haar nooit. Zelfs nu ze er niet meer is, zal ik daar nooit vrede mee hebben.”

Verder lezen

Actueel

Nieuwe aanwijzingen over dood Matthew Perry: ‘Dan toch niet verdronken’

Vorig weekend werd Friends-acteur Matthew Perry levenloos aangetroffen in de jacuzzi van zijn woning in Los Angeles.

Aanvankelijk werd vermoed dat de acteur verdronk, maar nu duiken er nieuwe aanwijzingen op dit hinten op een andere doodsoorzaak.

Volgens bronnen zou Perry dan toch niet verdronken zijn. De hulpdiensten die ter plaatse kwamen, stelden immers vast dat het lichaam van Perry niet volledig onder water lag. In zijn longen zat geen water.

Zaterdag was Perry thuisgekomen van een countryclub. Daarna stuurde hij zijn assistent om boodschappen.

Toen de assistent thuiskwam, reageerde de acteur niet meer. Ze belde dan meteen de hulpdiensten.

Tijdens een huiszoeking werden geen illegale drugs gevonden. Wel werden er medicijnen en pijnstillers gevonden.

TMZ meldt dat het gaat om angststillers, antidepressiva en een COPD-medicijn. Dat medicijn wordt vaak voorgeschreven aan mensen met chronische bronchitis.

Het was algemeen geweten dat Perry een verstokt roker was. Daar wilde de acteur blijkbaar mee stoppen.

De politie vond in zijn woning ook nicotinepleisters en -kauwgom aan. De officiële doodsoorzaak moet nog vastgesteld worden. Het is nog zes weken wachten op de uitslag van het toxicologisch onderzoek.

Verder lezen

Actueel

Zoon Rob de Nijs deelt heftige update over gezondheid van zijn vader: ‘Elke dag slechter’

Onlangs onthulde de zoon van Rob de Nijs, Robbert, hoe het nu met zijn vader gaat. “Op dit moment gaat het redelijk met hem, maar elke dag is onvoorspelbaar”, liet hij weten.

De familie kreeg eerder dit jaar een enorme shock te verwerken, toen ze bijna afscheid moesten nemen van de zanger.

Daarover zegt Robbert: “Toen ik zijn kamer binnenkwam, overmand door emotie, kon ik nauwelijks woorden vinden. ‘Ik hou van je’, kon ik alleen maar fluisteren en gaf hem een kus. Nooit gedacht dat dit zo overweldigend zou zijn.”

Hij geeft mee dat je je nooit echt goed kunt voorbereiden op dit soort situaties. “Zulke momenten overvallen je gewoon.”

Maar hij weigerde zijn vader te zeggen dat het zo wel goed was geweest. “Zulke woorden zouden suggereren dat het oké is om op te geven, iets wat mijn vader absoluut niet wilde.”

Fysiek gaat het iedere dag slechter met Rob, maar mentaal is hij nog altijd ontzettend scherp. Nu geeft Robbert een update over zijn gezondheidssituatie.

“Mentaal is hij nog steeds sterk, maar fysiek neemt hij af. Het is hartverscheurend om te zien hoe zaken als een korte wandeling nu buiten bereik liggen.”

Hoe gaat het nu met de zanger? “Dankzij nieuwe medische behandelingen is zijn toestand enigszins gestabiliseerd. Sinds die schrikbarende dag waarderen we elke dag met hem als een geschenk.”

Het was voor het gezin dan ook een grote opluchting dat Rob buiten de gevarenzone was. Robbert onthult: “Het is een zegen om nog meer tijd met mijn vader te kunnen doorbrengen. Na die bijna-afscheid ervaring hebben we in zekere zin geoefend voor het onvermijdelijke. Mijn vader nadert dat moment, maar voor nu is hij nog bij ons.”

Verder lezen

Actueel

Belachelijk moeilijke opgave: ‘Hoeveel verschillen zie jij op deze afbeelding?’

Tegenwoordig verlopen onze levens hectischer dan ooit tevoren. Voor echte ontspanning blijft nog maar weinig tijd over.

En als we dan al een beetje tijd vinden om ons te ontspannen, is dat vooral online. Met ons mobieltje in de hand.

Vroeger hadden we de luxe van de social media niet. We speelden toen gewoon buiten met vrienden en vriendinnen.

Op een bepaald ogenblik waren ook puzzelboekjes ontzettend populair. Ze doken dan ook overal op.

 

Sinds we internet hebben, loopt ook het wereldwijde web over van de spelletjes en raadsels. We hebben de papieren versie niet meer nodig en we hoeven ook niet meer naar de krantenwinkel voor ons favoriete vertier.

 

Het is cruciaal om onze hersenen actief en scherp te houden. Precies daarom zijn online puzzels zo interessant en leuk.

Daarom hebben we vandaag weer een leuke puzzel voor jullie. De bedoeling is om alle verschillen in deze prent te ontdekken.

Hoeveel verschillen zie jij? Denk er goed over na. Hieronder geven we alvast het antwoord weg.

Verder lezen

Trending